I´m back

ribber

New member
כל כך עצוב ../images/Emo10.gif

קראתי ולא האמנתי, אנחנו היינו בארץ במאי שעבר. אומנם היתה אבטחה בכל מקום, אבל לא ראינו את היאוש. קראתי את הכתוב לאיש שלי, ובכיתי כמו ילדה קטנה. אנחנו מדברים עם ההורים כמעט כל יום, ונראה שהם לא ממש מודעים לכל מה שתארת, במחשבה שניה, הם בטח לא מעונינים שנשמע את האמת, כי איפשהו, קיימת אצלם איזה תקווה בלב שנחזור, כי קשה להם והם נורא מתגעגעים. אני חושבת שרק כשעזבתי את הארץ, התחלתי להרגיש את הקירבה אליה. מקווה שהמצב שתארת ישתנה. נורא עצוב לי.

az ma

New member
הוריך כנראה לא מתמקדים בחצי הכוס

.הריקה I communicate with friends in Eretz. When we discuss the situation some have the attitude that yes, it’s tough, but “עברנו את פרעה נעבור גם את התקופה הקשה הזו”. Others, on the other hand, see only the bad and the ugly. But that’s the nature of humans. Reminds me that some years back we sent our two kids to Eretz on ElAl. The flight departure was delayed by a couple of hours. When they landed in Eretz we talked to both of them. When we asked the son (older) about the flight his ‘bitchin’ reply was “the flight was lousy -- it was delayed by a couple of hours”. When we asked our daughter the same Q she replied that the flight was great and fun (she played with a stewardess and other kids). So we asked her how she felt about the delay, she replied: ”what delay”? My hat off to all who continue to live there and tough it out. חיזקו ואימצו​

מיקה51

New member
סתם תעמולן של אש"ף../images/Emo128.gif

אני נמצא בכל מקום ורואה אנשים שמחים מאושרים ומבלים מבלים בקניונים במסעדות בבתי קפה ובשמחות משפחתיות. אתם יודעים כמה זוגות צעירים נוספו בשנתיים האחרונות וכמה תינוקות חדשים נוספו ? לא רוצה להלאות אותכם במספרים . אבל זה נתון מדהים. רוב האנשים שדיברתי איתם על חו"ל - לא מענין אותם. רובם היו וחזרו וזהו , הספיק לנו המצב בעולם לא יותר טוב . חבר שלי שמרבה לנסוע בחו"ל אמר לי שאין מה לחפש שם. אנשים מוצאים גם את האושר שלהם בחיק המשפחה , בתינוקות החמודים ובשמחות משפחתיות לעומת הניכור שקיים בחו"ל. לסיום - תכנסו לסינמה סיטי החדש שעל יד צומת גלילות תראו איזה כף וכמה אנשים צוהלים ומאושרים - אז מי צריך חו"ל ? אז אל תתנו לשום תעמולן לעשות לכם דמורליזציה !!!

whee

אני? תעמולן של אש"ף? קראו לי הרבה דברים בחיים, אבל תעמולן של אש"ף? וואו. ועל זה נאמר, כל המוסיף גורע. (או שלא התכוונת אלי? כך זה נראה לפי הרצף בשרשור. לא שנתקלתי כאן בפורום במישהו שעונה על התיאור הזה...) חברים, אני מכריז בזאת על NICK חדש - "התעמולן של אשף". יש בזה איזה אירוניה שקוסמת לי
joojoo

ברק - זה אתה../images/Emo35.gif אני לא מאמינה../images/Emo2.gif

איך חזרה לך פתאום העברית.... תודה על המאמץ

joojoo

New member
מנסים...

אני מנס ה כמיטב יכולתי. תודה
מצאתי את הכלי הבא וזה עוזר: http://www.geocities.com/chen_levkovich/mikledet.html

zoti

New member
מה את מקשקשת במוח ?

