אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

אני 1105 יקרה

מה זה נשאית ל MTHFR הומוזיגוטית או הטרוזיגוטית? מה רמתהנורמה של הומוציסטאין במעבדה שלך? כי יש מעבדות ש12.8 גבוה! בכל מקרה אם את הומוזיגוטית והומוציסטאין גבוה יש לנו אבחנה!!!

דריק1

New member
קלקסן

פרופסור קומפרמינץ שלום אני בת 46 בעלת קרישיות בפקטור 5 ליידן הטרוזיגוטית ,מקבלת קלקסן 40 מיום ההחזרה . -אבקש לדעת מה ההשלכות של נטילת הקלקסן אם אעבור ניתוח קיסרי במידת הצורך ואם לידה רגילה מה עלי לעשות ליפני הלידה מבחינת הקלקסן . -אני בשבוע 19 ,מאיזה שבוע עלי להתחיל להזריק בירך? האם יש הוראות הזרקה לירך? -אני מתחילת ההריון עם לחץ דם גבוהה 130/90ממוצע מעולם לא סבלתי מלחץ דם האם יש קשר ללקיחת הקלקסן? האם זה מעיד על תסמונת קדם רעלת הריון ?הומלץ לי על אנדומין בינתיים נמנעת. תודה מראש גם על התשובות וגם על הארוח דריק

דריק1 יקרה

אין השלכות מבחינת הניתוח. לפני ניתוח מתוכנן מפסיקים 24 שעות קודם. אם זה ניתוח דחוף עודשים בהרדמה כללית אם לא חלפו 24 שעות מהקלקסן בשל הסיכון בהרדמה אפידורלית . אין בעייה עם הניתוח עצמו. בשבוע 24-5 לעבור לירך. בלחץ דם כזה אין צורך במתן אלדומין

בדיקת LAC נוספת../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

אני רואה שאין בכלל שאלות
אז מוסיפה אחת משל עצמי, עבור אחותי הקטנה (כלומר: הצעירה
והיפה
). בשל ההיסטוריה המשפחתית אחותי הצעירה נבדקה (למרות התנגדות ההמטולוגית שטענה שאין צורך כי "זה לא גנטי" וכי "גם אם יש נטייה משפחתית אני לא מכירה אחיות שלשתיהן יש" ו"העבר המיילדותי שלה תקין"). בשתי בדיקות נפרדות, בהפרש של למעלה מ-12 שבועות (וכשהיא לא בהריון), נמצאו אצלה תוצאות חיוביות נמוכות. למיטב ידיעתי זו אבחנה מעבדתית של APLA. (אגב, לאחר התוצאות הראמטולוגית טענה שאין צורך לטפל בהריון כי "ההיסטוריה המיילדותית בינתיים תקינה"
). בעברה כעת שני הריונות ושתי לידות במועד במשקל תקין, מעט מתחת לממוצע
בהריון השני טופלה בקלקסן 40 מ"ג מאמצע ההריון. לקראת הריון נוסף בעתיד, המליצה לה רופאת הנשים לחזור על בדיקת ה-LAC ואמרה שאם כעת זה שלילי אין צורך בטיפול בקלקסן במהלך ההריון. מה דעתך
(אגב, איני זוכרת אם סיפרתי לך, לאחרונה, אמא שלי נבדקה והוכתרה
כבעלת LAC חיובי, ובכך השלמנו "סרייה" של אמא ושלוש בנות
אולי צריך לגלות זאת להמטולוגית
)

מעיין ברכה יקרה

דעתי להשאר צמוד לטיפול של 40 מג בהריון . הסיכון ב APS גבוה וידוע ולא מעט פעמים הופכת ההיסטוריה המיילדותית ללא תקינה. מטעמים אלו ובעקבות פעמיים LAC חיובי לא הייתי מסתכן במניעת הטיפול . לסיכום הסיכון גבוה מידי במניעת טיפול ועוגמת הנפש בתקלות גדולה מידי לכן הייתי מטפל

שפע תודות../images/Emo70.gif

כיוונתי לדעת גדולים
אני אשתמש בסמכותי כאחות גדולה (לפחות נכון ללפני 25-30 שנה הפחדות שלי עבדו. ואם זה לא עבד, רדפתי אחריה רכובה על מטאטא
(באמת
). במידת הצורך ננסה זאת גם כיום. קודם נצפה בשקיקה שזה יהיה אקטואלי
)

mob44

New member
הפלות חוזרות

שלום רב בת 32 הריון רביעי שבוע 8, לאחר 3 הפלות בשליש הראשון, כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות ובכל זאת בהריון הנוכחי אני מקבלת: -קלקסן 40 - גסטון 50 - מיקרופירין 100 - חומצה פולית 5 - ויטמין B האם השילוב יכול להיות מסוכן באיזושהי צורה למי שאין לה בעיית קרשיות מוכחת? האם היית מוסיף/מוותר על משהו? תודה רבה

sofit1

New member
שלום רב פרופ' !!!

בת 33 , זהו ה-IVF 8 שלי לאחר : הריון ראשון - ירידת מים שבוע 20 ( צואר מחוק ) , הריון שני - הפלה שבוע 6 ( דימום ) , הריון שלישי - הפלה שבוע 6 ( דימום, היו שני שקים ). כעת נשלחתי לבדיקות קרישיות והתגלתה אפלה. אני בסבב החזרת מוקפאים , והתחילו לתת לי אסטרופם + קלקסן ולאחר החזרה יוסיפו מיקרופירין + אנדומטרין. אני שוקלת 105 ק"ג והתחלתי עם קלקסן 40 מ"ג אחד ביום. מה דעתך על הטיפול ? האם תקין ? האם ניתן לעשות עוד משהו ?האם בהריון הבא לעשות תפר בצואר הרחם ? תודה רבה מראש וישר כח !!!!!!!

sofit1 יקרה

המינון לטעמי נמוך מידי וצריך להיות 80-100 מג קלקסן. אכן ממליץ תפר בהריון הבא אם הצואר היה מחוק בירידת המים.

