Netanel w

New member
פשוט מפחיד,

ציטוטים של אוונגליסטים שכל היום עסוקים בהפצת שנאה וסינון אנשים בכניסה ל"גיהנום".

Netanel w

New member
רק מקבל עוד תזכורת

שהדת גורמת לאנשים לאבד צלם אנוש. "מעשה נפסד" - לפי מי? ספר X (במקרה זה התורה)? התורה קוראת לסקול אותך בגלל מי שאתה, ובמקום שתשלול את התורה, אתה שולל/שונא את עצמך. ראייה באמת מזוכיסטית (ופנאטית).

ESPS

New member
בכלל לא

אם התכוונת לזה שאני הומו, אז טעית. העובדה שאני כאן, אינה עדות לכך שאני הומו. היו פרסומים לבואו של הרב שרלו, וחשבתי שהרב שרלו יביא איזה פסק הלכה מתחכם, על כן המתנתי בשקט עד שזה יקרה. לשמחתי זה לא קרה. התורה לא קוראת לסקול אותי, אלא דווקא אותך. ואני לא שונא אף אחד.

תגובון

New member
קראתי הרבה מהתשובות ואני רוצה לשאול:

האם אתה מבין שהומוסקסואליות לא מתחילה ונגמרת במינו של מושא התשוקה המינית? - לא ! הומוסקסואליות, כמו הטרוסקסואליות, היא מארג שלם של אישיות, רגשות וחיים שלמים. כל מה שיש לך עם אשתך, לי יש עם בן זוגי: חיים משותפים, אהבה, געגועים, כמיהה, אחריות הדדית ובטחון הדדי ועוד ועוד ועוד איך אתה יכול לבודד את העניין המיני ולהסתכם בזה??? האם היית מוכן לחיות חיי 'זוגיות' אפלטונית עם גבר, ולוותר בד בבד על קיום חיי זוגיות מלאים משמעותיים עם אשתך? מה שאתה מציע למאמינים שלך הם חיי סבל אתה מציע להם למחוק את אישיותם, את מה שהם לוותר על חיים הרמוניים, מלאים ומספקים אוי ואבוי

אני לא מבודד את הנושא המיני

אם אתה שואל האם אני מבין את זה – אני מבין את זה היטב. השיח על המיניות הוא שיח ממוקד, הנוגע בחלק בלבד מהנושא, ומטבע הדברים מתמקד בו גם בשל העובדה שמדובר באיסור תורה ממוקד. אולם בדיוק כפי שכתבת – מדובר במשהו הרבה יותר רחב. איני יודע היכן מצאת בדבריי התעלמות מעובדה זו והתמקדות במין בלבד. אפשר שקראת דברים שכתבתי מנקודת מבט אחרת בעיניים של מי שחושב שזו עמדתי, ואפשר שלא התנסחתי טוב מספיק, אולם אתה צודק מאוד מאוד. בד בבד עם הזעם שלך על מה שאתה חושב שאני מציע - מטבע הדברים אתה מתעלם ממה שאני מציע בנוסף לכך - הקשר עם אלוקים.

תגובון

New member
אתה מציע להומואים...

להתחתן עם נשים ולנהל זוגיות לא מינית מה זה אם לא התחייחסות להומוסקסואליות כאל עניין מיני בלבד? נסה בכל זאת לעשות משחק-דמיון קטן כדי לדון את האנשים כאילו אתה במקומם: איך היית מרגיש אם בסופו של יום, כל יום, כל החיים, כשאתה מלא געגועים וכמיהה... במקום אשתך יחכה לך בבית גבר אתה מציע לאנשים פתרון שיש בו ויתור על עצמם, על אישיותם ועל חיים מלאים ומספקים של אושר, ושולח אותם לאבדון של תסכול והחמצה אינסופיים אשריי שנמלטתי מכל זה הורדתי כיפה וסילקתי מחיי את כל שאר הפולחנים... ונשארתי דתי - אני אדם טוב, מקפיד הפקדה יתרה במצוות שבין אדם לחברו (הרבה יותר מהרבה 'דתיים' שמקפידים על קלה כחמורה בדינים שבין אדם לאלוהים) - וזה מה שחשוב באמת

