I´m back

אבל:

נכדים היספנים וכושים לא יהיו- קהילות יהודיות שמרו על זהותן במשך מאות שנים, והמדינה לא מגנת על אף אחד, אתה נשארת תקוע בסיסמאות שעבר זמנם אנשים לא יכולים לקנות עיתון ולהרגיש מוגנים.. אבל מי שרוצה לעזוב- שיעזוב במקום למרר ולהשאר בחו"ל

az ma

New member
ניסיון נוסף בעברית. מצפה לצל"ש נוסף

"נכדים היספנים וכושים לא יהיו- קהילות יהודיות שמרו על זהותן במשך מאות שנים" ילדים כאלה נולדים באר"הב כל יום. הסיבה היחידה שקהילות נשתמרו במשך מאות או אולי אפילו אלפי שנים היא שהן שמרו על התורה. מכיר את הביטוי "יותר משהיהודים שמרו על התורה, התורה שמרה על היהודים"? אם הנתונים שבידי נכונים אז מאז סוף מלחמת העולם השניה, העם היהודי איבד יותר יהודים בהיתבוללות מאשר בשואה. ולכל אלה שחושבים שאין שום סיבה להמשך קיומו של העם היהודי וחיים מחוץ לישראל, "משאלתכם" האישית תיתממש כניראה בתוך שני דורות לגביכם ומשפחתכם ולמרות שאני בדעה אחרת, לא ניראה לי שזה המקום, מבחינתי לפחות, להתווכח או אפילו "רק לדון" בנושא.

sirpad

New member
כן נו את צודקת רק חבל האמת קצת שונה

כי כפי שאמרת כמה עולים חדשים יש מארגנטינה המתפוררת כלכלית. או אז נתקפו הארגנטינאים בפרץ ציונות. נכון.

Le Parisien

New member
בסוף עוד יהיו לו ילדים...

"בסוף עוד יהיו לו ילדים או נכדים כושים הודים או היספנים" אולי אני קצת מוגבל אבל מה רע בדיוק ב "כושים הודים או היספנים"?

ribber

New member
אני לא מסכימה

אני לא חושבת שאף אחד כאן השמיץ את המדינה, בדיוק להפך מה שג´ו ג´ו כתב, רק גרם לרובנו להרגיש קרוב לארץ ולהזדהות עם אלו שכן נשארו. לא מבינה על איזה סיר בשר את מדברת, בכל מקום בעולם אנשים עובדים בדיוק כמו בארץ ואפילו קשה יותר, רק כדי לגמור את החודש. יורדים שיושבים ומקטרים מרחוק? מה אסור לקטר רק בגלל שאנחנו לא גרים בארץ? אני לא חושבת שזו פריבלגיה רק של ישראלים המתגוררים בארץ. אני לא נשואה לישראלי, ובעלי גם לא יהודי, זה לא מה שיפריע למשפחה שלי לאהוב את הנכדים שלהם. אני לפחות יודעת שהבחירה תהיה של הילדים, אם הם ירצו לחיות בארץ כשהם יגדלו, אני לא אהיה זאת שאמנע את זה מהם. מה בארץ אין פשיעה? לא שודדים זקנות ברחוב? לא אונסים ילדות בנות ארבע עשרה? כל מה שקורה בחו"ל, קורה גם בארץ. אבל כן, בחו"ל אני מרגישה בטוחה יותר. בחו"ל, אני יודעת שכאשר כן יהיו לי ילדים, אני לא אצטרך לחשוש בכל פעם שהם יצאו לטיול מטעם בית הספר באוטובוס. בחו"ל, אני לא מפחדת לנסוע באוטובוס. בחו"ל אני יכולה לצאת לקניות בשקט, מבלי שאיזה רוצח טרוריסט מטורף יחליט שהיום הוא מפוצץ את עצמו עם עוד מאות בני אדם אחרים. אם מי שנשאר בארץ כועס עלי כי עזבתי, שיכעס. כן, אני ברחתי, אני לא מתביישת בזה. כן, יותר טוב לי כאן היום מאשר היה לי אי פעם בארץ. אני לא צריכה לבוא לבקר כדי להווכח, גדלתי בארץ, גדלתי בצפון בתוך מקלט ואלו הם חוויות הילדות שלי, ריצה למקלט כשאחי אומר לי "סתכלי סתכלי למעלה, כדי לראות את הקטיושה שהרגה את אבא של חבר שלו.

