4 שנים, 3 חודשים ויום

niruzu

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

1.יש מוסלמים שכן משרתים בצה"ל. מיותר לחלוטין הדרךם שבה ציינת את זה, זה היה אפילו עוקצני ומגעיל. 2.יש לך סלידה מאנשים שמעדיפים לשרת כג'ובניקים? יש לי סלידה מאנשים שלא מבינים שיש אנשים ששרות קרבי פשוט לא מתאים להם. 3.למה אתה כל כך בטוח שהצבא הוא מה שביגר אותך כל כך? הרי אין לך שום בסיס להשוואה. אני מסתכל אחורה, לרגעים שבהם הייתי בן 18 וכן, אני מרגיש שאז הייתי ילד. אני מרגיש היום שונה לחלוטין, ארבע שנים אחרי. ואני לא הייתי בצבא. רק עכשיו חזרתי לשרות. ובכל זאת, התבגרתי. בדיוק כמוך. 4.כשאתה שומר בעמדת שמירה בתוך עזה או בתוך יהודה ושומרון אתה לא שומר על הבית. תחסוך ממני את הבולשיט הזה. 5.הצבא זה גם סוג של בועה. נראה אותך בחיים האמיתיים. 6.תתקשר למשפחות ההרוגים של מלחמת לבנון השנייה ותאמר להם שמה שקרה ב48 השעות האחרונות היה חיוני.

תגובה

1.יש מוסלמים שכן משרתים בצה"ל. מיותר לחלוטין הדרךם שבה ציינת את זה, זה היה אפילו עוקצני ומגעיל. לא רק שיש מוסלמים שמשרתים בצבא, חלקם למשל, אפילו גרים בישובים שהמדינה לא מכירה בקיומם. לצערי רוב בני ה-18 במגזר הערבי לא מתגייסים, ואפילו לא מחוייבים בשירות לאומי. 2.יש לך סלידה מאנשים שמעדיפים לשרת כג'ובניקים? יש לי סלידה מאנשים שלא מבינים שיש אנשים ששרות קרבי פשוט לא מתאים להם. אם תקרא יותר טוב, תבין, שאני סולד מחיילים שבכוונה בוחרים תפקיד שכל מהותו הוא לעשות כמה שפחות. מי שלא מסוגל או לא מתאים לקרבי, שייתן את הכל בתפקיד עורפי - מבלי לחפש ת"ש. 3.למה אתה כל כך בטוח שהצבא הוא מה שביגר אותך כל כך? הרי אין לך שום בסיס להשוואה. אני מסתכל אחורה, לרגעים שבהם הייתי בן 18 וכן, אני מרגיש שאז הייתי ילד. אני מרגיש היום שונה לחלוטין, ארבע שנים אחרי. ואני לא הייתי בצבא. רק עכשיו חזרתי לשרות. ובכל זאת, התבגרתי. בדיוק כמוך. אני לא יודע מה עשית מאד גיל 18, אבל באמת, זה מאד אישי. 4.כשאתה שומר בעמדת שמירה בתוך עזה או בתוך יהודה ושומרון אתה לא שומר על הבית. תחסוך ממני את הבולשיט הזה. אני מאד מקווה שהיית במקום שכזה. תתפלא לדעת מה אתה מגלה לפעמים באיזה צ'קפוסט בחור נידח. 5.הצבא זה גם סוג של בועה. נראה אותך בחיים האמיתיים. אני מתחיל אותם בדיוק היום. 6.תתקשר למשפחות ההרוגים של מלחמת לבנון השנייה ותאמר להם שמה שקרה ב48 השעות האחרונות היה חיוני. לא התקשרתי, ביקרתי לא מעט.

ShaharNi

New member
מזדהה לחלוטין ומבקש מכל אדם שקרא

את דבריו להעביר את זה הלאה. באייסיקיו, באימייל, או בכל אמצעי אחר. חשוב שכל מתגייס יקרא את זה!

לא מסכימה כ"כ.

