emetahatgodteva

New member
לא מדען ולא רב, רק חושב בהגיון.

הרהור עברה חמור מעברה, (ראה בספר מסילת ישרים). אני לא שופט, רק השם בוחן וכליות לבב, אני רק משתדל לחשוב בהגיון ואולי להסביר את עצמי בנוגע למכשול שהבחנתי, ואולי מישהו ישים לב גם. המכשול הוא שהנושא הזה הוא לא נשלט באופן ישיר, אך גם לא יש הגורל, הוא באמצע, אז נכון, באמת אם אדם רוצה להיות סטרייט זה לא יעזור לו שהוא פשוט יחליט בבוקר שהוא שהוא סטרייט וזהו, אך זה לא נכון שזה משהו שטבוע בטיבעו של האדם, והינה הסבר: אקח לדוגמא ילד רגיל, הוא גדל, ואיך שהוא בהגרלה הוא נמשך למין הנשי, לעומתו יש ילד שבהגרלה נמשך למינו, בגיל שיוצאת ההגרלה אין לילד מודעות עצמית כל כך, או מחשבה אנליטית והבנה עצמית או ידע עמוק על טבע האדם, לרוב יוצא שהוא נמשך למין השני, אצלכם יצא אחרת. כאשר אני מתכוון להגרלה אני מתכוון שהילד רואה זוגות זכר ונקבה, ומחליט להתחכות אחריהם או משהו אחר שראה או שמע וכו, ואצליכם יצא שראיתם זוגות של זכרים ונקבות או משהו כזה אך לא התחכתם אחריהם, אין פה ריצפט כי זה גיל שבו אין מודעות עצמית כל כך, אין לי הסבר כולל כי זה קורה בהכרתו של הילד מבלי להבין את עצמו, הרוב בלי לשים לב נהיים סטרייטים ואתם המיעוט לא נהייתם סטרייטים. הינה כמה שאלות שתוכלו לראות שזה לא "יד הגורל" למרות שבאמת אי אפשר בקלות לשנות את הזהות המינית. השאלות הן למין זכר כלפי משיכה מינית כלפי זכרים, ואין צורך לענות בשירשור, אפשר, אך לא חובה בכלל, זה לצורך בדיקה אנליטית עצמית. האם יש לך מודל קבוע של טיפוס שאתה מעדיף? האם תמיד אהבת את אותו הדבר? אם לא אז כמה פעמים שיניתה את המודל? האם היו שינויים במודל הדמות המושלמת במובנים הבאים? שמן / רזה, גבוהה / נמוך, חזק / חלש, שכלתן / רגשן, מתלבש כמו זכר/נקבה,שער בלונדיני /שתני /גי'נג'י/אחר, עור חלק / מחוספס, ריח בשמים של גבריים/נשיים, אקטיבי-דומיננטי / פזיבי, אסרטיבי/ חסר ביטחון עצמי,עדה כזו או אחרת. כאמור, זה הכל מתבסס על כנות עצמית. אלא שאלות שבדרך כלל מאוד מאוד מביכות, אך מי שיענה בכנות יראה. למי שיש מודל העדפה קבוע כל החיים, אז אין לי מה לומר לו, שיחכה, עוד מעט זה ישתנה או שיבדוק עצמו שוב, בקיצור, זה באמת מאוד נדיר שאדם שפוי בכל זאת העדיף את אותו המודל כל חייו. פואנטה: למי שכן השתנה לו הטעם, הידעת שיש גברים ונשים כאחד שיכולים להיות בשתי צדדי הסקלות בכל תחום? הדבר היחיד שישאר אותו הדבר זה מבנה גופני ראשוני,(במידה ולא נעשה ניתוח לשינויים של צורות איברי המין)איברי המין ומבנה המוח, את השאר אפשר לשנות. יוצא, שאין שום דבר ספציפי בנשים ואין שום דבר ספציפי בגברים, פרט לבעיקר איברי המין, קשה לי להאמין שיש הרבה הומוסקסואלים שבשבילם ההבדל הוא רק איבר המין. כמו שאדם משנה את הטעם שלו בין המודל שלו, ככה הוא גם יכול לשנות את העדפה המינית. ולמי שזה העלה לו משהו, שידע שהדרך לשנות מצריכה הבנה אישית אנליטית ושליטה בחייו, למי שאין הרבה מזה, אז אפשר להתאמן על זה, "אחרי המעשים נמשכים הלבבות", זה עיניין של הרגל ועבודה עצמית, קשה, אך אפשרי. "יתגבר האדם כארי לעמוד בבוקר לעבודת השם". אני לא מעוניין בלהשפיל אף אחד, רק מראה שיש עוד דרך, ובגלל שיש עוד דרך, אז החומרה של הירהור משכב זכר הוא כהרהור לחילול שבת.

