נחמן, שחרר ומהר!

עם כל הכבוד, אל תיתן לי ציונים ואל תעיר, אני כבר לא בתיכונית ולא צריך אותך כר"מ! אני אגיב מה שאני רוצה, מתי שאני רוצה וכמה שאני רוצה. כבר כמה פעמים שאתה מחלק ציונים והערות לאנשים, מה ראוי לפורום ומה לא ראוי. ככל הזכור לי, אתה עדיין לא מנהל אותו אז שחרר סבבה? לא נוח לך? סע לכיפה או לפורומים של ערוץ 7 מותר לי להעריך או לזלזל במי שאני רוצה. אני מתעב דמגוגים שקרנים גם אם הם עשו טובה לאנושות ולמדו הרבה תורה בעל פה (מה שמשרת ודאי את היצר הרע שלהם רודף הכבוד) זה לא הופך אותם לאנשים מורמים מעם או לאנשים רוחניים ובטח לא לעובדי השם! חמורים נושאי ספרים היו ויש למכביר. "הקב"ה" לא יוציא את בניזרי ממסגר כי הוא פושע גנב שהואשם ונכלא! על מי אתה מגן פה?????? אם אתה רוכש סימפטיה לי כמו לבינזרי אני בהחלט מוותר! תודה. לעומתם, את הרב שרלו אני מאוד מאוד מעריך (ולא שהוא צריך את ההערכה שלי)

Nחמן

New member
בבקשה ממך! תירגע!

שתה כוס מים קרים ואחר כך תחליט מי מטומטם יותר: בניזרי או... (נמחק ע"י הצנזורה)

רבנים כבודם במקומם מונח

אך האיחול לרב בניזרי שיצא ממקום מסגר, כאילו היה שבוי בידי גויים או שנאסר בידי רשעים- הם ביטוי לאיוולת מוחלטת. רב שגנב ולקח שוחד - מקומו בכלא לאורך כל התקופה שנקצבה לו. לא צריך להתפלל שיצא משם במהרה. מי שסרח- משלם את המחיר. התואר הרבני שלו לא מעמיד אותו מעל מאן דהוא ולא מעלה את ערכו. יש פה נטייה בפורום אצל חלק מהאנשים לקדש רבנים כאילו היו לא פחות מסגני אלוקים, גם כאשר הוכח במשפט צדק שסרחו ונפלו. "השירין" הזה קיים גם ביחס כלפי הרב מוטי אלון.

Nחמן

New member
האיחול כבודו במקומו מונח

הודעתך אכן ראויה ואין חולק על כך. לאחרונה בשרשור על אמיתות האמונה מול המדע הבהרתי, שהמדע איננו מדויק כלל ועיקר והוא נתון לשינוים חדשים לבקרים. אינני יודע, אם הרב בניזרי לקח שוחד, אם משה קצב אנס ואם הרב אלון עשה את המיוחס לו. לצערי הרב אין לי אמון בבית המשפט. לנוכח התעמרותו במפגיני הימין לעומת הסלחנות הרב כלפי מפגינים מהשמאל. אינני יחיד בעניין זה. אספר לך סיפור אישי: אף א ני עומד בימים אלו לדין "פלילי". האשמה:... (תחזיק את הכיסא חזק!) גרימת תאונה. כיצד? בהיותי הולך רגל חציתי את הכביש באור אדום (כך ע"פ כתב האישום) וגרמתי לתאונה (יעני: דרסתי מכונית. מקווה, שלא יאשימו אותי גם באונס הנהגת...). בדיון הראשון מסתכל השופט עליי ועל התובעת ורומז לה מפורשות, כי מוטב, שתיק זה לא היה לבית המשפט בצורתו הנוכחית. מה יש? אני פגוע קשות מהתאונה, לאחר 11 חודשי אשפוז ושבעה ניתוחים, שהפכו אותי לנכה ומוגבל בתנועה, לעומת הנהגת, ש"חוגגת" לה על חשבון האשמה שלי. התובעת רצינית ולא מוכנה להתפשר ללא הרשעה. כבוד השופט מנסה להסביר לה, שבמקרה הגרוע ביותר לא ישית עליי יותר מאשר התחייבות כספית. התובעת מסרבת בכל תוקף. כאן פונה השופט אליי ומפציר בי להודות, כי... חבל לנהל דיון ולהזמין עדים על דבר כה פעוט. עכשיו אני שואל אותך: בשביל מה צריך את בית המשפט? הלוא זו הצגת תיאטרון עלובה ("עלוביח החיים"?...)! לא איכפת לשופט, אם כן חציתי באדום או לא חציתי באדום, אלא העיקר לסגור תיק. ועוד משהו: השופט רמז לי מלכתחילה, שאם ישמע את העד (מצד הנהגת), הוא יאמין לו. אתה מבין זאת? השופט לא מכיר את העד ולא יודע, מה יעיד בבית המשפט, אלא רק, א ם יש עד, חזקה עליו, שהוא נאמן. אינני יודע, אם בניזרי לקח שוחד, אם קצב אנס ואם הרב מוטי אלון אכן ביצע מעשים בתלמידיו. אני רק יודע, שאסור לסמוך על בית המשפט, ולא אתפלא, אם לימים יתברר, שהללו צדיקים הם. אולי לא. משום כך אינני שמח לאידו של אף אחד. לעניין הרבנים יש לנהוג בהם בכבוד. גם אם איננו פוסק לדעתך. אך טבעי הוא, שיש מחלוקת בין בני אדם, אבל חלילה מלהפוך אותה לשנאת חינם וחילול השם. הנה ראה: אתה חולק עליי אבל כתיבתך ממש מרשימה. מאחל לכל בעלי הפלוגתות שלי, שיהיו כמוך. לכן קבל
חזק.

