Crazy92

New member
מות יומתו דמיהם בם

עלייך לקיים את מה שנאמר בתורה? עלייך לרצוח בני אדם? איש איש באמונתו יחיה - אבל גם להתקדם צריך לדעת. אם יש פה דברי הסתה,או מתפתחת פה קנונייה של כמה חבר'לעכים שחושבים שהם יכולים לקחת חיים של בן אדם אחר כי התנך מצדיק זו אז חשבו שנית. אגב,גם בימינו יש משטרה. לפני שתמיתו פה אנשים בדמיהם בם,תזהרו בלשונכם. חיים ומוות ביד הלשון.

גלגולי נשמת אישה באיש ולהפך

אני לא יודע לפענח את נושא ההטרוסקסואליות. בוודאי שאיני מבין דבר ב"גלגולים", וזה לא חלק מתפישת אמונתי, והיא גם נראית לי תפישת עולם שלא כדאי לאמץ. מה שאני יכול לומר הוא שגם אם הדבר נכון – אין בדברי רבי חיים ויטאל מהי המשמעות של הידיעה שהוא לימד אותנו, לאמור: הבה נניח שיש נשמות מסוגים שונים בתוך בני אדם שונים וכדו' – מה מותר או אסור לעשות בעקבות העובדה שאכן כך בנוי העולם ? כאמור, נראה לי שיהיה נכון יותר לעזוב את כל התיאוריות האלה.

back to basic

New member
"כל זכר השוכב עם זכר מות יומת באבנים תסקלהו"

איך יתכן שהקב"ה אמר דבר כזה?

תוספת:

איך ייתכן שהקב"ה מצפה מיצוריו להתנזר לגמרי מחיי מין ???? (וכולם פה, חוץ ממני, מבינים על מה אני מדבר
)

אני לא עורך דין של הקב"ה. רק מנסה להבין

הציטוט לא מדויק, אולם ברוח הדברים האלה נאמרו דברים בתורה. אני לא יודע להסביר את הקב"ה. יש עוד הרבה דברים בתורה שאני לא יודע להסביר, ובוודאי שאין חדש בדבריי שחלקים בתורה נחשבים כ"חוקים" או כ"מצוות שמעיות" שאין ביד בני אדם להבין אותם. גם לא אחדש לך דבר אם אומר שבד בבד עם ההצהרה של חובת מיתה – יש מערכת שלמה בתורה שבעל פה שהפכה את עונש ההוצאה להורג לכמעט בלתי אפשרי, ואף בצורה יזומה נמנעה מלמשש אותו. לפי זה, הדברים הכתובים בתורה הם הצהרת כיוון לאן צריך ללכת – אך לא הוראה מעשית להרוג בני אדם.

שלום הרב שרלו

השאלה היא: למה לטרוח ? מבחינת הדת ההומואים גמורים בעולם הזה והבא (כרת), אם כך אין מה לעשות איתם - לא לחיוב ולא לשלילה. כלומר, אפשר להניח להם לנפשם. ובכל זאת, כולם מתערבים: לא מרשים להם להתחתן (גם לא כדת משה וכו'), לא מרשים להם להוליד ילדים, לא מרשים להם לבוא אמיתיים בחברה וכו' לי לא ברור למה עושים את זה אם יש כבר דין...(ולמה כבודו טורח ?) הרי אי אפשר לגאול את ההומו מגורלו (מיתה), זה לא שאם יתאמצו דין הכרת שמעל ראשו יעלם או שהאיש יתכחש לאיך שברא הטבע (או אלוהים). נראה לי שהדבר היחיד שיכולים לעשות למען הומואים הוא להקיא אותם מעגל הנשמות...

יש כל כך הרבה סיבות למה לטרוח

אני לא יודע לענות לך למה כדאי לך לטרוח. זו הכרעה שלך. אני יכול לשער מה הייתה התשובה שלי לעצמי: ההנחה כי השיפוט האלוקי היחיד הוא על נושא משכב זכר מגמדת מאוד את האלוקים. אף שאני סובר שאיסור מוחלט הוא לקיים יחסי אישות הומוסקסואליים – אין לי שום ספק שבדבר שריבונו של עולם אינו עוצם את עיניו מכל הדברים הטובים האחרים שכל אחד מכם בונה בעולמו. אתם לא מופקדים רק על המאבק עם עצמכם על נושא משכב זכר; אתם מופקדים גם על פיתוח העולם, על הטבתו, על הימנעות מלשון הרע, על הפצת טוב ואהבה בעולם, ועל מגוון כה רחב של חיים, כך שההתמקדות בזהות הזו בלבד – אינה נכונה, ואינה מאמין שהיא קיימת בצורה זו בעולמו של הקב"ה. מכוח זה הייתי פועל

ESPS

New member
דבריך, מנוגדים ללשון הכתובים

יוצא שאתה אומר שהתורה היא לא לגמרי הוגנת. ככה זה יוצא.

הגינות התורה

מה שאצלי הוא שאלה קשה אתה הפכת להצהרה. אל תטשטש בין שאלות ובין הצהרות. לשאלת ההגינות של התורה אני מוצא הדרכה בסיסית של גדולי המקרא. בכל מקום בו הם סברו שהתורה לא הוגנת - הם שטחו את תחושתם. אברהם בסדום, משה במעשה קורח, יהושע בעי, חנה בצרתה, דוד בתהילים, חבקוק בנבואתו, איוב בזעקתו, יונה בדבריו אל ד', ועוד ועוד. הם לימדו אותי שבשעה שאני חש מצוקה - לא לדכא אותה; לא להסתיר אותה. גם חכמים אמרו "אל תאמר אי אפשי בבשר חזיר, אלא אפשי ואפשי, ומה אעשה וכך הורה לנו ריבונו של עולם. אלה חלק מהשאלות שלי. כתבתי על כך מעט במאמר למטה על העקדה. אולם זה תחילתו של חיפוש, ולא הצהרה סופית שהתורה אינה הוגנת. אל תהפוך שאלה להצהרה.