עד מתי תתשרר עלינו?

זה שבן אדם מרגיש משיכה לאישה שעוברת ברחוב, או נמשך לבחורה שיושבת לידו בשיעור באוניברסיטה, זו איננה עבירה. זהו יצר טבעי, שברא אותו הקב"ה. זהו יצר שאי אפשר לדכא, אי אפשר להעלים ואסור להעלימו כי אחרת אין קיום לעולם (ודברי חז"ל בתחום ידועים). אצל הומו זה שהוא חש משיכה, אין זו עבירה. המשיכה יכולה להיות לאופי, לבן אדם,לדברים אחרים שאינם קשורים למעשה עצמו. ויותר מכך, אפילו על המעשה עצמו. מי אתה שתיקח ממנו את חלקו בעולם הבא על שהתגבר על יצרו כארי?! אתה בכלל מבין את עוצמת הקושי כאן? אם מישהו התאווה למשכב זכר והתגבר על יצרו, הגיונך המעוות מעלה עליו כאילו יותר חמור שבכלל הרהר במעשה מאשר שהיה עושה אותה בפועל. אתה הבנת את זה, ברוך? יש גורל. אנשים נולדים הומואים. תקרא טוב את מה שאני כותב: בין אם זה גנטי ובין אם זה נרכש עם הזמן, בהרבה מקרים זה ב ל ת י ה פ י ך. אי אפשר לחזור אחורה, אי אפשר להימשך לנשים. לא בקלות ולא בקושי. א י א פ ש ר. כמו שסטרייט לא יכול להחליט פתאום שהוא הומו. זו לא החלטה מודעת או נשלטת. ההסבר שלך כאילו ילד מחליט שלא להתחקות אחר זוגות של זכר ונקבה היא טענה מטופשת שלא שווה התייחסות. אפילו אם מדובר פה במשהו לא מולד וגנטי, אלא נרכש, זה לא שילד "מחליט" לא להיות סטרייט. נסיבות החיים מביאות אותו לשם. תקרא קצת חומר פסיכולוגי בנושא, ואל תבדה מליבך הסברים מופרכים ולא מבוססים. לא הבנתי מה קשור מודל ההעדפה שבנית. לאנשים, סטרייטים או הומואים, לרוב יש "טיפוס" ו"מאפיינים" מסוימים שמושכים אותם לאחרים, כאלו או אחרים. לא מחכים ש"זה ישתנה מתישהו". אתה לא מחכה שתפסיק לאהוב גלידה או שתפסיק להימשך לבלונדיניות, או לרגישות או למטופחות. ניכר מאוד שהינך דל בניסיון חיים בתחום הזה. יש תיאוריות שלמות בפסיכולוגיה שמסבירות מדוע גברים ונשים שונים, וזה לא רק כי יש להם איבר אחר שם למטה. אני שוב מפנה אותך לקבל השכלה פסיכולוגית ולא להגג מליבך הבלים. אם ההבדל הזה היה כזה מינורי, אז גם לסטרייט היה מאוד קל להתאהב בגבר, כי ההבדלים כאלו קטנים וזניחים, לא? לא חסרים אנשים שניסו בכל מאודם "להשתנות" דרך "עצת נפש" או טיפולים פסיכולוגים ארוכי-שנים, ולא ניסו. מה אתה יודע שאתה פוסק בכזו ידענות שאפשר להשתנות בעבודה קשה ובמאמץ רב? אני לא מבין את היוהרה האווילית הזו לקבוע דבר כזה מבלי להתנסות בו או לחקור אותו לעמוק. "נראה לי" זו לא סיבה, וזה לא מראה שיש עוד דרך כי חשבת על זה תוך כדי שמירה בבסיס. יש אנשים שצריכים להתמודד עם זה כל חייהם. אתה לא שופט? צודק, אתה חורץ גורלות בלי לדעת. אני לא יודע אם אתה הומו או לא, מכתיבתך אני מסיק שלא. לא נראה לי שמעולם פגשתי בהומו של ממש, ולכן כל דבריך הם סרק. להתסמך על "היגיון" זה לא מספיק. תחקור, תלמד, תשכיל, תדבר עם הרבה אנשים שנמשכים לגברים ואז תחזור עם מסקנות. אתה לא רב ולא מדען ולא פסיכולוג. לאט לך. יפה שציטטת פסוקים "אחרי המעשים נמשכים הלבבות" ו"יתגבר אדם כארי" וכו'. אני ממליץ לך לדבוק בפסוק "אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו" לשם שינוי.

