שאלה - נטיות נוספות

שלום הרב, אני רווק בן 26, ומגדיר את עצמי כבערך 80% סטרייט. בצעירותי היו לי קשרים בעלי פן רומנטי/פיזי עם גברים, בעיקר בגלל החברה הגברית הפנימייתית הסגורה בישיבה התיכונית/הגבוהה. עם השנים המשיכה לגברים פחתה אצלי, אבל אני עדיין חש משיכה מסוימת, בפרט כלפי מי שההיכרות שלי איתו היא מאז גיל צעיר יותר. השאלה שלי היא האם לקראת חתונה זה פרק היסטורי שראוי לא לשתף בו את בת הזוג, או שהרב ממליץ על פתיחות מוחלטת.

Chloe1988

New member
תסלחו לי, אבל זה ממש גועל נפש

להנשא לאישה כשבתוך תוכך אתה יודע שאתה מסתיר ממנה עובדה כה חשובה וכה מהותית. לעשות צעד כזה זה ממש לשקר לעצמך, לאישתך ולשקר לכל העולם בעצם. לפי כל הממצאים וגם לפי ההודעות פה בפורום אפשר לראות שנישואים מהסוג הזה פשוט לא עובדים, הם מובילים בשלב מסויים לאומללות קשה בין אם זה של אותו אדם שמסתיר את נטייתו ורק חושק במגע של גבר,והכי הרבה זה לאישה שחשה שאינה אישה כי היא לא תרגיש לעולם נחשקת בעיני בעלה. כשזה נעשה עוד ע"י אדם דתי ששומר מצוות זה ממש בדיחה כי זה סותר את כל המהות של דרך ארץ בכך שהוא משקר ולא מכבד את האישה "שלו" ומרמה אותה כי היא חושבת שהיא התחתנה עם מישהו ראוי. בסופו של דבר זה כמעט תמיד יגיע לבגידה.. אני כן בעד לשמור על פתיחות מירבית ולומר את הדברים בגלוי לפני שמתחתנים, למרות שבסופו של דבר, ואתם יכולים לראות זאת בעצמכם שרוב האחוזים שזוגיות כזו תסתיים באומללות ובעצב ובכמיהה של הגבר אל גברים גם אם הוא חשב שהוא יכול להדחיק את זה חזק..באיזה שהוא שלב זה מאוד יטריד את מחשבותיו של הגבר ואם לא במחשבות אז בחלומות חוזרים ונשנים. לדעתי עדיף לא להנשא בכלל ולחיות לבד מאשר להתחתן עם אישה רק "כי צריך וזו הנורמה" וכי זה מצווה ולהגיע בסוף למצב של אומללות,כמיהה ובגידה וחיפוש אחר גברים בצ'טים לאות הזדהות עם מצבם

ספר יקר

New member
Chloe1988 יקר, ושאר האורחים וחברי הפורום

אבקש שלא לפתח דיונים בשרשור זה. במידה ויש עניין, ניתן לפתוח שרשור נפרד משרשור האירוח בנושאים שהועלו פה. למען הסדר הטוב.

מנקודת מוצא לנקודת סיום

נקודת המוצא שלי ידועה: יש לחתור לפתיחות מלאה. זה נכון מהרבה סיבות ומהרבה כיוונים, למן החשיפה הזוגית העמוקה, דרך ההתמודדות עם ההמשך, ועד הסכנות של דברים שנחשפים מאוחר יותר, וגורמים נזק עצום בשל העובדה שהם מלמדים על חוסר אמון בין בני הזוג. נקודת מוצא אינה תמיד נקודת סיום. במקרים חריגים, כאשר אתה יושב חזק מאוד על זהותך הנמשכת לנשים, והמשיכה לגברים דועכת ונעלמת - אולי, אולם גם אז צריך להיזהר מאוד.

zilberstein1

New member
שלום כבוד הרב, ברשותך שתי שאלות

1. אני יודע שליד ישיבת ההסדר בפ"ת יש ישיבה תיכונית. השאלה שלי היא מהי המדיניות כיום של הישיבה הזאת כאשר ילד בא ומספר לר"מ שלו או לראש הישיבה שלו שהוא הומו? כשאני הייתי תלמיד בישיבה שם הר"מ אמר שיש לי סטייה ושאני צריך ללכת לפסיכולוג... ממש נפגעתי ממנו! אני מאוד מקווה שדבר כזה לא נאמר שם... 2. שמעתי ממישהו שהרב אמר שלרב אסור ללכת לפני הקהילה שלו והוא צריך לחכות שהקהילה תהיה יותר ליברלית ופתוחה (מקווה שהגדרתי נכון) ורק אז הוא יכול לפסוק. השאלה שלי היא האם כבוד הרב באמת חושב כך? אם כן, מדוע?