זו עובדה שצה"ל לא מתאים לכל אחד-ועזבו לא מתאים לכל אחד,צה"ל לא צריך כל אחד. אני הייתי ממש מורעלת כבר מהצו הראשון אבל כשקיבלתי מנילה לא מזמן,פשוט חשכו עיני. הצבא לא צריך אותי בכלל. אולי במקום לשים לי תפקידים כמו פקידה ונהגת רכב קל,הם פשוט היו נותנים לי פטור. הרבה יותר עדיף.. צה"ל לא צריך הרבה חיילים..אבל בכל זאת מגייס אותם,כי "גיוס חובה". תעשו לי טובה,אני מעדיפה לעשות שירות לאומי שנתיים,בגן של ילדים אוטיסטים. ולהרגיש שאני תורמת הרבה יותר מאשר להתגייס ולהיות פקידה שמחכה כל יום לשעה 5:00 כדי לעוף משם ומרגישה כ"כ לא מועילה.. אני באמת מעריכה אנשים שמתגייסים לקרבי,ולדעתי הצבא זה חובה במדינה שלנו. אבל בחייאת,אם הצבא כבר מקטלג אנשים ע"י מבחנים פסיכוטכניים ותעודת בגרות,אז עדיף שלא יתן לאנשים שהמערכת לא באמת זקוקה להם להיות שם.. ובאמת,אל תבלבלו את המוח שכל תפקיד תורם,הרי כולנו יודעים שזה לא נכון.

RastaIntrusta

New member
תשמור את הרעל שלך לחברים הקטנים שלך

אתה משפיע פה על מאות אם לא אלפי בני נוער לבחור בדרך שלך כאילו את איזה גיבור , בסך הכל תחשוב על השטיפה שאתה עושה פה לאנשים עם תיאורים של שמירה 10 דקות לפני , לא צריך הרבה בשביל להבין שלצבא יש דברים טובים ורעים לתת לאדם. כשאתה מצייר את הצבא בתור הדבר ששינה אותך בחיים אני מאמין שכל יום שאתה חי בעולם הזה אתה משתנה , בכל המובנים , הריגשיים הקוגנטיבים וההתנהגותיים , להגיד שהצבא עשה את זה בשבילך ובעזרתך? בסדר גמור , תן לו קרדיט בלב , מה קרה , אתה נשמע כאילו עשית צבא ומגיע לך עכשיו פרס אזרח ישראל וברצונך להפוך לראש ממשלה עם הודעה שכזאת . אתה אתה בסך הכל עוד ילד משוחרר בן 22 אם אני לא טועה שמחליט להציע לאנשים "לתת יותר , לתת" מה בדיוק לתת , את החיים לתת בשבילך? בשביל עוד מפקד שאמיץ יותר ויש לו ראבק משלך? בשביל המדינה שרובה לא מאמינה בשלטון המושחט? בשביל אחד כמוך שמרגיש שמותר לו הכל כי שירת בצבא, אני מציע לך לפתוח את החיים האזרחיים בתור אזרח ולא חייל לשעבר,תחשוב על זה.

niruzu

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

מה שהבחור עושה כאן זוהי שטיפת מוח בהמשך לשטיפת מוח שעוברים כל נערי ונערות התיכון. אנשים מתים בגלל שראש ממשלה כזה או אחר או שר ביטחון כזה או אחר החליט על פעולה מיותרת

ק ד ו ש

New member
השאלה שלי...

