emetahatgodteva

New member
אליבא דחילונים, המילה מוסר היא מילה אחרת ל""

אני לא מכריח אותך לחזור בתשובה, אבל אילו היה לך חשוב מהדת, היה לך קצת משנה מה אומרים פה ושם בהלכה, מאחר שאתה מגלם דמות חילונית, אין לי מה לומר לך, אני כופר לחלוטין בדרך חיים חילונית, וחושב שהיא אסון שאין איך לתקן, חילוניות זה מקרה אבוד מראש.

emetahatgodteva

New member
המשך:אליבא דחילונים מוסר="מה נראה לי"

תשאל כל אחד, תראה שכל אחד מגדיר מה זה "פגיעה", מה זה "זכויות אדם" ומה זה "מוסר" בשיטות שונות ומשונות לחלוטין, אז יוצא שהמילה "מוסר" אצל החילונים היא מסורסת, וחסרת כל תוכן ממשי. אני לא רואה איפה התעלמתי ממצוקות או מדיכאון של בני אדם, פשוט אותך לא מעניינת ההלכה, אתה חילוני שמכיר את ההלכה מהצד.

גנימדס

New member
מה אני מגלם??

אתה מכניס אותי לתבניות בכוח. אני לא נמצא בתבניות שלך. אני לא מגדיר את עצמי כחלוני. מאד נוח לך עם תבניות ותגיות? מה לעשות, שוב אני הורס לך את התאוריה של "שחור ולבן" שוב אני מכריח אותך להקשיב לאנשים. שוב אני אומר להסתכל על אנשים דרך עיניים אנושיות ולא דרך ספר ההלכות. ברור שאתה לא רואה איפה התעלמת. אם לא רוצים לראות משהו--לא רואים אותו אזכיר רק דוגמא אחת. מה מזעזע אותך בהתאבדות? המצוקה שהמתאבד חש? לא. ממנה אתה מתעלם. היאוש של המתאבד? לא. גם מזה אתה מתעלם. התנאים האיומים בהם חי עד שעשה בעצמו מעשה? לא. מזה לא אכפת לך. חשוב לך ש"התאבדות יותר גרועה מרצח כי קוברים אותו במקום אחר". (או ליתר דיוק: מעבר לגדר של בית הקברות) הוי רבונו של עולם. עיניים להם ולא ייראו. אה סליחה, אני לא יכול לקרא בשם רבונו של עולם. כבר התבלבלתי בעצמי ואני לא יודע איזה מן חלוני אני. אה, אני לא חלוני. אני חלוני שמכיר את ההלכה מהצד?????????????????????

emetahatgodteva

New member
תסתכל מה רשמת לי..

אני לא מכיר אותך, אני רק קראתי את מה שרשמת לי, ראה: "לפחות יש להם מוסר‬ ולא ספר ." "‫כשהמוסר הופך להיות ספר‬ מרוב הלכות ודקדוקים והחמרות- שוכחים שמודבר בבני אדם. כשהמוסר שלך הופך להיות השאלה "מה ההלכה אומרת". כבר אתה לא חושב בעצמך. ההלכה אומרת לך איך להיות מוסרי." אתה שם את המוסר החילוני מעל להלכה, כל מה שעושה לדתי להיות דתי, זה זה שהוא שם את הההלכה מעל למוסר החילוני, כל שאר השיטות הן חילוניות. ושוב, אני לא מתכוון לאמלל אותך או משהו כזה, רציתי רק להדגיש שיש דרך אחרת. תסתכל מה כתבתי, לא כתבתי שלהתאבד זה גרוע מרצח. אני דווקא חושב שההלכה מחייבת את המאמין לחשוב, "אין בור ירא חטא, ולא עם הארץ חסיד;" "מדבר שקר הרחק" "יתרון החוכמה מהכסילות הוא היתרון של האור מהחושך." ויש עוד הרבה מאוד.

גנימדס

New member
ביקורת יכולה לבוא לשני הכוונים

ממה שאני ראיתי המוסר הוא לא מעל ההלכה. אך גם ההפך לא. אדם צריך להיות מוסרי, קשוב, אכפתי ונעים לבריות. אך הרבה פעמים נראה שככל שאדם יותר מקפיד על קלה כבחמורה , פחות אכפת לו מבני אדם ויותר אכפת לו מהלכות. הפגיעה באנשים היא אדירה. אם אני רק מסתכל על הפגיעה בהומוסקסואלים- כל פעם שאיש צבור דתי ("רב") מגיע ביציאה שהומואים זה תועבה- מדובר במשהו פוגע ומעליב. ואם אתה צריך דוגמא שאמורה להיות יותר קרובה לעולמך: כשנשים לא יכולות להגיע לשום דבר בצבור הדתי בגלל חוקי הצניעות- זה משפיל ומעליב אותן. בינתים ראיתי שההלכה לא גורמת לאנשים לחשוב אלא לציית בצורה עוורת לחכמים "ועשית ככל אשר יורוך". גם אם זה אורמ לפגוע באחרים. מלולית או בעקיפין.