טלל10

New member
למיטב ידיעתי הרב אלון לא הואשם על ידי

בית המשפט. תקנו אותי אם אני טועה. אז יש בפורום גם נטייה הפוכה לחרוץ את דינם של רבנים לפני שהמוסד הממונה על כך קבע זאת...............

avitano

New member
הפורום מודה לרב שרלו על השתתפותו באירוח

ומקווים לשיתופי פעולה עתידיים :] בברכה, אופיר

הרב שרלו הוא איש רגיש, אנושי וקשוב כל כך.

שמחתי "לשוחח" כאן עימו. הלוואי והיה לי רב כזה לשוחח עימו כשהייתי בן 16 או בן 25. חיי היו שונים עכשיו. האם הוא נפרד מאיתנו כייאות? אני מקווה שלא פגעו בו כמה מבאי הפורום.

תגובון

New member
נכון

ואם היית מקשיב לו כשהיית צעיר, קרוב לוודאי שהיית חי עם אשה כל חייך, ולא עם בן זוגך הקנדי חי עם אשה, וחולם כל חייך על הזוגיות שיש לך בפועל

אתה שוכח פרט חשוב

שהרב הוא רב ולא שוטר ולא שופט. אתה יכול להמרות את פיו ללא כל השלכות חוקיות. ע"י חשיבה עצמית כל אדם יכול להגיע לפתרונות לבעיותיו בחיים, גם ללא שיתיעץ עם רב. יחד עם זאת, הרב שרלו משפר מאד את האווירה ותורם לגישה חיובית של הציבור הדתי אל נושא ההומוסקסואליות. ואת זה יש להעריך ביותר.

מזדהה עם "תגובון" לחלוטין

הגעתי מפורום יוצאים בשאלה, שם פרסם המנהל החביב את דבר ארוחו של הרב שרלו. אחרי שעברתי על השירשור, עם הסיכום של "טלטל" ועם התגובות של "תגובון", אני חייב לומר שלא התרשמתי. אמפתיה היא לא תחליף לדרך חיים. אמפתיה אני מקבל מאשתי, מההורים שלי, מחברים שלי ומעמיתים לעבודה. מרב או ממי שאמור להתוות לי דרך חיים, או נוהל חיים, אני צריך תשובות. והתשובות של העולם התורני, שאת הקצה הקצה שלהם הראה בנחמדות ובכנות הרב שרלו, הם חיוורות ועלובות. הייתי מתבייש, אפילו כאדם דתי, להציע כאלה פתרונות לאדם שאני מכבד. יש פה זילות של החיים שלו, אהבותיו ושנאותיו, והאמירה המרומזת על הבעיה שלו. נכון הרב שרלו לא המציא את הבעיה. אבל הוא גם לא מציע אלטרנטיבה. היחס שלו אינו שונה מניסים זאס-זאב או אמנון יצחק, הוא בסך הכל מתחשב קצת יותר בפוליטקלי קורקט. בכל אופן, היה מרתק.

