שלום רב, הרב
אתחיל בברכת יישר-כח על הנכונות להתמודד כאן עם שאלות לא פשוטות שלא תמיד יש עליהן מענה, ובכל זאת... אני נשוי כיום כמה שנים ויש לי צאצאים, כן ירבו. לפני שהתחתנתי באתי עם חברתי אליך לפגישה לשאול האם בכלל נישואין כאלה (בהן האישה יודעת) יכולים להצליח. הסברת מה שהסברת - והתחתנו. אני חייב להודות שלמרות מה שאני הולך לכתוב עכשיו - אני חושב שהיתה זו ההחלטה הנכונה ביותר לאותה שעה, וגם היום. הבעיה: ככל שעובר הזמן, ולמרות שאני מודה לקב"ה יום יום על כך שיש לי - בגד ללבוש, אוכל לאכול, מיטה לישון ומשפחה לאהוב, קיימת המועקה הזו... למעשה הפיצוץ הראשון היה עם פרסום פרשיית הרב אלון. אשתי ואני דיברנו על זה, ומתוקף הפתיחות שבינינו (על פי המלצתך הנבונה) אמרתי משהו כמו: "אם רב גדול נופל, מי אני שאוכל לומר שלא אפול" - כמובן שזה היה כשהתפוצצה הפרשה ההיא. אשתי כמובן נפגעה מאוד ולקח לנו זמן עד שהדבר יישכח. מאז, בעצם, אני חושש לשתף את אשתי במה שעובר עליי, כי בכל פעם שהנושא עולה היא ישר מתחילה לבכות ואומרת לעצמה - "ידעתי שמתישהו זה יקרה, למה עשיתי את זה"? ולמעשה בחודשים האחרונים בנוסף לכך שאיני משתף אותה, אני חש קושי עצום להתמודד עם הקושי הנפשי. הרצון לחזור ולחוש שוב במגע גבר אינו מרפה. מצ'יטוטיי בפורומים וצ'טים אני נחשף לעשרות רבות של הומואים דתיים נשואים בנמצאים במצב דומה. כששאלתי אחד מהם - איך אתה חי עם זה שאתה בוגד באשתך? הוא ענה לי: "זה הדלק שלי כדי לתחזק את הזוגיות שלי עם אשתי". עד כמה שזה נשמע מזעזע - כל כך הזדהיתי עם מה שהוא אמר. למזלי הרב טרם נפלתי. אך אני חש על קצה המדרון. הפיתוי גדול, הרצון גדול והקושי הנפשי אדיר. איני יודע איך אוכל לחיות עם עצמי אם אפול? איך אוכל להסתכל על אשתי? ומנגד, הצורך הכ"כ גדול למגע גברי אחרי כמה שנים של התנזרות - חזק ממני. מה עושים? איך מתמודדים? והמשך לאחת השאלות שנשאלו פה - אם מותר שלא לומר את האמת למען שלום בית - עד כמה רחוק אפשר לקחת את זה? ובכלל אילו חיים אלה שכך צריך לחיות? ועדיין, למרות הכל אני רוצה לחזור ולהדגיש שאני אוהב את אשתי וצאצאיי ולא מתחרט שבחרתי בדרך זו. השאלה היא איך לשמור על זה? תודה רבה.