I´m back

sirpad

New member
בואו לא ניסחף!!! כן

ארה"ב היא לא נטולת אינטריגות פוליטיות פחות מישראל ואולי אף בקנה מידה גדול יותר.העובדה שמי שהורשע בעבירה פלילית מאבד את זכות ההצבעה שלו כשרוב המורשעים פלילית הם שחורים למשל?העובדה שבלי כסף אין סיכוי שבעולם שתהיה נשיא ארה"ב.ושעם כמות נכונה של כסף, יועצים שידברו בשמך אתה יכול בנקל להיות נשיא. אבל אנחנו לא מדברים על השחיתות,כי זה יש בכל מקום שיש בו פוליטיקאי.זה כמו גשם ועננים.בא יחד,בלי שחיתות העסק לא עובד. הבעיה הישראל היא לדעתי יותר חמורה.בישראל יש דירוג של שווי בחברה,בישראל יש פערים שנובעים מהדירוג הזה והקיטוב.יש אשכנזים ויש מזרחיים ויש עולים מרוסיה ויש מאתיופיה ויש ערבים ויש דרוזים.כל כך הרבה מגזרים וכולם עוסקים בלדפוק ולמרר את חייו של השני.בנוסף לכל זה יש האדרה של אנטי פטריוטיות מחד ואובר פטריוטיות מאידך.בחוגי השמאל מאדירים אנטי ציונות ובחוגיי הימין מאדירים אובר ציונות.מעולם לא ראיתי מדינה שכמו ישראל שונאת כלכך את הדת המרכזית שלה.ואני מודאג מזה שמניפולטור כוחני כמו טומי לפיד רוכב על הגל הזה כל הדרך למפלגה השניה בגודלה בכנסת. תחשבו על זה לרגע מבחוץ,מפלגה שעיקר מצעה זה התחשבנות עם החרדים הולכת להיות השנייה בגודלה בכנסת!!!!! הייתי ממשיל את המדינה לקיבוץ,כשכאין כסף לקיבוץ והחברים ממורמרים על היותם עובדים קשה ועדיין אין ידם משגת לקנות את אשר תאווה נפשם אז חלק עוזבים ןהינה זה אנחנו במשל וחלק מוקיעים את אלו שלא עובדים קשה,מאידך ניקח לדוגמא את קיבוץ חצרים-ממציא פטנט הטפטפות מחזיק בעשרות מפעלים בעולם,שוחה בכסף.כל חבר בקיבוץ מקבל תקציב נאה מאוד, בסידור הרכב יושבות מכוניות אחת אחת ויש מספיק לכולם ואז הכל עובד,לראייה בקיבוץ חצרים יש עובד חוץ אחד-הטבח.שאר העובדים בכל הענפים הם בני הקיבוץ.אף אחד לא מדבר על שכר דיפרנציאלי ולא רק שאף אחד לא עוזב אלא ש200 משפחות מגישות מועמדות כל שנה. מה הנמשל? הרבה מדינות קטנות יש בעולם,ישראל ודנמרק הן דומות מאוד כעיקרון.שתיהן מונות קרוב לשישה מיליון,שניהן חולשות על שטח דיי קטן.שתיהן מתקדמות טכנולוגית לשתיהן יש תושבים עם פוטנציאל גבוה.שתיהן דוגלות במדינת רווחה ועזרה לשכבות החלשות.שתיהן גובות המון מיסים מתושביהן. אבל,מדינה אחת מוציאה 2/3 מהתקציב שלה על מלחמה שלא נגמרת כבר חמישים שנה והשנייה מוציאה 2/3 מהתקציב שלה על חינוך חינם עד לתואר שני,על תמיכה סוציאלית בסטודנטים במעוטיי במובטלים וכיוצא בזה. אז מגיעים אנו למצב שבישראל ובדנמרק מי שעובד בדנמרק ומשלם מיסים בדנמרק מקבל תמורה ממשית על ההשקעה שלו.מאידך בישראל אתה מקבל תמורה כן,כי יש הוצאות ביטחוניות וכו´ אבל אתה לא רואה את זה ביום יום שלך כשאתה נאבק לגמור את החודש. זה יוצר תסכול ותסכול מוביל לחפש מאיפה ניתן לקזז ואז מגיעה השנאה.כי כמו שבקיבוץ חצרים אף חבר לא מלין על זה שחבר אחר הוא אמן ומצייר כל היום לעומת הוא שעובד משמרות על מכונות במפעל כי בסוף היום הוא מצליח להגשים את שאיפותיו ולקיים את צרכיו ולחיות בכבוד.אבל בקיבוץ אחר שבו אין "כסף" אז מתחילים להעיף אצבעות מאשימות.ואז אגב העסק מתפורר וקשה מאוד מאוד לאחות אותו. לאן ישראל הולכת? אונלי טיים וויל טל,לעניות דעתי אם לא ייפתר הסיכסוך ולא נגיע למצב ש2/3 מהתקציב "מבוזבז" על החברה ולא על צבא- ישראל לעולם תהיה בבוץ.

