תפנית בעלילה

...

1. טוב. ואני כן. אני מסוג האנשים שפותחים בשיחה עם אנשים שלידם, במיוחד כשהם לחוצים (=מיד לפני ראיון) וכשהם מניחים שגם האחרים נמצאים איתם באותה הקלחת (=יושבים מחוץ לדלת משרד המראיין, הנחה סבירה. אם כי פעם יצא לי ככה לפתוח בשיחה עם מי שהיתה אח"כ מראיינת שלי). אז לי יש קצת מידע שם, לך אין כ"כ. לא מבינה למה העלית את הנקודה הזו. 2. לדעתי זה לא חשוב רק למי שרצה להמשיך באקדמיה. הרבה אנשים רוצים באמת ללמוד כשהם לומדים, ועצם העובדה שהם עושים תואר ראשון חשובה להם לא פחות מאשר מציאת עבודה אח"כ. אחרת הם היו יכולים ללכת ללמוד במכללת שקר כלשהו במקום לקרוע את התחת בעברית, למשל, להשיג ציונים גבוהים בהרבה ולהיות במקום דומה אצל המעסיקים (בהנחה, שלא נבדקה, שממוצע 98 ממכללה ליגה ד' יציב אותך במקום דומה ל-80 מהעברית). ואגב, אני גם רוצה לעבוד במקום בו מקבלים אותי כי חשבו שלמדתי את המקצוע טוב, לא במקום בו מקבלים אותי בגלל סיבות חיצוניות לא רלוונטיות. אני פשוט מניחה שמקום שממיין ככה יהיה מקום עבודה טוב יותר. 3. לא התייחסתי לעניין (אני התייחסתי לשמאלנים), אבל אם כבר הגעת לנושא - אני חושבת שההתייחסות הזאת מבישה. אם אני אגיד לך: תראה, העברית היא מקום סבבה והכל, אבל יש שם הרבה מזרחים. לא שזה מפריע לי, בכלל לא, אבל יש אנשים שזה מפריע להם ולכן אני לא מתחסדת ומנסה להציף את הבעייה. ואם היו אומרים את זה באירופה על אוניברסיטה - שיש בה הרבה יהודים, לא שזה מפריע או משהו. מדובר בבן-דוד קרוב של "כמה מחבריי הטובים ביותר" הגזעני והמתחסד. לא מדובר בנתון נייטרלי (יש שם הרבה עצים. לי אין בעייה עם זה, אולי לאחרים יש) אלא לנתון בעל הסטוריה מפלה, מה שנקרא "עילה קלאסית" של הפלייה (אני מניחה שדיברתם על זה לפחות במסגרת שיעורי חוקה). חשבתי על זה אתמול בלילה, כשהלכתי לישון, לאיזה אדם זה הופך אותי שראיתי את ההתייחסות הזו לערבים ולא הגבתי עליה. תודה שנתת לי את ההזדמנות לתקן. (נ.ב. מצביעה מפד"ל. אין שום קשר הכרחי).

club1

New member
לסיכום

באמת שאין לי עניין להתנצח איתך. חוץ מכמה שניות של עניין זה לא מוסיף לי כלום בחיים. כנראה שאני נהנה מעודף זמן פנוי ועדיף לחזור ללימודים. אבל בכל מיקרה אומר כמה דברים אחרונים כדי לחתום את הויכוח העקר הזה. 1. שימי לב שאני טענתי נקודתית לגבי הבינתחומי מול חיפה. לא אמרתי שאין העדפה בכלל. זה שתפסת עורכת דין לשיחה צפופה זה לא אומר שקיבלת את התמונה כולה. קחי בחשבון שלאנשים במיוחד כאלה שלא מכירים אחד את השני יש נטייה לרצות או להסכים אחד עם השני על מנת למנוע אי נעימויות. 2. את מצביע מפד"ל או הבית היהודי יותר נכון. חבל שחשפת את זה. את מצביע למפלגה עם הלך רוח גזעני שכנראה תצדד יותר בי לפי איך שאת תופסת אותי ולא בך. אני שמאלני ליברלי כנראה שתפיסת העולם שלי קצת יותר פלורליסטית ונאורה משלך. וכן אני חושב שצריך להציף את העניין ולדבר על זה ולא להדחיק ולסתום פיות כמו שאתם מהימין נהנים לעשות עד שזה יתפוצץ לכם בפנים ואז תצאו להילחם, מה שאתם הכי אוהבים לעשות. מה לעשות את מצביע למפלגה כזאת אז אני אכליל גם לגבייך כי אותה את מנסה לקדם. 3. אני חושב שהקישור הבא נותן קנה מידה מסוים למצב בשוק. תקראי אותו ואז תתחילי לשלוף את התירוצים הבלתי נמנעים. http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=hr20090510_332696