emetahatgodteva

New member
אממ

אני לא מבין איפה אני שופט או חורץ גורלות. אני מודה שלא עסקתי בתחום הזה בעשור האחרון ולא פיתחתי לגביו תאוריות ומחקרים וכו. ואולי לא הסברתי את עצמי טוב בכל זאת. מה שאני ניתחתי זה ממה שאני מכיר בעצמי ,כמובן, ופגשתי וראיתי הרבה אנשים הומואים ולסביות, לא בכמות של מחקר, אבל הכרתי. יש כמה דברים שלא חובה לעשות עכשיו תארים ודוקטורטים. פגשת מימך אישה שדומה לגבר או גבר שדומה לאישה? כשפוגשים אנשים כאלה, מה באמת ההבדל ביניהם? האם יש סטרייט שפעם אוהב אישה במראה נשי ופתאום משנה(בכוונה(הגיונית או לא הגיונית) או בלי כוונה) את טעמו ומעדיף אישה במראה גברי? או הפוך(אפשר להפוך הכל לכל הדוגמאות)? הטענה המרכזית שלי שההבדלים בין הגברים לנשים הוא יש תרבותי(פרט למבנה הגוף שאי אפשר לשנות)(ובשביל להוכיח את זה, אני אולי צריך לכתוב הרבה ולהביא מחקרים אני לא ממש מבין בשביל מה, אני פגשתי נשים מאוד גבריים וגברים מאוד נשיים, וקשה לי לתאר שאתה לא). מה שלא צריך לכתוב הרבה זה שיש אנשים שמשתנה להם הטעם. אם פוגשים אדם שאהב פעם נשים והתחיל לאהוב גברים, אז יקראו לו בי-סקסואל, לא יגידו שהוא השתנה מסטרייט להומו אלא בי- או משהו כמו בי, אז אתה טוען שאין כאלה שמשנים את טעמם? אתה פשוט קורא להם אחרת, וככה "פותרים" את הנושא. אין באמת הבדל ממשי הכרתי עמוק בין הומו-סטרייט-בי, אלא רק טעם מיני שונה. הסטרייט רק לא עובר על מצוות לא תעשה, וזהו. בנוגע לזה שיש הרבה שניסו ולא הצליחו, אני פשוט חושב שלא מספיק לנסות, אלא צריך בחוכמה. לצורך דוגמא, אתה יכול לפנות אותי לאיזה מקום שמראה מה עוברים בטיפול שכזה? אני רוצה להבין מה יש שם. (אני באמת רק חייל משוחרר, אבל יש דברים שלא מכריחים מחקרים ודוקטורטים).

משיכה לגבר או לאישה הוא עניין של טעם?

אצלי ואצל חברים שלי בהחלט לא. הטעם משתנה במשך החיים, זה נכון, אבל המשיכה הבסיסית שלי היא לגבר. לפי נסיוני, המשיכה לא עברה במשך עשרות שנות חיי, למין אחר או לישות אחרת (בעלי חיים, ילדים, עצם דומם) אלא לסוג אחר של....גבר, וגבר בלבד. אני לא מכיר אדם אחד שהפך באופן קבוע מהומו לסטרייט.

שוב קשקשת

"פגשתי", "נראה לי", "אני מכיר מעצמי" "ההיגיון שלי הוביל אותי למסקנה"... ההיגיון שלי מוביל אותי למסקנות אחרת. השתכנעת? ברור שלא! אבל זו רמת הטיעון שלך, ידידי. אני לא נמשך לנשים בכלל. והם לא דומות לגברים בעיניי, כי אני לא מצליח להימשך או להתאהב בהן. אתה לא יכולל קבוע לי מה אני מרגיש וחש. וכן, כדי להבין כיצד עובדת מיניות האדם ונפש האדם צריך לעשות מחקר מעמיק ורציני (מה שאתה קורא "מחקרים, תארים ודוקטורים"). אלו תופעות מורכבות שהסוד להבנתם לא נמצא באינטואיציה של חייל משוחרר. תקרא בספרות קצת על נשים וגברים ומה מגדיר כל אחד מהם. זה שפגשת כמה נשים גבריות, זה כבר מוכיח שיש לך (ולחברה) הגדרה בראש של מהי אישה כדי לקבוע שהיא סוטה מהנורמה הנשית והיא "גברית", לא? אתה מזלזל באלו שניסו "ולא הצליחו". אני מכיר הומו שהיה חמש שנים בטיפול פסיכולוגי עד שהרים ידיים, זה מספיק זמן בשבילך? מספיק זמן של סבל, בדידות, מאמץ, עצירת החיים? "עצת נפש" גם מציעים טיפולים "להמרה", ויש שם הרבה מאוד "שלא מצליחים". אלה שבסופו של דבר מצליחים לפתח זוגיות עם אישה הם אלו שיש בהם אחוזים כאלה או אחרים של משיכה גם לנשים. אלו שלא מצליחים הם אלו שאין בהם משיכה לנשים כלל. יש ספקטרום של משיכה, והוא נקרא סולם קינסי. אני ממליץ לך לקרוא בנושא.