מפלגה סוכר

תחשוב שנייה למה היא תהפוך למפלגה השניה הכי גדולה, ובמה היא נלחמת? באנשים שלא משרתים בצבא, שמכריחים אותנו לקנות אוכל כשר, שצריך לממן להם את לימודי ה"קודש" שלהם כי הם בטלנים שלא עובדים, לא עושים מילואים, יותר שווים מאיתנו כמובן הם לא יכולים לשרת בצבא זה מסוכן לא? לפי דעתי חלק לא מבוטל עזב את הארץ בגלל הפרזיטים האלה, שונאים אותם? הם הביאו את זה על עצמם ועכשיו שישלמו תמחיר יאללה לפיד תראה להם!

ליילה

New member
אני לא חושבת שאפשר לקרוא

סוכר למפלגה שכל מצעה הוא שנאה של קבוצה אחרת בעם שלנו. יש לנו המון בעיות, כלכליות בטחוניות, בתחום החינוך והחברה, אני לא חושבת שלשנוא את החרדים יפתור לנו אותם, ולכן אסור שמפלגה כזו תהיה שניה בגודלה בארץ. לגבי החרדים עצמם, תומר, בוא נהיה רגע כנים עם עצמנו - אנשים שלא משרתים בצבא - אני לא חושבת שכמות החילונים שלא משרתים היום בצבא נמוכה יותר, בסך הכל, יש המון אנשים שלא משרתים בצבא, ויותר אנשים שלא עושים מיל. בארץ אז למה להטפל דווקא אליהם, כי הם עושים את זה מתוך האמונה שלהם? ותחשוב רגע, אנחנו באמת צריכים את האנשים האלו בצבא? במה הם יתרמו? אני לא רואה בחורי ישיבה בסיירת מטכ"ל, ותחשוב על כל הבלבול מח שהצבא יצטרך לעבור כדי לאפשר לאנשים כאלו, אם מבחינת כשרות, או בנות, כדי לאפשר להם שירות.... בעיקרון הם באמת מעטים יחסית לצבא, ולא כאלו קריטיים, וכמו שאמרתי, גם הרבה חילונים לא מתגייסים, אני לא רואה אף אחד מקים מפלגה בנושא. מכריחים אותנו לקנות אוכל כשר???? אף אחד לא מכריח אותך, אין שום בעיה היום בארץ לקנות כל אוכל כשר שרק תרצה, אם אתה רוצה אני אתן לך כתובות. לא עובדים - למה זה מענייננו שהם לא עובדים, זו לחלוטין בעיה שלהם שהם נמצאים בשכבת העוני ולא מפרנסים את עצמם, ודרך אגב לידיעתך, הרבה מהנשים שלהם עובדות, אז למה זה מצב לא נכון, אני לא רואה אותך קורא פרזיטים לכל עקרות הבית בארץ שהבעלים שלהן עובדים ומממנים אותן, אז פה המצב הפוך... אז מה. מממנים את לימודי הקודש שלהם - באופן אישי, לא מדוייק, הם מקבלים מעט מאוד כסף כל חודש, כך שזו לא הבעיה, הבעיה קיימת בתקציב הישיבות, אני מסכימה, פה יש הגזמה וצריך להפסיק אותה, אבל בשביל זה להקים מפלגה ועוד השניה בגודלה
אני לא בעד שנאה, בטח לא כשזה לא יעזור כלום לאף אחד, ולא יקדם אותנו לשום מקום