כבר לא נשארו לי כמעט חברים בישראל. כל מי שהיתה לו הזדמנות ברח. ההורים שלי מאיימים עלי לא לחזור כי אין מה לחפש מבחינת עבודה וביטחון והאמת, התרגלתי לחיים הטובים ולא בז#ן שלי לחזור למדינה ששוחטת אותי ולא משאירה לי כסף לגמור את החודש. אנשים שמחים בתחת שלי. כל החברים שלי מדוכאים. אנשים לא יוצאים מהבית. נוספו זוגות צעירים ? תינוקות חדשים ? אולי אצל הדוסים. ואגב, חבר שלך עובד עלייך. תלכי, תלכי לסינמה סיטי שבצומת גלילות. רק תתפללי שלא תהיה שם שריפה כי כשהמקום נפתח לא היה לו אישור של מכבי האש. אני לא יודע אם המצב השתנה מאז.

yosense

New member
ואיפה הלב שלך??

אם מישהו סובל, שיהיה מכאב, מיסורים, מהיחסים עם הזולת, מהמלחמה, מהמצב הכלכלי, ממשבר כזה או אחר... אז אנשים צוהלים בקניון ירפאו אותו? או שאנשים צוהלים בקניון הם עילה מספיקה להתעלם מהסבל של מישהו? ומישהו שמדבר על רגשות קשים הוא אוייב שלך? הוא סוכן של האוייב? והלב השבור הוא האוייב שלך, הוא הסוכן של האוייב הלב הפגוע..או כל לב שהוא?

אפשר להבין את הרגשות הקשים

ולהזדהות איתם. אף אחד פה לא עשוי מפלסטיק, ולכולנו כואב לראות את הארץ שלנו במצב כ"כ גרוע, במיוחד שיש לנו משפחה וחברים שצריכים להתמודד יומיום עם המציאות הקשה. אבל צריך לעשות הבחנה בין ימים קשים שעוברים על מדינתינו לבין "לראות את הסוף" של מדינת ישראל! וכל המצב הזה של אדם לאדם זאב נובע מהמצב הכלכלי הקשה אז אל תגידו שהוא לא האישיו. בארה"ב בשנת 1923 המשק הכלכלי התמוטט והיתה קריסה טוטואלית של כל הכלכלה, לאנשים לא היה כסף לאוכל, מפעלים נסגרו, ואנשים אמידים קפצו מהגג! אותו דבר היה באירופה לאחר מלחה"ע ה-2 , לאנשים לא היתה עבודה, המשק האירופאי היה הרוס והמדיננות היו בגרעונות כלכליים עצומים! בשני המקרים המדינות הנ"ל היו במצב הרבה יותר גרוע ממצבה הנוכחי של מדינת ישראל- ובשני המדינות ידעו לצאת מהמצבים האלה הכל עניין של תשתית והשקעה נכונה- ברגע שמדינת ישראל תדע איך להשקיע את כספה, היא תקטוף את הפירות.. ולעניין התשתית- בישראל יש תשתית כלכלית חזקה, וגם אם זה לא נראה ככה אנחנו עדיין נחשבים למדינה מערבית, עם משק כלכלי אמין (תבדקו איפה ישראל ממוקמת בדירוג האשראי). אמנם חלק גדול מהעובדות האלו קשורים לעזרתו של הדוד סם, אבל לכל מדינה יש משברים בהסטוריה והיום יש האטה גלובלית בכלכלה. ולעניין השחיטות- מדינת ישראל אכן סובלת משחיטות, אבל כמדינה דמוקרטית הציבור מוגן משחיטויות בשלטון ע"י מערכת בתי המשפט אשר לא מהסס לפעול כנגד השחיטיות.. אז אל תהפכו תשרשור הזה לפסטיבל דיכאון (בצחוק- אמרתי לכם גם אני לא עשוי מפלסטיק וגם אני מזדהה פה עם רגשות של אנשים) ואל תמהרו לסיים את עתידה של מדינת ישראל

תומר....

