4 שנים, 3 חודשים ויום

demoloc

New member
לא אכנס לפן הפוליטי של דברייך

אכנס לעובדה שחוץ מהשתלחות פוליטית לא הגבת לדבריו כלל אלא רק לנאום קבוע מראש של מפלגות השמאל הקיצוני. בלי הקשר לסיבות ולרקע הפוליטי שאתן בעוד כמה דקות לכל זקני האומה לתת לך הסיבות למה את טועה ולמה אני טועה וכו', החייל החביב למעלה טען רק במיידי . כלומר, חיסול של מחבל חם הוא ללא ספק הגנה ישירה על אזרחי מדינה, אני לא מדבר על האי צדק שגרם לו ללבוש את החגורה, תני לפוליטיקאים להתבוסס בזה. אני מדבר במיידי וגם הוא דיבר, הוא לא טען שהוא שומר על המאזן הצדק העולמי או על השיוויון בעולם , רק על החלקת אלוהים הקטנה שלו,החברה אמא אבא ושמוליק החתול. יש להבדיל בין החייל לפוליטיקאי, וכל עוד החייל לא ביצע אף פקודה בילתי חוקית בעליל אין להאשים אותו בדבר ואין לתקוף אותו. התלונות שלך כלל לא מופנות כלפיי החייל אלא רק נאום שחוק.

mdsr

New member
לונה, אתה כותב יפה, אבל...

... אבל אתה בעצמך קורבן של שטיפת המוח עליה אתה מדבר. זה הכל שטויות פשות תנסה לחשוב יותר בכיוון של הסכימה הזאת: פחות חייל 1 שלא התגייס (כי הוא יותר חכם והוא הומוניסט גדול) - פיגוע אחד יותר.

THC MaN

New member
איך אתה יודע את זה אם לא התגייסת?

נכון מאוד, בגלל שאתה חכם אז יש לך גם פוזה של בנאדם הומני ובתור בנאדם כזה אסור לך לתמוך בדיכוי.. אבל אתה יותר גרוע מחברי הכנסת ומכולם - אתה מקבל דברים שאמרו לך בתור תורה מסיני ולא בודק כלום. אם היית חייל היית מבין שהמדינה באמת צריכה אותך.. אבל זה לא משנה כי הרי אתה חכם יותר מכולנו.. כשתגדל תבין. אתה עדיין מפגר שכלית שחושב שהוא חכם מכולם - בדיוק כמו בגיל הגן. אני בטוח שאתה משוכנע ב100 אחוז שכל האספסוף הימני שחיפש לריב מכות בכיתה ג' מחפש להרוג ערבים בגיל צבא. זאת המחשבה של כל האנשים ה"נהורים" כמוך. תתבגר

אז מה אתה מציע?

לבטל את הצבא ולהיות נתונים לחסדיהם של שכנינו? אני בטוחה שאפילו אתה לא עד כדי כך הוזה. קל להעביר ביקורת יפת נפש מבחוץ, אבל להתגייס לקרבי ולהיות לוחם בעל מצפון - זה לא, מה פתאום, לא בשבילך. אתה לא יכול להרשות לעצמך 3 שנים בלי שיינקין.