יופי

א. הם מקבלים תקציב מהמדינה כל חודש על לימודי הקודש שלהם, באופן אוטומטי, בעוד שחייל משוחרר שרוצה ללמוד באוניברסיטה צריך לדאוג לעצמו ובנוסף לעשות מילואים ב. זה שהם נמצאים במעגל העוני זה תודות לנציגים שלהם בכנסת שחזיקים אותם כך, ע"מ שיבחרו בהם שוב (אני לא רואה בארה"ב או באנגליה שהם עניים אפילו שהממשלה לא דואגת להם) ג. הם מטפחים את הגזענות יותר מהחילוניים (תארי לך שמחר אני יגנוב כסף, בית המשפט הבריטי יוכיח שאני אשם ואני יצעק שזה בגלל שאני יהודי) ד. בקשר לצבא: לצבא הולכים אנשים בשביל להגן על המולדת, וגם למות למענה (מה לעשות זה לא משחק מחשב), תארי לך איך מרגישים אנשים אנשים שעושים צבא, ע"פי החוק, בעוד שלקבוצה אחרת יש פטור (עכשיו זה רשמי) וגם תקציב.. אז איזה מוטיבציה יש להם ללכת לצבא? ה. יש כפייה דתית מאד חזקה בארץ, שרק אחרי שהגעתי לחו"ל הבנתי אותה: אני מדבר על זה שמסעדות בת"א ובחיפה לדוגמא משלמות קנס ( מזכיר את איראן) על הפעילות שלהם בשבת, על זה שאין אוטובוסים בשבת ויש עוד הרבה דוגמאות..

ליילה

New member
תומר, אין לי כוונה

להכנס לוויכוח הכי היסטורי בתולדות המדינה בנושא הזה. אני חושבת אחרת ממך, נכון, יש בעיה עם הממסד החרדי, אבל זו נראית לך הבעיה הכי גדולה של המדינה שלנו היום??? אתה באמת חושב שמפלגה כמו שינוי, היא הפתרון להוציא היום את ישראל מהבוץ?? איך שהוא עם כל הבעייתיות של החרדים, אני בספק.... ולגבי כפייה, אני חולקת עליך... אבל שוב, זה כבר וויכוח שברור שלא יסתיים, אז בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים על זה..

סבבה ../images/Emo8.gif

אני גם חושב שאין לנו סיבה להתווכח, ולא הייתי רוצה לריב איתך, להיפך- לא נכנסתי לפורום בשביל לריב אם אנשים, אז
אם פגעתי בך ונקווה לעתיד טוב יותר- בשביל שנינו! נ.ב. ראיתי שרשמת בכרטיס שלך שאת מחו"ל- מאיפה

ליילה

New member
ריב לא היה פה בכל מקרה

אבל האמת שגם הויכוח הזה נראה לי מיותר, כי אני בטוחה שלא יהיה לו סוף, ולכן אני יוצאת ממנו באלגנטיות
וכמובן שאתה לא צריך להרגיש רע אם הבעת את דיעותך, בטח ובטח אם עשית זאת בצורה מנומקת ותרבותית, כך שאין חשש, לא נפגעתי... ואני מאפ סטייט ניו יורק