מה שנהדר (לפעמים) בארץ ודה-מרקר

זה שהם גם מבארים את מה שהם מפרסמים, ולא רק זורקים לאוויר נתונים בלי קונקסט. אפשר פשוט לצטט פיסקה אחת מתוך שתיים שגם מסבירות את הנתונים במלואה: "עורכי הסקר מסבירים כי הנתונים מבוססים על קישור שערכו בין רשומות מנהליות של מקבלי תארים מול קבצים ממס הכנסה, המעידים על הכנסות הבוגרים, ללא התייחסות למשלח ידם. כלומר, הנתונים אינם מראים האם השכר אותו הרוויחו בוגרי משפטים שנתיים לאחר עבודתם, ניתן להם על עבודה משפטית או עבודה אחרת. עובדה זו מסבירה חלקית את נתוני השכר הגבוהים יחסית של בוגרי מכללת שערי משפט והמרכז האקדמי למשפט ועסקים. מכללות אלו ידועות בתוכניות ייעודיות לרואי חשבון, רופאים ומנהלים, שלומדים משפטים בגילאים מבוגרים יותר, ולאחר שהם מועסקים במקומות עבודה מזה שנים רבות. " אהבתי את השליפה המהירה של המאמר בזכות הבינתחומית, עוד יותר אהבתי את הכישרון להביא מקור שסותר את עצמך ועוד לרשום "לשלוף את התירוצים הבלתי נמנעים". |אייקון תפוזי נוחר בבוז|

...

1. תקרא את מה שאתה מגיב לו. לא דיברתי לרגע על שיחות עם עו"ד כמקור למידע שכתבתי. 2. מה שאני אומרת זה שלא צריך להיות שמאלני מתייפייף בשביל להבין שלא רק שערבים הם בני אדם שווי זכויות, אלא גם שההתייחסות אליהם כפי שהתייחסת היא גועלית וגזענית. אני אולי ימנית, אבל בחיים לא אחשוב להתבטא ככה על ערבים, לא רק בפורום ציבורי, אלא גם בתוך הראש שלי. אתה יצאת גזען וקטן (וגם שובניסט, אני מסכימה עם Plonit). 3. לא קראתי, אבל לדעתי כבר קישרת לכתבה הזו בעבר וקראתי אותה אז. מעבר לעובדה שאני מסכימה עם רעם טרופי לגבי התגובה הראוייה, שמתי לב עכשיו, בחיפוש מהיר לאחור, שאתה קופץ להגנת הבינתחומי לא מעט. ורק להגנת הבינתחומי. אז אולי אתה לא לומד שם, אולי אתה רק עובד שם. אבל חלאס עם הפרסומות הסמויות. ואחרון חביב, לא רק שאין לי עניין להתנצח איתך, אלא שגם אמרתי לך את זה בעבר, ואני מצטטת: "שים לב שהרבה מאד מהתגובות שלך כאן בפורום הן תוקפניות. יכול להיות שזה נובע מרגשות נחיתות, או סתם מאישיות לא נעימה, אתה יודע טוב ממני. מעטות הפעמים בהן הגבת בצורה שממש עזרה למישהו (כלומר, אני לא זוכרת פעמים, אבל בטח היו). לי זה לא נעים, אז אני אשמח אם לפחות לגביי, אם אין לך משהו ענייני לומר, אנא המנע מלהגיב." (ההדגשה שלי, ס.ע.מ.) (קישור להודעה הרלוונטית: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1773&MessageId=141400741)

n i e m a n d

New member
בתור אדם עם תפיסת עולם "פלורליסטית ונאורה"

אתה לא מגלה סובלנות כלפי אנשים שכל חטאם היה לחלוק עליך בפורום אינטרנטי ולהחזיק בדיעה פוליטית שונה משלך.