היחס בישיבה התיכונית לבחור הומוסקסואל

אני לא יודע מה המדיניות של הישיבה התיכונית, אולם אני יכול להעריך. ינסו לעזור לו. לא תמיד יידעו איך. אני מעריך כי כן יציעו ללכת לפסיכולוג, אולם לא בשל העובדה שהדברים מוגדרים כסטייה, אלא כדי לעזור לו לבחון: לבחון את הסדקים שיאפשרו לו "לצאת מזה" או לחילופין לבחון את הדרכים בהם הוא יוכל להתמודד עם עולמו הפנימי ולשרוד במערכת החיים הקשה העומדת בפניו. אולם זה רק אחד מהכיוונים, וכאמור אני מעריך כי גם הרב יהיה חלק ממערכת התמיכה והעזרה שהוא יזכה לה. מטבע הדברים אני לא זוכר כל משפט שיצא מפי. אולם אני מעריך כי לא אמרתי דבר כזה, כיוון שהוא מאוד מאוד מנוגד לתפיסת עולמי. לדעתי, הרב והקהילה מנהלים יחסים הדומים לריקוד, לא שוויוני: הרב צריך להוביל והציבור לרקוד עם הרב, אולם בשל העובדה שמדובר בריקוד – גם הרב מגיב לצעדי הריקוד של הקהילה. על כן, כאמור, אני מעריך כי מילים אלה מעולם לא יצאו מפי

כל הכבוד על האמפטיה וההבנה, אך זה לא מספיק!

לא זה מה שנותן לנו את לחם חוקנו. עייפתי מלקרוא את הרב אבינר והרב שמואל אליהו ואחרים,הדבקים בגישתם שמה שאני (הומו) הוא דבר נתעב, שנוא בעיני האל, חולה, משוקץ ובניגוד לדרך הטבע (סכינים שנתקעים בליבי בכל פעם מחדש).יש לי מקום בעולמו של הקב"ה, בטבע שברא, בדיוק כמו שיש לכל בריה אחרת. לא יתכן שברא אותי כדי שכל חיי אסתתר ואשנא כיצד שהוא ברא אותי במו ידיי. והרי אם האומן כך עשאני, מדוע באים אליי בטענות? מאידך, אם אלוהים ברא אותי בלידה "כמו שצריך" ומשהו נתקלקל בדרך (איפשהו בין הלידה לבגרות), ואין דרך אחורה, הרי גם זו בריאה שנתהוותה בידי ה' - ומה עליי לעשות? דייטים עם בנות - ניסיתי, אין משיכה; פסיכולוג- ניסיתי זה לא עובד. הינזרות על ימי חיי מהיצר המיני? אין לרבנים הנ"ל תשובה מעבר לכך שעליי לעשות תשובה, להתגבר על יצרי, לתקן את עיוותיי (מהילדות, מההתפתחות החברתית, התעללות מינית בעבר, יחס לא תקין עם הורים ומה לא) - ואז הכל יהיה טוב. זה לא עובד. מספיק לעבוד עלינו. אפילו אם נמנעים ממשכב זכר (שזה בעיניי הימנעות מהחטא המפורש ואינני עובר עליו), לא מתחילים להימשך לנשים. העובדות ידועות. הייתי שמח לקבל פעם אחת ולתמיד תשובה: מה על ההומו יהודי, דתי, מאמין, בנו של רבש"ע, לעשות?! לא יתכן שאין הכוונה רבנית-תורנית בנושא. פשוט לא ייתכן. והרי תורה אומרת - "ועשית ככל אשר יורוך"... אז שתורה תורה. בבקשה