אתה מסוג האנשים שיודעים לבוא בטענות לכל העולם. לראש הממשלה, לשר הבטחון, לאותו קצין שפתח את ההודעה, לגל הירש, לאנאערף מי. עם המון מהטענות אני מסכים. המלחמה התנהלה בצורה לא טובה, אך להגיד שהיא לא היתה מוצדקת זאת טעות נוראית. ב-12.7 לא צה"ל התחיל את הבלאגן. צה"ל יצא מלבנון ולא חיפש שהגזרה תתחמם שם. אותו דבר בעזה, צה"ל יצא והקסאמים ממשיכים ליפול. אז להגיד שזה מיותר זה קצת תמוה בעיניי. וסתם ככה כבדרך אגב, כמו שאמרתי, אתה ושאר המתנגדים להודעה שהקצין הזה כתב, נותנים פה המון המון תלונות. ולי יש שתי שאלות: 1) על סמך מה התלונות שלך מתבססות? מה עשית בצבא? מה עשית בכלל במדינה בשביל שהמצב לא יהיה כזה?? אני מניח שלא יותר מדי חוץ מלבוא בטענות. עצוב לראות מדינה שלמה קוטלת את גל הירש, אבל שוכחים שהבן אדם הזה את כל חייו נתן לצבא. זה שניהל לא טוב את המלחמה, לא גורם לו לחטוף עליהום שכזה. 2) על מה בעצם אתם באים אליו בטענות?? על זה שהוא בא ומנסה לשכנע אנשים ללכת בדרכו, או לפחות נותן להם נקודה למחשבה? הרי החבר'ה פה בפורום הם בני 17-18, הם מספיק חכמים בשביל להחליט לבד מה טוב להם ולקטלג את ההודעה שלו כ"שטיפת מח" זה טיפשי. מאוד טיפשי אפילו. אתם מתלוננים כאן על חייל שהיה קצין בצה"ל, באחת התקופות הכי קשות שידע הצבא. איפה הפתרון שלכם פרט לתלונות? מה... לסגור את הצבא זה מה שיעזור למדינה?? הצבא בניגוד למערכת הפוליטית שהיא באמת ביזיון, זה הדבר היחיד שמחזיק את המדינה ביציבות יחסית. וזה בזכות אותם לוחמים שקשה לי להאמין שאתה בכלל מעלה על הדעת כמה הם מקריבים מעצמם כדי שאנשים כמו כל המתלהמים האלה כאן יוכלו לשבת בבית שלהם ולכתוב את הדיעות שלהם. אנשים לא נהרגו בגלל פעולה מיותרת. אנשים נהרגו כדי שתושבי הצפון יוכלו לישון בשקט בלי קטיושות, דבר שבסופו של דבר הושג בהצלחה (הרי כל המטרה של הצבא היא לתת יתרונות להסכם מדיני\הפסקת אש). הרבה מהחיילים נהרגו בשביל להציל חברים שלהם שנפצעו, דבר שאני בספק אם אתה ושאר חבריך לדיעה הייתם בכלל קרובים ולו במעט לכזה אירוע. אני יכול להגיד על עצמי, אחרי שירות של 3 שנים בקרבי, והשתתפות במלחמה, שאני אהיה אזרח טוב במדינה הזאת, ותהיה לי לגיטימיציה לטעון את זה, למה? כי נתתי הרבה מעצמי בשביל להגן עליה. וכל ההודעה שכתבתי, לא סותרת ולו לרגע את הטענות הגדולות שיש לי על הצבא. הצבא ביזיוני בהמון דברים. ביזיוני לשלוח מילואימניקים לשדה הקרב עם ארוכים ואפודים משנות ה-40. ועוד אלף ואחת טענות, אבל לי, בניגוד אליכם, יש את הזכות לטעון את זה. תחשוב על זה פעם לעומק מעבר לחשיבה הנאורה שלך בתור סטודנט שמאסו חייו ממלחמות.

niruzu

New member
אתה אומר פה יותר מדי דברים שלא אני

אמרתי. 1. אין לי אפילו טענה אחת לגל הירש, לדעתי מנסים להקריב את ראשו בשם כל האשמים. 2.לא אמרתי שהמלחמה היא מיותרת. אבל אם אתה כבר מעלה את זה, אז ניתן היה למנוע אותה. 3. למה אני צריך לעשות משהו בצבא על מנת שתלונותי יהיה מבוססות? אדוני הנכבד, זה שאתה שרתת בצבא ואני רק התחלתי, לא נותנות לך לגיטימציה יותר ממני. שנינו חיים פה, וזה שאתה היית בצבא לא אומר שאתה יכול לבקר את הצבא יותר ממני. 4. אנשים בני 17 18 מספיק חכמים? כן הם חכמים. אבל הם נתונים כאן לשטיפת מוח שאותו בחור ממשיך אותה. אם היית נולד למשפחה העזה והיו מחנכים אותך ששאהיד זה טוב אז גם את היית איינשטיין והיית שומע כל חייך ששאהיד זה טוב היית מתגייס לחמאס. 5. אתה סתם מנסה להראות שאתה הקרבת מעצמך ובגלל זה אתה המסכן ואתה זכאי לדבר. אם היו מקשיבים לאנשים כמוני אולי לא היית צריך לסבול את המצב הביזיוני במלחמה האחרונה. אתה הישראלי הטיפוסי, לך יש זכות שלאחרים אין כי אתה יצאת פראייר. אני מנסה שאחרים לא יצאו כמוך. 6.אל תגיד לי שמה שהיה ביומיים האחרונים במלחמה לא היה מיותר. ואם אתה אומר זאת, סביר להניח שלא היית שם באותם שעות. ושוב תבדוק אצל משפחות השכול מה הם חושבות על המלחמה. או עם המילואימניקים. 7.