emetahatgodteva

New member
סולם קינסי הוא בכלל ההוכחה הכי ברורה ש

אדם יכול לעבור מלהיות הומו באמצע בי ובסוף לסטרייט(פישטתי, כמובן שיש הרבה באמצע).

לא הבנת את סולם קינסי. הוא מתאר מצב, לא שינוי

הסולם מתאר דרגות שונות של משיכה לאישה או לגבר עבור כברים שונים. כמעט אף אחד לא "נע" על גבי הסולם הזה.

emetahatgodteva

New member
יוצא מהכלל יש רק בהכללות גסות ובחוקי לשון,וכו

אם מנסים להבין את טבע האדם, אין מקום לתת כללים עם יוצאים מהכלל. כי אם כן, אז אי לזה סוף, אני יכול להמציא מה שבא לי על טבע האדם, ולומר שמה שלא מסתדל עם דעתי הוא יוצא מהכלל. אם יש מישהו ש"נע" בסולפ קינסי, מראה שאפשר, ופשוט בני האדם לא "נעים" בו מבחירותם המודעת או הלא מודעת.

emetahatgodteva

New member
אממ

אם מנסים להבין את טבע האדם, לדוגמא , האם יש בין בני אדם איזה די אן אי שונה של אינטלגנציה, אז בבדיקה, צריך שכל הבדיקות יראו שזה נכון, ומספיק בדיקה אחת שמראה שזה לא נכון בשביל להפיל את התזה הזו, שאיזה ילד שנולד בשבט אפריקני מבודד, נלקח למשפחה באמריקה ועשה תואר. וככה תמיד, אם מנסים להרים איזה תזה על טבע האדם, היא חייבת לעמוד תמיד, אם אומרים שהסולם של קינסי הוא מראה שכימעט אף אחד לא השתנה, אז"כמעט" זה כבר מספיק בשביל להבין שאין פה דיון על טבע האדם בסולם של קינסי אלא רק הכללה, ש"רוב" ההומואים נישארו במקומם בסולם הקינסי, ולא בא לומר שום דבר עם טבע האדם, רק הכללה. מכאן שאפשר, וזה פשוט נדיר ולא פשוט.

כן, מסכים אתך שזה נדיר שאדם נע בתוך הסולם

לכן, רק גברים מעטים מצליחים להימשך לאישה אחרי שנמשכו תמיד לגבר. הרוב הגדול של הגברים שנמשכו לגבר, ממשיכים להמשך לגבר כל חייהם.

אך מאי נפקא מינה לשיטתו?

פורטי יקר וחביב אל תבלבל! הטיעון (המפותל שלו) הוא שאם אפשרי באופן מאוד נדיר לנוע בתוך הסולם, אז מצד האמת אין הצדקה לקיום של הומו. זאת כיוון שהוא גורס שאם זה אפשרי, אך קשה מאוד, אזי כולם יכולים אם רק ינסו מספיק חזק ויתגברו על כל "הקשיים" המסובכים שזה מציב. מי שנשאר הומו פשוט לא ניסה מספיק לדעתו

emetahatgodteva

New member
תיקון בנוגע להבנת הדברים שרשמתי

את זה לא רשמתי: "מי שנשאר הומו פשוט לא ניסה מספיק לדעתו". בקצרה: לא התוצר הסופי הוא העיקר אלא המאמץ, "יתגבר וגו".

גנימדס

New member
הימצאת לבד??

