4 שנים, 3 חודשים ויום

shmupster

New member
מסכימה בהחלט!!!

כן אומנם אני ג'ובניקית... וחוזרת כל יום הביתה בארבע.. אבל אני מזדהה עם כל מילה ומילה שאמרת.. ואני לא מוצאת שום נחמה בשום דבר..גם לא המוזיקה שלי ולא המחשבה שאני תורמת למדינה..

yshavit

New member
חוויות? מה עם לתרום?

למלות את החובה שלך כאזרח ישראלי? לא הזכרת פעם אחת את הרצון לתרום

עמית ו

New member
תרמתי במשרד.

מי שבא לצבא בשביל לתרום - שישכח מזה. במקרה הטוב 10%מהזמן בו הוא נמצא בצבא הוא עושה משהו תורם, בשאר הזמן נמצאים בשמירות\מתצפתים על שטויות\מאזינים לשטויות\נמצאים בבסיס מחוץ לתפקיד. אם צה"ל היה ארגון כלכלי הוא היה קורס. למה? כי את "התרומה" של כל חייל אפשר להשיג ע"י שכירת עובדים בחצי מחיר (וצה"ל משלם המון על כל חייל, הרבה מעבר ל300-700 ש"ח משכורת - זה אוכל ולינה וציוד, זה חשמל ומים וביטוח בריאות) מה גם, שהרצון לתרום נשחק מהר מאוד, אחרי שנה ומשהו-שנתיים הרצון הזה הופך לנדיר מאוד. לרוב הוא יישאר אצל אלה שלא באמת עושים משהו (באופן לא מפתיע, רובם קצינים)

yshavit

New member
אתה סתם ממורמר

שלא מבין שאין לו ארץ אחרת. ואם הבנתי נכון אז אתה בעצם מעדיף לזכור תאילנדים שילחמו בשביל שנחייה כאן? אפשר לדעת איפה אתה משרת?

הוא אולי ממורמר

אבל אתה ילד קטן שלא מבין מהחיים שלך (ואמנם אתה לא מכיר אותי, אבל תסמוך עלי בזה, א-ת-ה ל-א מ-ב-י-ן), תנסה לקרוא מה שרשמת בעוד שנתיים-שלוש. אני ממש לא אדם דתי, אבל במקורות יש משפט יפה: "אל יתהלל חוגר כפותח", תבדוק מה זה אומר ותפנים.

michelle2113

New member
כולי הערכה אליך, על כך שתרמת והרגשת

ככזה. אבל לא לכולם הצבא מתאים. לא כולם מתחילים מ"אפס" חסר בטחון והופכים ל"גבר גבר", עצמאי, שדואג לעצמו ועומד על שתי רגליו. אבל אני עדיין מאוד מעריכה אותך ומודה לך. תודה.

מעריכה את מה שכתבת..

באמת כל הזמן בבצפר טוחנים לנו על הצבא.. הצבא זה הנושא השנתי של שיעורי חברה עכשיו, לקראת הגיוס וכל זה.. וכל הזמן יש שאלות על מוטבציה.. צריך להביא את מה שכתבת להקריא בכיתה או משהו, תאמין לי.. יומטוב..(=

LoLi Goddess

New member
הממ... רציתי להגיד לך...

שממש התעמקתי במה שכתבת... לא יכולתי להפסיק לקרוא אפילו לשניה אחת... אני מתגייסת עוד 3 ימים. ביום רביעי הקרוב... כמובן שאני קצת מתרגשת וכל זה, אבל החלטתי ללכת בגישה חיובית ולתת מעצמי את המקסימום שאני יכולה, ובאמת שיש לי מוטיבציה אבל אחרי שקראתי את זה - המוטיבציה שלי עלתה אפילו עוד יותר... כל הכבוד לך, בהצלחה באזרחות

עודדיקו

New member
חזק ואמץ

ראשית אני אומר לך תודה- אחת כזאת מכל הלב!!!! שנית, לאחר שקראתי את כל התגובות אני גאה להגיד שהעלת לי את המוטיבציה יותר ממה שהייתה. אני מתגייס עוד שבועיים, סיימתי שנת שירות לא קלה וכעבור שנה בה חייתי עם אוכלוסיה מאוד פגועה מהחברה הישראלית הנחותה והמוכה אני גאה להתגייס לצה"ל. דבריך גרמו לי לחשוב שוב על המסלול בו אני מעוניין ללכת בצבא ולמרות שאמא מאוד מודאגת אני מחליט סופית כעט ללכת לחיל קרבי- עם כל הקושי שבזה. אני חושב שדבריך, יחד עם כל התגובות צריכים להתפרסם כדיון בבתי הספר התיכוניים על מנת להעלות מוטיבציה ובעיקר מודעות של בני הי"ב היום. אני אישית ידאג שזה יתפרסם ובתיכון בו למדתי. אני מעריך אותך על הדרך בה בחרת ואני מקווה לטובת כולנו שתמשיך לעסוק בדברים חיובים וקהילתיים גם באזרחות. שוב- המון תודה- ובהצלחה