אני גם לא חולק על זה

להפך, אני בא מסביבה שמייצרת תלמידים לבינתחומית בהמוניהם, ואני אפילו לא מתנגד לשימוש שלך בכוסיות (אם קוקה-קולה יכולים..) ציינתי את זה מהסיבה הפשוטה שנראה שכל ה"ידע" שלך מבוסס במקרה הטוב על שמועות ובמקרה הרע על הדימוי שהבינתחומית מנסה לדחוף (בכוח רב) לתקשורת. הסובלנות המועטה שלי למוסד הספיציפי הזה (ממש לא לסטונדטים שלו דווקא) היא הכוחניות של הפרסום שלהם... בשנתיים האחרונות ביקרתי כמה פעמים בימים פתוחים גם של האונ' העיברית וגם של את"א ובשניהם נתקלתי בשתולים של הבינתחומית. השאלות שהם דחפו היו כל כך מחוץ להקשר וכל כך ברורות שזה בעיקר שיעשע את הבאים (כך למשל, שואל "מתעניין" את דיקן משפטים בעברית "למה לי ללכת לאונ' העיברית כשלבינתחומית יש פקולטה *נפלאה* עם נשיא ביהמ"ש העליון אהוד ברק, ועם יחס אישי לתלמידים?" בע. ייאמר לזכותם של הדיקנים של ת"א ושל העברית, שהם הדפו את מסתנני הבינתחומית באותה צורה (מצוינות אקדמית) ואפילו אותה השוואה - משהו בסגנון של ברצלונה נגד הפועל עכו וכד'... באותה מידה כל ההצהרות שלך שהבינתחומית עולה על איזושהי אוניברסיטה מבחינת יוקרה, כשזה מגובה בכלום למעשה, הן חלולות. נ.ב. אהבתי גם את הפניה האישית לגבריות שלי, שמאוד מחזקת ומוסיפה אמינות לכתיבה שלך. נ.ב. 2 - וכן, לציין כ"נקודה לרעה" את העובדה שיש הרבה ערבים בחיפה (עובדה שהיא נכונה, אבל מתעלמת מזה שגם בת"א למשל, יש לא מעט..) זאת גזענות לשמה - מי שזה באמת משנה יימנע בכל מקרה מלבוא, ומי שלא בכל מקרה לא יתייחס.

n i e m a n d

New member
אם נתעלם לרגע מהמחוזות אליהם פנה השרשור

הזה ונתייחס לטענה הזו אובייקטיבית - זה די ברור שזה רק עניין של זמן עד שפקולטות מסוימות במכללות הנחשבות יתנו פייט לא רע לאוניברסיטאות (למשל החוג לראיית חשבון במכללה למנהל). לא הייתי פוסל על הסף לימודים בבינתחומי במקרה ואין ברירה או כשהאלטרנטיבה היא ללמוד בחיפה (מקום "נחשב" יותר מהבינתחומי רק בנקודות), גם אם עומדת מאחורי המכללה מכונת שיווק משוכללת ולא מתוחכמת במיוחד.

בשום שלב לא אמרתי אחרת...

להפך, אפילו רשמתי ישירות לבחור המתלבט שבקונסטלציה מסוימת שיילך על הבינתחמית. אבל כמו שאמרתי, בניטו פה קצת נסחף עם השבחים ובעיקר עם הביקורת על חיפה. ייתכן שגם בעתיד יהיו מכללות עם יוקרה שמובילה את השוק, אין סיבה שלא (מדינה חופשית) - אבל להצהיר שכרגע הבינתחומית נותנת נוק-אאוט לאיזושהי אוניברסיטה זה לא מדויק בלשון המעטה...

JaneLame

New member
יאפ. גזעניים ושוביניסטים, וגם חשודים

שמעתי מגורם מהימן שהמכללות למיניהן משלמות לטוקבקיסטים סמויים להיכנס לפורומי הסטודנטים בתפוז ולנסות לשכנע את המתלבטים. פורום סטודנטים, מס' 72, מלא במגיבים בתשלום כאלו.

nicolosh

New member
לא אמרת איפה אתה גר

חיפה בכלל לא נתפסת פחות יוקרתית- אלא להפך. פשוט אין לה את מחלקת השיווק המעולה של הבינתחומי. אני בזמנו בחרתי שלא ללמוד בה ולוותר על חיי החברה שלי במרכז. כלכלית- לא בטוח שזה משתלם עד כדי כך. מדובר בהבדל של 20,000 שקל לשנה סכום בהחלט לא מבוטל אבל אם אתה מתגורר במרכז אצל הוריך ומתכוון להשאר אצלהם בשנים הקרובות הרי שהוצאות מחיה ושכר דירה בחיפה מגיעות בשקט ל20,000 ש"ח בשנה. מבחינת לימודים נטו חיפה עדיפה גם אם תצטרך להרשם מחדש ולהפרד מהמקדמה של 6,000 השקלים. הכל בסוף שאלה של עד כמה זה "קצת יותר רחוק".