מותר לקטר..

אבל זה לא נראה לך קצת מוזר שאנשים עוזבים את הארץ ומתחילים לקטר כמה עצוב זה? אני פשוט טוען שאנשים צריכים להגיע להחלטה של המקום בו הם רוצים לגור, וזה נראה קצת ילדותי כל ההזכרות הארץ הנפלאה שהם עזבו, וכמה רע המקום נהיה, אני פשוט אומר שלפי דעתי ישראל לא השתנתה בהרבה- והמדינה נשארה פחות או יותר כמו שהיא- לטוב ולרע ושכל אחד יעשה את שיקוליו איכן הוא רוצה לחיות..

לדעתי אתה טועה

מעבר לארץ אחרת, בייחוד עם משפחה וילדים, למקום עם שפה אחרת, מנהגים אחרים, בלי תעסוקה מובטחת מראש ופרנסה למשפחה, רחוק מהחברים ומהמשפחה, זה תהליך כל כך קשה - אולי אתה עוד לא מודע עד כמה קשה בגלל גילך הצעיר (אשריך). קשה לי להאמין שמישהו קם ועוזב את מולדתו סתם ככה כי בא לו, וקופץ למים הקרים של הגירה, בלי שמשהו השתנה לרעה. מבחינה זו, אני מאמין לכל הדעות שאנשים כתבו כאן, על געגועיהם לארץ אחרת, יותר משאני מאמין לטענות הנשארים שהארץ נפלאה ומעולם לא היה טוב יותר. מי שנמצא בתוך הקלחת איננו מסוגל לראות את הדברים מזוית ראייה שונה -- יתרון שיש למי שגר בחו"ל תקופה ארוכה מספיק. ואני לא סבור שזה ילדותי. זה פשוט אמיתי וכן. הקיטור מתחיל הרבה הרבה לפני שעוזבים את הארץ. למעשה, ההגירה היא עוד ביטוי לחוסר שביעות רצון מהרעה מתמשכת. ולראייה - כמה אנשים עוזבים את ארה"ב? את שוויץ? את דנמרק? את שוודיה? מ.ש.ל.

בתור אחד שאני מעריך את התגובות שלו

אני מסכים שמשהו צריך לקרות, אבל אני מכיר יותר מדי אנשים שהגרו רק בשביל לעשות כסף בארה"ב, להנות מהשלווה באירופה- ישראל היא לא שוויץ וארה"ב מה שאומר שמי שעזב את הארץ עזב למדינה מתרדמת יותר, לחיים טובים יותר- אני פשוט לא מבין את קיטורים האלו שבצורה מסויימת תוקעת אותך במקום ולא מאפשרת לך להתקדם הלאה..

יש ויש

אישית - לי לקח כחמש שנים לבצע את הצעד הזה, והוא נעשה רק כשההזדמנות הנכונה הגיעה. אבל התחושה שאני מאבד את הבית התהוותה במשך הרבה הרבה זמן. והייתי מאוד שמח להימנע מהתהליך כולו. רק שזה בלתי אפשרי עכשיו. מדינת ישראל איננה ביתי יותר. נקודה. ונראה לי שמרבית המקטרים כאן חוו חוויה דומה. ומי שלא - יחזור.