שד1נית18

New member
סחטיין

ואללה אני איתך בכל מילהה ואני בעצמי עוד 3 חודש מתגייסת והייתי מתה לשרת בקרביי אין על קרבי ולדעתי כל גבר שמסוגל צריך ללכת לקרבי למה אנחנו צריכים להגן על המדינה הזאת!

sweet fairy

New member
אתה צודק שאתה אומר שזה חוויה

אבל זה חוויה רק למי שהולך לקרבי... מי שאין לו אפשרות ללכת לקרבי זה לא כזה כיף

Krishi

New member
איזה שטיפת מח, לא מאמין שקראתי הכל

4 שנים ו-3 חודשים ויום ואתה עדיין כל כך עיוור? אני שנתיים וחודש בצבא, ואם יש מסקנה אחת גדולה שהגעתי אליה זה שצה"ל היא מערכת דפוקה ורקובה מהיסוד. אין הגיון, אין צדק, אין אכפתיות. בני אדם לא בהכרח מתבגרים ומשתנים בצבא... או שבעצם כן משתנים, לרעה.. מרוב שהמח מתנוון... הייתי מביא דוגמאות.. אבל אין לי כח. תשאלו כל חייל שני והוא יספר לכם על איך התנכלו אליו פעם ועד כמה יש לו מפקדים מפגרים שלא שמים עליו בשיט. ואני לא מדבר רק עם ג'ובניקים.. גם חלק מהקרביים, המורעלים ביותר. מליוני אנשים בעולם מסתדרים מצויין בלי שירות צבאי, האם באמת צריך צבא כדי לדעת לשרוד בחיים? שיהיה ברור.. אני לא אומר "לא להתגייס".. שירות בצה"ל הוא חובה בישראל ואם אתה יכול רפואית/נפשית אז תתגייס ותתרום. תאמינו לי שמאוד לא רציתי להתגייס ואם זה היה תלוי בי הייתי עובר לארץ אחרת עוד לפני הגיוס אבל זה לא תלוי בי.. חשבתי אם כבר אז להיות נהג 3 שנים ובסוף איכשהו נפלתי על פקח טיסה (חשבו שאני חכם, זה או זה או ממר"ם או מודיעין..) ואני נותן את ה-3 שנים לא משנה עד כמה שאני לא אוהב את זה. אני פשוט רוצה להראות שזה לא כל כך טוב ויפה, והרבה פעמים.. פשוט מסריח. אז מה יש לנו? שירות צבאי, מה הוא נותן: תרומה למדינה, להכיר אנשים חדשים (שבדרך כלל רק אצל קרביים הופכים לחברים אמיתיים), לאסוף חוויות, אולי לפתח תכונה או 2 שלא היו לך עד אז. אזרחות, מה היא נותנת: כל מה שאמרתי שהצבא נותן (אפשר לתרום למדינה גם באזרחות) ואפילו יותר, ולא צריך לסבול 3 שנים (או יותר) במערכת צבאית. הצבא לא מבגר אותך ולא כלום. הצבא זה בועה, מסגרת שבה דואגים לך מכף רגל עד ראש. כמובן שצריך פה ושם לעמוד על שלך.. אבל בסופו של דבר דואגים לך לרפואה, ולאוכל, ולמגורים ולהכל. ואז אתה יוצא מהצבא ומה? אתה עדיין צריך ללמוד איך להתעסק עם החשבונות.. וההלוואות... והבנקים.. והדירה והאוטו ובתי חולים והעוד 20 אלף דברים שלא היית צריך לחשוב עליהם בכלל בצבא. וזה במקרה ואתה מצליח להסתדר עם החיים שאחרי הצבא.. כי יש הרבה כאלה שלא הצליחו, ואם נראה לך שהמדינה דאגה להם אחרי השירות שהם נתנו לה אז אתה טועה. 3 שנים הרסו חיים שלמים. קטפו ילדים בשיא פריחתם, ירקו עליך בצבא וירקו עליך גם באזרחות. רק מהיחס של הצבא כלפי חיילים מתאבדים אפשר לראות כמה הערך של "חיי אדם" הוא די נזיל בצבא. (ויצא לי לקרוא מלא כתבות ותחקירים ואירועים, חיי אדם פה על כף המאזניים וכולם מתעלמים) ושוב, אני לא אומר לאנשים לא להתגייס, להתגייס זה חובה ואין מה לעשות עם זה, מי שיתרום יתרום ומי שלא לא אבל על זה אין לנו שליטה כבר, מה שחשוב שאנשים יבינו... שחלקם כנראה יבזבזו 3 שנים מהחיים, שהם נכנסים למקום שהוא לא בהכרח טוב (איזה בהכרח... בכלל לא).. ושלא לכולם זה יתאים, ושהתרומה למדינה, כמה שהיא חשובה.. אולי לא שווה את הנזק הנפשי או הפיסי שהיא גורמת לחייליה (ואני לא מתכוון לנזק עקב פיגוע/מלחמה, אלא עקב כשלים במערכת הצבאית שלנו)

Krishi

New member
דרך אגב..

