אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

אלה 145 יקרה

דופלר 5.5 בשילוב עיכוב צמיחה תוך רחמי וירידה בכמות המים מרמז אכן על בעייה בצמיחת העובר לרן יש לחזור על מדידות אלו כל 10 ימים. 2. לא 3. מיעוט המים מחייב בדיקת כליות עוברווירוסים אך כנראה על רקע שלייתי אצלך

צרות של אשירים - צירונים

שלום פרופ' קופרמינץ זהו הריון שלישי שלי, בשני הקודמים היו לי צירים מוקדמים. בראשון קיבלתי פרסולט "לתמיכה" במשך חודשיים. בשני הייתי מאושפזת לשמירה עם התקצרות צוור הרחם ופתיחה 2 משבוע 27 אצלך במחלקה (תודה על הטיפול
). אבל שני ההריונות נגמרו בשבוע 39 עם זירוז בגלל סכרת הריון מאוזנת באינסולין. עכשיו יש לי צירים בכל מאמץ מלפני שבוע 20, אבל לא סדירים. ב-US האחרון נצפה צוור רחם ארוך וסגור. מה המעקב שעלי לעשות? מה הן נורות הזהרה? 2 רופאים להריון בסיכון אמרו ש-2 לידות בשבוע 39, זה אומר שאין מה לדאוג. האומנם

הגשמתי חלום יקרה

מומלץ בגלל קיצור הצואר מעקב אחר צואר הרחם החל משבוע 20. בגלל שאובחנת וטופלת לא ילדת מוקדם אך את בהחלט בסיכון וכאמור מעקב.

temp8

New member
העלאת מינון

אני בת 39.5 עם APLA, לוקחת בכל מחזור טיפול 60 מ"ג קלקסן, אספירין, ו 5 מ"ג פרדניזון, שוקלת 50 ק"ג. האם לאחר 6 כשלונות ב IVF היית ממליץ להעלות את מינון הקלקסן, למרות שסביר שהכשלונות נובעים עקב גיל או פרוגסטרון שעולה לפני השאיבה?

hilarose

New member
היי פרופסור קופרמינץ..לגבי קרישיות יתר

היריון 1- בן מקסים נולד לי בהיריון תקין להפליא שנה שעברה לאחר הפלה ספונטנית ו2 כימיים גיליתי שיש לי קרישיות יתר פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט וMTHFR הטרוזיגוט נאמר לי ע"י המטולוג לקחת 40 מ"ג קלקסן מרגע כניסה להיריון עד 6 שבועות לאחר הלידה השאלות שלי היא: האם זה קצת? לטענת הרופאה שלי אני צריכה לקחת יותר בגלל 2 המוטציות, וההמטולוג טעה המטולוג אחד אמר לי להזריק עד שבוע 38 והמטולוג אחר אמר לי עד 6 שבועות לאחר הלידה...אני אובדת עצות
ושאלה נוספת..מתי עליי להתחיל, כיוון שלעיתים ברגע קבלת הידיעה על היריון זה כבר לא החזיק (היריון כימי) האם לא כדאי להתחיל בעת הביוץ? זה נחשב היריון בסיכון? אצטרך להיות במעקב קפדני יותר?? תודה על האירוח שלך!

תודה על התשובה אך מוסיפה-

שוב תודה על הסובלנות והנכונות הרבה לעזור!!!!! בהמשך לשאלתי מלמעלה מוסיפה שאלות שעלו לי לאחר שקראתי את תשובתך: 1. האם מוגדר "אפלה" גם כשיש רק חריגה באחד מהערכים במקרה שלי B2 GLYCOPROTEIN=36? (בנוסף לפקטור 2 הטרוזיגוט) 2.כפי שהמלצת אחזור על הבדיקה שנית כאשר יהיה הפרש של 3 חו' , אך האם במידה ויש הריון בטווח זמן זה אז זה בסדר לחכות עם הטיפול באספירין עד שיעבור הזמן המתאים לבדיקה? 3. מינון קלקסן-מתי ניתנת המלצה למינון יותר גבוה מ 1מ"ג לק"ג? כרגע אני לוקחת 60 מ"ג קלקסן ושוקלת 57 ק"ג- האם צריך להעלות מינון בהריון כדי שיהיה מינון "טיפולי" או בעקבות העליה במשקל שנובעת מהריון? 4. האם יש צורך בטיפול בסטרואידים לאחר החזרת עוברים או בהריון כאשר יש נוגדנים בדם כפי שציינתי למעלה? מתנצלת על ה"התקפה" עם כל השאלות, מעריכה מאוד את עזרתך!!!!!!

