תפנית בעלילה

IMAN14

New member
תפנית בעלילה

אני לא יודע אם אתם זוכרים אך לני כשבועיים כתבתי פה הודעה על כך שנרשמתי לבינתחומי עם כל ההתלבטויות. ביום, שבועיים לפני תחילת הלימודים קיבלתי שיחה מפתיעה- הכל התחיל בכך שלפני כמה חודשים כתבתי מכתב לרקטור אוניברסיטת חיפה ובו ביקשתי להתקבל בקבלה חריגה. אמרו לי שעד אוגוסט אני מקבל תשובה, לאחר שבסוף אוגוסט לא קיבלתי תשובה, אמרתי לעצמי חבל על הזמן ונרשמתי לבינתחומי. והיום, התקשרו אליי מהרקטור ואמרו שהחליטו לקבל אותי בסופו של דבר. מה אני עושה? מצד אחד זה חוסך לי 100 אלף שקל בשכר לימוד, אך זה נשמע פחות יוקרתי מהבינתחומי וגם קצת יותר רחוק. כדי לבטל את הבינתחומי אני אצטרך להיפרד מ6000 ש"ח שהם 75% מהמקדמה. וזאת לאחר שכבר יש לי מערכת והכל. ועכשיו אני צריך להתחיל תהליך שלם של הרשמה ובחירת מסלולים והכל בחיפה. האם זה משתלם? התואר של חיפה שווה יותר? מה אתם, הייתם עושים?

...

חיפה נחשבת יוקרתית יותר מהבינתחומי (תחשוב על זה שבשביל להתקבל לבינתחומי היו לך ציונים, ובשביל חיפה לא. זה מעיד על היצע וביקוש, ומעיד בעקיפין על יוקרה). הייתי הולכת על חיפה. מערכת לא תהיה לך בעייה לבנות שוב, במיוחד לא בשנה א'. משתלם - כספית בטוח, עולה הון ללמוד בבינתחומי. לדעתי גם מבחינת איכות התואר ויוקרת התואר. איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו...

flutter girl

New member
רק לגבי מערכת

בשנה א' בחיפה אין קורסי בחירה, ולכן אם התקבלת יעשו לך רישום ידני (שנה א' כבר נרשמו פשוט) לכל הקורסים. הקורס היחיד שבו את תאלצי להירשם בברירת מחדל זה קורס של מקורות+מיומנויות, שזה קורס חובה אמנם אבל יש בחירה בין מספר קבוצות. בעקרון רק בשביל הכסף הייתי חוסכת ועוברת לחיפה. חבל על הזמן. אני בעצמי לומדת בחיפה ומאוד מרוצה.

flutter girl

New member
סליחה, לא שמתי לב שאתה בן

בכ"א להבהרה- אין עניין של מסלולים וכד' כך שהמערכת זה לא בעיה.

club1

New member
בבינתחומי יש הכי הרבה כוסיות למטר רבוע

שיקול שלא הייתי מתעלם ממנו. מה גם שאוניברסיטת חיפה נראית לי מקום עייף, משופע בבני דודנו (יש הרבה שזה מפריע להם) ועוד לא התחלתי לדבר על מרצים עם אג'נדה שמאלנית קיצונית אשר גובלת בשנאת הארץ. ואל תשכח שכר דירה ומחייה בחיפה ואתה יכול להגיע בכיף לסכומים של הבינתחומי.

n i e m a n d

New member
שכ"ד ומחייה בעיר גדולה בצפון הארץ במשך 3.5

שנים, יוכל להגיע בקלות לשכר הלימוד של הבינתחומי ואף לעבור אותו ואני מדבר מנסיון של חברים שלמדו לטכניון ובדיוק עכשיו סיימו מסלול של כמה שנים במקום. זה לא רק שכ"ד, זה גם עניין של מחייה והרבה מאוד קניות קטנות שמצטברות לסכומים נכבדים של כמה אלפי שקלים מדי חודש, בהתחשב בעובדה שגם שכר לימוד נכלל בתחשיב.. השאלה הפשוטה היא אם מעבר לחיפה על כל ההוצאות והמשמעויות הנלוות לכך, שווה את זה. אני לא כל כך בטוח..

Drunk Bullet

New member
אני השוויתי בין שכ"ד דירה בצפון לשכ"ד במרכז

לא בין שכ"ד בצפון לבין שכ"ל במכללה.

n i e m a n d

New member
יצאתי מנקודת הנחה שאם הוא נשאר במרכז הוא

נשאר אצל ההורים, מה שיחסוך לו את השכ"ד והלימוד. אגב, השכ"ד בחיפה לא כ-ז-ה זול מאשר בתל אביב. הוא זול יותר ,אבל לא יותר מדי. בדיוק יצא לי להטריד איזו משהי בספריה של הפקולטה שלכם, ובמהלך השיחה גם גיליתי שהיא משלמת עבור חדר בדירה עם שותפים ברמת אביב את מה שכל אחד מהחברים שלי משלם על דירה לא יקרה במיוחד בחיפה, באזור קרוב לאוניברסיטה.