emetahatgodteva

New member
אני מבין למה אתה מתכוון בתחום של

"ועשית ככל אשר יורוך", באמת רוב המאמינים לא באמת מבינים במה הם מאמינים, ולא באמת מכירים את הכתובים ואת עומקם, אך אני חושב שראוי שיבינו. להיות נעים לבריות , זה משהו שאפשר למצוא בהלכה ובכתובים, קח את אברהם לדוגמא, הוא ניראה לך כאדם מריר וקשה לבריות? הוא רצה להגן על 50-10 דציקים בסדום, הוא עסק בקבלת אורחים, לא נכנס אף פעם לריב שלא צריך, ואת כל זה הוא עשה ברמה אמונית עליונה על כדי עקדת יצחק. יש לי גם הרבה ביקורת על קהל נמאמינים היום, אך את זה אפשר לתקן, היו תקופות טובות ביהדות.

emetahatgodteva

New member
ועוד דבר

באתי לא לאמלל ולא לנחם, באתי בשביל להראות כמה נקודות שנראות לי מכשולים, אבל מה אני יכול לומר.. כניראה שאי אפשר פשוט ככה לפתור את הנושא הזה, הוא טעון מידיי ומפוטל ואישי ומלא בתת נושאים. אני ניסיתי מאוד בקצרה (כמה שאפשר בפורום) להסביר את מה שאולי יכול לתקן את המצב. אם הדברים שכתבתי לא העלו אפילו נקודת מחשבה אחתץ בנושא, אז אני אפסיק, יום טוב. על רגל אחת, מי שידבוק בזה, בסוף, אני מאמין שיצא מהמבוך הזה, וזה: "מדבר שקר הרחק".

וואו אתה פשוט אטום לחלוטין

פשוט כתבת שהראו לך כמה הדברים מורכבים ולא פשוטים, אבל בסוף הצהרת שוב ביודעין" יש פתרון!" כי ככה חלמתי בלילה. כאילו כלום לא נאמר. מה שנראה לך קודם, זה מה שנראה לך עכשיו, ולעזאזל העובדות. ולמה? כי האת החלטת שיש פתרון כלשהו שיכול להוצאי מהסבך! לא כי ניסית, לא כי זה עבד עליך, אלא כי אתה החלטת! חחחח אין זו דרכה של תורה שחוקרת ובודקת ויורדת לסוף העניין. אתה מתיימר לדבר בשם האל והתורה בקול מאוד רדוד, לא אמפטי ושטחי. אלוקים רואה ללבב, אתה לא רואה אפילו לעיניים. מאחל לך שהחשיבה שלך תתפתח עם השנים. ככה גם האמונה שלך תתגבר ותתמלא חים טובים לך

emetahatgodteva

New member
מי שלא מתרחק משקרים, אכול אותם

אז יש סיכוי שאני לא הבחנתי באיזה משהו, על ידיי התרחקותי משקרים אתרחק גם מהדעה הכוזבת שיש לי,(ברגע זה אני לא רואה אותה ככוזבת, אך אני נותן את זה כדוגמא). אני לא טענתי שכל הדעות שלך ושלכם הם שקרים, ולא טענתי שאני צודק ואתם טועים, רק כתבתי שצריך להתרחק מהשקרים כמשהו כללי, ויש הרבה נושאים לדיון, או שדעתכם שקר או שדעתי שקר, אם אתה בטוח בדעתך, קח את מנהג התרחקות מהשקרים בכבוד ובשמחה, כי אם דעתך נכונה, זה רק יועיל לך, אלא אם כן.. אתה כבר מבין שדעתך כוזבת, ואתה נמנע מראש שלא לקבל עליך את מנהג התרחקות משקרים בשביל להישאר בשקר. גם אם אני טועה וגם אם אני צודק, עדיין חייבים להתחיל להתרחק משקרים, זה לא קורה הרבה בחברה שלנו. אין פה שום קשר לאטימות, תקרא מה שכתבתי ולא מה שאתה רגיל שכותבים לך.

