אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

הפלות חוזרות

שלום, אני בת 32, ללא לידות, לאחר 2 הפלות: הפלה ראשונה טבעית (שלמה) בשבוע 5+. מיד אחרי ההפלה נכנסתי להריון (לפני קבלת מחזור) ולפני שבוע עברתי גרידה לאחר שנצפה שק הריון ריק שמתאים לשבוע 8+. השאלה שלי היא האם כדאי כבר עכשיו להתחיל בבירור או לקוות שנפלתי על הצד הרע של הסטטיסטיקה וההריון הבא יהיה תקין?? אני שואלת כי שמעתי דעות לכאן ולכאן. במידה ולדעתך כדאי להתחיל בבירור, אילו בדיקות כדאי לעשות? (מציינת ששני ההריונות היו ספונטניים ונקלטתי מיד על הניסיון הראשון). תודה רבה.

מחדדת את השאלה

הדילמה היא בעצם כזו: נאמר שאעשה בדיקות ויתגלו גורמים אפשריים להפלות וכתוצאה מכך יומלץ על תמיכה תרופתית כזו או אחרת בהריון הבא - האם לא ייתכן שגם ללא כל התערבות ההריון הבא יהיה תקין? האם יש גורמים שבאופן חד משמעי גורמים להפלות? אני שואלת כי אני מניחה (אולי בטעות) שבוודאי יש נשים שלא עברו הפלות כלל ואם היו עושים להן בדיקות היו מתגלות כל מיני "בעיות"... יחד עם זאת, במידה ולדעתך כדאי כבר עכשיו להתחיל בבירור כלשהו, אשמח לשמוע אילו בדיקות כדי להתחיל לעשות. תודה רבה

לובגולו2 יקרה

כדאי כבר להתחיל ברור בדיוק על מנת לדעת האם יש סיבה רפואית להפלות או שהיה חוסר מזל. חבל על עוגמת הנפש של הפלה נוספת לכן הייתי מתחיל ברור. הבדיקות כוללות קרישה, נוגדנים עצמוניים, בדיקת חלל הרחם אי ספיקת גופיף צהוב ועוד.

IcNיה

New member
מקווה שעדיין רלוונטי

שלום רב ותודה על זמנך היקר, אותו אתה מקדיש לפורום מיוחד זה. בת כמעט 33, הריון שלישי, שבוע 32+6. הריון ראשון היה בסימן של הסתמנות רעלת הריון (ל"ד קצת גבוה + חלבון בשתן) + IUGR גבולי (פער אסימטרי של שבועיים). בשבוע 38 בוצעה השראת לידה ונולדה תינוקת בריאה במשקל 2720 גר', שבעוד פחות משבועיים חוגגת יום הולדת 5
. הריון שני נגמר בשבוע 7 בהפלה עצמונית. ההריון הנוכחי התנהל בצורה תקינה לחלוטין עד שבוע 17, עברתי את כל הבדיקת והסקירות, וגודל והתפתחות העובר תאמו לגמרי את שבוע ההריון לפי הוסת. בשבוע 17 במדידת ל"ד אקראית נמצא יל"ד של 140/100 במנוחה, ללא סימפטומים קליניים כלשהם. פניתי לרופא המטפל, עברתי בירור סטנדרטי שכלל מדידות ל"ד חוזרות (ללא שינוי), פונדוס, איסוף שתן, בדיקות מעבדה וכו'. הכל היה תקין, למעט גובה הל"ד. התחלתי טיפול באלדומין בהצלחה חלקית בלבד, לדעתי בגלל שאני ממשיכה לסבול מהקאות מרובות לאורך כל שעות היממה. בשלב מסוים הועלה מינון האלדומין למקסימום (2-1-2 כדורים ביום), והל"ד מאוזן פחות או יותר סביב 130/90 (ביום טוב). במקביל בוצעה סקירת מערכות של טרימסטר שני, שם לראשונה התגלה פער צמיחה אסימטרי של שבועיים (AC ו-FL), שמאז הלך וגדל. בערכת משקל אחרונה נעשתה אתמול (שבוע 32+5) העובר שוקל כ-1400 גר', יש פער של 4 שבועות בהיקף הבטן וגפיים קצרות סימטריות. (בשלב מסוים נחשד שמדובר באכונדרופלזיה, בוצעה סקירת מערכות מכוונת ע"י פרופ' כספי מקפלן, והוא טעון שלא מדובר בגמדות, כי מבנה העצמות תקין). כעת אני נמצאת במעקב במרפאת היי ריסק בבי"ח, עושה US ל-BPP וזרימות + מוניטור פעם ביומיים, ממשיכה טיפול באלדומין (בהצלחה חלקית, כאמור) ומקווה לטוב. שאלתי היא, האם לדעתך יש בשלב זה עוד משהו שאני יכולה לעשות, התערבות כלשהי? אני נמצאת בשמירת הריון, כמובן. לדבריו של הרופא המטפל, המטרה היא להשלים 36 שבועות הריון ואז לבצע השראת לידה. אני מבינה את ההגיון של פעולה זו, אבל שואלת את עצמי לגבי ההשלכות של השראת לידה, שזו פעולה אגרסיבית מאוד, על תינוק כל-כך קטן בגודלו (אם להסתמך על קצב גדילתו עד כה, בשבוע 37 הוא צפוי לגרד את ה-2 ק"ג מלמטה). תודה מראש

