אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

שולי 0101

New member
4 הפלות חוזרות

שלום פרופ', בשנתיים האחרונות עברתי 4 הריונות כימיים רצופים, אחרי 3 הריונות היינו אצלך ושלחת לכל הבדיקות - כולן יצאו תקינות לגמרי (קרישיות, קריוטיפ, היסטרוסקופיה ונוגדונים). המלצת למרות זאת להתחיל עם קלקסן 60 (משקל 55) ונרות פרוגסטרון מהביוץ. אך זה לא עזר וגם ההריון הרביעי לא הצליח (שוב כימי הפעם דימומים מהתחלה...). מה המלצתך ומה הסיכויים להריון תקין בכל זאת? אתה ממליץ על פונדקאות?

שולי יקרה

הייתי ממשיך אותו דבר מנסיוני זה עובד!!!!. יש לשקול להוסף לקלקסן סטרואידים במינון נמוך מאוד. אל תתיאשי סיכויי ההצלחה גבוהים

moran186

New member
שאלה לפרופ' קופרמינץ

אני בת 38 עם הסטוריה של הפלות מאורחות חוזרות פעם ראשונה שבוע 18 קרומים שלמים בולטים אחרי זה לידה בפיטוצין,שנתיים אחרי זה שבוע 17 לפני תפר צווארי ירידת מים עובר נפלט,ועכשיוו לפני 3 שבועות תאומים ,ראשון נפל בשבוע 17 אחרי ירידת מים, תאום שני שרד ונפל לאחר בדיקת מי שפיר בשבוע 20 ,בדיקת מי שפיר תקינה ,בעבר בירור קרישת יתר תקין,היסטרוסקופיה תקינה.לאחר לידת התאום השני גם בפיטוצין גרידה עקב שארית כרגע מטופלת בפרוגילוטון. בהריון האחרון לא עשו תפר צווארי בטענה שצוואר סגור אבל בכל זאת ירידת מים בשבוע 17.5יש לציין שכל ההריונות טבעיים.השאלה שלי תוך כמה זמן אפשר לנסות שוב להרות והאם אתה ממליץ על בדיקות מיוחדות שלא עשיתי . בברכה, מורן.

moran 186 יקרה

היסטוריה כל כך מורכבת מחייבת התייחסות מורכבת. ישנם הרבה דברים שהייתי ממליץ לך כולל תפר. את מוזמנת ליעוץ במרפאת לידה מוקדמת שלנו בליס.

לולי1010

New member
שלום

אני בת 27 רציתי אם אפשר קצת הכוונה.. לפני כמה שנים הייתי בהריון ספונטני בשבוע 9 נפסק הדופק,ביצעתי גרידה לאחר מכן שנה של ניסיון להרות שוב ניתן לי טיפול באיקקלומין אך ללא תמורה,ואז הפסקה והריון ספונטני.. בהריון השני כבר מהתלה היו כאבי בטן(במיוחד בטן תחתונה) הבדיקות היו תקינות לחלוטין והריון התפתח יפה,עובר מתאים לשבועus,דופק,שקיפות עורפית תקינה,סקירת מערכות תקינה לחלוטין צוואר הרחם 39 מ"מ ארוך סגור. אבל תמיד היו הפרשות יתר כמו כן גם דימומים לסירוגין..בשבוע 18/19 הכאב בטן התחיל להחמיר ממש לחץ בבטן התחתונה..כאב בלטי נסבל,שוב בדיקות ושוב הכל "תקין" יש דופק,בדיקת שתן תקינה.. לעט לעט הרגשתי ממש כמו צירים שבאים והולכים כל כמה שעות (בגלל שזה הריון ראון בשבוע כה מתקדם לא הייתי בטוחה וסמכתי על הרופאים) בקשתי לבצע מוניטור-אך זה נשלל כי אמרו לי שאין צורך יש דופק הצוואר הרחם קצת התקצר אבל לא משמעותי 34 מ"מ בשבוע 20 +3 ביצעתי בדיקת שתן (הייתה לא תקינה) הכאב בנתיים התגבר, והתכווציות החלו כל חצי שעה כמו כן גם התעצם דימום,פניתי לרופא עשו בדיקת us נאמר שהכל תקין וכנראה שיש דלקת בשתן...לאחר יומיים הייתה לי ירידת מים וכבר לא הייה מה לעשות צוואר פעור רואים דרכו עובר וקרומים...באותו ערב הייתה לידה ומייד אחרי עשו לי גרידה ע"מ לנקות את שאיריות.. *היום אני מנסה להבין מה בעצם קרה? וממה זה קרה? ביצעתי צילום רחם (התגלה שהחצוצרות שלי סתומות) לא הצליחה לפתוח אותם בצילום בעזרת יוד... ביצעתי בדיקה לקרישיות יתר,התשובה הייתה: הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 120- 50 % 60 PROT-S ANTIGEN (FREE 130.0- 70.0 % 98.0 PROTEIN C ACTIVITY 120- 80 % 101 ANTITHROMBIN-III 6.0- 2.1 2.9 APCR RATIO 35- 25 Sec 29 PTTFS 38.0- 26.0 Sec 28.9 PTT(FSL) 1.30- 0.80 0.99 PTT(FSL)/PTT(FS) 35- 22 Sec 41 LAC-SCREEN-RVVT 35- 26 Sec 31 LAC-CONFIRM-RVVT 1 1.30- 0.80 1.35 SCR RV/CONF RV פירוט הערות מציין הערה 1 נא לחזור על הבדיקה בעוד שלושה חודשים בדיקת לופוס אנטיקואגולנט ‎בוצעה ע"י ערבוב פלסמת החולה עם פלסמה תקינה הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 12.00- 0.00 U/ml 1.24 ANTI CARDIOLIPIN IgM 12.00- 0.00 U/ml 0.84 A.B2 GLYCOPROTEI IgG 12.00- 0.00 U/ml 2.81 A.B2 GLYCOPROTEI IgM 12.00- 0.00 U/ml 0.99 ANTI CARDIOLIPIN IgG הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 1.20- 0.90 0.92 PT-INR 12.3- 9.5 Sec 10.1 PT-SEC 1 100- 70 % 100 PT % 33.0- 22.0 Sec 27.6 APTT-sec 450- 150 mg/dl 368 FIBRINOGEN פירוט הערות 1 כמו כן נאמר לי שכנראה אני אצטרך לבצי קשירת רחם בהריון הבא.. אמרו שיש חשש לאי ספיקת צוואר הרחם. האם כך הדבר מההיסטוריה שלי? האם גם אתה רואה בכך אי ספיקת צוואר הרחם? (חלק מהרופאים אמרו שזה לא אי ספיקה) האם הייתה ממליץ לי על עוד בדיקות נוספות שעלי לבצע ע"מ להבין מה בעצם קרה ולמנוע להבא (חלילה) מקרה שכזה? אשמח לקבל את תשובתך להמשך הטיפול..