מספקי עם ההתלהמויות של כל מיני אתאיסטים פה

אתם שוכחים שהרב איננו אלוקים. לרב יש גבולות פנימיים שבמסגרתם הוא יכול לפעול לטובת הכלל. לא הוא "גורם סבל" למאמיניו. הרב פוסק מתוך הבנתו את התורה. את התלונות תפנו לאלוקים, כפי שהרב עצמו אמר "לא הכל אני מתיימר להבין"; "אני לא תמיד יודע למה ה' ברא את הדברים כפי שברא". לא הרב דן אותי לחיי סבל, הרב לא בודה מליבו. יש לו כלים שמקובלים עליו ועל ציבור המאמינים שלו קוראים לזה תורה. מתוכה הוא פוסק מה שהוא יכול לפסוק, ומתיר את מה שיכול להתיר. מה לעשות שכולנו בני אדם עם שכל מוגבל. גם הרב. מי שלא מבין את זה, לא יכול בכלל להבין את השיח. לכן הפתרון שלך, תגובון, הוא מעולה. אבל הוא לא רלוונטי בעליל למי שמקדש את התורה. ולכן כל הגיבובים שלך חסרי משמעות בעיניים של בן אדם דתי. הסיבה מדוע דבריו של הרב שרלו מהווים נחמה גדולה היא שאנחנו, ההומואים *הדתיים* פה בפורום, עדיין חיים בתוך החברה הדתית, המשפחה הדתית והחוקים הדתיים. כל החילוניים ש"קפצו" פה על העגלה מתקשים להבין את זה. עצם זה שיש רב שאפשר לקחת את ההורים כדי שישמעו מפיו שזו לא תועבה נוראית ובזויה- זה משהו אדיר, חדש, מתקדם, מכיל ומכבד. זה כלי שבאמצעותו אפשר להתקדם קצת בתוך החברה שלנו. אנחנו לא חיים בחלל הריק. יש מי שיתמוך בנו, "במקום החדש" הזה שאנחנו צריכים ליצור לעצמנו *בתוך* החברה הדתית. לא מחוצה לה, כמו שהחבר'ה החילונים עשו, אלא בתוך החברה הדתית וכחלק ממנה. וכן, זה משהו קשה לפלס לעצמך את הדרך, להיות ראשון ונחשון, כשאין דוגמה או מופת. הרבה יותר קל לעמוד במקום שבו כבר עמדו כל-כך הרבה אחרים לפניך כמו שקורה בעולם הסטרייטי. כל הפתרונות הריקים והיהירים של "תעשו מה שבראש שלכם, תשיגו בן זוג ותמצאו אהבה" הם חסרי תועלת. כמה קל לזרוק את זה לחלל החדר, וכמה לא מספק זה בפועל. המשפחה היא חלק מהחיים שלך, לא זורקים אותו לפח. הדבר נכון גם לגבי הקהילה, החברים ובית הכנסת. נכון, אף אחד לא חי את החיים שלו בשביל אחרים, הוא קודם כל חי אותם לעצמו. אבל אלו התמודדויות שיש לעבור אותם, לא משנה מה הבחירה שלך. ולכן קיומו של רבנים כמו הרב שרלו הוא ברכה אדירה. תל אביב, אני יש לי אהבה, ויש לי חבר ואני גר איתו. ויש לי לספר לך שזה בהחלט תיק. תיק מול הסביבה, ותיק מול ההורים שלי (למרות שהם מקבלים את זה יפה בסה"כ) ותיק החריגות ויוצאות הדופן. תפסיקו עם הסיסמאות הנבובות. אתם לא חיים את הפער והאמביוולנטיות הקיימים בחיים של ההומו הדתי. אתם מעמידים את אושר האדם במרכז ובראש סדר העדיפויות, אבל אצל אנשים דתיים אלוקים בא לפני האדם. אתם לא מנסים להבין את זה בכלל, וכנראה שגם לעולם לא תבינו. הדבר היחיד שטרחתם לעשות זה להגיע לפה בהתנשאות ולהשמיע לנו כמה אתם מחזיקים בעמדה "מתקדמת", "נאורה" ו"מפותחת". אני לא צריך את הרחמים שלכם.

קצת לא ברור לי למה קפצת עלי

אתה שאלת את השאלה שעליה לא קיבלת תשובה והיא בדיוק מה שהגבתי עליו. והתיק שעליו אתה מדבר - אותו עובר עדיין כל הומו שיוצא מהארון בין אם הוא חילוני או לא. אלא שכאמור תשובה לא קיבלת לגבי דרך חייך. (ולא ברור לי מדוע נמחקה תשובתי)

האמת שאני בכלל לא מבין את המתקפה הפרועה שלך

השאלה שלך היתה: הייתי שמח לקבל פעם אחת ולתמיד תשובה: מה על ההומו יהודי, דתי, מאמין, בנו של רבש"ע, לעשות?! לא קיבלת תשובה ממשית ופתאום אתה מתהפך על כל מי שמציין זאת.