Jazz Jackrabbit

New member
דירת 3 חדרים: 1800 ש"ח

הארנונה זה מכה, אבל שכר הדירה - אפילו יותר זול מבאר שבע, לפי מה שמספרים חברים.

השיקול הוא לא רק (או בעיקר) כלכלי

אוניברסיטת חיפה טובה מהבינתחומי. גם אם שכר הלימוד בהן היה זהה, או שהיחס היה הפוך (כלומר - חיפה יקרה בהרבה מהבינתחומי), היה עדיף לבחור ללמוד בחיפה. זה כמובן תלוי ביכולת כלכלית. אך אם יש אותה, עדיף ללמוד בחיפה, בלי קשר לנושא הכלכלי. (גם, אם מניחים שלימודים בחיפה יעלו את הסיכויים שלו למצוא סטאז' טוב ועבודה טובה, אז גם לפי החישוב הכלכלי, אם מסתכלים על הטווח הארוך, יותר משתלם לו. אבל, כאמור, לא זה הטיעון המרכזי).

club1

New member
הבינתחומי שווה לחיפה ואפילו עולה עליה

גם אם נכונה הטענה שמבחינת רמת הלימוד חיפה עולה על הבינתחומי, מהרושם שאני מקבל הבינתחומי זוכה ליתרון על פני חיפה אצל המעסיקים. סיבות לכך אפשר למצוא בתואר המשולב שכולם מחוייבים לעשות וגם מההתרשמות שסך הכל מדובר באנשים איכותיים. אז נכון סביר להניח שרמת הלימוד בחיפה יותר גבוהה אבל מעסיקים מבינים שלימודים הם לא חזות הכל וחשוב גם האדם. כך שלמעשה לדעתי לטענה שלך אין אחיזה במציאות ולסטודנט בבינתחומי יש סיכויים שווים ואף גבוהים יותר למצוא התמחות טובה ועבודה טובה.

בוא נסכם שגם אתה וגם אני לא מעסיקים

ולכן אנחנו לא יודעים לאשורו את המצב בשוק. מה שכן - אני יכולה לספר מהראיונות שהייתי בהם בת"א למשרדים הגדולים (הייתי בכמה בטופ-10), מי חיכה איתי בחוץ לראיון שני. היו לא מעט חבר'ה מאת"א. עוד כמה מב"א. היו גם מחיפה. הבינתחומי? זכור לי אחד. כנ"ל לגבי הראיונות לעליון. רק ששם לא היה איתי אף אחד מהבינתחומי (היה אחד מהמכללה למנהל). מה זה משקף? לא המון, כי נחשפתי רק באופן אקראי למי שחיכה באותו הזמן לאותם מראיינים כמוני. אבל זה כן משקף קצת, סטטיסטית, מי בגדול מגיע לראיונות כאלה. וסטודנטים מחיפה, על פי הנסיון הדל והמועט שלי, מגיעים (לא כולם, לא בהמוניהם, אבל מגיעים). סטודנטים מהבינתחומי - ראיתי פחות. משמעותית. ובראיונות למשרדים בת"א, קרוב הרבה יותר לבינתחומי מאשר לחיפה, היית מצפה שזה יהיה הפוך. במיוחד אם תמונת המצב היתה כפי שאתה מצייר אותה.

דבר נוסף

לגבי השיקולים כן או לא לקבל את הטיעונים שלנו. אתה לומד בבינתחומי. יש לך עניין להגיד שהם הטובים ביותר, ולו רק בשל הדיסוננס הקוגנטיבי. אני לומדת בעברית. מה אכפת לי איזה מוסד טוב יותר?

club1

New member
אני לא לומד בבינתחומי

ככה שבדבר אחד בטוח טעית. לגבי העניין השני, אם את לוקחת את המשרדים הגדולים כקנה מידה לתו איכות, אז במקום להיכנס לספקולציות כמה היו או לא היו בראיונות, בואי נלך על הsafe side ניכנס לאתרים שלהם ונגלה שיותר עורכי דין הגיעו אליהם מהבינתחומי מאשר מחיפה. אם זה נראה מוזר, אז זה לא שקמתי בוקר אחד והחלטתי לסנגר על הבינתחומי, פשוט קשה לי עם זה שאנשים מנסים לצייר תמונה שלא תואמת את המציאות על סמך דעות קדומות. בהערת אגב, משרדים גדולים אצלי לפחות לא מייצגים דבר המעיד על איכות, פעם זה אכן היה כך אבל אחרי שראיתי איך דברים מתנהלים שם (לא סתם קיימת שם תחלופה מוגברת של עורכי דין) הבנתי שלא בא לי להיות עם שיער לבן כבר בגיל 35 וכנראה שעולם עריכת הדין מתרחק ממני בהתאם כך שאהיה עוד עו"ד שהוא לא עו"ד.