לולי יקרה

נראה שאחת בדיקות הקרישיות שלך לא תקינה ויש לחזור עליה (LAC RVVT(. בחלט יכול להיות כאן גם מרכיב של אי ספיקת צואר הרחם. יש המון מה לעשות בהריון הבא לשקול תפק זריקות פרוגסטרון ועוד. צריך יעוץ מסודר של הריון בסיכון

לולי1010

New member
פרופ קופרמינץ היקר

תודה על תשובתך המהירה.. אך אני יכולה להגיע אלך ליעוץ..? אני בכללית או שזה פרטי? תודה

נמש קטן

New member
כשלונות חוזרים

שלום רב ותודה רבה על זמנך, וסבלנותך!!! 1. האם בהגדרה "כשלונות חוזרים" הכוונה לטיפולי IVF מלאים בלבד, או שיש למנות גם את החזרות המוקפאים? 2. בעקבות לידה תקינה, אחריה 2 הריונות כימיים, לידה תקינה נוספת ולאחריה כימי נוסף, וכן בעקבות MTHFR הומוזיגוט המלצת על קלקסן 50 מ"ג (אני שוקלת 50 ק"ג, והרעיון היה להשתמש במזרק של 60 ולזרוק 10 בכל הזרקה...). הרופא שלי מתעקש על 40 בלבד. האם לדעתך 50 מ"ג הכרחי או שניתן ל"הסתפק" ב-40? 3.לאור 3 הריונות כימיים המלצת על קלסקן מההחזרה. האם קלקסן מבטא חיובית (גם אם נמוכה) אינו יעיל? 4. האם לאחר 2 לידות בשבוע 36+6 (אחת במשקל תקין לחלוטין, והשניה- מעט קטנה-2300 ג') יש לי סיכויים גבוהים ללדת מוקדם שוב?

נמש קטן

לא לרעב עם הרופא. אבל המלצתי מתבססת על נסיוני. קלקסן מבטה לא יעיל להריונות כימיים. כן.

moran186

New member
שאלה לפרופ' קופרמינץ'

שלום ,אני בת 38 עם הסטוריה של הפלות מאוחרות חוזרות: 1.שבוע 18 -קרומים שלמים בולטים-לידה בפיטוצין 2.שבוע 17 לפני תפר צווארי ירידת מים +פליטת עובר 3.לפני 3 שבועות תאומים שבוע 20 תאום ראשון לאחר ירידת מים,תאום שני ששרד נפל לאחר בדיקת מי שפיר (מיעוט מים) לידה בפיטוצין .בעבר בירור קרישת יתר-תקין-היסטרוסקופיה תקינה ,בדיקת מי שפיר תקינה .היום אני לאחר גרידה עקב שארית מטופלת בפרוגילוטון.השאלה האם אתה ממליץ על בירור מיוחד שלא עשיתי או שהכל מסתכם בבעיות בצוואר הרחם..יש לציין כי כל ההריונות טבעיים.תודה רבה,מורן.