טלל10

New member
סיכום הרב שרלו שליט"א

למיטב הבנתי, מה שאומר הרב זה במילים כאלו או אחרות כך- אקט מיני בין גברים: אסור (דאורייתא או דרבנן בהתאם לפעולה). אוננות: אם זה ממש כדי לא להגיע לאיסור חמור יותר, אולי אפשר לדון בזה. עד כאן זה מה שאוסרים בפירוש התורה וחז"ל ואין לנו אף ערעור על כך. נקודה. וכאן מתחילים לדבר על "השטח האפור", לאמור- מה לגבי ה"מעבר": מה זאת בדיוק הנטייה מה מקורה האם ניתן לשנותה האם להתכחש אליה האם להתחתן איך והאם בכלל לממש את הנטיה / תכונה / אופי / מכלול הרגשות הזה האם לחיות עם בן זוג מאותו המין אך ללא מין האם להחביא את העובדה הזאת או לפרסמה בריש גלי הומופוביה האם להתחתן בכוח גם ללא משיכה האם לספר לכלה טרם / טרם טרם / ברמז / גלויות / לאחר החתונה את העובדה שנמשכתי בעבר / בהווה / כלל לא נמשכתי / באחוז כזה או אחר. האם לצאת מהארון ועוד ועוד ועוד וכאן נכנסת דעתו של הרב, שמאמין שתפקידו הוא להציג בפניך את "האפשרויות הרבות ביותר הקיימות: למן נזירות ועד זוגיות לא מינית, דרך התנהלויות כאלה ואחרות" (מתוך תשובה שלו). כל אחד לפי כוחותיו, הבנתו... קיצר, אינדוודואלי לכל אחד. לצורך העניין, המקרה הקיצוני ביותר של האדם שחייב לממש הכל וכו וכו - כאן יתיר הרב זוגיות לא מינית. ובמקרה הקיצון ההפוך- נזירות. מקווה שהובן.. טלטל

mumpitz

New member
שאלה מאישה

זה סיפור קצת ארוך ודי כאוב. אני אישה מעל 40. יש לי ילדה . אבא שלה דתי לאומי. להבנתי הוא הומוסקסואל, נולד כזה , ומערכת היחסים היחידה בחייו כללה גבר. הוא גבר נשי מאד. הוא טוען שהוא הפסיק עם זה ומתנזר . אך אני חושדת שהוא צופה באתרים פורנוגרפיים. ההורים שלו לחצו עלי להתחתן ולא הסכמתי. הם לא יודעים שהוא "כזה". האם אפשר להתחתן עם גבר , שאת מתקשה להאמין למה שהוא אומר?

גנימדס

New member
לא טוב לך

וזה בא לידי בטוי בכל מלה ומלה... לא טוב לחיות בתוך ענן של חשדות לא טוב שההורים שלו (שלו????) לוחצים עלייך לא טוב שאת לא מאמינה לגבר שלך. כל התיאור שלך לא נותן סבה טובה להתחתן או בכלל לנהל אתו מערכת זוגית. אין טעם להכנס איתו לדיון על סרטים פורנוגרפים, מגיע לך גבר שתוכלי להאמין לו מגיע לך גבר שתרצי להינשא לו.

מדוע את רוצה להתחתן אתו?

ושאלי את עצמך, האם תוכלי לחיות עם אדם למרות שאינך מאמינה לו, ולקבל בתמורה את הדברים האחרים שאת מצפה לקבל? והאם באמת תקבלי אותם?

תודה רבה על האירוח ועל האתגר

הרבה למדתי מדבריכם לילה טוב בעולם של תיקון יובל שרלו

ספר יקר

New member
תודה עצומה לרב על הזמן היקר

ועל האנרגיות והרצון הטוב. נהנו, החכמנו, גדלנו. ליל מנוחה.

