אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

mustar יקרה

שהערכת המשקל תקינה הזרימות אינן בעלות משמעות והן יכולות להשתנות מיום ליום ולכן הפרוגנוזה מצויינת כי את מטופלת כראוי. לשאלתך השנייה לא המקרה אינו מחייב הרדמה מלאה מה שאני נוהג לעשות זה לאשפז ליממה לפני הניתוח ולעבור להפרין שזמן מחצית החיים שלו 4 שעות בעצה אחת עם המרדים. וכך ניתן לתת מספר שעות טרם הניתוח בלא שתהיה בעייה עם האפירודל או ספינל.

MuStar

New member
../images/Emo51.gif

אני מטופלת רק בזכות בנות הפורום הנפלא הזה, ובזכותך - קראתי את כל תשובות שנתת כאן בעבר. תודה על התשובה ועל כיוון חדש למחשבה, סוף סוף התחלתי לנשום מחדש...

לפרופסור קופרמינץ- MTHFR הומוזיגוט

שלום רב פרופסור קופרמינץ, אני בת 28, עברתי 2 הפלות בשבוע 5 ובשבוע 8 .לאחר 2 ההפלות ובעקבות היסטוריה משפחתית של MTHFR הומוזיגוט ואירועי לב בגילאים צעירים יחסית נשלחתי לאבחון של קרישיות ואכן נמצאתי גם אני MTHFR הומוזיגוט. בבדיקה מאד רחבה של בעייות קרישיות זו הבעייה היחידה שנמצאה (אולי חשוב לציין שרמת ההומציטאין יצאה בנורמה 5.64). כעת אני בהריון בשבוע 21. החל משבוע 4+ התחלתי להזריק קלקסן במינון 70 מ"ג (שקלתי בתחילת ההריון 75 ק"ג), ביצעו לי מעקב שוטף של תפקודי כבד (שתמיד היה בעבר בנורמה), ופתאום ראו קפיצה מאד גבוהה לערך 100 ובשבוע 15 הפסיקו לי את הקלקסן והעבירו אותי למיקרופירין 75 מ"ג ואכן מאז תפקודי הכבד חזרו לנורמה. ההריון ברוך השם מתקדם באופן תקין, גדילת העובר תואמת לשבוע ואני מרגישה טוב. ובכל זאת אני מוטרדת מהחלפת התרופה. רציתי לדעת האם האספירין הינו פתרון שווה ערך לקלסן בשלב זה של הריוני ? כמו כן, קיבלתי חוות דעת שונות לגבי הסיפור שלי ורופאים מסויימים בכלל מרימים גבה על כך שאני מקבלת טיפול כי טוענים ש MTHFR הומוזיגוט איננה בעיה של קרישיות יתר במיוחד כי רמת ההומוציטאין תקינה וככל הנראה ההפלות שעברתי אינן קשורות ל MTHFR אלא חלק מהסטטיסטיקה. מה דעתך ? ועוד שאלה אחרונה- באיזה שלב בהריון מומלץ להפסיק לנטול את האספירין ? אשמח לשמוע את דיעותייך בנוגע ל 3 השאלות שהעליתי ולאור כל העובדות שציינתי בפנייך. רב תודות !

אולי אמא יקרה

אספירין אינו כלל תחליף לקלקסן. MTHFR יכול להיות קשור להפלות חוזרות במנגנונים שונים מאשר הומוציסטאין. לכן לדעתי נהגו לא נכון שהפסיקו את הקלקסן. מבחינתי אספירין לא מעלה ולא מוריד ולכן ניתן להפסיקו עכשיו. אם תרצי להמשיך עד הסוף אז עד שבוע 37.

minimousegi

New member
שלום פרפ' אני אחרי הריון תאומים אחרי TIA עקב

APLA וקרישיות יתר שהתגלתה רק בסוף ההריון (סכרת הריון שטופלה באינסולין) כרגע אמנם לא מתכננת הריון מטופלת באספירין, האם יש אפשרות להביא את הגוף למצב "טוב" להריון הבא ולייצב כרגע או רק המשך באספירין? האם מגיעים אליך רק בהריון או שאפשר אם "סתם" קרישיות יתר. תודה רבה! מיכל

minimousegi יקרה

אין צורך בהכנות מיחודות לקראת הריון מעבר לנטילת אספירין. בעיות קרישת דם שאינן קשורות להריון אבל קשורות לאמצעי מניעה או אספקטים אחרים ניתן לבוא.

יעל59

New member
חשוב לי מאוד לשמוע את דעתך על בדיקת

שלום פרופסור קופרמינץ אני אחרי 3 הפלות בשליש הראשון ( לא עשו קריוטיפ לעוברים) הומלץ לנו לעבור בדיקת סיווג רקמות לשנינו+ האם אתה ממליץ לעבור בדיקה זו? ומה המשמעות של הבדיקה אם יוצא שלילי או חיובי ?? אני יודעת שהדיעות חלוקות ושאתה בעד קלקסן ( לקחתי בהריון האחרון מיום ההחזרה) ובכל זאת אשמח לשמוע דעתך בעניין ואילו בדיקות אתה ממליץ לנו לעבור עשיתי בדיקות של קרישיות יתר+ קריוטיפ הכל תקין יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני מטופלת באלטרוקסין בטיפול האחרון לקחתי קלקסן + פרדניזון ולצערי לא היה דופק תודה

יעל59 יקרה

חשבתי שעניתי עונה שוב. בדיקת התאמה ובעקבותיה חסיון בתאים לבנים של האב אינה מקובלת ברחבי העולם ומסוכנת. הגוף יוצר נוגדנים ולא ניתן בעתיד לקבל דם או השתלת אברים. הוויכוח אינו איתי אלא עם העולם כולו. צריך לבדוק אם אכן עשית את כל בדיקות הקרישיות שלעיתים מתפספסות, היסטרוסקופיה ונוגדנים עצמוניים. הכי חשוב לחשוב מחוץ לקופסא ולא להתפס לדוגמות של אתה בעד או נגד. אני בעד כל דבר שיכול לעזור ונגד כל דבר שיכול להזיק!