אני מקווה שאתה עובר בכל פורום ופורום

וכותב "מדבר שקר תרחק" אם דבירך היו כ"כ כלליים ולא מכוונים לבאי הפורום (מה שקשה לי מאוד להאמין- בחיאת!). אינך מכיר אותי ולכן לא יכול להטיף לי מלהתרחק מדברי שקר. אני לא רגיל לקרוא שום דבר, לא כולם פה מדבירם אותה שפה ואפילו נוקטים באותם הבחירות. אינך חלק אורגני מהפורום הזה, שכן לא טרחת להישאר פה לאורך זמן על מנת שתוכל באמת להתרשם לעומק מהמצב. לו היית עושה זאת, היית מגלה שמגוון הדעות פה עצום, כמאמר "כשם שפרצופיהם שונים- כך דעותיהם שונות". היית גם יכול, כפי עצתך עצמך, לבחון את דבריך לנוכח עובדות, תחושות וסיפורי חיים ולהיווכח מה שקר ומה אמת. לא לפסוק בידענות שאתה יודע האמת. יש הורים, רבנים וחברה שמושכים לכל מיני כיוונים, ויש את התורה, ושום דבר לא ברור. מי שעובר כזה מסע מעמיק כלפי האמת לחיים שלו, רק מכורח היותו הומו, התמודד עם הרבה יותר שקר ושווא מאשר אדם מאמין רגיל מהשורה שחייו הרבה יותר פשוטים והרמונים.כל מטרת הפורום הזה היא בירור האמת ומהי דרך שיבור לו אדם במצב זה. יש את דברי התורה ויש את היצרים ויש את החיים ויש את הרצון להיות בשמחה, ואצל הומואים אלו כוחות מתחרים למרבה הצער. מקווה שדבריי חדרו את האטימות שלך

emetahatgodteva

New member
גם אם אני אומר לכולם וגם אם לא

למישהו חושב זה לא צריך להפריע , ובמילא הוא מתרחק משקרים. מה זה בירור האמת? אתה רוצה לשלב בין להיות הומו לתורה? אז אתה לא מברר האמת, התחלת לבדוק איך לשלב בין משהו לא מוכח לתורה, לפני שביררת האם באמת אי אפשר להומו להיות סטרייט, התבלבלת, אני לא הוכחתי את הטענה שלי הייטב, מקווה שזה בגללי, אך זה שיש לבני אדם קשיים, לא מהווה הוכחה ולא כלום, זה שקשה, זה אומר שקשה, זה לא אומר שזה לא אפשרי להומו להיות סטרייט. בשביל להוכיח שאי אפשר להומו להיות סטרייט, חייב היות הוכחה שקל מאוד להוכיח, לדוגמא, לך ראה מחקר כזה וכזה, וחוקר כזה וכזה הוכיח את זה מופתית ללא שום דופי. או פשוט להסביר, אבל לטעון שאי אפשר להומו להיות סטרייט בגלל קושי וסבל, זה פשוט מגוכח, אתה יכול לשכנע רק את המשוכנע או את חסר הדעת, זה פשוט טיפשי. כמה דברים קצרים על אמת, אי אפשר לברר את האמת, היא נסגבת מהאדם, אפשר רק להתרחק משקרים.

הנה כמה אמיתות

אני מרגיש שאני צריך להצטדק בפניך, כי אתה כל הזמן תוקף אותי ואת מי שאני. לא אצטדק כי אתה קצת (הרבה) לא אלוקים, אז ברשותך... אני הומו. אני נמשך לגברים. יש לי חבר, ואני אוהב אותו אהבה אמיתית. אנחנו לא עוברים על האיסור. ואני דתי, שומר שבת וכשרות, הולך עם כיפה, מתפלל לריבונו של עולם ומשתדל לשמור על מצוותיו ולתקן את עולמו שברא. אני הומו דתי, וזו יצור שקיים. בריה שברא האל במו ידיו, בצלמו. והרי הכל ברא לכבודו, לא? אני בן 26. זה אומר לפחות 16 שנים של תהייה ביני לבין עצמי מי אני, מה אני, מה רוצה ה' ממני, איך אחיה בעולם הזה בלי להתאבד, בלי להיות בודד, בלי להיות חוטא נוראי. 16 שנים של תהייה מה לעשות, כי בניגוד אליך, אין לי מי שיראה לי את הדרך. 16 שנים של רצון לחיות בלי יצר מיני, בלי להכיר אף אחד, בלי להיות - פשוט כך. מי אתה שתאמר לי איך לחשוב או מה אני יכול או לא. אתה אפילו לא יודע איך זה מרגיש. אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו. עד שתגיע למקומו. לא הגעת למקומי. ואם חייתי את חיי באמת או בשקר את זה אלוקים ישפוט בעולם הבא, כי רק הוא יודע מה באמת אני מרגיש, למי אני נמשך, וכמה שניסיתי "את הצד השני" וכמה שזה לא עובד ולא מתעורר דבר. לא רוצה "לבוא" על אשתי כמי שכפאו שד, בגועל, ברתיעה, בכפייה. לא מעוניין לפגוע בה, להעליב אותה, לא לתת לה אהבה של "ודבק באשתו והיו לבשר אחד". ואם אפילו שליחיו של בורא העולם, כמו הרב שרלו שהתארח פה בפורום, מכירים שיש הומואים שלא יכולים להשתנות או להתחתן, אז דייני. אתה מאוד קטן אפילו ביחס לרב שרלו. אז אם אני לא מתאים ל"תבנית" שבנית על העולם ועל ההומואים, צר לי. מצטער שאני מהווה סטייה וחריגה ממה שאתה חושב שהוא אמת או שקר. אני לא חי בשבילך, אני חי בשביל רבש"ע. והוא, ברוך ה', יותר גדול ממך בעשרות מונים.