למה לא להגיד שטויות

בס"ד ערב טוב. היום נלמד מדוע לא להגיד שטויות. כי כן, טחנו לנו את השכל על המערכת הצבאית. בבית, במערכת החינוך, בקייטנת-הצבא המכונה גדנ"ע שאליה עודדו אתכם ללכת בבוסף, ולא במקום טיול שנתי בי"א, בתמונות של חיילים בפרסומות, במד"ניות ששלחו לכם לביה"ס, בתוכניות נוסח "הדור הבא", בשאלוני מוטיבציה, בימי חיילות בבקו"ם, בסלנג הצבאי שנמצא בכל מקום, בטיולים בעקבות לוחמים, ובכל מסגרת שליוותה אתכם מגיל אפס. בשום שלב לא עודדו אתכם לשאול למה. ואתם יודעים למה לא אמרו לכם לשאול למה? כי ידעו שאתם אנשים חושבים. שיש לכם מערכת פיזיולוגית מדהימה שהמדע לא יודע כיצד היא פועלת, שנקראת "מוח", או בלשון אחר, "שכל". כי ידעו שאתם מספיק עצמאיים ונבונים לשאול את עצמכם, לגבי כל דבר, למה. ורצו שזה יבוא מכם, ולא לדחוף אתכם לזה. וכי ידעו שתגיעו לתשובה הנכונה לבד. או לפחות קיוו. כי שיערו שאתם תבינו שצבא ההגנה לישראל, כן הוא, הצבא שמגן על המדינה שלנו, על החיים שלנו והקיום שלנו, כמדינה יהודית ודמוקרטית, המדינה היחידה, המשתרעת על פני טריטוריה מצומצמת, והיחידה שיש לעמנו על פני כל כדור הארץ, וככל הידוע לנו, גם ביקום כולו. כי ציפו שתזכרו את שקרה לפני 50 שנה באירופה, כשלא היה לנו את הכוח והיכולת להגן על עצמנו, ומיליוני יהיודים נטבחו ונהרגו בשל היותם יהודים, ותדעו, שבזכותכם ושכמותכם, דבר זה לא יהיה עוד. כי אין שום דבר טוב שונה בכך שיהיה לך מספר אישי שהוא אינו מעל השם שלך, אלא בא בנוסף לו, בצמוד אליו, מאשר מס' הזהות שלך, מס' חשבון הבנק שלך, או מס' הרשיון שלך. כי המס' בסה"כ עוזר למערכת הגדולה לשייך אותך חד-חד ערכית, ולהמנע ממצבים ששני בעלי שם זהה יקבלו טיפול לקוי. כדי לעשות סדר במערכת. כמו מספר הזהות שלך, שאומר שאתה חלק ממדינת ישראל, כך המס' האישי, אומר שאתה חלק מהמערך שנקרא צבא ההגנה לישראל. אתה לא שייך אליו, אתה חלק ממנו., וכן, אתה יכול להשפיע. אין שומדבר טוב בצורת חשיבה שמעדיפה אותך מספר, בורג קטן במערכת שמציית לפקודות. ואיזה מזל הוא שלא כך הדבר בצבאנו הקטן. כי איזה מזל, שאע"פ שזה נכון שהצבא שלנו לא בנוי בצורה החכמה ביותר, ונכון שהוא עושה טעויות, וגורם לעוולות, אבל אתה יכול לשפר. ואתה זה שבוחר אם אתה תהיה בורג קטן שנמצא בערכת, או הבורג הזה שמחזיק הכל, גלגל השיניים שעוזר לכל המערכת לפעול, להסתובב. אתה יכול להיות השמן שמשפר ומייעל את העבודה, ואתה יכול להיות הכפתור המיותר שרק מחכה להשתחרר, לא מסייע למכונה לפעול. ואם תזכור שהמכונה הזו, היא האחראית לבטחונה של מדינת ישראל, לשלמותה של משפחתך, של היקרים לך, ולריבונותה של מדינתך, תוכל לבחור את הבחירה המושכלת. ותוכל גם אתה, להיות קצין, ואפילו בתור חייל חובה רגיל להשפיע רבות. תוכל להסתכל לעצמך במראה, ולדעת שעשית משהו, שעזרת. לראות