שומשומית יקרה

כפי שהסברתי לך בטלפון כדי לאושש את האבחנה של APS יש לחזור על הבדיקה כעבור מינומום 12 שבועות וניתן עד אז לחכות עם האפסירין. המינון משתנה עם המשקל וכל מקרה לגופו. 3. אם כוונתך ל נוגדני ה APS אז לא צריך סטרואידים

hilarose

New member
ושכחתי עוד דבר לשאול

מאחר לי בכמה ימים אך בדיקות ביתיות שליליות ובדיקת דם שלילית לא יודעת בכמה בדיוק מאחר. אך המחור שלי מאוד מאוד סדיר. ממוצא 28 יום. מחזור אחרון ב17.12 יש לי תופעות של היריון/מחזור...רגישות וכאבים בבטן האם יכול להיות כן היריון למרות שיצא שלילי? או האם יכול להיות מצב של היריון לא תקין (חוץ רחמי למשל) שמראה תוצאה שלילית ובכ"ז צריך לבדוק או שהייתי מגלה את זה בבדיקות כבר... אני קצת בלחץ, מתי עליי ללכת לרופאה במידה ולא אקבל ועדיין יהיה בידקת היריון שלילית תודה תודה וערב קסום

hilarose יקרה

הרופאה שלך צודקת המינון תריך לעלות ויש לטפל כל ההריון ומשכב הלידה (6 שבועות). הריון כימי חוזר הוא בהחלט סיבה להתחיל בביוץ

Gesund

New member
הפלת תאומים בשליש הראשון - רחם עם מחיצה

בת 24, הריון ראשון ספונטני הושג אחרי 5 חודשים, מחזורים סדירים כל 29 יום, בעלת רחם מחיצתי, מחיצה באורך 27 מ"מ (רחם באורך 56 מ"מ) שבוע 6 - נצפו 3 שקי הריון, 2 שקי הריון עם עוברים, רק עובר אחד עם דופק שבוע 7 - נצפו 3 שקי הריון, 2 שקי הריון עם עוברים, 2 עוברים עם דופק שבוע 8 - נצפו 3 שקי הריון, 2 שקי הריון עם עוברים, 2 עוברים ללא דופק אני עתידה לעבור גרידה יום חמישי השאלות שלי הן: 1. האם זה הגיוני שהריון ספונטני ראשון ברחם עם מחיצה יכיל 3 שקי הריון? או שמא זו היתה ביצית לא טובה? 2. האם עלי לברר יותר לעומק, מדוע קרתה הפלה בשליש הראשון ולבדוק האם יש קשר למחיצה? 3. האם רצוי להסיר את המחיצה, בגלל ההפלה, למרות שהושג הריון? 4. האם אתה מציע לי לעבור בדיקת קרישיות עקב ההפלה?

gesund יקרה

כן יכול להיות שרחם כזה יכיל 3 שקים. יש להסיר את המחיצה כי יתכן שיש לך חלק בהפלה. השרשת הריון על גבי המחיצה היא גורם קלקסי להפלה. אינני חושב שאחרי הפלה בודדת צריך ברור קרישיות.

לפרופסור קופרמינץ היקר

אני מקווה שלא פיספסתי אותך... אנסה לשאול בכל מקרה... אני אחרי הפלה מאוחרת בשבוע 21 לאחר צירים שנהיו תכופים ופתיחה.. ולידה...לאחר בירור לא ידועה סיבת ההפלה... ניסיתי לקבל הפניה כדי לבדוק את עניין הקרישיות.. אך ללא הצלחה... האם לדעתך צריך לבדוק את העניין באופן פרטי? האם יש סיכוי שזאת היתה הבעיה? תודה מראש

סלוודורה יקרה

הסיפור שלך אולי בכיוון של אי ספיקת צואר הרחם אבל רופא צריך לדעת לחשוב מחוץ לקופסא ובכיוונים לא שיגרתיים. לכן הייתי מצעקש לבצע גם בדיקות קרישיות דרך הקופה ואם לא אז פרטי.