emetahatgodteva

New member
אני בכלל לא התקפתי, ניסיתי לעלות נקודות

שעלו לי למחשבה. לא שללתי את מה שאתה מתאר, ולא דרשתי שתצתדק בפני, התנגדתי רק למה שניראה לא הגיוני, והשתדלתי לתת נימוק. ה"אמיתות" שאתה מתאר, הן חויותך, יש הבדל של תהום בין אמת לבין חוויה אישית. אני מודע היטב שלעולם לא אהיה אתה, וגם לא התימרתי להיות אתה, אני יכול רק לחשוב עם עצמי, ולנסות להבין מה אתה כותב. לא היתה לי איזה "תבנית", אני רק כותב מה אני מבין מכל הנושא הזה, בניתיים, אתה משוכנע שאני שופט אותך(ככה אתה כותב), ומתקיף אותך, אין לי רצון כזה, אני מאוד לא מעוניין בלפגוע באנשים ככה סתם. אם אתה נפגע בגלל שאני חושב שאפשר לשנות "זהות מינית" אז זה לחינם, פשוט יש לנו שתי תזות שונות, אצלך שאי אפשר לשנות, ואצלי שכן אפשר, אז איך מכאן אפשר להסיק שאני מתנסה מעליך או מתקיף אותך? אני בכלל לא מתעסק בך, אני עוסק בדעה שלא מתקבלת עלי, והשתדלתי לתת לה נימוקים, לא אמרתי שאתה אדם רע או כל דבר אחר. אני יוצא נגד משהו מאוד ספציפי, נגד התזה ש"אי אפשר לשנות זהות מינית", ותו לא. אני גם מתנגד לכל מי שדוחה אנשים מהקהילה הדתית בגלל שהם הומואים, אני כן חושב שזו בעיה יותר עדינה מאשר לחלל שבת ולגרש אותם זה לא פתרון, ראוי גרש רק מי שבאמת גאה בזה שהוא הומו. אני רק מעלה נקודה, והיא שאפשר לשנות, הבעיה היא איך ניגשים לזה, ואני טוען שהדרך לגשת לזה היא שכלתנית, צריך לעשות ניתוח אנלטי עמוק(לא פרויידני) באישיות שלנו בשביל להבחין בבעיה. כשאני מנתח את התודעה שלי, אני מזהה שאני יכול לשנות את הזהות המינית שלי, אני פשוט לא רוצה כי זה עלול להביא אותי להירהור עברה. ואת הניתוח שאני עשיתי עם עצמי, יכול לעשות כל אחד, זה רק דורש הרבה. הנושא הזה מפותל, כי עוסקים פה במשהו תודעתי, אישי, שקשור למשהו שבכלל מביך לדבר עליו וזה על מין, וכמות אדירה של תאוריות כוזבות שלא קשה בכלל לשלול אותן. ובשביל לעסוק בניתוח, יש צורך בהבנת פילוסופיה רבה, וכנות עם עצמך. האם אני יכול לדרוש ממך למשהו? לא, אני לא כלום, אני רק מעלה נקודות שעלו לי למחשבה מיתוך הכרה שלי את עצמי. שווה להתחיל בזה שלא כתבתי לך משהו שמתכוון לפגוע, אלא מתכוון לחשוב עליו, אני יודע שאנשים שלא רוצים עצות, ישנאו שיתנו להם עצות, אבל העצה הזו באמת לא גדולה, אל תפגע ממחשבות כאלה ואחרות, תתיחס אליהן כמחשבה, אם היא נכונה אז תקבל אותה ואם לא אז אל תקבל, אבל את הבדיקה חובה לעשות בכליים מחשבתיים אנליטיים ולא בלכתוב עד כמה זה קשה, כי אני מודע שזה תחום קשה, ובכלל לא כתבתי לך שאתה משקר לי בנוגע לקושי, רק כתבתי שאפשר למרות הקושי ולמרות הדעה המקובלת שזה טבוע באדם. הדבר היחיד ש"מסוכן" במחשבות שאני מעלה, זה ש"שמה הן נכונות, ואז זה מצריך את הקבלה שזהות מינית יכולה להשתנות ומי שבוחר לשמרה הוא בעל הנטייה, ומי שלא משנה לפי התורה נחשב עבריין" אבל אל תדאיג את עצמך, אני באמת מתנגד מאוד למי שדוחה הומואים ככה סתם, ללא ניסיון אמיתי מכל הצדדים לשינוי המצב, וכאשר אני מתכוון לאמיתי, אני מתכוון שכלתני ביותר, ונעים ביותר, וכמובן שאם יש אדם שהוא באמת גאה שהוא הומו, אז הוא עבריין ואני מתכוון שהוא כל כך גאה שאי אפשר לדבר איתו. מי שמשתדל לא להיות הומו, בעיניי גיבור, אפילו אם לא מצליח לו. ואני טוען שהדרך היא להתרחק מהשקרים, שזה לא איזה רמז ציני, הכוונה היא לשימוש אמיתי במחשבה, ובפילוסופיה. בהצלחה. סליחה אם לא הסברתי את עצמי באורך השירשור וגרמתי לפגיע באנשים.

