איזה שטיפת מח, לא מאמין שקראתי הכל
4 שנים ו-3 חודשים ויום ואתה עדיין כל כך עיוור? אני שנתיים וחודש בצבא, ואם יש מסקנה אחת גדולה שהגעתי אליה זה שצה"ל היא מערכת דפוקה ורקובה מהיסוד. אין הגיון, אין צדק, אין אכפתיות. בני אדם לא בהכרח מתבגרים ומשתנים בצבא... או שבעצם כן משתנים, לרעה.. מרוב שהמח מתנוון... הייתי מביא דוגמאות.. אבל אין לי כח. תשאלו כל חייל שני והוא יספר לכם על איך התנכלו אליו פעם ועד כמה יש לו מפקדים מפגרים שלא שמים עליו בשיט. ואני לא מדבר רק עם ג'ובניקים.. גם חלק מהקרביים, המורעלים ביותר. מליוני אנשים בעולם מסתדרים מצויין בלי שירות צבאי, האם באמת צריך צבא כדי לדעת לשרוד בחיים? שיהיה ברור.. אני לא אומר "לא להתגייס".. שירות בצה"ל הוא חובה בישראל ואם אתה יכול רפואית/נפשית אז תתגייס ותתרום. תאמינו לי שמאוד לא רציתי להתגייס ואם זה היה תלוי בי הייתי עובר לארץ אחרת עוד לפני הגיוס אבל זה לא תלוי בי.. חשבתי אם כבר אז להיות נהג 3 שנים ובסוף איכשהו נפלתי על פקח טיסה (חשבו שאני חכם, זה או זה או ממר"ם או מודיעין..) ואני נותן את ה-3 שנים לא משנה עד כמה שאני לא אוהב את זה. אני פשוט רוצה להראות שזה לא כל כך טוב ויפה, והרבה פעמים.. פשוט מסריח. אז מה יש לנו? שירות צבאי, מה הוא נותן: תרומה למדינה, להכיר אנשים חדשים (שבדרך כלל רק אצל קרביים הופכים לחברים אמיתיים), לאסוף חוויות, אולי לפתח תכונה או 2 שלא היו לך עד אז. אזרחות, מה היא נותנת: כל מה שאמרתי שהצבא נותן (אפשר לתרום למדינה גם באזרחות) ואפילו יותר, ולא צריך לסבול 3 שנים (או יותר) במערכת צבאית. הצבא לא מבגר אותך ולא כלום. הצבא זה בועה, מסגרת שבה דואגים לך מכף רגל עד ראש. כמובן שצריך פה ושם לעמוד על שלך.. אבל בסופו של דבר דואגים לך לרפואה, ולאוכל, ולמגורים ולהכל. ואז אתה יוצא מהצבא ומה? אתה עדיין צריך ללמוד איך להתעסק עם החשבונות.. וההלוואות... והבנקים.. והדירה והאוטו ובתי חולים והעוד 20 אלף דברים שלא היית צריך לחשוב עליהם בכלל בצבא. וזה במקרה ואתה מצליח להסתדר עם החיים שאחרי הצבא.. כי יש הרבה כאלה שלא הצליחו, ואם נראה לך שהמדינה דאגה להם אחרי השירות שהם נתנו לה אז אתה טועה. 3 שנים הרסו חיים שלמים. קטפו ילדים בשיא פריחתם, ירקו עליך בצבא וירקו עליך גם באזרחות. רק מהיחס של הצבא כלפי חיילים מתאבדים אפשר לראות כמה הערך של "חיי אדם" הוא די נזיל בצבא. (ויצא לי לקרוא מלא כתבות ותחקירים ואירועים, חיי אדם פה על כף המאזניים וכולם מתעלמים) ושוב, אני לא אומר לאנשים לא להתגייס, להתגייס זה חובה ואין מה לעשות עם זה, מי שיתרום יתרום ומי שלא לא אבל על זה אין לנו שליטה כבר, מה שחשוב שאנשים יבינו... שחלקם כנראה יבזבזו 3 שנים מהחיים, שהם נכנסים למקום שהוא לא בהכרח טוב (איזה בהכרח... בכלל לא).. ושלא לכולם זה יתאים, ושהתרומה למדינה, כמה שהיא חשובה.. אולי לא שווה את הנזק הנפשי או הפיסי שהיא גורמת לחייליה (ואני לא מתכוון לנזק עקב פיגוע/מלחמה, אלא עקב כשלים במערכת הצבאית שלנו)