ק ד ו ש

New member
תגובה

"אנשים מתים בגלל שראש ממשלה כזה או אחר או שר ביטחון כזה או אחר החליט על פעולה מיותרת" ציטוט מהודעה שלך... אז אל תגיד שלא אמרת שהמלחמה היתה מיותרת. ואם לא התכוונת למלחמה (מה שברור שלא הגיוני), אז זו טעות שלי ואני חוזר בי. לגבי זה שאתה בתחילת הצבא... אם לא הבנת את הנקודה אסביר. אדם שלא עשה צבא, או שהוא בהתחלתו, לא מכיר את המערכת כמו שצריך. זה שאתה עתודאי, רק מבסס את דעתי. מה ראית בשירות הצבאי שלך? דפים והרצאות? בנוגע לשעות האחרונות של המלחמה. נתחיל בזה שכן הייתי, ואפילו הרבה אחרי. אם אתה שואל אותי?? התעצבנתי מאוד שהשאירו אותנו שם אחרי הפסקת אש, בטענה שזה סיכון אדיר. לתוצאות של מה שקרה? אפסיות לעומת המלחמה עצמה. במלחמה נהרגו 117 חיילים ולמעלה מ-80 אזרחים. תנסה למצוא את הנתון על השעות האחרונות ואלו שאחרי הפסקת האש, אני מבטיח לך שלא תמצא מספרים שבאחוז אפילו מתקרבים. פראייר? חבל שאתה חושב שאני כזה. חיילים בקרבי מקריבים 3 שנים מהחיים שלהם כדי שהמדינה תוכל להגן על עצמה. אני באמת לא מתעצבן ממה שאתה אומר, כי אני לא עושה את זה בשביל שתוקיר לי תודה על זה, אני עושה את זה (או עשיתי), כי באמת זה מה שאני מאמין בו. אם אני חושב שמגיע לי הכל בגלל שהייתי בקרבי? חס וחלילה. עצוב לי לראות שבהרבה מקרים מתייחסים לקרביים כמו לחרא, אבל זה לא משנה את דעתי איפה לשרת. ומשפחות שכולות?? לי יצא לבקר אצל שתיים כאלה, ולראות הרבה פצועים, האם לך יצא? אני מניח שלא, אז אל תגיד לי "לך תראה מה המשפחות השכולות אומרות" כאילו אתה איזה יודע כל. ואל תדאג, לעולם לא תראה אותי קורא לעצמי "מסכן". אני מאושר בחיים שלי, טוב לי, ואני גאה במה שעשיתי ובמה שאני עושה. כשאני טיפלתי בפצועים וחילצתי אותם תחת אש, ואתה באותו זמן היית בים, זה רק גרם לי תחושה טובה שאני עושה עם עצמי משהו ולא רק יושב מאחורי מחשב במן גישה שמאלנית יפה שכזו ומביע את דעתי הרעה על כל העולם מבלי לעשות דבר בפועל. יום טוב.

ק ד ו ש

New member
ועוד דבר.

אם היית יודע את סיפורי האישי היית מבין שהכעס שיש לי על הצבא הוא גדול שבעתיים ממה שיש לך. אני מכיר את המערכת משני הקצוות, הרעה מאוד והטובה מאוד. אבל זה לא סותר את הדיעה שהאידיאולוגיה והחשיבות של הצבא הם מעל הכל. זה שהוא מתנהל בצורה מסריחה ורעה לפעמים, כאן צריך לשפר ללא ספק. אבל לא להתגייס או להתגייס ע"מ לעשות את המינימום, זה בטח לא הפתרון.

ShaharNi

New member
במקומך הייתי הולך לוידאומט הקרוב

לבית ומחזיר את הסרט שאתה חי בו. הוא לא אמר דבר אחד ממה שרשמת, יכולת ההבנה שלך והקריאה בין השורות כנראה מרקיע שחקים, היות וממאמר פשוט, ומעניין הצלחת לפענח צופן סודי להשתלטות על הממשל של "ילד משוחרר בן 22" אני אולי צעיר, אבל די ברור מי קטן המוח פה יום טוב ולהתראות

ShaharNi

New member
תגובה מאוד בוגרת מצדך

רואים שאתה בהחלט יותר בוגר ממני מר סטודנט

למעלה