כולנו אנשים חושבים. מאוד

היהדות היא תורת חיים. היא לא פועלת בספירה נשגבת, אלא שהיא מותאמת לעולם הזה. "וחי בהם" כתוב, ולא "ומת בהם". אל תשכח שגוזרים "גזירה שהציבור יכול לעמוד בה". לכן יש בהחלט חשיבות רבה לחוויות, לתחושות, להגבלות ולהתמודדויות של אנשים בפועל כשבאים לפסוק הלכה או להורות דרך. אני לא נפגע מכלום, את חיי אני ממשיך לחיות בטוהר, באמת ובאמונה. אולם דבריך הם ערעור ישיר ובוטה על העובדה שיש מציאות בלתי-משתנה של הומו. כלומר אתה לשיטתך לא מכיר בקיום של הומו כעובדה. שמטת את הקרקע לקיום כזה ברגע שאמרת ש כ ו ל ם יכולים להשתנות. כלומר מיש שנשאר הומו, עושה זאת מבחירה. זה לא נכון. לא רק בעיניי. אפילו בעיני חלק מהרבנים. אחרת למה לחתן הומו ולסבית? הרי אפשר פשוט לשנות אותם לסטרייטים, זה לא יותר פשוט? אל תתעלם מהעובדות האלו, שאפילו מורי ההלכה מסכימים להם. אתה כנראה סנילי כשאת כותב "הומואים הם בעיה יותר עדינה מאשר לחלל שבת" כי בדבריך למעלה (בהודעה הראשונה) כתבת שכל הפורום הזה "הוא כמו פורום מחללי שבת". קצת עקביות בבקשה אדוני! אם העלבת אותנו בהתחלה, אז תדבק בקו מחשבה הזה. בעיניך הומו= חוטא להכעיס מבחירה, ואין מקום לניואנסים. הומו= שקר. אין מקום לערער על כך, כי כולם יכולים להשתנות. גם אלא שניסו ממש חזק במשך שנים וכילו זמן, ממון והרבה הרבה כוח סבל נפשי. בעיניך הם כלום. יש הבדל עצום בין אמירה "חלק יכולים להשתנות" לבין "כולם יכולים להשתנות". ואפילו עם האמירה "חלק יכולים להשתנות" קשה לי להסכים, אבל היא יותר נסבלת לאוזן. דבריך שראוי לגרש הומו "גאה" (מחוץ לארון?) מבית הכנסת הם מעוררי פלצות וחלחלה. חילוני אתה מגרש מבית הכנסת? זה שמגיע עם העגיל בגבה, בועל את חברתו הנידה, אוכל פיגולים ומגיע עם האוטו בשבת? תתבייש לך שאתה מצדיק "גירוש" של כל יהודי מבית הכנסת, אפילו אם הוא "הומו גאה" (מה שזה לא יהיה). סתם להשכלה הכללית הגישה האנליטית בפסיכולוגיה היא הגישה הפרוידיאנית, שהיה אבי הפסיכו-אנליזה. אתה לא בודק את דבריך. מדבריך עולה שאתה מרגיש שאתה יכול לשנות את הזהות המינית שלך, אך לא עושה זאת בגלל שלא להגיע לכדי הרהור עבירה. מכאן שאתה סטרייט שחש שהוא יכול להיות גם הומו (?) אמממ אני תוהה. יכול להיות שאתה הומו בהכחשה? לא סתם נמשכת פה למקום! בכל מקרה, אינני יודע מה ניסיון החיים שלך. לכמה דייטים יצאת או כמה קשרים ניסית עם בנות (או עם בנים). בטוחני שאחרי שתתנסה קצת בחיים המעשיים, מסקנותיך לא יהיו כ"כ החלטיות ומקובעות, וייווצר בלבול. תראה שאל מול שאיפה כנה להפוך להיות סטרייט עומדת חומה בצורה של מציאות. ואת זה קשה לקבל. הכנות, המחשבה, התודעה - אלו דברים שכל הומו מתעסק בהם המון. מה אתה חושב? שפשוט החלטנו להיות הומואים? שזה כזה קל? שמישהו רוצה להיות כך? או שמא הוא כזה מלית ברירה? זה לא נובע מעבריינות, שקרנות או גאווה. אתה חושב שאנשים פה לא ניסו לצאת עם בנות? ללכת לעצת נפש? ללכת לטיפולים פסיכולוגים? לשכנע את עצמם שהם סטרייטים? לראות פורנוגרפיה של נשים? להכריח את עצמם להסתכל על גוף של נשים ברחוב? לדמיין את עצמם עם אישה במיטה? אפילו להתחתן ולהביא ילדים? זה לא עובד בדרך כלל. בסוף מבצבצת אותה משיכה עיקשת לגברים. "העצות" שלך לא מתקבלות כ"כ מהסיבה הפשוטה שגם אני הרהרתי כך בנושא שנים (ותקופות מסוימות אף חשבתי אולי מוך), ניסיתי בהתאם- וזה לא עבד. אתה לא מחדש דבר כי הייתי שם בעצמי. זה לא שנאי גאוותן. פשוט ניסיתי ונכזבתי. דבר אחרון, הייתי מעדן את השפה שלי. אתה אומר דברים קשים מאוד, פוגעניים ונחרצים. זו לא דרך לנהל דיון, לשכנע או להחליף מידע בדרכי נועם.