קשה להצביע על נקודה אחת בזמן

זה תהליך שמתפתח לאורך זמן. אבל כשנפלה בי ההכרה שיש תפישה שעומדת בבסיס המנטליות השלטונית בישראל (וזה לא משנה איזו מפלגה עומדת בראשות הקואליציה, כי זה עניין לא פוליטי אלא תרבותי, של תרבות-שלטונית), ולפי תפישה זו לאזרח הפשוט לא מגיעה איכות חיים, ועל בסיס זה נערכים כל החישובים הכלכליים של מה כן ומה לא לבצע בארץ, הבנתי שאין לי מה לחפש יותר שם. המעבר עצמו לקח עוד כמה שנים, ועדיין לא נשלם עד תומו. רק שתבין - זה לא המצב הבטחוני ולא המצב הכלכלי שדחפו אותי החוצה. עם הרבה קשיים אפשר להתמודד (וכפי שאמרתי קודם, אני מאמין שכל מי שמהגר מרצונו החופשי מוכן להתמודד עם הרבה מאוד קשיים). אבל כשהבנתי שלמדינת ישראל אין אפילו סיכוי קלוש להפוך למדינה נורמלית אי-פעם, הבנתי שחבל על כל שנייה שאני מבזבז בהשקעה בה. כרגיל, דוגמאות לא חסר לי. אבל בנקודה הזאת הדיון נכנס מעבר לעובדות לכיוון הפרשנות (שרק חלקה מגובה בנתונים שפרסם משרד האוצר), וכאשר מדובר בפרשנות קשה לנהל דיון ענייני.

כי לי זה היה ברור רק אחרי

רצח רבין, אז הבנתי שכל מה שסיפרו לי על מדינה מיוחדת כביכול זה בולשיט אחד גדול

מבחינתי דווקא לא

מעולם לא חשבתי שהמדינה מיוחדת, והאמת שגם לא שאפתי לגור במדינה מיוחדת. אני שואף לגור במדינה רגילה לחלוטין, עם יתרונות וחסרונות משלה, אבל עם כבוד לאדם ולחירותו באשר הוא אדם. אגב - לא רק בישראל נרצח מנהיג מכהן בגלל דעות פוליטיות. עם כל הזעזוע, זו לא צריכה להיות נקודת שבר. מהרבה בחינות זה צריך להיות דווקא אירוע מחזק.

מיקה51

New member
גם שלוה היום קשה למצוא בחו"ל../images/Emo41.gif

תחשבו על זה שבאירופה ובארה"ב יש יותר ערבים מאשר בישראל. כל שבוע נתפסים שם טרוריסטים של אל קעידה עם חמרי נפץ גזים ורעלים. אז נכון שבישראל המצב לא הכי שפיר. אבל גם להיות לעזוב את המולדת , לחיות כמהגר מושפל לעבוד קשה ולהיות מוקף בפרצופים מכל העולם השלישי כולל ערבים ומוסלמים קיצונים ופנטים. לונדון פריז וניו יורק מלאות פרצופים שבא להקיא רק מלראות אותם. אז תמשיכו לחיות בגן עדן של שוטים.

מהגר מושפל???

לא להקרא למילואים, לא לממן את החרדים, לא לשלם למס הכנסה חצי מהמשכורת, לזה את קוראת המגר מושפל? למה בארץ אין אלימות? לא נרצח אדם בגלל איזה ויכות טפשי על כיסא בים? אנשים לא נהרגים בגלל חוסר כבוד לזולת בכביש? אז או שלא היית אף פעם בחו"ל, או שצר לי לומר לך- מי שחי באשליות זאת את, לא אנחנו..

Guy K

New member
ערבים??? איכסה !!!

ערבים? ביוסטון? אוי ואבוי, מה יעשה מהגר מושפל כמוני כשיתקל בערבי ברחובות העיר? אה... בעצם כבר נתקלתי... בזוג החמוד שסיפרו לי שהם מפלשתין ואני צחקתי ואמרתי להם שגם אני, רק שאנחנו קוראים לזה אחרת. הם מנהלים מסעדה מצוינת ויש להם פלאאפל חלומי. והם עושים לי הנחות. או בבחור שעבדתי איתו וחוץ מזה שהוא ערבי הוא גם חתיך עולמי. או בסמי מהמסעדה בריצ´מונד שלא שונא יהודים ואפילו לא יהודים הומואים... או הבחור הערבי שמגיע קבוע למועדון שאני עובד בו ומשאיר לי טיפ מכובד כי אנחנו "בני דודים".... מיקה, חביבתי הפנאטית, ערבים הם בני אדם. ומחוץ למדינת ישראל אפשר אפילו להאמין בזה לפעמים.

למעלה