4 שנים, 3 חודשים ויום

מצטערת,לא הייתה לי סבלנות לקרוא הכל

אז דבר ראשון, אני רוצה להגיד שאני חיילת, בדיוק כמוך, אמורה להיות כבר משוחררת. מעבר לזה, עתודאית - למדתי שנים נוספות בשביל לעבוד בצבא ולתרום באמת כמה שיותר. חזרתי לשירות במאי השנה, טירונות, קורס והגעתי ליחידה. נתחיל בעיניין שבשביל הג'וב המיועד לי, לא היה צורך בטירונות חודש ימים - אני סה"כ צלמת. נמשיך לעיניין הקורס, חודש של בזבוז, אחרי שנתיים לימודים מפרכים להכניס לקורס לצפות בסרטים חודש מיותר. היחידה, יחידה שעומדת בפני סגירה, ואני, חיילת שלפני שלוש שנים בצו הראשון רצו לשחרר אותה, ואמרה לא והתעקשה לתרום. סה"כ מחפשת לעבוד,כמו שאמרת ג'ובניקים לא מחפשים עבודהאלא מחפשים להגיע הביתה מוקדם. אחרי מריבות וויכוחים עם כל העולם בבקשה לעבור יחידה ואחרי 4 חודשים כמטע, הצלחתי, אני לא יודעת אם אנשים יודעים, צלמים מכירים את כל הצלמים ויודעים בדיוק איפה יש עבודה ואיפה לא. הגעתי ליחידה שהמפקד שלה עושה לי "ראיון" אם הוא יקבל אותי ליחידה או לא, מבקש תיק עבודות וכו'... ^אני בראיון עבודה?!^ אחרי שבוע מפרך הוא החליט לקבל אותי, לא שהייתה לו הרבה אפשרויות... אבל הודיע לי שהוא מקבל אותי. (שוב אני מזכירה, אני חיילת שמבקשת עבודה) כרגע אני נמצאת שם כבר שבועיים לא כולל השבוע המבוזבז... עדיין תפקידי הוא לשבת בצד ולא לעשות כלום בדומה ליחידה הקודמת. צה"ל הינו גוף שמבזבז משאבים, מידע אישי שלי, רובם של אלו שסיימו איתי לימודים לא עושים כלום, כ-85%. אז בשביל מה? מיותר.. אני להפך ממך לא אמליץ לאף אחד להתגייס, הצבא לא צריך כל כך הרבה אנשים וכל כך הרבה כח אדם. מצטערת שההודעה יצאה מבולגנת. חן.

זה כל כך מעבר לזה.

חייל שלא רוצה להתגייס ולא רוצה לשרת בצה"ל - יעשה רק בעיות - מיותר להתעסק איתו. לתת ואוצ'ר לכל כך הרבה עתודאים - בזבוז של כסף נוראי ובעיקר בזבוז של זמן לעתודאי אחר כך -אני רק יכולה להגיד שאני מבזבזת את הזמן, כי הצעות העבודה שקבלתי בסוף הלימודים מרובות ויכלתי להתפתח כבר. לא חושבת שכל אחד צריך להתגייס, אני באמת חושבת שצריך לגייס באמת את מי שמתאים ובעיניין של חיסכון.

ק ד ו ש

New member
נו ברור שיש אנשים שמתבזבזים בצבא

והמון כאלה. זה לא אומר שהם לא צריכים להתגייס. זה המחיר שהחברה שלנו צריכה לשלם בשביל שיהיו מספיק אנשים שכן יוכלו לתרום, בין אם בקרבי ובין אם בתפקידים אחרים שיותר משמעותיים בהגנה על המדינה מאשר סתם פקיד\ה באיזה יחידה לא נחוצה. ולמה? כי אם יתנו להרבה אנשים שלא נחוצים אופציה להשתחרר, או לא להתגייס, הרבה אחרים ירצו בעקבותיהם, כי אין כמעט חיילים בצבא שמרוצים באותו רגע. בתור חייל אתה עושה עבודה חשובה אבל אתה שונא את זה לרוב, בעיקר אם אתה בקרבי, ומה שכותב ההודעה הראשית אמר שהוא נהנה מכל רגע, אני יכול להגיד שזה קשקוש. עכשיו לקראת השחרור הוא אומר את זה, אבל אני בטוח שכשהיה תקוע כמה ימים בתוך טנק באמצע מלחמה זה לא היה מהנה. מה לעשות שבמערכת כזאת גדולה אי אפשר לנצל את כולם... זה באסה אבל זה המצב ומה שצריך לעשות זה פשוט לנצל אותם טוב יותר ולא לתת להם אופציה לא להתגייס או להשתחרר מוקדם. כי כמו שאמרתי, ברגע שנותנים לאחד, האחר שכן תורם ירגיש נבגד מצד הצבא והמדינה.