שאלת לידות מוקדמות..

לפני זמן מה שמעתי דעה שאומרת שלאחר 2-3 לידות מוקדמות הגוף מתרגל להחזיק את ההריון פחות זמן מה שמגדיל את הסיכויים שגם שאר הלידות יהיו מוקדמות.. אני עברתי לידה מוקדמת בשבוע 30 עקב התפתחות צירים (לפני קצת פחות משנתיים) והפסקת הריון שבוצעה כלידה ע"י לקיחת כדור מפיג'ין וקבלת פיטוצין 24 שעות לאחר מכן התהליך בוצע בשבוע 16 להריון (לפני 3 חודשים) הייתי רוצה לדעת גם אם מה ששמעתי אכן נכון ובמידה וכן האם הפסקת ההריון שעברתי נכנסת לספירת ההריונות שנגמרו מוקדם (מה שבעצם משאיר לי מעט סיכויים ללדת במועד) חשוב לציין שלא נמצאה סיבה ללידה המוקדמת שחוויתי בשבוע ה30 להריון. תודה רבה רבה רבה

שירה נחמני יקרה

הסיכוי ללידה מוקדמת אחרי אחת 33% אחרי 2 66%. ההפלה אינה נחשבת אנא פני למומחה הריון בסיכון יש טיפולים למניעת לידה מוקדמת

שיבושים בקבלת וסת לאחר גרידה

שלום רב, אני מטופלת שלך, עברתי גרידה לפני כחודשיים וחצי עקב הפסקת דופק בשבוע 8. מאז הגרידה קיבלתי כבר שתי וסתות. בהמלצתך ולאור בעיות תרומבופיליות במשפחה, הריון כימי וגרידה וכן תינוק שנולד במשקל 2600 בשבוע 39, עלי לקחת קלקסאן 60 מבטא חיובית. החודש התחלתי בדיאטה דלת פחמימות ובפעילות גופנית מוגברת (גם בהמלצתך) לאור מצב טרום סכרתי שנתגלה אצלי. החודש יש איחור בקבלת הוסת (של שלושה ימים) בדיקה בטא קטנה מ- 2. בדרך כלל אין לי איחורים במועד קבלת הוסת. מה הסיכוי שבכל זאת יש הריון לאור ביוץ מאוחר ושהבטא תגדל? אם אין הריון ואין סיכוי לכך, מה עושים עם האיחור?

בדרך כלל סמויה יקרה

אחור 3 ימים אינו משמעותי . במידה ולא תקבלי תוך מספר ימים כדאי לחזור על בדיקת ההריון . אם עדיין שלילי צרי קשר ותקבלי כדורים לזרוז המחזור.

האם LAC עובר בתורשה למרות שזו בעיה נרכשת?

שלום! יש לי שלושה ילדים שההריון איתם היה רגיל. בניסיון לילד רביעי - עברתי הפסקת היריון בשבוע 18 עקב היעדר מים בשבוע, שתי הפלות בשבוע 9 והריון כימי - שבוע 5. בבדיקת קרישיות נמצא LAC חיובי. (לסבתי היתה טרומבוזה מס' חודשים לאחר הלידה השניה כשהיתה בת 28 אך לא ידוע לנו מה היתה הבעיה בדיוק). האם בעוד מספר שנים על בתי לבדוק את נושא הקרישה לקראת נטילת גלולות למניעת הריון? האם בעוד מספר שנים על אחותי ועל בתי לבדוק את נושא הקרישה לקראת הריון? האם LAC עובר בתורשה למרות שזו בעיה נרכשת? תודה רבה

הדודה יקרה

APLA בעקרון אינו תורשתי פי תורשה ברורה אך נוטה להיות יותר בקורבי משפחה (ראי מקרה מנהלת הפורום). על כן מומלצת בדיקה לפני גלולות ולקראת הריון

קרישות יתר

פרופ' קופרמינץ שלום רב, בעקבות לידה של פג עם IUGR עשיתי בדיקת קרישות. התוצאות הן Remark (Hypercoagulation) -נמצא הומוזיגוט למוטציית ,MTHFR C677T התור להמטולוג הוא עוד שלושה חודשים. מה זה אומר לגבי ההריון הבא?

אלה145

New member
הריון תאומים ומיעוט מי שפיר

פרופ' קופרמינץ שלום, אני בהריון תאומים 2 שיליות, שבוע 27+6. בעובר התחתון אובחן לפני כחודש מיעוט מי שפיר לא חמור. לפני כשלושה שבועות ה S/D=5.5, מיעוט מי שפיר ופיגור של שבועיים בגדילת הבטן. לפני כשבועיים S/D=4.5, לא בוצעו מדידות. לפני שבוע זרימה תקינה, העובר גדל בכ200 גר' , פיגור של שבועיים בהיקף הבטן, והרופא תיאר את כמות המים כ"פיחות". 1. מהם ערכים תקינים לדופלר? האם S/D=5.5 מרמז על בעיה? 2. האם מצוקה של העובר יכולה לגרום לצירים ולידה מוקדמת? 3. האם יש לבדוק את השפעת מיעוט מי השפיר על העובר בסקירה נוספת (מכוונת?)? אם כן על אילו איברים? תודה רבה.

למעלה