Nאיה יקרה

לדעתי המעקב אחריך בסדר גמור. האם בוצע מי שפיר ווירוסים? כחלק מברור עיכוב צמיחה? האם קיבלת זריקות להבשלת ראות? נכון שהשראת לידה לתינוק קטן עלולה להסתיים בקיסרי אבל זה הדבר הנכון לעשות ולא להשאיר את העובר ברחם מעבר ל 36.

IcNיה

New member
תודה רבה על תשובתך

ביצעתי מי שפיר ובדיקות וירוסים, הכל תקין. האם לדעתך יש צורך לקבל צלסטון?

ליאורי59

New member
לאחר הפלות חוזרות, המלצת על קלאקסן

במינון 80 מ"ג וזאת לאחר בירור קרישיות מקיף שיצא תקין לחלוטין. כיוןם משקלי מעל 100 ק"ג , בשבוע 32 להריון תאומים לאחר IVF. האם עדיין להמשיך באותו מינון? אין לי תאריך לניתוח קיסרי , למרות שהמוביל ראש והשניה עכוז או רוחבית. מה קורה כשמזריקים כל יום ולידה רגילה הופכת לניתוח חירום? תודה. האם במקרה שלי כשבירור הקרישיות יצא תקין צריך להמשיך גם אחרי הלידה , באיזה מינון וכמה זמן? תודה רבה.

ליאורי59

ניהול הריון דרך הפורום אינו המטרה ואני עונה פה רק על שאליות עקרוניות. לגבי ניתוח קיסרי אם לא חלפו 24 שעות מהזרקת קלקסן האחרונה עושעים הרדמה כללית.

הטרוזיגוט פקטור 5 והריון

במקרה שיש הטרוזיגוטיות לפקטור 5 ליידן, ואין (לדעתי...) היסטוריה מחשידה (3 הריונות שהסתיימו עם לידה רגילה במועד של עוברים במשקל 3,300, +הפלה אחת בשבוע 7+ הפסקת הריון בשבוע 20 עקב תסמונת דאון). בכל זאת היית ממליץ טיפול קלקסן בהריון הבא? תודה

רקס רגיס יקרה

אם אכן ההיסטוריה כוללת 3 לידות תקינות במשקל תקין, הפלה בודדת ואין כל היסטוריה משפחתית הרי שעם הנשאות לפקטור 5 לבדה אינה סיבה למתן קלקסן בהריון. במידה ואת עובר ניתוח קיסרי או כבדת משקל יש לשקול מתן ב משכב הלידה

שואלת29

New member
CMV

אני בשבוע 5+3. ביום בו גיליתי ע"פ בדיקת שתן שאני בהריון סיפרה לי אחותי שהיא נדבקה ב-CMV, ועל כן עליה להפסיק את נסיונותיה להרות. היינו אמורות להפגש יחד עם ילדינו לשבת, ומחשש שאולי היא תדביק אותי החלטתי לבטל את הביקור. אינני יודעת פרטים מדוייקים על ההדבקה של אחותי, היא כנראה שניונית, ולא ברור מתי התרחשה. בתחילת ההריון הקודם (יוני 2009) עשיתי בדיקת דם, ויש לי נוגדנים ל-CMV. רציתי לשאול האם אנו יכולות להפגש (כמובן לא להתנשק וכו'), ואם לא לכמה זמן? ההריון האחרון שלי הסתיים בהפסקת הריון כואבת, ואינני רוצה לסכן את ההריון הזה. מצד שני אני לא רוצה להכנס להיסטריה מיותרת. תודה הדר

שואלת 29 יקרה.