האם אני מקרה אבוד, או שיש לי תקווה

כפי שכתבתי לעיל, אני אחד מנפגעי הבורות ששררה בנושא לפני עשרות שנים. גר בחו"ל וחילוני. האם יש לי תקווה לתיקון הנזק?

משני הצדדים צריך לתקן את הנזק

צריך לתקן את הנזק שנעשה לך. משני הצדדים: אנחנו בעולם הרבני צריכים לתקן את הטעויות שעשינו. אני מניח שגם אני עשיתי טעויות רבות. מבורות. לדעתי, לו היינו מתכתבים לפני חמש עשרה שנים הייתי טוען כי ההומוסקסואלים הם מתייונים שנפלו ברשת התרבות המערבית, וכחלק מפירוק המשפחה ובניין "משפחה חדשה" הם מצאו את הדרך שלהם למרוד. על כן, ראוי להוציא אותם מחוץ לקהילה. ייאמר לזכותי רק שמעולם לא עלתה על דעתי האפשרות לומר להומוסקסואל להתחתן, על בסיס ההנחה ש"אחרי החתונה זה יעבור". גם אתה צריך לתקן. לעבור בכלל לטרמינולוגיה של תיקון. כל מה שאתה יכול לעשות טוב יותר - עשה. בלי חשבונות מיותרים, ובלי אמירה פנימית שאם אי אפשר להגיע עד לפיסגה - אז אין טעם בהתקדמות בהסרת עוד מחיצות בינינו ובין הקב"ה. כל התקדמות היא התקדמות

ESPS

New member
מה דעתך על טיפול תרופתי ?

ידוע לי שניתן להוריד עד מאוד, את מידת התשוקה המינית באמצעות תרופות. התרופות האלו לא הופכות הומו לסטרייט, אלא מורידות עד מאוד את הכמיהה הגופנית וגם הפסיכולוגית מבחינה מינית רומנטית. מה דעתך על זה? הרי זה עשוי לעזור מאוד לגבר ההומו...

ספר יקר

New member
אסטה מהנושא העיקרי, ואומר כי:

באופן כללי מעניינת אותי התייחסות הרב לסמים למיניהם, שמפחיתים בצורה ניכרת את ההתמודדות שיש לאדם עם יצרים שונים. *סמים לדיכוי התיאבון (מונעים אכילה גסה ומפחיתים תאווה לאכילה אסורה) *סמים לדיכוי היצר המיני (מפחיתים סיכון בנפילה בתחום המין) אוסיף ואומר, כי : ככול שהולך ומתפתח חקר המוח והכימיה, המדע הולך ומפתח תרופות שונות ומשונות שיאפשרו לנו שליטה טובה יותר ויותר על המוח ויצמצמו את הבחירה החופשית של האדם. כיצד עלינו להתייחס אל הדברים? "בראתי יצר הרע, בראתי לו (תורה) תבלין"...

Netanel w

New member
מה דעתך על

להתחיל ללכת על 4 ולעשות "מוווו"? התורה, ההלכה והדת כבר גרמו לכם לשכוח שאתם בני אדם עם רצונות, תאוות ורגשות.

ESPS

New member
מווווו

אם זה היה מסייע לי להימלט מן הדין, הייתי עושה זאת. אם כדורים היו מסייעים לי להימנע מתשוקה המביאה לידי מעשה נפסד, הייתי נוטל אותם. וְאִם־תַּכְשִׁילְךָ יָדְךָ אוֹ רַגְלְךָ קַצֵּץ אוֹתָהּ וְהַשְׁלֵךְ מִמֶּךָ. טוֹב לְךָ לָבוֹא לַחַיִּים פִּסֵּחַ אוֹ קִטֵּעַ, מִהְיוֹת לְךָ שְׁתֵּי יָדַיִם אוֹ־שְׁתֵּי רַגְלַיִם וְתֻשְׁלַךְ אֶל־אֵשׁ עוֹלָם׃

ESPS

New member
וְאִם עֵינְךָ תַכְשִׁילְךָ, נַקֵּר אוֹתָהּ

וְאִם תַּכְשִׁילְךָ יָדְךָ אוֹ רַגְלְךָ, קַצֵּץ אוֹתָהּ וְהַשְׁלֵךְ מִמּךָ. טוֹב לְךָ לָבוֹא לַחַיִּים פִּסֵּחַ אוֹ קִטֵּעַ מִהְיוֹת לְךָ שְׁתֵּי יָדַיִם אוֹ שְׁתֵּי רַגְלַיִם וְתֻשְׁלַךְ אֶל אֵשׁ עוֹלָם׃ וְאִם עֵינְךָ תַכְשִׁילְךָ, נַקֵּר אוֹתָהּ וְהַשְׁלֵךְ מִמֶּךָ. טוֹב לְךָ לָבוֹא לַחַיִּים בְּעַיִן אַחַת מִהְיוֹת לְךָ שְׁתֵּי עֵינַיִם וְתֻשְׁלַךְ אֶל אֵשׁ גֵּיהִנֹּם׃

למעלה