IMAN14

New member
לגבי מגורים ומרחק

בשנה הראשונה חשבתי להתאמץ קצת ולהגיע כל יום לחיפה מנתניה ברכבת. ובשנה השניה בעזרת השם אשיג מעונות. איך המעונות שם? כמה יעלה? קשה לקבל? ולגבי מי שאמר על האוכלוסיות בשני המוסדות, אכן בבינתחומי מלא כוסיות, אך כוסיות של עשירי הארץ עם האף השמיים שמסתכלות רק על המותג של השעון שלך והרכב שלך. כך שזה לא כזה מלהיב. ולגבי בני המגזר בחיפה, אכן קצת מוריד את הכיף של להסתובב בקמפוס אך עדיין יש רוב יהודי.

IMAN14

New member
יש מישהו שכבר עשה את זה?

או שאני המטורף היחד שהולך לנסוע מנתניה לחיפה 4 פעמים בשבוע

flutter girl

New member
זה ממש לא פשוט

וזה גורם להברזות מיותרות. מה גם, שהמחיה בחיפה לא כזאת יקרה ככה שלדעתי זה לא משתלם. המעונות בחיפה לא כאלה יקרים אבל לא מאוד זולים, ואפשר למצוא דירות שותפים בפחות. לא לשכוח שבמעונות (הטובים) גרים עם עוד 5 אנשים בדירה (חדר לבד + שירותים פרטיים אבל המטבח והסלון משותפים), ובדירות שותפים אפשר לגור עם עוד 2 אנשים באותו מחיר. אגב, זה לא רק רכבת, אלא זה רכבת + אוטובוס מהמרכזית. מעבר לזה שיש בשנה א' כל מיני שיעורי השלמה וכו' שהם לא תמיד בשעות שנוח להגיע ככה סתם. אני ממליצה בחום לבדוק את האופציה של לגור בחיפה.

n i e m a n d

New member
רכבת זה עסק יקר

אם אתה חייל, אז אתה לא כל כך שם לב כי אתה לא משלם על הנסיעה, אבל תאכלס? זה לא עסק זול כל כך - מדובר על הוצאה של כמה עשרות שקלים מדי יום, שלא נדבר על להידחס עם מלא אנשים/לספוג את האיחורים והתקלות של הגוף המונופוליסטי המכונה "רכבת ישראל" ולסבול שאר רעות חולות שיהפכו את זמן הנסיעה שלך למתיש, מעיק ולא פרודוקטיבי (די קשה ללמוד כשמעליך גוחן המיקרוקוסמוס של החברה הישראלית) כך שלא תוכל אף ללמוד. תאכלס, לדעתי, במחיר מאות השקלים שתבזבז על הרכבת, שלא נדבר על מלחמת ההתשה שהרכבת תנהל נגדך, עדיפה לך אופציית המגורים בחיפה..

MMMOOSH

New member
יש כמה דברים.

א. כבר נרשמת יש דמי ביטול. ב. אם נרשמת כנראה שהאמנת שתוכל לממן כזה סכום. ג. לעבור לגור בחיפה פלוס שכר דירה משתווה לעלות של הבינתחומי. ד. לא תוכל לעבוד במשך השבוע עם רכבות וכו. ה. השאלה היא בהפרש הכספי שתשלם על התואר בגדול אם החלטת ואתה סגור סופית על התואר אז לך תלמד בבינתחומי, זה יצא לך אותו דבר מבחינת עלויות, רק שבמרכז הכל יותר קרוב לך ויותר קל אם אתה עדיין אצל ההורים. אני בעבר חישבתי שיצא לי בערך אותו דבר ועדיין בחרתי בחיפה כי רציתי לעבור קצת מהמרכז. ולגור לבד. בגלל שלא הלך לי בחיפה וכביכול שרפתי שנתיים עד שהתחלתי שוב ללמוד אז כנראה הייתי משקיע את ההפרש אם היה מובטח לי שאצליח בבינתחומי.

למעלה