מאיפה השטות הזו? הומואים חלונים והומואים דתיים מכירים את עצמם מספיק טוב כדי לדעת שהם נולדו ככה. אולי יש גם סבות סוציולוגיות לנטיה מינית. אך הן באות יחד עם המשיכה עצמה. משהו שנמצא בגנום האנושי!! כמובן, שאם ממציאים שטות מסוימת (או קוראים לה הכללה גסה) אפשר לדבוק בה . ככל שקוראים בהודעתך משתחררות עוד קריאות "נו באמת". אחרי שקשקשת משהו על האופנה אצל הומואים חלונים (מה?) תדבר על הכוח המדמה. כבר לא ברור מה אתה רוצה, חוץ מלהתפלסף ולחבר שבע חתיכות שלא מתאימות אחת לשניה כלל. והסיפא של דבריך- מחדד את השטות הגדולה מכולן : אנחנו לא פורום של מחללי שבת!!! אף אחד לא מגלה שהוא מחלל שבת בגיל ההתבגרות!! אף נער דתי לא מתאבד בגלל שהוא רוצה לחלל שבת!!!! אף אחד לא בוחר לחלל שבת על חשבון הולדת ילדים!!! נמאס כבר מההשוואות הטפשיות הללו!! ההשוואות הללו הן סוג של בריחה מהתמודדות שלכם עם הומוסקסואליות. והן כל כך מאוסות!!! תחזור אתה בתשובה, תתחיל בזה שלא תשפוט אחרים עד שתלך צעד אחד בנעליהם.

emetahatgodteva

New member
אני לא משוואה בשביל הכיף שלי.

על הלכות שבת כתוב במרומז בתנ"ך ורק הגמרא מחברת את החלקים בתנ"ך לכך שתהיה שבת כמו שהיא, אך משכב זכר פשוט כתוב בפרוש בתורה. אני משוואה רק בשביל להראות שזה חמור מחילול שבת. אני מודה שזה לא כמו חילול שבת, אני רק מתכוון לחומרת המעשה בעיין ההלכתית, לא התכוונתי להשוואת את זה בעוד מובן, ועל כך גם כתבתי בהודעתי הראשונה. אני גם מכיר את זה שיש נוער מתאבד, שזה אפילו יותר חמור, זה כמו רצח. אני אסביר את עצמי יותר טוב, אני אומר שיש אופנה מתחלפת גם בתחום ההסברה של הסיבות להירהורי משכב זכר, אצליכם מקובל לומר שזה איזה גן שלא הובחן עדיין, ומשהו מלידה, ואולי זה ישתנה כי במקומות אחרים טוענים דברי אחרים כמו "פשוט ככה אני רוצה וזה לא אמור להפריע לאף אחד, אני לא פוגע בך ואתה אל תפגע בי", ביון העתיקה היו הסברים אחרים. הכוח המדמה זה מה שיש לבני אדם בתודעה, ואין לו הסבר רציונלי, פשוט יש את זה מההרגל או משהו שהוא לא שם לב או כבר שכח איך זה קרה. לא שופט אותך, אני רק כותב את דעת ההלכה, וכמה צדדים הגיוניים שיש לסוגיה הזו.

גנימדס

New member
כשהמוסר הופך להיות ספר

מרוב הלכות ודקדוקים והחמרות- שוכחים שמודבר בבני אדם. כשהמוסר שלך הופך להיות השאלה "מה ההלכה אומרת". כבר אתה לא חושב בעצמך. ההלכה אומרת לך איך להיות מוסרי. אם אתה רוצה להכנס לדקדוקי עניות ופלפולים- מחלל שבת נהרג בכרת משכב זכר נהרג בסקילה. כרת חמור מסקילה. עושה לי צמרמורת אפילו לכתב את זה. לכתוב דיון יבש בסוגי דרכים להרוג בני אדם ומשם להביא הוכחות. מצד שני- מציק לך שיש אנשים שמתאבדים כי התאבדות יותר חמורה מרצח??? מה?? מישהו שמתאבד עושה זאת בגלל מצוקה נפשית איומה. המצוקה הנפשית מפריעה לך , או שאתה רואה רק את דרך העינים ההלכתיות? מה עם המצוקה של האדם? מה עם האומללות שלו? מה עם דכאון? זה בסדר להיות בדכאון כל החיים? נכון???כל עוד לא תתאבד חלילה. לא הסברת את עצמך טוב בכלל, רק אמרת את אותם הדברים. אין "אופנה מתחלפת" כבר מאז שפורסם דוח קינסי בשנות ה70 ,ברור שמדובר במשהו גנטי יותר מאשר כל דבר אחר. והתפיסה הזו חלחלה לכל מקום, חוץ מהצבור הדתי כמובן. פקח עינים, תסתכל על בני האדם קצת מעבר .