שאלת קלקסן לאחר תסחיף ריאתי

פרופסור קופרמינץ שלום רב, לפני כ 4 שנים, כחודש לאחר ניתוח קיסרי , גילו לי קריש דם בריאה (מה שנקרא תסחיף ראתי) , טופלתי בקלקסן כמה ימים ולקחתי קומדין למשך חצי שנה והאירוע תוך כדי מעקב על ערכי ה PT אחרי זה הפסקתי, הילד גדל ואנחנו מתכננים להביא עוד אחד, לצערי עקב בעיות כאלה ואחרות נאמר לי שאני צריכה לעבור IVF שכולל מתן הורמונים בשלב הסטימולציה, הרופא המטפל אמר לי שאין צורך לקחת קלקסן בשלב הסטימולציה על אף הקריש שגילו לי בעבר, משום שערכי ההורמונים גבוהים בהריון פי כמה וכמה ואכן עברתי טיפול אחד ללא קלקסן , הטיפול נכשל. יש לציין שעשיתי את כל בדיקות הדם וכולן תקינות ללא יוצא מהכלל (אבל תחסיף ראתי היה בוודאות) כרגע הפסקתי עם הטיפולים וחזרנו לנסות להביא ילד לעולם באופן טבעי למרות שהרופאים לא אופטימים לגבי הסיכוי. השאלות שלי א- במידה ואחזור לטיפולים האם אתה ממליץ לקחת קלקסן ואם כן החל מאיזה שלב? ב- בהריון עצמו החל מאיזה שלב אני אצטרך לקחת קלקסן? ג- איך יתכן שבדיקות הדם תקינות ובכל זאת היה תסחיף ראתי? תודה ויישר כוח על האירוח,

רוצה כבר....יקרה

קלקסן משלב השראת ביוץ מג וחצי עד 2 ליום לק"ג. (צריך לראות סוכג קרישיות וכדומה ) המקרה שלך לגמרי לא שיגרתי בהריון ממשכים במינון הנל. צריך לראות אם עשית את כל הבדיקות. יש סוגי קרישיות שעדיין לא מבוצעים שיגרתי אבל קיימים.

MuStar

New member
2 שאלות, מצטערת מראש על האורך

קודם כל קצת רקע: בת 30, הריון ראשון, ספונטני, שבוע 29+4. סובלת ממיגרנות מגיל 11.5. DVT חמור ברגל ימין בכל הורידים העמוקים לפני 3 שנים על רקע גלולות, עד היום יש שאריות טרומבוס בדופלר. בבירור APLA מאושר ע"י LAC חיובי ב-2 בדיקות בהפרש 14 שבועות. יש גם היסטוריה משפחתית "עשירה" מצד שני ההורים. בהריון מטופלת בקלקסן 2*80 (סה"כ 160). בסיום ההריון מעבר לקומדין לתמיד. שאלה ראשונה: עד אתמול כל הבדיקות האפשריות והמעקבים היו תקינים. אתמול התגלו ממצאים מטרידים (אותי). זרימות בעורק הטבור: RI=0.78 PI=1.57 S/D=4.65 זרימות ב-MCA RI=0.94 (אחוזון 95) PI=2.18 S/D=16.38 הערכת משקל סביב 1500 גר' - תקינה, לח"ד שלי תקין, אין בצקות או כאבים, תפקודי כבד/כליות תקינים. השאלה היא כזו - מה הפרוגנוזה במקרה כזה מנסיון הרב שהצטבר לך? מה הסכנה לעוברית? מה עוד אני יכולה לעשות כדי לשפר זרימות? שאלה שנייה: עקב שיליית פתח מלאה אני אמורה לעבור קיסרי מתוכנן בשבוע 38
ההמטולוגית שלי לא מוכנה להשאיר אותי ללא קלקסן ליותר מ-12 שעות. המרדימה לא מסכימה לספינאל/אפידורל אם מזריקים ערב לפני. אם אני לא מזריקה ערב לפני, בפועל אני נשארת ללא קלקסן אפילו ליותר מ-24 שעות. האם המקרה שלי באמת מחייב הרדמה מלאה? המון המון
על שהסכמת להתארח, ועל התשובות שכל-כך עוזרות לכולנו!

למעלה