אני בכלל לא התקפתי, ניסיתי לעלות נקודות
שעלו לי למחשבה. לא שללתי את מה שאתה מתאר, ולא דרשתי שתצתדק בפני, התנגדתי רק למה שניראה לא הגיוני, והשתדלתי לתת נימוק. ה"אמיתות" שאתה מתאר, הן חויותך, יש הבדל של תהום בין אמת לבין חוויה אישית. אני מודע היטב שלעולם לא אהיה אתה, וגם לא התימרתי להיות אתה, אני יכול רק לחשוב עם עצמי, ולנסות להבין מה אתה כותב. לא היתה לי איזה "תבנית", אני רק כותב מה אני מבין מכל הנושא הזה, בניתיים, אתה משוכנע שאני שופט אותך(ככה אתה כותב), ומתקיף אותך, אין לי רצון כזה, אני מאוד לא מעוניין בלפגוע באנשים ככה סתם. אם אתה נפגע בגלל שאני חושב שאפשר לשנות "זהות מינית" אז זה לחינם, פשוט יש לנו שתי תזות שונות, אצלך שאי אפשר לשנות, ואצלי שכן אפשר, אז איך מכאן אפשר להסיק שאני מתנסה מעליך או מתקיף אותך? אני בכלל לא מתעסק בך, אני עוסק בדעה שלא מתקבלת עלי, והשתדלתי לתת לה נימוקים, לא אמרתי שאתה אדם רע או כל דבר אחר. אני יוצא נגד משהו מאוד ספציפי, נגד התזה ש"אי אפשר לשנות זהות מינית", ותו לא. אני גם מתנגד לכל מי שדוחה אנשים מהקהילה הדתית בגלל שהם הומואים, אני כן חושב שזו בעיה יותר עדינה מאשר לחלל שבת ולגרש אותם זה לא פתרון, ראוי גרש רק מי שבאמת גאה בזה שהוא הומו. אני רק מעלה נקודה, והיא שאפשר לשנות, הבעיה היא איך ניגשים לזה, ואני טוען שהדרך לגשת לזה היא שכלתנית, צריך לעשות ניתוח אנלטי עמוק(לא פרויידני) באישיות שלנו בשביל להבחין בבעיה. כשאני מנתח את התודעה שלי, אני מזהה שאני יכול לשנות את הזהות המינית שלי, אני פשוט לא רוצה כי זה עלול להביא אותי להירהור עברה. ואת הניתוח שאני עשיתי עם עצמי, יכול לעשות כל אחד, זה רק דורש הרבה. הנושא הזה מפותל, כי עוסקים פה במשהו תודעתי, אישי, שקשור למשהו שבכלל מביך לדבר עליו וזה על מין, וכמות אדירה של תאוריות כוזבות שלא קשה בכלל לשלול אותן. ובשביל לעסוק בניתוח, יש צורך בהבנת פילוסופיה רבה, וכנות עם עצמך. האם אני יכול לדרוש ממך למשהו? לא, אני לא כלום, אני רק מעלה נקודות שעלו לי למחשבה מיתוך הכרה שלי את עצמי. שווה להתחיל בזה שלא כתבתי לך משהו שמתכוון לפגוע, אלא מתכוון לחשוב עליו, אני יודע שאנשים שלא רוצים עצות, ישנאו שיתנו להם עצות, אבל העצה הזו באמת לא גדולה, אל תפגע ממחשבות כאלה ואחרות, תתיחס אליהן כמחשבה, אם היא נכונה אז תקבל אותה ואם לא אז אל תקבל, אבל את הבדיקה חובה לעשות בכליים מחשבתיים אנליטיים ולא בלכתוב עד כמה זה קשה, כי אני מודע שזה תחום קשה, ובכלל לא כתבתי לך שאתה משקר לי בנוגע לקושי, רק כתבתי שאפשר למרות הקושי ולמרות הדעה המקובלת שזה טבוע באדם. הדבר היחיד ש"מסוכן" במחשבות שאני מעלה, זה ש"שמה הן נכונות, ואז זה מצריך את הקבלה שזהות מינית יכולה להשתנות ומי שבוחר לשמרה הוא בעל הנטייה, ומי שלא משנה לפי התורה נחשב עבריין" אבל אל תדאיג את עצמך, אני באמת מתנגד מאוד למי שדוחה הומואים ככה סתם, ללא ניסיון אמיתי מכל הצדדים לשינוי המצב, וכאשר אני מתכוון לאמיתי, אני מתכוון שכלתני ביותר, ונעים ביותר, וכמובן שאם יש אדם שהוא באמת גאה שהוא הומו, אז הוא עבריין ואני מתכוון שהוא כל כך גאה שאי אפשר לדבר איתו. מי שמשתדל לא להיות הומו, בעיניי גיבור, אפילו אם לא מצליח לו. ואני טוען שהדרך היא להתרחק מהשקרים, שזה לא איזה רמז ציני, הכוונה היא לשימוש אמיתי במחשבה, ובפילוסופיה. בהצלחה. סליחה אם לא הסברתי את עצמי באורך השירשור וגרמתי לפגיע באנשים.