emetahatgodteva

New member
אצל חילונים, כל אחד והמוסר שלו

אז אם אתה מעדיף להיות חילוני, חבל, אך אין לי מה לומר לך, הרי אתה לא פוגע בי(רוב הפעמים כאשר חילונים מדברים על מוסר, הם מתכוונים שבני אדם לא יפגעו אחד בשני). אני לא מספיק זוכר את כל העונשים שכתובים בגמרא ובהלכה, אך לא כתבתי שהתאבדות גרוע מרצח, אני לא בטוח מה יותר חמור, בסוף מי שמתאבד, בדרך כלל קוברים אותו במקום אחרים מהשאר. אני לא רואה איפה התעלמתי ממצוקות בני אדם, אני רק רוצה להראות שיש פה עיניין לא מבורר דיו, ואני התייחסתי אליו. זה גם לא בסדר להיות בדיכאון כל היום, הרמבם כותב שמי ומדוכע, הנבואה נעלמת ממנו. אני מכיר כמה הומואים לא דתיים שכופרים בדעתך בנוגע לקוד גנטי של משיכה מינית, וגם קראתי על הדוח הזה, וראיתי שלא מדובר שם על בדיקה גנטית, אם אתה לא מסלף, אז אנא הראני היכן זה כתוב.

גנימדס

New member
לפחות יש להם מוסר

ולא ספר . אני מעדיף את דרך האמצע. אני מעדיף שיהיה לי גם לב וגם מוח. אני מעדיף להקשיב לאחרים אבל גם לחשוב לבד. אתה שוב הולך ל"התאבדות גרועה מרצח". מה זה משנה???אתה מבין מה עובר על אדם שרוצה להתאבד? אתה מבין את המשמעות של מה שהוא עושה לעצמו? עד כמה רע לו בחיים? עד כמה הווא מיואש? או שהתאבדות בשבילך זה רק "מי שקבור במקום אחר"??? זו ההתעלמות מהמצוקה. שלא לדבר (גלגול עיניים) שהסבה לדידך שלא בסדר להיות מדוכא היא כי הרמב"ם כותב שמי שמדוכא הנבואה נעלמת ממנו. מה? לאדם בדכאון לא אכפת מנבואה. לא אכפת מכלום !!! אדם בדכאון שקע לתהומות היאוש , כולו נתון בעצב רב ויומו מלא ביאוש ואוירת נכאים. וכן, זה יכול לקרות גם בגלל נטיה מינית. ושוב- זו גם התעלמות ממצוקה. אני לא מביא לך שום הוכחות. תלמד להקשיב לבני אדם ולמה שהם אומרים. גם בנטיה המינית, וגם לגבי רגשותיהם.

ESPS

New member
קח כדורים לטיפול בדיכאון שלך

קח כדורים לטיפול בדיכאון שלך. יש גם כדורים שמפחיתים את היצר המיני באופן מהותי. זאת, פחות או יותר, העצה המעשית הכי טובה שתמצא בכל השרשור הזה.

גנימדס

New member
תלמד להקשיב.

גם אתה יכול לקבל עצה : תלמד להקשיב. אני כותב לך דברים מאד אישיים- לאו דוקא עלי, לאו דוקא על מישהו אחד ומה שיש לך להגיד זה : "תקח כדורים"??? יש כדורים נוגדי דכאון. יש גם כדורים לסירוס כימי (זו העגה המקצועית!) יש גם הירואין. קוקאין. אלכוהול. מריחואנה. חשיש. ושאר אפשרויות של אדם לסמם את עצמו. הכל תורם למצב הרוח והורדת התפקוד המיני. אבל יש עוד סוגי כדורים : יש גם כדורי אקדח. יש גם חבל תליה. בכלל אפשר להטביע עצמך במים לכמה דקות ולהכנס לתרדמת. ואם אתה בתרדמת אתה לא בדכאון ולא יצור מיני ולא מת. אנשי ההלכה יכולים להיות רגועים. מצאנו פתרון. אבל גם אתה, וגם אנשי ההלכה, ושאר האנשים שמעדיפים להתפלפל ולא לחשוב על בני אדם אחרים צריכים לעצור, להקשיב, להתבונן, להאזין ,להבין והכי חשוב- להיות בני אדם. לא ספר. תחשוב על זה.

למעלה