כשרשמתי שהצבא ידאג לאוכל והרפואה והכל.. קחו את זה בעירבון מוגבל, מאוד מוגבל, בעיקר לקטע של הרפואה..

אבל אתה חושב על זה..

שמהתחלה לא רצית צבא.. אולי זה השפיע עליך לאורך כל הזמן הזה כל המחשבה של "אני לא אוהב, אני לא רוצה" באת בגישה שלילית מההתחלה.. לא באת בנסיון להעביר את הזמן הזה בדרך הכי טובה שאתה יכול.. ואני חושבת שזו הייתה טעות.. יכול להיות שגם אם היית נכנס בגישה כזאת היית יוצא עם אותה תחושה של "בזבוז זמן" אבל לפחות היית אומר שבאמת רצית לנסות.. שבאמת באת בגישה חיובית.. ולא בקטע של "אני לא יכול לטוס.. אין לי ברירה.. טוב אני אהיה בצבא".. אתה אומר אני נותן את ה-3 שנים.. כאילו בכוח כזה.. זה לא דבר שבא מרצון שלך.. צבא לא מבגר אתה אומר..? מצטערת להגיד לך שצבא ביגר המוןןןןן אנשים שאני מכירה... כן אולי לא באופן ישיר כי באמת דואגים לך להרבה.. אבל צבא בהחלט מבגר.. ושוב הקטע של לא לכולם זה מתאים... מי שלא ניסה ולא נכנס למסגרת הזאת של צבא לא יכול לדעת כמה זה מתאים או לא מתאים לו.. אז בלי לשפוט לפני שמנסים משהו.. אולי מישהו ישנה את הדעות שלו בדרך.. אם הוא יחשוב טיפה יותר חיובי ויבוא עם טיפה יותר רצון לגיוס..

Krishi

New member
אני הכי אובייקטיבי שיש

אל תנסי לסלף את דבריי רק כי המוטיבציה שלי לא הייתה בשמיים. לא אמרתי לך דעות שלי על זה שהצבא הוא חרא ולא צריך להתגייס. ציינתי רק עובדות. אין שום דבר ממה שאמרתי שם שלא קורה להרבה מאוד חיילים. הדבר היחיד שאמרתי שאנשים ידעו למה לצפות. כי אולי הבחור למעלה הצליח להתגבר על הכל עם האובר מוטיבציה שלו.. אבל לא כולם כמוהו, וחבל שהם יחטפו את הכאפה שלהם במיוחד אחרי הנאום הסופר פטריוטי שלו. צבא מבגר כמו שהחיים מבגרים, אין הבדל... ואם כבר מישהו מדבר פה בלי ניסיון בכלל זה את. אני כבר נמצא במערכת הזאת לא קצת זמן.. אני יודע על מה אני מדבר. ולא פירטתי על עצמי יותר מדי כי אני לא הנושא פה, אבל אם התעקשת להתעמק ספציפית בשירות שלי אז אני אסביר: רציתי להיות נהג... הציעו לי פקח טיסה (בין השאר). אחרי שהסבירו לי על התפקיד ועל האפשרויות שלו ושזה בין התפקידים הג'ובניקיים הכי טובים בחיל האויר הרעילו לי ת'צורה ואני כבר תיכננתי איך אני הולך ללמוד הכי רציני... ולצאת לקצונה.. ולהפוך לקצין מגדל.. ולחתום קבע כמה שנים.. ואחרי זה לעבוד בזה באזרחות ומה לא. לקח לי פחות משנה להבין לאן בדיוק נכנסתי וכמעט שנה וחצי לעשות משהו בנידון.. וכל מי שמכיר אותי יודע שאני הבן אדם הכי אופטימי בעולם. תגידי לי שאני אמות עוד חודש וגם בזה אני אמצא דברים טובים. אבל הצבא כמעט שבר אותי וכמעט יצאתי ממנו אלמלא עברתי בסיס לתנאי שירות הרבה יותר טובים (ועדיין פקח טיסה).. מה שמראה שוב, בני אדם הם שונים, מה שאחד יכול אחר לא. ואנשים צריכים לדעת שהם נכנסים למקום שיש בו הרבה חרא ולא בטוח שיש להם מספיק רעל ומוטיבציה כמו שהם חשבו שיש להם כדי לשרוד כמו הבחור שהרביץ פה ת'נאום הזה.

בסדר יכול להיות..

לא אמרתי שלא... האמת שאתה די סותר את עצמך.. מצד אחד אומר בהודעה הקודמת שהתגייסת אחרי שהבנת שלטוס לחו"ל במקום שירות אתה לא תטוס ונכנסת בלי חשק ורצון ומצד שני בהודעה האחרונה אמרת שנכנת לצבא מורעל על התפקיד והתלהבת.. אני לא מבינה איך שניהם מסתדרים ביחד.. =/

למעלה