צודק, לא קיבלתי תשובה ממשית עד הסוף

אומנם הרב הלך הכי רחוק ש*הוא* יכול בנושא, אך מן הסתם שזה לא מספיק כדי לנהל חיים שלמים ובריאים בגדר האפשר (והחיים האלו תמיד לא יהיו אופטימליים והם תמיד כוללים קושי ו"תיק"). הרב אמר בעצמו שהנושא לא ברור לא עד הסוף, הוא לא מבין את ההיגיון, אך הוא לא תחת אלוקים. יש סיבה מדוע שאלתי את הרב, ולא אותך או את תגובון וכל שאר המגיבים "יודעי הדבר" הלא-דתיים שהופיעו פה. אין לי צורך בכל התשובות שלכם, שמלאות שנאת הדת, ביזוי התורה ולעג לכל מי שמאמין בבורא עולם. הסיבה פשוטה- עבורי זה לא קשקוש מלבוש שכתבו אנשי מערות לפני 3,400 שנה, וגם בעיניי לא אבד על הדברים האלו הכלח. עבורי זה לא פרימיטיבי ושריד ארכאי לתקופה מעוותת, אלא אלו דברי אלוקים חיים. מי שלא מכבד את העובדה הבסיסית הזאת ולא רואה בה נקודת מוצא בסיסית לדיון- לא שייך לדיון בעיניי. בטח שחלק מהכותבים מתבטאים בהתנשאות ובפטרונות. כאמור לא צריך את הרחמים שלכם.

זה לא נעים

אנשים לא כותבים כאן מתוך התנשאות אלא מתוך רצון שדברים ישתנו מתוך דאגה לחיי רבים והן משום שיש לכך השפעה על חיינו גם אם אנחנו לא דתיים. אתה צריך אולי לבדוק מה הסיבה האמיתית לצורך הזה שלך להתבטא כפי שאתה כותב. אני חושב שרבים היו רוצים לשמוע מה הפתרון שלך לאור העובדה שאתה אדם מאמין החי תחת קורת גג אחת בזוגיות עם גבר. האם הגעת לשלוות נפש פנימית מבחינת השילוב בין הדברים וכו'.

אתה אפילו לא שם לב שאתה כותב בהתנשאות

אם יש משהו שאני שונא זו דמגוגיה. אל תשליך שיש לי "בעיה נפשית/פסיכולוגית" מאיך שאני מתבטא, נסה להתייחס לגוף הדברים ולא לתקוף אותי ככותבם. אני לא צריך שאתה (או אחרים) "תדאג לחיי" (האוממלים, כי אני הרי כ"כ מסכן בכלל שאני דתי), אתה לא יותר טוב ממני, לא ראית את האור, ואתם לא מורם ממני (למרות שככה אתה סובר כי אתה חיי את זוגיותך, נטייתך ומיניותך בפומבי וללא עכבות וסייגים). אין לי שום בעיה עם אנשים חילונים, רוב חבריי אינם שומרי תורה ומצוות, ולמרות זאת אני יכול לשתף אותם בלבטים ובקשיים שיש לי בתור מי שנמשך לגברים וגם דתי. והם, בניגוד אליך ולאחרים, מכבדים אותי בראש ובראשונה. מקבלים את זה שיש מצב נתון: יש תורה, יש איסור, יש אמונה. ומתוך כבוד למי שאני ומה שנאי מאמין, הם מייעצים, תומכים ומציעים. אלו דברים שנכנסים ללב. הם לא יגידו לי דברים כמו "היכן שיש דת יש מחלוקת ומריבה" (פנינה שלך), "חיה את חייך כמו שאתה רוצה ולעזאזל מה שכתוב" (פנינה שלך), "התורה שבעל פה זה קשקושים ובלבולי ביצים של רבנים", "התורה זה סיפור נחמד שמספרים לפני השינה" ועוד שאר ירקות שנאלצנו לשמוע. אלו התבטאויות דוחות ולא-מכבדות לאוזן דתית, ולא בעיה פסיכולוגית שלי. בתור חילונים הייתי מצפה מכל הנאורים הפלורליסטים לכבד אמיתות של אחרים. יש פה קו תוקפני כלפי הדת והוא זה שעורר את חמתי. אם יכתבו פה ביותר רגישות, יהיה פה לכולנו פחות "לא נעים". אם זה לא היה ברור אז לחזור בשאלה זה לא פתרון שעולה על הדעת, בטח שלא בפורום של הומואים דתיים. אתם לא יותר שמחים או מרוצים מחייכם כי אתם חילונים או חזרתם בשאלה (למרות שכ"כ הרבה הצהירו על זה כאן בפורום בשלושת הימיםה חארונים). הדיכוטומיה הזו היא סימפליפיקציה ורידוד של מציאות החיים. והיא מתנשאת. אם אתה לא רואה למה להגיד לבן אדם "תחיה כמוני ואז יהיה טוב" אז יש לך בעיה, אדוני. צר לי. אני לא חושב שאתה מאושר יותר ממני, בטח ובטח שאתה (או אחרים פה ש"קפצו" לכאן לנוכח הגעתושל הרב שרלו) לא מכיר את הבחירות שלי או את סיפור חיי.

למעלה