emetahatgodteva

New member
אממ

קודם כל, אני עקבי,תסתכל מה כתבתי, אני חושב שמבחינת ההלכה, יש דימיון רב בחומרת הירהור חילול שבת ובחומרת הירהור משכב זכר, רק כתבתי שזה שונה בזה שאת השבת יותר קל להתחיל לשמור מאשר את איסור הירהור משכב זכר, ולכן זה נושא עדין יותר. יש 4 דברים בהם אין מתינות, שפיכות דמים, ע"ז, גילוי עריות, וענווה(משה היה ענוו מכל אדם), ומשכב זכר זה קשור גם לע"ז וגם לגילוי עריות, אז אין מתינות חומרתית בנושא, זו עברה חמורה. אם שאר המצוות אפשר להתמתן. זה שיש מורי הלכה שחושבים ככה, רק מראה שאני לא מסכים איתם, ומסכים עם מורי הלכה אחרים בנושא. בעיניי הומו יכול להיות גאה ומבחירה, אך יכול להיות לא גאה ולא מבחירה מודעת, את זה אפשר להבין מול כל אחד ואחד, ואין דרך להכליל. אני שונא את הגישה של פרואיד וחושב שהוא יהודי שרלטן שגונב כסף מהגויים והיהודים גם יחד, וחושב שיש דרך אחרת, והיא נעה בין הרמב"ם לבין פכילולוגיה רגילה לא פרויידנית. הגישה הפרואידנית פשוט מטופשת, מה עוזר לאדם לדמיין שהכל מנוע מנטיות מיניות ואף לשכב עם אימו? ומה עוזר לו שינסה להיזכר בידיוק איך קרה שהוא קישר בין עצמו לבין תפוז? צריך להתרחק משטויותיו כמו מאש. לעומת פרוייכוזביזם, יש את הגישה של הרמב"ם והיא פותחה בפסיכולוגיה הרגילה בטיפול שכלתני. מסכים שאני צריך לעבוד על להתבטא עצמי בנעימות יותר. אבל בנושא הזה זה לא יכול להיות נעים, הרי אני לא מסכים שלהיות הומו זה נצחי, וזה כבר מעמער את מה שמקובל פה. אני לא הומו, אני נכנס לכאן כי אני שומע את הנושא הזה יותר מאשר את נושא זכויות האישה או בעיות השלום, ובכל מצע בחירות כימעט, כתוב שהמפלגה תקדם את זכויות ההומואים, ואז אני בויכוח כל הזמן, אז יוצא שאני מועסק בנושא הזה יותר מידיי, ואני חושב שרוב הפעמים שמדברים על הנושא הוא מוטעה, וכמובן ששורש פתיחת הנושא הזה הוא במקום כזה, כמו בפורות דתיים הומואים. התוכנית שלי היא להראות את השיטה שלי, ואז מי שיסתכל ויקרא ויתחבר, יקח אולי משהו. עכשיו אני מבין שלאטר הזה ניכנסים מידיי פעם אנשים כמוני עם שיטות אחרות, ולעיטים קרובות מאוד כוזבות, ואז לא מסכימים ושופכים עליו הרבה תיסכול, ואז הם הולכים. אני אגרש חילוני שבא לעשות בלגן ולנסות להחזיר אנשים בשאלה, וככה גם אנהג כלפי הומואים, אבל הדוגמא שנתת, לא ראוי לגרש אחד כזה, רק עם יבוא הומו שינסה להראות לכולם שזה מולד ולא יסכים לישמוע, זה עלול לבלבל אחרים, ואז אגרש אותו, אבל סתם הומו שבא לעשות מצוות תפילה בציבור, ברוך הבא. כשאני כותב"מדבר שקר הרחק" אני מתכוון מהקל לקשה או מהיאומן שהוא שקר ועד ללא יאומן שהוא שקר, לדוגמא, קודם להתרחקמה כוזבות הפרויידניות וממשיכיך אך לא מהפסיכולוגה הנורמלית. להתרחק מזה ש