תודה רבה על זמנך../images/Emo24.gif

שלום 1.האם יש מניעה למרוח אלחוש כגון אמלה ולאחר רבע שעה לחטא באלכוהול ואז להזריק? היום למשל עשיתי לעצמי עוד שני סימנים מיותרים כי לא יכולתי להזריק במקומות מסוימים מרב כאב... 2.באיזה שלב מהביוץ ניתן לדעת אם יש הריון בכדי לדעת אם להפסיק או להמשיך קלקסן? 3.אם עכשיו אני לוקחת קלקסן 60 האם במשכב לידה יורד ל40? תודה רבה רבה על סבלנותך והקדשת הזמן!!!!!!! שבוע טוב רעות

הורים לזיו יקרה

ניתן לשים אמלה אין צורך כלל לחטא! 2. בדיקת דם 4 ימים לפני מועד המחזור בדיקת שתן יומיים לפני. לא יכול לענות מבלי לדעת מה בעיית הקרישה מה משקלך ועוד

לומן

New member
השלכות של תפקודי כבד מעט גבוהים על היריון חדש

שלום פרופ', את ההיריון הקודם שלי סיימתי ביילוד מוקדם ומוצלח בשבוע 35 בשל רעלת היריון קשה, לפני קרוב לשנה וחצי. כששוחררתי מביה"ח תפקודי הכבד שלי חזרו להיות נורמליים, אבל כמה חודשים אח"כ ראו עלייה קלה באנזימי כבד. על היום אנחנו עדיין בבירור במעבדת כבד בבי"ח מאיר, ולא מצאו שום דבר. הבנו שיתכן שהמצב פשוט ככה בלי שום סיבה. אנחנו חושבים להיכנס להיריון בשנית והשאלה שלי היא מה ההשלכות שיש לתפקודי הכבד הבעייתיים על היריון? חשוב לי רק לציין שוב שהאנורמליה היא מאוד קלה לדברי הרופאה. תודה מראש להתייחסותך.

לומן יקרה

אם אכן עברת ברור מקיף לכבד כולל דלקות וירליות, מחלות תורשתיות, סונר כבד ו CT לכבד שומני והכל תקין הריון לא יהווה בעייה

שאלת המשך בנוגע להפסקת קלקסן באמצע הריון

אמנם כתבתי את שאלת ההמשך גם למעלה, אבל כדי שלא תלך לאיבוד שואלת שוב: ענית לי ש"במקרה שלי" אתה ממליץ על המשך קלקסן עד ללידה. אודה לך אם תוכל להסביר את התשובה - מה מיוחד במקרה שלי? הרי הקלקסן נלקח אמפירית, וידוע לי כי במקרים כאלה ההמלצה (גם שלך, לפי עדויות של מטופלות) היא להפסיק לאחר שליש ראשון. כמו כן, האם עד הלידה או עד לאחר הלידה? שוב תודה על זמנך.

פלמינגו יקרה

טעות בידך. בדרך כלל אני ממליץ להמשיך בקלקסן לאורך כל ההריון ולא להפסיק!!! שוב רפואה זה לא ספר בישול וכל מקרה לגופו. אבל הפילוסופיה שלי היא שאם הקלקסן עזר בשליש הראשון להשרשה ולחיבור של העובר והשלייה לאם, הרי כל זה לא מפסיק בשבוע 12-13.בהמשך ההריון זרימת הדם האמהית לשילייה חשובה לא פחות ותפקיד הקלקסן אם יש בעיית קירשה סמוייה או זרימת דם לא תקינה לשמור שאלו יעבדו כמו שצריך. מספר המקרים שאני מפסיק קלקסן בסוף טרימסטר ראשון קטן ביותר.

אור410

New member
הזרקת קלקסאן

שלום ותודה מראש על זמנך. בהריון הקודם הזרקתי קלקסאן 40 מג (MTHFR הומוזיגוט, LAC גבולי, IUFD שבוע 32 בעבר והפלה נדחית בעבר). כיום חלפה שנה ועדיין יש סימנים מהזריקות באזור המותניים מהתקופה של משכב לידה. במהלך ההריון הזרקתי רק באזור המותניים כי הסימנים נעלמו ולא היתה בעיה. בהנחה ואהיה שוב בהריון האם יש בעיה להזריק באזור זה? נ.ב.- ההמטולוג שראה את הסימנים אמר שהיו אמורים לחלוף וכנראה זה ברזל שמשום מה לא נספג בגוף. ושוב תודה ויום טוב

דפי55

New member
בטיפול IVF בפרוטוקול ארוך, מתי מתחילים קלקסן?

האם יש מועד אופטימלי?

למעלה