למרות שהיה לך CMV הדבקה שניונית אפשרית אם כי נדירה ולכן עד שתהיה אבחנה ברורה לאחותך ובדיקת שתן ל CMV (לראות אם מפרישה הוירוס בשתן הייתי ממליץ לא להפגש. לפי בדיקות עוקבות של IGG ניתן לדעת אם הייתה הדבקה שניונית בצרוף UGM חיובי לאחר שהיה קודם שלילי.

sprite4

New member
צוואר הרחם רך

שלום, אני בהריון תאומים MCBA בת 27, בשבוע 28, הריון ספונטני. אתמול שלח אותי רופא נשים למיון כי התלוננתי על דקירות וכאבים בבטן התחתונה. זאת בתום יומיים של שלשולים מוירוס. המוניטור היה תקין, הצוואר רחם היה רך, באורך של 4 ס"מ. בבדיקת שתן היה קטונים +1 ובבדיקת דם אשלגן מעט נמוך. קיבלתי עירוי והלכתי הביתה. עד כה הצוואר היה קשה באורך של 4.8 ס"מ (שתי המדידות לפי אולטראסאונד). יום קודם הפניה למיון הלכתי הרבה (סידורים בירוקרטיים באוניברסיטה). אני עובדת במשרה מלאה. חלק מהעבודה דורשת ממני ללכת ולהתכופף הרבה, חלק אחר של העבודה היא מול מכשירים בישיבה. האם צוואר רך בשבוע כזה זה תקין? בהריון הקודם היה לי צוואר קשה עד שבוע 42. האם זהו אות אזהרה להנמיך הילוך? אם כן עד כמה? אני יכולה להמשיך לעבוד כרגיל אחרי שאנוח מהוירוס או שלעבוד משרה מלאה אך רק בעבודה הקלה מול מכשירים, או להפחית גם בכלל בשעות העבודה? יש לציין אני מעוניינת להמשיך כמה שיותר כרגיל אם זה לא מסכן את ההריון.

sprite4 יקרה

מה שקובע הוא אורך הצואר והעובדה שהוא סגור. אין כל משמעות לרך או קשה בספרות הרופאית באספקט של המעקב (בניגוד ללידה). ולכן אין פה כל סימן אזהרה. יכולה לעבוד כרגיל תוך מעקב (כמו אצל כל התאומים שיש 33% לידה מוקדמת) קפדני אחר צואר הרחם.

../images/Emo106.gif זריזים מקדימים במצוות

רבה לפרופ' קופרמינץ שטרח והשיב אף לפני הזמן
לשאלות הרבות והחשובות
על תשובות רציניות, מעמיקות ומקצועיות
זמנו של פרופ' קופרמינץ יקר לליבי, אז אני "משחררת" אותו כעת, ואם תצטברנה עוד שאלות עד 10:30, הוא יענה בהמשך. יום נפלא

שאלה

שלום לפרופסור, בהריון IVF ICSI שני, שבוע 6. מההריון הראשון נולד בחור מקסים בן 3. בהריון הראשון גילו ריבוי מי שפיר בשבוע 15 ועד סוף ההריון, הערכת המשקל הייתה מעל 5.5 קילו וכמו מי השפיר הייתה 30 (מיליליטר או משהו כזה...). הייתי בשמירה חודש וחצי וילדתי בקיסרי תינוק בריא במשקל 4040. האם הריון בסיכון בעבר משפיע על העתיד. האם ההיסטוריה המיילדותית מעניינת מישהו?

סופגניה יקרה

אני מבין שהילד בריא לחלוטין ולא נמצאה הסיבה לריבוי מי שפיר. אם לא נמצאה כל סיבה הרי שזה לא אמור להשפיע על הריון עתידי. אני מניח שנשללה גם סכרת.

למעלה