מספר דברים אחרונים לסיכום

ראשית, משפע שגיאות הכתיב שלך אני למד שאתה לא אדם משכיל במיוחד שקרא הרבה בחייו. זה כבר מלמד אותי על הרקע שלך ועל הידע שלך. אדם שלא קרא ולמד הרבה בחייו, לא יכול לפסוק ולהתווכח בדיונים גדולים שמשפיעים ישירות על חיי אנשים. קל וחומר במיוחד כשהוא לא הומו! כיוון שאינך עובר את הניסיונות האלו, דרוש בתור התחלה שתקרא הרבה מאוד בנושא, ובמקביל תיפגש עם הרבה הומואים ותתרשם מהם, על מנת שתוכל בכלל להתיימר להבין מה אפשר או אי אפשר לעשות. דבריך לפורום זה שווים כקליפת השום. הם דומים לאדם שחולה בסרטן שיקבל ממנקה רחבוות עצה כיצד לפעול! לך תלמד כמה נתונים על הומואים לפני שתורה להם מה לעשות. לך תחבוש את ספסלי הישיבה כמה שנים כדי שתבין את דרכיה של תורה. לך תעסוק בעניניי הציבור שנים מספר, כדי לפתוח את ליבך הקר והאטום. ואז, אולי אז, תוכל לצאת בפתרונות והדרכות להומואים. (הפעם לא שלחתי אותך לקרוא מחקרים) שנית, יש תמימות רבה שגלומה בדבריך, כאילו אתה מסוגל להושיע ולהציל מפלגות, וכאילו יש בכוחך לקבוע מה יעלה על סדר היום הציבורי או לא. יחד עם זאת אני מאחל לך כשלון מוחלט בפועלך הנ"ל. אני שמח שאתה חושב שמדברים על הנושא הזה יותר מדי. יותר נכון מפריע לך שבכלל מדברים על הנושא. לו היית הומו, היית יכול להבין מה זה לחיות חיים כ"כ בודדים שאינך יכול להתייעץ עם אף אחד בנושא או לשתף אותו בלבטים כה קשים. אנשים מתאבדים בגלל הדחייה המוחלטת של החברה וחוסר העיסוק שלה בו. בזכות זה שהיום העניין מוכר ומושמע, רבנים דנים בזה יותר והומואים מרגישים יותר בנוח לפגוש אחרים שכמותם וכן לגשת לרבנים ולחברי קהילותיהם כדי לדון בנושא. זוהי ברכה גדולה. אתה תמשיך לאכול את הכובע שלך, ובמקביל אנשים יפסיקו להתאבד ולחוש מצוקה כזו גדולה. זה שווה את זה...לא? שלישית, העובדה שיש מורי הלכה שחולקים עליך קשות, מוכיחה שאין הדרך של פורום זה מעשה שטן. היא מגובה על-ידי אנשי הלכה. העובדה שהרב שרלו מוכן להתארח כאן, ולפעול למען הומואים דתיים, רק מראה שכל השיטה שלך מלאה בגאווה ולא מבינה מורכבות. לא יתכן שרב יתמוך בתופעה כ"כ נוראית ואיומה, פסגת העבירות, ששייכת לע"ז וגילוי עריות גם יחד. רביעית, צריך להיות אדם מאוד טיפש לפסול את פרויד בלי לקרוא את ספריו ושיטותיו. צריך להיות טיפש כפליים כדי לא להתעדכן בעוד התפתחויות שחלו מאז (פרויד חי לפני למעלה משבעים שנה!) בעולם הפסיכולוגיה, כמו זו של יאנג לדוגמה. לי אין השכלה בפסיכולוגיה, ואני על כן לא מתיימר להבין בה. לכן אני לא מבין מהיכן היומרה לפסול ולשפוט בכזה בטחון חוקר כזה או אחר על סמך "נראה לי ונדמה לי". מצד שני, גם לעניין הפסיכולוגים נתת עצות מתוך "מה שנראה לך", אז מה אני מתפלא? הדיוט לא מתיימר לפסוק בדיני נידה, אבל אתה כן? חמישית, הגישה שלך מאוד לא יהודית. לגרש הומו שטוען שזה מולד מבית הכנסת – זה מעשה שלא יעשה. אם הוא מוצדק בעיניך, אז מצבנו רע מאוד. הומו שבא להתפלל עם בן זוגו, לא בא להפוך אנשים לסטרייטים (אם כי שלנוכח הסברה המופרכת שלך- המעבר כ"כ קל מהומו לסטרייט- שאני יכול להבין את החשש שאחרים "יידבקו"). אותו הומו בא להתפלל מול קונו, כמו שאתה מגיע. אני מאוד מרחם עליך, שעולמך כ"כ צר ומידת הסובלנות שלך שואפת לאפס כלפי מי שאינו סובר כמותך. דא עקא, אני לא צריך את רשותך להתפלל בבית הכנסת, ובית הכנסת הוא מקום התפילה שלי לא פחות מאשר שהוא שלך. אין לך שום פריבילגיות כדי להחליט את מי תעיף מבית אלוקים ואת מי לא. תתבייש לך! אתה יכול להיות נעים גם אם הנושא בוער בעצמותיך ואתה חש קבס לדון בו. "דרכיה דרכי נועם", אך דרכיך אינם נעימות כלל. אתה מגרש אנשים, במקום לקרבם. אין זו דרכה של תורה. מעבר לכך, דברי חכמים בנחת נשמעים. העניין הוא שדבריך אינם חכמים, ולכן גם לא נשמעים פה בנחת. מצער אותי לשמוע שיש אנשים כ"כ אטומים, חשוכים ושונאים כמוך. אני שמח שאני לא מכיר אותם מהחיים האמיתיים שלי. לא הייתי רוצה לפגוש בך במציאות. חנוכה שמח ורק טוב