את המשפחה, החברים, החברה, האהובה, ולדעת שעזרת בשמירה עליהם, על היקר לך מכל, על היקר להם מכל- על חייהם. כי חברה שהיא באמת חושבת, ומתקדמת, ומתכוונת ברצינות לכל הערכים הנאורים והדמוקרטיים שהיא מתיימרת להם, מעדיפה נשים וגברים חושבים, עצמאיים, שמקבלים החלטות לבד, מתוך הליך מחשבתי ולא מתוך לחץ חברתי ושטיפת מוח, ולכן חברה שכזו מטפחת את בני נעוריה, נותנת להם את היכולת והאחריות לפרוח, להביע את עצמם, להראות את יכולותיהם. נותנת להם אחריות אדירה וכוח עצום, מכשירה אותם ומשקיעה בהם משאבים עצומים- במטרה שאלו יחזירו ויתרמו לבטחונה ושלמותה.. כי היכן עוד תמצאו עוד מקום שבו בני 19 יוצאים למבצעי קומנדו במחוזות רחוקים, עושים מבצעים שהמדע הבדיוני לא חלם עליהם.. היכן עוד תמצאו אנשים בני 19 המוכשרים לעבודת מודיעין יוקדת, אחראים על מידע מסווג ורגיש, מסייעים לדרגים הבכירים ביותר.. כי היכן עוד תמצאו בחורים בני 19 להם ניתנה הזכות לשרת את מדינתם, לשמור על חיים.. שהפקידו חיי אדם בידיהם.. זה אינו דבר של מה בכך.. הסמל הזה שמשרת כרגע, משפיע באופן ישיר על חייהם של אנשים רבים כ"כ? והיכן עוד תמצאו את המערכת האומרת כי ישנה היררכיה, אך המעודדת כל חייל, בכל מעמד לבוא בהצעות שיפורים וייעולים עד לראש הפירמידה? ואיפה עוד תראו בחור בן 19, סמל, מראה לאלוף, אדם בן 45, מערכת שהוא פיתח, שעומדת היום בתנאים מבצעיים ומצילה חיים? כי ציות הוא לא ערך עליון, אך הוא חיובי. כי בלי הציות, הלא עיוור, לא ניתן לשלוט בכוח גדול. כי בלי הציות אין סדר. ואם אין סדר אין בטחון. והרי לשוטר אתם מצייתים. לחוקי המדינה אנו מצייתים. וכלל, הרי אין ציפייה שלחוקי המערכת הצבאית, בה החייל נמצא, הוא לא יציית? <<אני לא אגיב לחלק הפוליטח>> אבל כן, אתה יכול להיות הומני, ולחיות עם הידיעה, שעשית כל מה שעשית מכורח, בשל האילוץ, ולא מתוך ששון להכאיב ורצון להקשות.. תוכל להסתכל על עצמך במראה, לחיות עם עצמך, בידיעה שאתה חלק מהמערך שמגן על המדינה שלך. אם אזרח יותר טוב הוא אזרח שהיה חלק ממעשי הגנה על ארצו, ממעצרים לא הכרחיים, מעילוי, מגבורת נפש, מהגנה על מרקם החיים של אוכלוסייה שנמצאת תחת עינו הפקוחה, אוכלוסיית מדינתו. אם אזרח יותר טוב הוא אדם שלמד לחדד את מוחו וחושיו, להפעיל את כושר השיפוט שלו, להתעלות על הכעס והפחד, לשפוט במוסר, לעזור לחברים בעת צוקה ומצוקה, להיות חבר לנפש ולחיים, שלמד לציית לפקודות ולשפר את הפקודות הלא טובות, שלמד שהכוח האמיתי הוא בנפש, שלמד שהכוח המותר הנו המינימלי ביותר האפשרי.. אם אזרח יותר טוב הוא אדם שרוצה לחיות בחברה של "כל ישראל ערבים זה לזה", בחברה שערכיה הם ערכי המוסר, הרעות, הדמוקרטיה, המסירות נפש, ושאר המאפיינים הידועים לעם ישראל במרוצת ההסטוריה, אז כן - הצבא הופך אותך לאזרח יותר טוב.

