נקודת מבט קצת אחרת,
אחרי חצי מהזמן שלך בצבא (אבל כמעט אותו זמן מבצעי),יש לי נקודת מבט קצת שונה על הצבא. בדיעבד, אני לא בטוח כמה הייתי שש להתגייס מחדש היום. הצבא הוא מערכת נפלאה, חיונית ותומכת, הבעייה היא בפרטים. לפני שנתיים וקצתשהו התגייסתי, הייתי בן אדם טוב, מוסרי, אכפתי. היום, פחות משנה לפני שחרור, אני ציני, אדיש והרבה פחות מוסרי. וזה רק כי תפסתי את עצמי בזמן. אין עוד מערכת שמבזבזת לך את הזמן בצורה כל כך אפקטיבית. אין לך עוד מקום בו פרוייקטים נמרחים לאורך זמן שכזה. אין לך מקום בו יש כל כך הרבה אנשים שעושים משהו בלי להבין אותו ובלי לרצות לעשותו. בצבא פגשתי המון אנשים. אפילו לא חבר אחד. עם פחות מחמישה אני שומר על קשר. השאר לא ראויים להתייחסות. מצד שני, הצבא עשה נפלאות בלנתק אותי מכל החברים שהיו לי. יש לי חברים שאבדו לנצח, אחרים התרחקו. עד שהתגייסתי, חשבתי שלהיות לבד זה להיות רחוק מאנשים, אחרי הגיוס הבנתי שאפשר להיות לבד גם אם אתה ישן עם עוד שבעה אנשים בחדר. אין הרבה דברים מרגיזים יותר מלדעת שהאנשים מעליך בורים וטיפשים. הגיון בריא פועל בצבא לעיתים נדירות. אין דבר שמחמם את הלב יותר מלראות כמה שהקצין הישיר שלך, זה שאמור לדאוג לך, לא שם עליך קצוץ. יותר מזה, טיפשות היא מחלה מדבקת. לדייסה שיש לי בראש קראו פעם מוח, הסתדרתי לא רע עם מתמטיקה ויכולתי לנסח משפטים בני יותר משלוש הברות. גם דיברתי בעברית תקינה. היום? היום אני מתקשה לחבר בלי מחשבון, מי ששומע אותי מדבר ותוהה למה אני עוצר כל פעם לפני שאני אומר "כביש" או "אוטו" - זה כי בצבא אין כבישים, יש צירים. ואין כלי רכב, יש גלגלים. התחלתי לדבר בראשי תיבות ארוכים יותר מהמילה עצמה. החיים שלי נגמרו. אחרי חודש בו אני רואה את הבית פעמיים בחודש כבר לא היו לי חיים מחוץ לצבא. אחרי שלושה חודשים הפסקתי לדבר עם חלק מהחברים שלי - לא היה לנו על מה לדבר. ולי יש מזל, לי לא הייתה חברה כשהתגייסתי. לא היית צריך להתמודד עם הפרידה יחד עם הנאחס של הצבא. אני כבר לא מדבר על השעון הביולוגי שלי. לתקן אותו ייקח לי זמן לא מבוטל. כל מחזור השינה שלי הלך.איזה מין בנאדם הולך לישון בשבע בבוקר וקם בשתים עשרה בצהריים? ובשביל מה? בשבל לשמוע את החי"רניקים מריצים דאחקות ברשת קשר מבצעית? בשביל לרדוף אחרי שועלים שחוצים את הגבול? באמת, יש הרבה דברים מרגיזים בצבא. זו אחת המערכות המטופשות ביותר שאני מכיר. אבל בכל זאת - עשו לעצמכם טובה ותתגייסו. יש דברים שחשוב לחוות, גם אם הם לא נעימים.