emetahatgodteva

New member
היהירות שלך סילפה את הבנתך בדברי

אתה בכלל לא קראת מה שכתבתי, אז קודם תקרא ואז תגיב, עברת בריפרוף עין ובדרך סילפת לחלוטין את מה שכתבתי, אתה פשוט מנהל שיחה עם עצמך ודימויך. הצא מהבועה, זה שיש רבנים שמסכימים, לא אומר שאין רבנים שלא, אתה רוצה שאכתוב לך רשימה של מי לא מסכים? שגיעות כתיב לא אומרות כלום, ואין מה להוסיף. תקרא קצת על פרואיד, איך הוא "גילה" את מה ש"גילה" ואיזה "הוכחות" יש לו, ומה בידיוק ממשיכים בתורתו, אם תסתכל, תראה שיש תזות אחרות מאוד אצל "ממשיכיו". מאחר לך להתרחק מהיהורה היתרה שהפגנת כלפי. חג שמח.

emetahatgodteva

New member
מה זה שיחה נעימה? שאני מכריח את עצמי לקבל את

התזה שלך? אם זה מה ש"נעים" אצלך אז לא תודה. המחשבה שלי כפויה עליי, ואני לא מכון לשקר לעצמי בשביל שתהיה לי שיחה נעימה איתך, הרי ברגע שאני חולק על התזה שלך, וזה לא משנה מה אכתוב, אז זו לא תהיה שיחה נעימה בישבילך. בישבילי שיחה נעימה זה כאשר מקשיבים אחד לשני, ומגיבים עיניינית. תאר לעצמך שאני אתחיל לכתוב לך כמה קשה לי לקבל משהו לא להגיוני, ואתחיל לפרט לך שאתה אכזרי שאתה מכריח אותי לקבל משהו לא הנגיוני, ושאני הולך להתאבד, האם זה יגרום לך להבין שאני צודק? האם מי שמתאבד הוא הצודק? לי חבל על מי שמתאבד ורוצה להתאבד, שלא תעלל עליי שוב איזה עלילה אכזרית, אני רק כותב שזו לא טענה בכלל. לסיכום, את הדעה שלי כבר כתבתי, אם אתה רוצה תקרא,ואם לא אז חבל, וזה כל מה שיש לי לומר לך. חג שמח.

לא ביקשתי ממך לקבל את התזה שלי

ביקשתי ממך לא לגרש אותי מבית הכנסת ביקשתי ממך לא לקרוא לי אוחז בשקר, חוטא להכעיס, עובד ע"ז ועובר על גילוי עריות. ביקשתי ממך להכיר בזה שאני קיים

emetahatgodteva

New member
אממ

אם תקרא את מה שכתבתי, תראה שלא ביקשתי לגרש מישהו כמוך, עם כמה שקשה לי להתכתב איתך, אתה עדיין לא ברף שהתכוונתי גרש. ולא כתבתי שאתה חוטא להכעיס, ולגבי השניים האחרים, כולנו אוחזים בשקרים, וכולנו מצווים להרפות מהן, כל אחד ורמתו. למה אתה מתכוון שאני אכיר בזה שאתה קיים?האם אתה פשוט מתכוון לזה שאני לא מקבל את התזה שלך ושאתה מצפה שאקבל את התזה שלך? אני מכיר שאתה קיים, רק לא מסכים עם תזה שלך. אם יש לך עוד משהו להאשים אותי, אז קרא קודם ואז תאשים. חג שמח.

למעלה