ולסיום

בס"ד כל עוד בלבב פנימה נפש יהודי הומיה ולפאתי תקווה קדימה עין לציון צופיה עוד לא אבדה תקוותנו התקווה בת שנות אלפיים להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון וירושלים

niruzu

New member
אנחנו כבר עם חופשי

מה לכל הרוחות התקווה קשורה עכשיו??

heartnet

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

לא היתי יכול לנסח את זה טוב יותר, כל הכבוד

ran 15

New member
תתני את המדינה לערבים וזהו!..

לכותב המאמר - מדהים! תודה רבה (הוספת רעל לרעל אבל בסדר הרי אני אקבל במהלך השנה הקרובה עוד הרבה מהסם הטוב הזה...
) בהצלחה באזרחות!... ולזאתי שוצה לתרוםתמדינה לכל הערבים...פשוט בושה..הרי בטח ידעת טוב מאוד להנות מהמדינה שאת יושבת בה ומדברת ככה..את יודעת טוב מאוד !! אפילו מצויין לחיות במדינה שדם של אלפי יהודים ! נשפך פה בגלל שנאת חינם...אם כל כך כואב לך לחיות כאן...תעזבי ,ף אין צורך האנשים שהם שונאי ישראל ועוד בתוכנו... אני מנסה להבין את ההשקפה שלך , את בעצם יורקת לבא ממנה את שותה , את לא מעריכה את הצבא שבזכותו את יושבת כאן ...אז מה עדיף בלי צבא ? מה עדיף בלי מדינה ??....לא מתאים לך , כמו רשמתי כבר...תקומי קחי מקל קחי תרמיל ותעזבי המדינה... הלחימה בשונאי ישראל היא לחימה חשובה , היא לחימה כדי שאת (כן בין יתר לצערי הרב) תוכלי גם את להביע דיעה ולחיות כאן גם אם אני לא מסכים איתך אני עדין חושב שאני אלך לשרת כדי שגם אנשים כמוך יוכלו לגור פה הרי זה מדינה חופשית..הלחימה היא דרך שלנו להיאבק ושלרוד..כי כרגע כמו שהמצב נראה המדינה צריכה ותצטרך כנארה לשרוד עוד כמה וכמה טלטולים ומלחמות כדי שיפנימו שכאן זוהי מדינת היהודים , מדינה המשמשת מקלט לעם היהודי בתפוצות... אני לא יודע מה איתך , אבל כשאני רואה את הדגל אני מיד חושב על כל הנופלים על כל הפצועים על כל מי שסבל מזה , על כל הגיבורים (ואתה כל כך צודק שאתה מכנה אותם כך הם פשוט גיבורים ) על כל הטלאות שעברנו בשיל המדינה...נורא קשה לי לשמוע אנשים שמבדרים נגד המדינה נגד הצבא... נכון שלא הכל מושלם וכמו שהוא רשם , אני ממש מסכים ..אז במקום לעמוד מהצד והלקטר וללכת עם הזרם אולי תובילו את הזרם אולי תתפסו יוזמה..??.. לסיכום, אני מקווה שלא יהיו הרבה אנשים כמוך שהם בפירוש שונאי מדינת ישראל...צבא ההגנה לישראל האו אינו "כובד" האו אינו "טובח" והוא לחלוטין חלק חשוב, חלק נכבד , ואם כי אפילו אפשר להגיד שהוא גרעין של מדינת ישראל.. להבא הייתי ממש רוצה שתחשבי שוב לפני שאת רושמת דבר כזה..ולו מהסיבה הכי פשוטה ! , אין לנו ארץ אחרת , אין לנו אוהבים בגולה ואת יודעת מה ?? אם לא תיהיה לנו מדינה , נוכל להגיד שלום ליהדות שלום ליהודים ובאמת באמת שלא ממש ישמחו לתת לנו לחיות במדינות אחרות...לעומת זאת הערבים "שלך" יש להם הרבה "ארץ אחרת" . ושוב פעם לכותב המאמר...מילה אחת - מ-ד-ה-י-ם!!!...

תרשי לי להגיב

אני אומר, שעד שאתה לא רואה את זה בעניים, זה לא זה. אני מאד מקווה שיצא לך להיות בכפר פלשתיני באיו"ש או, בבית חנון, למשל. אני מקווה שחוץ ממה שאת מתארת שמת לב לדברים אחרים. כמה שזה יפה או לא, כמה שזה מודרני או לא, או כמה שזה מערבי או לא, השכנים שלנו, לפחות כרגע לא אוהבים אותנו. ראיתי את השנאה בעניים. ראיתי את ההסטה שלהם, המסר הוא פשוט, אין לנו כמדינה יהודית, כיהודים, שום זכות קיום. אז נכון, אולי זה לא הרוב, אולי לא נכון להאשים אוכלוסיה שלמה בשל דעות מנהיגיה, אבל עד שהצד השני לא יפסיק לאגור נשק ולהשתמש בו, או לפחות לחנך לשלום, ולא למלחמה - כמונו, עד אז אסור לנו, במיוחד במזרח התיכון להושיט את הלחי.

אני אצמצם לתגובה למשהו אחד- היית?

את היית בשדרות? ומה עם קריית שמונה או מטולה? ואני לא מדברת על אחרי המלחמה האחרונה. אני מדברת על תמיד. כל שבוע נופלים קסאמים על שדרות. כבר כמה שנים תושבי הצפון שקרובים לגבול לא רגועים... ומה עם התקופה הארוכה שתושבי גילה לא היו רגועים?

למעלה