נויזליץ

New member
הפחתת חמישיה

פרופ' קופרמינץ היקר! אני בת 31,הריון ראשון,לאחר הזרעה התפתחו 5 עוברים תקינים ולפני שבוע עברתי הפחתה של 2 עוברים ,הייתי אמורה לעבור הפחתה של עובר נוסף שנדחתה בגלל דימום ואני מתלבטת נורא לגבי ההפחתה הנוספת. האם הפחתה נוספת מסוכנת יותר מהפחתה ראשונה? האם העובדה שהיה דימום לאחר ההפחתה הראשונה הוא פקטור בהחלטה האם לבצע הפחתה נוספת? האם הריון שלישיה אכן מסוכן יותר לדעתך מאשר הפחתה שניה משלישיה לתאומים? אני קטנה יחסית (1.54, 53 ק"ג לפני ההריון) האם זה מהווה בעייה בהריון שלישיה? תודה רבה!

נויזליץ יקרה

ההבדל בין שלישיה לתאומים הוא עצום. בהחלט לבצע הפחתה נוספת שיעור הכשלון בשלישיות עצום לעומת תאומים

crystal909

New member
פרופ' קופרמינץ - הערה

שלום רב, ילדתי באוגוסט האחרון בליס ומכיוון שהגעתי עם הפניה לזירוז (סכרת הריון) אושפזתי ליומיים במחלקה הטרום לידתית על מנת לגרום לזירוז עם PG. אני חייבת לציין שצוות המחלקה היה מקסים מקסים ונתן הרגשה מאוד חמה אבל - אני חייבת להעיר שמאוד בלט חוסר עקביות וסדר. לדוגמא, תחילה הייתי מקום חמישי בהמתנה לחדר לידה. זה נמשך יום שלם ללא התקדמות. לקראת הערב הגעתי לדלפק אחיות ושאלתי מה קורה. האחות שהיתה שם אמרה לי "את רואה, אין שינוי, תשלחי את בעלך הביתה". בעלי נסע ולאחר חצי שעה כשסתם עברתי ליד הדלפק, קראה לי אחות אחרת ואמרה "תראי, זאת וזאת וזאת כבר נכנסו (תוך שהיא מוחקת את הבנות שמעלי ברשימה) ואת הבאה בתור!" כמובן ששמחתי אבל בדיוק 30 דקות קודם בעלי נשלח לישון בבית וזה סתם יצא טרטור (וזה לא שהשלוש בנות מעלי נכנסו במהלך החצי שעה הזו, האחות אמרה לי במפורש שהן נכנסו במהלך אחה"צ והן פשוט לא מחקו ברשימה). בנוסף בגלל שהיו לי קצת צירים ביקשתי בדיקת פתיחה. שני רופאים טענו דברים שונים על מצב הרחם שלי ולבסוף הגיעה אחות שהיא גם מיילדת וטענה פתיחה 1 צוואר 100% מחוק וסיפרה לי שאני ישר לפיטוצין כי בלון לא נותנים כשהצוואר מחוק. כעבור כמה שעות הגעתי לחדר לידה והפתיחה אכן היתה 1 אבל הצוואר היה רק 20% מחוק וקיבלתי בלון.... סתם, למרות היחס החם היה המון בלאגן וחבל.

crystal909

שמח תמיד לקבל ביקורת. מה שאת מתארת לגבי המיקום ברשימה הוא תהליך דינמי שמשתנה אבל את לא רואה את התמונה המלאה נוספים כל הזמן זרוזים וסדר הקדימיות משתנה. גם לגבי הפתיחה בסהכ הכל אותו דבר ואין הבדלים מהותיים בבדיקה.

onedin

New member
אספרין בהריון

שלום פרופ' קופרמינץ, בהמלצתך מתחילת ההריון אני נוטלת אספרין 100 מ"ג יום יום (עקב 2 הפלות מוקדמות בהריונות קודמים וחשד קל ל IUGR בהריון אחרון, שבוע 41 נולדה 2700). בדיקות קרישיות היו תרינות פרט לתוצאה אחת שהיתה גבולית מעט.. האם עליי לקחת את האספרין עד שבוע 60 או 37? האם עליי לבצע בדיקות דם כלשהן במהלך ההריון כמעקב בגלל היותי נוטלת יום יום אספרין ? מדוע חשוב להפסיק האספרין בשבוע 36 או 37? תודה רבה

onedin יקרה

אספירין מקובל להפסיק ב שבוע 37 כדי שלא יפריע לביצוע אפידורל בלידה ולא יגרות דמם בניתוח קיסרי או בלידה. אין כל צורך במעקב מיוחד.

למעלה