אמפתיה לא מספיקה

אני מזדהה מאוד עם דבריך כי אמפתיה אינה מספיקה. מובן מאליו שלא אתייחס לדברי רבנים אחרים. אכתוב אך את עמדתי. ההנחה כי הומוסקסואליות היא למעשה תוצאה של בחירה, ובשל היותה כזו – מוטל על הבחור ההומוסקסואל להשתחרר ממנה, היא טענה שאינה יכולה להיות נכונה ביחס לחלק גדול של הבחורים ההומוסקסואליים. רוב אלה שאני מכיר היו שמחים מאוד להיות "סטרייטים" ולא במקום המסובך כל כך, והם לא בחרו בזה, ואף לא מצליחים לצאת מזה. בשל כך, אין לי כל ספק שיש מקום בעולמו של הקב"ה גם להומוסקסואלים. אלא שזה מקום כואב מאוד. לא פשוט. אני לא יודע להסביר למה ריבונו של עולם ברא בחורים הומוסקסואלים ובחורות לסביות. אני מאמין כי יש תשובה – אלא שאני לא יודע אותה. מה שאני יודע שזו אחת הפרשיות המעומתות בעולם האמונה, לא היחידה אולם אחת הכואבות ביותר, ובתוך המסגרת הזו אני מתנהל. אני חושב שאין תשובה אחת נכונה לכולם ביחס לשאלה מה על בחור הומוסקסואל לעשות. התפקיד שאני רואה לעצמי הוא קודם כל לנסות לפתוח את האפשרויות הרבות ביותר הקיימות: למן נזירות ועד זוגיות לא מינית, דרך התנהלויות כאלה ואחרות, ולנסות לרכך ככל שאני יכול את קרקע המציאות. כאמור, אין "חליפה" אחת שהיא נכונה לכולם, ואתם למעשה חלוצים ומפלסי דרך, שלומדים על בשרכם את האפשרויות השונות ואת הפתרונות החלקיים השונים. כנראה שפיתרון מלא לא יהיה בכל כיוון ובכל אפשרות, וכפי שכתבתי באחת התגובות למעלה – גם לא בחילון. את ה"תיק" הזה צריך לסחוב בחיים, ולנסות להפוך אותו למקור של צמיחה ולא של ייאוש. אלא שזה קשה קשה.

ערב טוב, סליחה על האיחור.

ייקח לי עוד חמש דקות להתארגן, ולפתור את כל התקלות. סליחה יובל שרלו

ספר יקר

New member
ברוך הבא לרב היקר!

שמחים עם שנפל בחלקנו הכבוד לארח את הרב בפורום. ידוע כי זמנו של הרב יקר, ואנו מלאי הערכה על שבחר להקדיש מזמנו לנושא. כל טוב ותודה!

גנימדס

New member
לא ממש שאלה....

שלום הרב. אני לא חושב שזה קל כל כך לרב להתארח בפורום של הומואים אני חושב שדרוש לכך המון אומץ.... בעולם הרבני קל כל כך להיות להוסיף גדרות ולחדד את כל מה שאמרו לפניך, לאסור , לצטט ,להחמיר ולהחמיר ולהחמיר. אך אתה בחרת קצת להעז- לא להתיר...אלא להעז ולהקשיב לצבור שויתר מזמן על דיאלוג כלשהו עם היהדות. והצעד הזה שלך הוא אמיץ מאד , וגורם לי להעריך אותך ואת פועלך ! יפה שישנו רב שמקשיב, שאכפת לו, שלא רק מצטט מלים פוגעות על תועבה ורעידות אדמה, . ואותי זה מרגש מאד! ישר כח!

yr4u

New member
הרב יובל היקר

לק"י לכותבי וקוראי הפורום, ערב טוב ושלום, האירוח הערב של הרב שרלו בפורום ראוי להערכה רבה מצדנו ועל כן אצטרף לדברי קודמיי בשרשור לומר לך הרב יובל היקר, מעומק הלב : תודה על ההקשבה לכל אחד כפרט ולכולנו כקבוצה על האיכפתיות ועל קירוב הלבבות על התשובות המחכימות ועל הקדשת הזמן והמאמץ על העלאת הנושא לשיח בצורה ראויה והגונה אני חושב שלרבים מאיתנו אתה משמש מגדלור ומורה דרך ואני מבקש להודות לך כאן הערב גם בגלוי בשמי ובשם כל חברי ארגון הו"ד על כל הסיוע, התמיכה וההדרכה הטובה יהי רצון שהקב"ה יברך אותך בכל מילי דמיטב ותמשיך להגדיל תורה ולהאדירה המוקירך רבות, רון יוסף