בסדר, מודה בטעות ומתנצלת. קפצתי למסקנות לגביך

אבל לגבי התעסוקה - אתה זה שהעלית את הנושא. אמרתי משרדים גדולים גם כי אלה המקומות אליהם התראיינתי, וגם כי כאן יש משהו אובייקטיבי יחסית - גודל - שמגדיר. אם אתה רוצה, אפשר להסתכל גם על נתונים אובייקטיביים אחרים - אחוז השנתון שמוצא התמחות. אבל זה בעייתי, כי בבינתחומי כבר מדובר ביותר אנשים עם הורים עורכי דין ובאופן כללי בעלי הון והשפעה, כך שאני לא בטוחה שהקריטריון הזה מספיק אובייקטיבי. אני לא יודעת מה זה side cafe. אתה מוזמן לבדוק מה הולך שם. כרגע אני לא מתכוונת לעשות את עבודת המחקר הזו (יש לי מבחן ב-9:00 בבקר), אבל אשמח להתעדכן בתוצאות (ובאותו זמן - להסבר קצר על מהות ה-side cafe הזה). ואני עדיין חושבת שחיפה עדיפה על הבינתחומי. אקדמית בטוח (וראיתי שעל זה אתה לא חולק). לגבי התעסוקה - אני לא בטוחה. כאמור, הנתונים שלי לגבי זה שאובים מנסיוני האישי והדל. והאמת היא שאישית, בעת בחירת מוסד להשכלה גבוהה, היה חשוב לי יותר מקום טוב יותר אקדמית מאשר טוב יותר בשוק, כי באתי ללמוד, ואני סומכת על עצמי שאסתדר אח"כ. אם כי אני מודעת לזה שיש אנשים שסדר העדיפויות שלהם שונה משלי.

אגב, מי שמדבר על דעות קדומות

אוניברסיטת חיפה נראית לך מקום עייף ועם מרצים עם אג'נדה שמאלנית? מנסיון אישי? וגם הכוסיות של הבינתחומי הן מנסיון אישי?

כלומר בשורה תחתונה אין לך מושג

"פשוט קשה לי עם זה שאנשים מנסים לצייר תמונה שלא תואמת את המציאות על סמך דעות קדומות." משפט שמתאר בדיוק את תחושתי לקריאת כל ההודעות שלך, שנראות כמו ניסיון משונה (וכושל) להאדיר את שם הבינתחומית, על סמך זה ששמעת שיש שם כוסיות ומשלמים מלא כסף אז אם זה יקר זה בטח טו-אוב.

club1

New member
אוקיי..

קודם כל אתייחס לרעם טרופי. אני באמת באמת ובתמים לא לומד בבינתחומי אתה מוזמן להאמין או לא. לעניין הכוסיות, אולי לא הייתי צריך להישתמש במילה הזו אבל זה ידוע שלומדות שם המון סטודנטיות יפות. אולי לך זה מערער את הביטחון וגורם אי נוחות, אני מרגיש עם זה בסדר גמור. מעבר לכך אני לא ממש מעוניין לנהל איתך שיג ושיח ולכן אפנה את התשובה שלי לסטודנטית שטוענת שהיא עייפה מדי. 1. גם אני חוויתי ראיון או שניים במשרד גדול ומשום מה חוץ מהמזכירה שהציע לי לשתות משהו לא המתין איתי אף סטודנט לראיון וגם אם היה ממתין לא הייתי מתעניין איפה הוא לומד ואיך קוראים להורים שלו. 2. לדעתי הרמה האקדמית של המוסד חשובה רק לאנשים שמעוניינים להמשיך באקדמיה, אם לא מבחינתי השורה התחתונה היא החשובה קרי האם הגעת למקום עבודה ששאפת להגיע אליו או מספיק קרוב לזה. 3. לעניין ריבוי הערבים באוניברסיטת חיפה. לי אין שום בעיה עם זה רק ציינתי זאת כעובדה, יש הרבה אנשים שזה מפריע להם גם אם הם לא יודו בזה בריש גליי וקצרה היריעה מלכתוב את כל הבדיחות שנכתבו על המקום בשל כך, יש אנשים שיקחו את זה בצורה הומוריסיטית ויש שלא. אני שוב מדגיש שלי אין בעיה עם זה אבל לפחות אני לא מתחסד ומנסה להסתיר את הבעיה אלא מציף אותה.

למעלה