אף מקום אינו גן-עדן (עפי שכבר כתבתי בהודעה אחרת). אבל לכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו, וכל אחד שיכול לבחור, בוחר את המקום המתאים לו לפי מה שהוא מחפש. בוא ואשאל אותך - בראייה לעתיד בלבד - מה היתרון של מדינת ישראל כמקום לחיות בו על פני המדינות המערביות? תשובות בנוסח "בנינו פה יופי של מדינה ב-50 שנה" אינה מתקבלת כי היא מסתכלת אחורה ולא קדימה. תשובה בנוסח "כי זה הבית שלי" גם לא מתקבלת כי בית הוא איפה שאתה מחליט לקבע אותו. סיבות ממשיות אמיתיות בבקשה. אין לנו ארץ אחרת. אז אנחנו הורסים את מה שיש.

אם לשפוט באובייקטיביות

אז אין שום סיבה לאף אחד לבוא להשתקע בישראל, יותר מזה- אני גם אני לא רואה את עצמי חוזר לארץ, כי אני יודע שבמקום בו אני נמצא יש הרבה יותר הזדמנויות, ואני יכול לבנות לי יופי של עתיד, וגם הסטנדרטים של המחיה פה רק הראו לי על מה אני הולך לוותר אם אני יחזור.. אני רק אמרתי שמדינה לא נהרסת כ"כ בקלות, ואין ספק שבארץ אתה נותן יותר ומקבל פחות (שוב, באובייקטיביות) ממדינות המערב

ערדNorway

New member
ולהעלאת המורל הירוד בדיחה ../images/Emo6.gif

---------------------------------------------------- מרוקאי אחד יושב בבר פתאום נכנס מישהו וצועק "מוריס....מוריס...משה מזיין את אישתך " הבחור שולף סכין ורץ החוצה איך שהוא יוצא מהבר , עוברת משאית ודורסת אותו בדרך לבית החולים, באמבולנס, אומר הבחור לעצמו... "בואנה....אני חייב להתחיל להרגע....לא קוראים לי מוריס ואני בכלל לא נשוי..." ---------------------------------------------------

anatul

New member
הרבה אופטימיות הרבה צחוק

מצב הרבה יותר בריא... אחרי שהתעצבתי הורדתי דימעה שמעתי קצת פוליטיקה וקצת הומור בסוף זה ללא ספק בן השרשורים המעניינים שהייתי בהם

מיקה51

New member
מי שרוצה לשבת בחו"ל - שישב

מדינת ישראל קמה כדי שלא יצטרכו לסבול מאנטישמיות וגלות משפילה ושיתלחשו לכם מאחורי הגב שאתה יהודונים וכולי. ומי שירד - בסוף עוד יהיו לו ילדים או נכדים כושים הודים או היספנים. לא צריך להשמיץ את המדינה בשביל להצדיק את הישיבה בחו"ל עפ"ר בשביל סיר הבשר שהוא גם לא יותר טוב מהארץ. תבואו לארץ ולמרכזי הקליטה ותראו כמה עולים מארגנטינה מגיעים עכשיו לארץ והם מאושרים פה בניגוד ליורדים שיושבים ומקטרים מרחוק. הם לא צריכים יותר לפחד כשמוציאים כסף מהבנקומט שמישהו ישדוד אותם או לחילופין לחפש קצת אוכל בפחי הזבל. תכנסו למרכולים הענקים ותראו איזה שפע - בחו"ל לא רואים דבר כזה. ולמי שמדבר על המצב הבטחוני בארץ אז שני דברים : 1. במלחמת יום כיפורים נהרגו ארבעת אלפים איש והמדינה השתקמה והמשיכה לשגשג. 2. באסון של ה 11 בספטמבר נרצחו אלפי איש. אנשים לא חיים בארצות הברית ? מנהטן לא ממשיכה לחגוג ? ומי שהשמיץ את הסינמה סיטי החדש - זה המקום הכי בטוח בעולם שיבוא לבקר ויווכח ולא יכתוב שטויות.

למעלה