לא קל לעמוד מנגד

כל מה שכתבת נכון. מצד שני, לא קל כל כך לעמוד מנגד. אני חושב על מה שלימדה אותנו התורה בהקשרים אלה. לדוגמה בפרשת השבוע: כתבתי על כך בדף שיתפרסם בסוף השבוע כי אנו לא לומדים דיינו את נקודת המבט של תמר בסיפור. בחלק הראשון שלו. בכך שהיא נזקרה אלמנה בית אביה, שלא באשמתה, בעוד יהודה ממשיך את חייו וניחם על מות אשתו, ועולה לגזוז את צאנו. ההקשבה לתמר היא אחד הדברים החשובים כל כך לנו, ואנו אוטמים את אוזננו מלהיות שותפים עימה, ואפילו לחפש דרכים נועזות מאוד כדי לפתור את הבעיה. אני לא יכול להיות מאושר כשאני יודע שאין בידי להציע את אותו הדבר לאחרים. מאידך גיסא, באמת אין בידי את האפשרות המלאה. מנסה באופן חלקי

THETRUE

New member
תשובות

-"לדעתך הדת... וכו'. על מה אתה מתבסס? על איזה היגיון? ההיגיון שלך??? מי אמר לך, שההיגיון שלך בריא? אולי הוא חולני?" ההגיון שלי מסתמך על ראיות ועובדות, והעובדות מראות שבני אדם מורכבים מחומרים אורגנים ואנאורגנים שנוצרים מקידודים בדנ"א לחלבונים, האדם בהכרח יקבל תכונות על פי הקוד הגנטי, ובשילוב עם השפעות סביבתיות יקבל מאפיינים יחודיים לו. זה הגיון. על מה אתה מסתמך? על ספר?? גם הארי פוטר זה ספר!! "לא! חלילה לי מלפגוע בך. השאלה היא רק היפוטטית. אם רק תחשוב בהיגיון שלך, תמצא את ההיגיון משתנה בהתאם לנסיבות ולזמן." -הגיון פירושו לחשוב בצורה רציונלית, גם שהזמן והנסיבות משתנים עדיין יש בסיס להגיון,אתה מדבר איתי על נסיבות וזמן? אפילו את זה אין לדת שלך- בדת אין הגיון כי היא לא מתחשבת בנסיבות! ואפילו לא בזמן! כי היא תקועה בזמן מסוים והנסיבות היחידות הן אינטרסנטיות! למה לשנוא הומואים? איזה נסיבה הביאה לכך? כי הכותב האלמוני רוצה שישריצו ילדים אז הוא הוסיף את המשפט הזה בתנ"ך? האם הוא יודע למה בכלל נוצרו הומואים? הוא יכול להראות לי באמצעות ניסויים שזה לא משהו קבוע שקשור למבנה הביולוגי שלהם במוח? על סמך מה הוא שולל את הזכות קיומם? מי הוא בכלל שישלול, שיראה לי את הסמכות שלו, אני לא מאמין לניירי טואלט שכתובים עליהם שטויות כמו התנ"ך, כמו שאני לא מאמין לספר אגדות. "בדיוק זה התפקיד של ההורה: להעניק לילד בינה. תחשוב לרגע על עצמך. אילו אתה הורה לילד, היית מוכן, שבנך ילך לחינוך דתי? חרדי? גזעני? לא ולא!אז מדוע אתה מבקר את אלה, שחושבים כמוך אבל בכיוון הפוך? " -זה לא נקרא להעניק לילד בינה, זה נקרא להחדיר לו בכוח רעיונות דתיים, אם היית מעניק לילד שלך חוכמה היית נותן לו את היכולת לבחור בעצמו מה נראה לו שפוי ומה לא! צר לי, אבל מה שאתה מתאר זו שטיפת מוח. "האם למדתם פעם על גנטיקה?... מה??? אתה יודע גנטיקה?! רוץ מהר לךשטוקהולם! אולי עוד תקבל פרס נובל לגנטיקה (אם אין כזה, ימציאו אותו). תגלית אדירה! אני מצדיע לך - האדם היחיד בעולם, שיודע גנטיקה." - שלום, סטודנט שנה ב' לביולוגיה, כנראה שיש לי יותר מושג ממך לגבי תרגום גנים ומחקרים שנעשים בתחום הנטיה המינית על איזורים במוח, וממחקר למחקר התוצאה יותר חד משמעית ונמצאו הבדלים ברורים במבנים מסוימים במוחם של סטרייטים והומואים. "הדתות מתעללים קשות בבעלי חיים... מי אמר לך? האם שאלת את החיות?" -לך תראה בעצמך איזה שואה הפרות, שהם יונקים שמרגישים סבל וכאב כמוך דרך אגב, עוברות בגלל חוקי ההלכה הנאלחים, רק זה לבד צריך לגרום לכל מי שאנושי לעזוב את הדת, בלי קשר לפשעים האחרים שלה! "אחד מפלאי הטבע הוא היצירה. אין שום יצירה בעולם, שמסוגלת להצמיח תינוק ואפילו לא חי וצומח (למעט גולם). כיצד מתפתחת היצירה? 9 חודשים היא ניזונה מחלב אימה ומפתחת בתוך רחם האשה ללא שום התערבות אנושית ישירה או עקיפה. לאחר יציאתה לאוויר העולם היא ממשחכה להתפתח עד יומה האחרון. מי גרם ליצירה להתפתח כך? מכאן אין ראייה אבל לפחות סימן שאלה יש. " - זה אתה לא יודע לא אומר שזה לא קיים, זה שאתה לא מכיר את מכניקת הקוונטים לא אומר שאין מכניקת קוונטים, וזה שאתה לא מבין בגרוש בתהליכי לידה והתפתחות ביוכימיים לא אומר שאין תהליכים כאלה. אז כדאי שתפסיק לעשות מעצמך צחוק, הדת היא אסון מהלך חסר הגיון ובעל השלכות מחרידות על הקיום לאורך ההיסטוריה ועד היום, כולל היהדות.