תגובון

New member
ועכשיו...

כשהרב מבלה בנעימים את שאר הערב עם אישתו, מושא אהבתו, נקווה שלא ישכח את הסבל שגרם למאמיניו את זה שבעצותיו מונע מהם את מה שיש לו כמובן מאליו - חיי זוגיות ומשפחה אינטימיים, חמים, מלאים, מספקים ומאושרים הוא לכאורה מקשיב ואמפטי, אבל אין לו תשובות, אין לו פתרונות ... רק פסק דין לחיי סבל תסכול והחמצה

ספר יקר

New member
גם להורים של הילד חולה הסרטן

(ואני חלילה לא משווה בין הומוסקסואליות למחלת הסרטן, כי אם רק את הכאב שבשני המצבים) אין פתרונות, אין תשובות. אבל האמפתיה חשובה, והיא יכולה לתת לילד את הכוח להתגבר על כל המכשולים, לראות את החיים בצורה שונה, חרף הכאב והקושי. הרב לא מתיימר לחלק סוכריות. הוא מחלק אמת, הדרכה. אמת שהפונים אליו מעוניינים לשמוע, גם אם לא תמיד היא נעימה להם.

תגובון

New member
'האמפטיה חשובה'...

נכון אבל הוא נותן גם 'פתרונות', מתווה דרך חיים והדרך שהוא מתווה דנה את ההומואים שהולכים בה לוויתור על מהותם הפנימית ביותר, לחיים ארוכים של סבל תסכול והחמצה הרב שרלו מושך הומואים בדברי כיבושין של הקשבה, פתיחות לכאורה ואמפטיה ... ואחר כך שולח אותם לחיות עם נשים ולחלום על אהבה של גבר. אולי עדיפים הרבנים הלא-אמפטיים, אלה שאומרים את האמת שלהם בצורה חדה, ברורה ובוטה, בלי לעטוף אותה בכסות פסאודו אוהבת - ואז אתה יודע בדיוק איפה אתה עומד. ואכן, אוי לדוגמא שהבאת הסרטן הוא מחלה, הוא הורג הומוסוקסואליות היא אני, חלק מהאישיות שלי, החיים שלי היא לא הורגת אף אחד, להיפך - היא ממלאת אותי ואת בן זוגי באהבה ואם ה'פתרונות' של מאן דהוא הם וויתור על האהבה הגדולה הזאת - אני בז לו

גנימדס

New member
חשובה מאד!!!

יש רבנים כמו בניזרי ואמנון יצחק שמסמלים הומו כ"איש הרע". שיודעים רק לפגוע במילותיהם. לספר שהומואים גורמים לרעידות אדמה, לספר על אנשי סדום, גלגולי נשמה , ולצרוח "תועבה!" אותם אתה מעדיף ?? כי ככה , מול רבנים כאלה, אתה יכול לצבוע את היהדות בגווני שחור כהה, בגווני אדום דמוניים. ככה היהדות היא רעה , הרבנים הם חסרי לב . והצניעות הטפשית היא מעל הכל! אך האמת קצת שונה ממה שאתה היית רוצה- או שאותם רבנים היו רוצים. האמת היא שיש כל כך הרבה גוונים באמצע. הרב שרלו מציע אפשרות של קשב, אמפתיה, ובעיני זה מדהים. משהו שאי אפשר לעזוב בצד.ולהגיד "אז מה" איזה עוד רב היה אמיץ מספיק בשביל לדבר עם הומואים? קל הרבה יותר להכנס לתוך המאמינים הקונבנציונאלים, מאשר להתמודד עם אנשים כמונו, כאלה שעדיף להדחיק לפנה האפלה של המח ולסמן בתור "אנשי סדום". ....והרב שרלו לא עושה זאת, אלא מתמודד ברייש גליי מול קהל לא ממש אוהד, לא ממש מצוי. כל הכבוד לו. וכאן אני יודע בדיוק איפה אני עומד מולו. מבחינתו אני בן אדם.