ליילה

New member
איזה תגובה יפה../images/Emo70.gif אני מסכימה עם כל

מילה. גם לגבי המפלגה של לפיד, שלמרות שאני מאוד מעריכה אותו בתור בן אדם, אני לא יכולה לקבל את זה, שמפלגה של מצעה הוא שנאה של מגזר אחר , תצבור כל כך הרבה כח, זה כאילו אנחנו מחפשים את מי להאשים במצב, מוצאים את המגזר שהכי קל לטפס עליו, והולכים על זה, במקום לנסות לפתור בעיות. גם לגבי מה שאמרת על שנאת הדת אצלנו - כמה עצוב שכל כך הרבה אנשים שונאים את הדת שלנו בגלל קומץ של אנשים שליליים שיושבים במקומות הנכונים. אתה בעיקר צודק לגבי עניין תקציב הבטחון ואיך הוא הורס את היכולת שלנו להנות מהפירות של העבודה שלנו. והיה מעניין לדעת שדנמרק לא רחוקה כל כך מישראל - חוץ מעניין הבטחון, זה נותן תקווה לעתיד

לילה, נא להיכנס לפורום "שינוי"

מפלגת שינוי אינה כוללת במצעה שנאה, ואין היא מבוססת על שנאה. העובדה שהיא חרטה על דגלה הפרדה של דת ממדינה אינה הופכת אותה לשונאת חרדים, בדיוק כפי שההפרדה בארה"ב בין דת ומדינה אינה הופכת את האמריקאים לפחות דתיים (קתולים ברובם) אלא דווקא להיפך. דווקא האידאולוגיה של שינוי תחזיר עטרה ליושנה, להבדיל ממפלגה אחרת שזוהי סיסמתה, ואשר כן נבנית על שנאה (לאשכנזים). אני מסכים שזה לא המקום לדיון פוליטי, אבל ההודעות שכתבת נובעות מחוסר ידיעה (כי תעמולת המתחרים יעילה יותר), ולכן איני יכול שלא להגיב. אחרון חביב, לשאלתך - כן, לדעתי זו הבעייה הבוערת ביותר בארץ היום. תרבות ה"לקחת על חשבון האחר" שהנחילה מפלגה מגזרית ששמה מתחיל באות ש ונגמר באות ס (בלי להזכיר שמות), פשתה בכל חלקה טובה, וגרמה להרבה אנשים (ואנוכי ביניהם) לנטוש מדינה שאיבדה את תחושת המשימה המשותפת שלה. לדעתי רק אחרי מיגור התופעה הזאת אפשר יהיה להתפנות לבניין משותף (דגש על "בניין" ולא הרס, ועל "משותף") של הארץ. מה שאי אפשר היום כאשר חצי עם מרגיש שהוא ממן חצי עם אחר. עם שהוא חזק מבפנים יוכל להתמודד עם כל הצרות מבחוץ. אבל העם שלנו דואג להקיא מתוכו לנכר את כל אלו שקיומו תלוי בו.

forglemmigej

New member
ישראל דומה לדנמרק????

בחלום! זה יקח עוד כמה שנות אור שישראל תתפקד כמו דנמרק .שלא לדבר על המיקום הגאוגגרפי שמכריע כמעט במאה אחוז לרעת ישראל .וגם מזג האויר שמשפיע על האישיות לטוב ולרע כמובן. בנוסף ישראל זו מדינת הגירה שנאלצת להתמודד כל פעם עם גלי הגירה שמשנים את אופיה עומת דנמרק שהיא הומוגנית ובגלל יותר מדי מהגרים מהצבע הלא נכון נבחרה ממשלה ימנית שתגביל את זה .

sirpad

New member
נקודת המוצא של ישראל ודנמרק זהות

זה שלאורך הדרך נעשו החלטות לכאן ולכאן שיצרו את הפער לא אומר שעקרונית ישראל יכלה להיות דנמרק.