emetahatgodteva

New member
אצל הומואים חילונים אומרים שזה לא גנטי

ואני מתכוון לאנשים שאני מכיר ולחברים שלהם, (צריך לבדוק מה אומרים בפורומים) אז מה? זה אומר שהם טיפשים יותר? או אולי מתכחשים? לא, פשוט אצל דתיים הומואים יש אופנה לומר שזה גנטי וחילונים הומואים יש אופנה שזה לא גנטי. ואולי גם ההכללה שלי גסה מידיי, בפורום הזה הכי מקובל לומר שזה גנטי, אך בפורומים אחרים אין אחדות בשאלה הזו. אז מה זה אם לא קוד גנטי? זה הכוח המדמה(הרמבם שמונה פרקים פרק ראשון), זה כוח גדול ומשפיע, אך הוא מדמה. אתם כמו מחללי שבת, וכל הפורום הזה הוא כמו פורום של מחללי שבת (מבחינת החומרה הדתית של התוכן המשותף). תחזו בתשובה, אני יודע שזה קשה, אך אפשרי, לא נעלה הוא הדבר ממכם.

אתה מדען? רב? או אף אחד מהם?

האחדות כאן היא שיש הומואים שלא מסוגלים להשתנות ולא מסוגלים לנהל חיים עם אישה. למרות רצון עז שיש בהם להקים משפחה ולא להיות חריגים. אין זה משנה האם זה גנטי, מולד או נרכש. בכל מקרה, יש מקרים שהם בלתי הפיכים ובלתי ניתנים לשינוי, אפילו אם זה לא גנטי. זה לא עניין הדיון. לא כל מי שיש לו משיכה לגברים (הומו) עובר על האיסור המפורש בתורה. לא כל מי שחושק לאכול חזיר, עובר על האיסור לאכול פיגולים. המכנה המשותף בו הוא גברים הנמשכים לגברים, ותו לא. לכן אתה חושד בכשרים. אתה מחלל שם ה' ברבים, ומכפיש ציבור שלם שאינך מכיר ואינך טורח להכיר. אינך אלוקים ואין לך הזכות לשפוט אדם עד שתגיע למקומו. מדבריך ניכר מאוד שאינך יודע איפה עומדים הומואים ואילו התמודדויות עליהם לעבור. חזור אתה בתשובה שלמה על זלזול בכבוד הבריות והטלת דופי בהם בפרהסיה (וזה לבטח לא פחות ממחלל שם שמים ברבים).

למעלה