רק הערה קטנה

בניזרי ואמנון יצחק הם לא רבנים. אפילו לא רבנים מטומטמים. הם סתם מטומטמים. ואמנון יצחק הוא עוד כמה דברים, לא רק מטומטם היה נחמד לראות את ראשו של הרב יהושוע שפירא וסיעתו מבצבץ רגע מהחול ומתמודד עם כל אותם חסידיו הדוסים ההומואים, עשרות רבות (שאני אישית מכיר) של חבר'ה נשואים, ואז לשמוע אותו מדבר אחרת

Nחמן

New member
הערה גדולה

אם כל הסימפטיה שזאני רוכש לך (ואנ י יודע גם להעריך דברים חכמים), אני דוחה את דבריך בשעת נפש. תחילה אציין, כי דיבורים אלה הם על סף עבירה על תקנות הפורום ולא ארחיב על כך. קרא את תגובותיו של הרב שרלו ותלמד מהם מפורשות, שלפני 15 שנה לא ידע את מה שיודע היום. הרב שרלו למד בעניין זה ואילו הרבנים בניזרי (שהקב"ה יוציא אותו ממסגר) ואמנון יצחק לא למדו. גם אני חולק עליהם מן היסוד אבל זה מתיר לי השתלחות בוטה בתלמידי חכמים. עפר ואפר אני לרגליהם. מה אפשר כן לעשות? להסתכל על חצי הכוס המלאה. הנה למשל גמינדס מחפש את ראשי כל העת ואף על פי כן אני רוצה לומר לו: כל הכבוד! בעניין זה ובעוד רבים אחרים אני תמים דעות איתו לחלוטין בלי קשר לדעתו עליי. האם כיוון שהוא חושב עליי באופן לא חיובי, אני חייב לתקוף אותו ולעלוב בו? זו לא דרך ארץ ואין לי כוונה לעשות כן. נשוי גאה! צריך גם סבלנות. אני מבין את הכאב ואת הסבל שלך. אפילו אינני רוצה להשוות למה שעברת
י בגופי לפני כשנה ומעלה. לרגע אחד לא חשבתי לכעוס על מישהו - רופא או איש צוות על שלא נתן לי תשובה כלבבי. איך אמר הרב שרלו? דעותיהם של לא מעט רבנים נובעים מבורות. הם תלמידי חכמים בתחום ההלכה אבל לא מבינים דבר בענייננו. הבה נתפלל, שפועלם של הרב רון ואחרים ישאו פרי, ושנזכה לפתיחות נוספת מצד כל הרבנים. אני מאמין, שזהו תהליך הדרגתי איטי אבל בוא יבוא. כאן ההזדמנות לשבח עוד אדם נוסף, שכבר איננו גולש בפורום. סרן קובי (אולי רס"ן?) התחיל את דרכו בפורום כגולש צעיר והיה אחד הראשונים שהואדמו. הפעם האחרונה שפגשתיו היה בשבת הו"ד לפני כמה שנים (בזו האחרונה נבצר ממני להשתתף לצערי). קובי עסוק כיום בעניינים צבאיים ולכן איננו משתתף בפורום אבל הוא היה אחד המייסדים של ארגון הו"ד ועזר רבות למנהליו הנוכחים - הרב רון ודרור. לסיום ולריכוך האווירה הנה בדיחה מבית מדרשו של "מצפה לגאולה" (האומר דבר בשם אומרו...): לפני חתונתם שואל הבחור את אשתו לעתיד בדאגה: האפ תסתדרי עם המשכורת שלי? השיבה לו החברה: אני אסתדר איכשהו אבל ממה תחיה אתה?...
המקור לא לפרסום: מי שיחפש, ימצא.

למעלה