אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

מיימיי3

New member
קלקסן ואיסור על מאכלים ?...

שלום פרופ' נכבד. בהמלצתך, התחלתי להזריק קלקסן 80 מ"ג מיום הביוץ. (אחרי 2 הפלות חוזרות + 3 כימיים). הביוץ התרחש לפני כשבוע ואז בוצעה הזרעה וכמובן נטלתי קלקסן.. רציתי לשאול: 1. האם יש איסור על מאכלים מסויימים עקב נטילת הקלקסן? אני שואלת, כי דוד שלוקח קומאדין לדילול, אמר לי שאסור לו ירקות ירוקים או כבד עוף. לא יודעת אם זה תופס לגבי והייתי שמחה לדעת כאמור האם ישנה הגבלה במאכלים? 2. נוטלת חומצה פולית כבר כשנה, אולם רציתי לשאול האם כדאי גם אומגה 3 והאם זה מותר? תודה רבה רבה ובתקווה להריון נוסף וסוף סוף תקין.

MuStar

New member
קלקסן ומאכלים

אין איסור על מאכלים עקב נטילת קלקסן. מנגנון הפעולה שלו שונה מאוד מזה של קומדין. המגבלה במאכלים עם קומדין נובעת מכך שהוא פועל כנגד ויטמין K, ומאכלים מסויימים עשירים בו. וגם - זה לא שאסור לחלוטין לאכול מאכלים אלה, עדיף להימנע מכמויות גדולות.

מיימיי3

New member
תודה רבה. מקסים מצדך שהבחנת

שלא קיבלתי תשובה ומיהרת לעזור. הרבה תודה ורק בשורות טובות אמן ואמן. והאם את יודעת משהו לגבי אומגה 3 וכל מיני ויטמינים - האם מותר? ושוב, הרבה תודה!

MuStar

New member
ויטמינים ואומגה 3

לגבי ויטמינים - חומצה פולית, ברזל, מולטי למיניהם - אין בעיה. באופן אישי לא מעריצה גדולה של מולטיויטמינים - יותר מדי חומרים עם השפעות סותרות בכדור אחד, למשל סידן וברזל בכדור אחד??? ויטמין A במינון גבוה מסוכן לעובר. נושא של אומגה 3 קצת יותר מורכב. מצד אחד יש לו השפעה מסויימת על מנגנון קרישת דם - "מדלל דם". מצד שני ההשפעה שלו זניחה ביחס ל"מדללי דם" אמיתיים - קלקסן, קומדין ואפילו אספירין. למשל, לא נמצאה השפעה כלשהי שלו על בעלי תסמונת APLA, וחבל שלא. כמובן הכל עניין של מינון - אם את בולעת בקבוק שלם - אני לא אחראית על התוצאות

האירוח הסתיים ../images/Emo51.gif

תודה לפרופ' קופרמינץ על הזמן הרב שהושקע באירוח (שימו לב שלמרות שהוגדרו שעתיים לאירוח הפרופ' החל לענות כבר אתמול
), על ההקפדה בכל תשובה ועל עצם הנכונות. תודה על הידע הרב שכל אירוח כזה מוסיף לכולנו. סליחה ממי שלא קיבל תשובה (בודדים)- האירוח היה מאוד מקיף ואולי תוכלו ללמוד מיתר התשובות (אני לפחות למדתי המון) ובהצלחה לכולנו בהמשך הדרך

תודה לפרופ' קופרמינץ../images/Emo47.gif

כרגיל האירוח היה מרתק ולמדתי המון מהתשובות שהענקת לנו . אין כמוך ובגלל זה אין סיכוי מבחינתנו לעבור הריון בלעדיך,עד ידיים מלאות ותודה לכן מנהלות יקרות שאפשרתן שוב את האירוח של האיש היקר הזה,כל הכבוד על היזומה

תודה למנהלות ולפרופ' קופרמינץ

על הסבלנות להתארח שנה אחר שנה ולענות בסבלנות על כל שאלה. לא ידענו שיהיה שרשור שוויץ נפרד, (וכאמהות פולניות נשמח להשוויץ עם תמונה נוספת גם שם אלא שהמחשב שלנו בבית בדיוק התקלקל... מקווה שנפתור את הבעיה בקרוב... )

poli36

New member
קלקסן

שלום פרופ' קופרמינץ אני בת 39 הריון ראשון ותקין (תחילת חודש חמישי) לאחר 4 הפלות(2 כימיים ו-2 בשבועות 6-7). מזריקה קלקסן מיום ההזרעה, 120 מ"ג (בשל משקלי). גם הייתי אצלך בייעוץ ואמרת לי שזה טוב שאני מזריקה.(וזאת למרות שעשיתי את כל בדיקות הקרישיות והכל יצא תקין). האם גם בשלב כזה של ההריון אני אמורה להמשיך להזריק 120 מ"ג כל יום? (אני מזריקה פעם ביום). אודה על המלצתך בברכה פולי

למעלה