צבא כ העם

תראי, כל עוד צה"ל הוא צבא העם, ולא צבא מקצועי, הוא מחויב על פי חוק לגייס (או לצערי, לנסות לגייס) כל בן או בת 18. ברור שאפשר לעשות משהו יותר מסודר עם כל כוח האדם. למנוע את פליטתם של לא מעט במהלך השירות, או לעשות משהו יותר חכם בכל הסד"כ. יש משהו לא ערכי בחייל או חיילת שמבוזבזים במהלך כל שירותם הצבאי. הפתרונות הם מגוונים - מגיוס חובה גם למשטרה ולשב"ס, או שיבוץ ומיצוי יותר טוב בתוך הצבא עצמו. ממה שאני יודע, ישנו תהליך של שינוי ושיפור. עד אז לדעתי, את צריכה לנסות להפיק את המיטב מתפקידך, אם את מרגישה לא מנוצלת או מבוזבזת, זכותך ליזום שיחה עם מפקדך, על תפקידך. במידה והשיחה לא עוזרת אפשר להמשיך בצינורות המקובלים, ואם הדבר דרוש, גם להגיש קבילה. זה עובד, זאת זכותך.

ק ד ו ש

New member
ובאותה נימה של רעל..

וגם אחרי שחרור אחרי 3 שנים ביחטית בגולני, החלטתי להעלות לכאן סרט של היחידה שהוכן אחרי המלחמה בלבנון.. יש תמונות וסרטונים משם ומעוד כמה גזרות (עזה, איו"ש), אז מי שמיועד לקרבי, או סתם כאלה שמעוניים להוריד... זה קובץ גדול של 190 מגה בערך, והוא בקובץ RAR. קיצור יש באמצע העמוד בערך פרסומת (בד"כ בעברית), שרשום מתחת "this your link......" בצבע שחור. לוחצים על זה לחיצה אחת, ואז יורדים קצת עם העמוד ורואים את הלינק להורדה של הקובץ. תהנו.

ק ד ו ש

New member
נו כוס אמק עם התפוז האלה

http://up-file.com/download/9d4eae929695/--1495---1492---1503----1490---1493---1500---1504---1497-.rar.html

IrIsH BaBe

New member
../images/Emo65.gif אהמ....

מדהיםמדהיםמדהיםמדהיםמדהיםמדהיםמדהיםמדהיםמדהיםמדהיםמדהיםמדהיםםםםםםםם מהמם!! בהחלט מראה את הצד היותר מרעיל של הלוחמים גם בעזה, גם באיו"ש, גם בלבנון...... מה זה???!!?! יש'ך יחידה של חבר'ה מיוחדים. ותמסור להם את זה! יא חבורת מסוקסים תעשו לי ילדדדדדדד
שיואוווווו@#$#$^$^&^&
רצית תגובה מתלהבת לא?

GGG12345

New member
לא יודע איזה אפגני הקים את האתר

אבל באנגלית קלוקלת, בכתב קטן יותר ממה שיש בין האוזניים של פנינה רוזנבלום, רשום: (וזה הציטוט המקורי:"This File delited for abuse If you think what its error Please contact us"). השגיאות לתוהים, במקור.

ק ד ו ש

New member
כן ללא ספק אתר מפגר

פשוט זה אחד האתרים היחידים שמאפשרים להעלות קובץ של יותר מ-100 מגה.

לא עם כל מה שכתבת אני מסכימה

(למשל, אני ממש לא חושבת שכל בני ה18 צריכים להתגייס...) אבל שמחה שיש אנשים כמוך. תודה.

אוריהה20

New member
פששששש סחתיין!!!!

וואו, פשוט אין מילים,בדיוק אחד כמוך אני צריכה:)הלוואי וירבו כמותך בישראל! אידיאליסטים עם כ"כ אהבה לעם ולמולדת... כותב מדהים, המון הצלחה חומד

JimmyAcid

New member
../images/Emo45.gif

כמישהו שרק התחיל את שרותו הארוך רק רציתי להגיד- תודה וכל הכבוד, כל מילה נכונה וכל מילה עוזרת. בהצלחה באזרחות.

reuts88

New member
מזדהה לחלוטין

גם אני מרגישה ככה כלפי הצבא שלנו... אין לנו ארץ אחרת... כולנו עם אחד... מקווה בכל ליבי לצאת לקק"צ... אני רוצה ארון על הכתף!!!!

11AM

New member
מסכים איתך

בתור חייל שהשתחרר לפני 3 שבועות אני מסכים איתך. אמרת דברים מאוד חכמים. רק שלא כל הג'ובניקים יוצאים כל יום (פעם בשבוע או שבועיים במקרה שלי), למרות שזה עדיף לדעתי. אם אתה יוצא כל יום אתה לא תצליח להשיג קשרים כל כך טובים כמו שאתה משיג כשאתה טוחן. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה באזרחות. מקווה שכאפת השחרור לא תהיה חזקה מידיי.

למעלה