אני לא מסכימה
אני לא חושבת שאף אחד כאן השמיץ את המדינה, בדיוק להפך מה שג´ו ג´ו כתב, רק גרם לרובנו להרגיש קרוב לארץ ולהזדהות עם אלו שכן נשארו. לא מבינה על איזה סיר בשר את מדברת, בכל מקום בעולם אנשים עובדים בדיוק כמו בארץ ואפילו קשה יותר, רק כדי לגמור את החודש. יורדים שיושבים ומקטרים מרחוק? מה אסור לקטר רק בגלל שאנחנו לא גרים בארץ? אני לא חושבת שזו פריבלגיה רק של ישראלים המתגוררים בארץ. אני לא נשואה לישראלי, ובעלי גם לא יהודי, זה לא מה שיפריע למשפחה שלי לאהוב את הנכדים שלהם. אני לפחות יודעת שהבחירה תהיה של הילדים, אם הם ירצו לחיות בארץ כשהם יגדלו, אני לא אהיה זאת שאמנע את זה מהם. מה בארץ אין פשיעה? לא שודדים זקנות ברחוב? לא אונסים ילדות בנות ארבע עשרה? כל מה שקורה בחו"ל, קורה גם בארץ. אבל כן, בחו"ל אני מרגישה בטוחה יותר. בחו"ל, אני יודעת שכאשר כן יהיו לי ילדים, אני לא אצטרך לחשוש בכל פעם שהם יצאו לטיול מטעם בית הספר באוטובוס. בחו"ל, אני לא מפחדת לנסוע באוטובוס. בחו"ל אני יכולה לצאת לקניות בשקט, מבלי שאיזה רוצח טרוריסט מטורף יחליט שהיום הוא מפוצץ את עצמו עם עוד מאות בני אדם אחרים. אם מי שנשאר בארץ כועס עלי כי עזבתי, שיכעס. כן, אני ברחתי, אני לא מתביישת בזה. כן, יותר טוב לי כאן היום מאשר היה לי אי פעם בארץ. אני לא צריכה לבוא לבקר כדי להווכח, גדלתי בארץ, גדלתי בצפון בתוך מקלט ואלו הם חוויות הילדות שלי, ריצה למקלט כשאחי אומר לי "סתכלי סתכלי למעלה, כדי לראות את הקטיושה שהרגה את אבא של חבר שלו.