sirpad

New member
כבר פרסתי אבל אפרוס שוב

שתי המדינות יש מספר קטן של תושבים. שתי המדינות חולשות על שטח קטן. שתי המדינות משלבות חקלאות וטכנולוגיה. שתי המדינות מאמינות במדינת רווחה. שתי המדינות מתמודדות עם מהגרים ושינוי מצב דמוגרפי. שתי המדינות גובות כחמישים אחוז מס התושבים.(ואני מדבר על נטל מס כולל על אזרח). לשתי המדינות יש פוטנציאל אנושי גבוה. לשתי המדינות יש מרכז טכנולוגי קטן גרידא(גוש דן וחיפה לעומת שילנד בדנמרק) וחבל ארץ גדול של חקלאים. אז למה ישראל היא לא דנמרק? בגלל שדנמרק משקיעה את ההכנסות שלה בפיתוח ובעתיד,כשישראל משקיעה את ההכנסות שלה בנשק ורובים.כי דנמרק עובדת על פי מה שנקרא אם אינני טועה שיטת קיין,שכשאין כסף בונים עוד מהכסף שאין כדיי לייצר כסף.ככה יצאה דנמרק מהמשבר בשנות השבעים,ישראל-אחח ישראל לא חושבת.

דנמק:

לא מוקפת באויבים אין חילוקי דעות שמגיעות לפיצולים בעם כמו בישראל אין בעיית מיעוטים כמו בארץ דנמרק יכולה להרשות לעצמה להשקיע בתשתיות ואין לה תקציב בטחוני כמו בארץ

sirpad

New member
נו,וכיצד זה סותר את התגובה המקורית

שלי שטענה שלדנמרק ולישראל יש את אותם הנתונים אבל בגלל המלחמה הבלתי נגמרת לא נשאר תקציב לפיתוח? איפה אנחנו לא מסכימים?

forglemmigej

New member
ההשואה שלך

לא נכונה. הבדל של שמים וארץ בין שתי המדינות. בוא נתחיל מזה שדנמרק קיימת מאות בשנים ומגובשת כמשהו בוגר לעומת ישראל שקיימת רק חצי יובל .לדנמרק יש נפט וגז טבעי מה שליראל אין. איך אתה משווה בין שתיהן ?אין שום דבר שדומה בסקנדינביה למזרח התיכון!

sirpad

New member
דנמרק אולי קיימת מאות בשנים

אבל במסגרתה נוכחית(ללא השליטה על נורווגיה ושבדיה ואיסלנד) היא קיימת דיי מעט שנים.גם לישראל יש מאגרי גז טבעיים ופחם. ושוב,אתם מסיטים ראשיכם מהעיקר שבדבריי. אז אני אפרט שוב ואדגיש את הנקודה. דנמרק וישראל רחוקות שנות אור זו מזו. כל מה שעושים בדנמרק מתוך חשיבה ותכנון בישראל עושים הפוך. אבל,למרות הפערים האסטרונמיים שיש בין השתיים,אם הייתה מנוהלת ישראל בצורה אחרת,ואם לא היינו מסובכים במלחמה ללא סוף היינו יכולים להידמות לדנמרק.כי היא דוגמא שמדינה קטנה יכולה להיות עצמאית(ישראל לא עצמאית)משגשגת ומתפתחת. זוהי הנקודה שלי. קפיש?

Le Parisien

New member
חבל שבאמריקה הנשיא אינו צריך להוכיח

איזה שהם כישורים. (אלא אם כן מחשיבים הוצאות להורג ככישורים)

Le Parisien

New member
ומי אמר שארה"ב לא תיפול?

זה שהאמריקאי הממוצע אינו חרד לקריסת ארצו אינה מלמדת דבר. דווקא בחינה מעמיקה של התהליכים העוברים על ארה"ב מצביעה על קריסת האימפריה. זה לא יקרה בדורנו וסביר להניח שגם לא בדור הבא אך ארה"ב כבר צועדת לשם בדיוק כמו אימפריות רבות וטובות שקדמו לה.

אם היא תיפול

אז פתרנו את הבעיה- כל מי שרוצה לחזור אבל יש לו הרבה מה להפסיד יוכל לחזור לישראל בעת קריסת האימפריה של הדוד סם- מבלי להפסיד דבר. לא ככה?

למעלה