תפנית בעלילה

יפתח00

New member
אם אכן לומדים 3-4 ימים - זה באמת אפשרי

אבל אם יש חמישה ימי לימודים (גם אם מדובר בימים של שעתיים) הרכבת סוחטת את כל המיץ (עדיין אפשר לעבוד, אבל זה עולה בתעצומות נפש). מניסיוני המר - עדיף לעבור לדירה באיזור מקום הלימודים, או להתפשר על מקום הלימודים. רכבת הן מתכון לאסון (במילים אחרות - זה נחמד כשהכל מתקתק, אבל ברוב המקרים, רכבת ישראל לא מתקתקת).

אני גם חושבת שעדיף לעבור דירה

רק חלקתי על ההנחה שאם הוא מתכוון לקחת רכבת, הוא לא יכול לעבוד. אגב, אם מדובר בשעתיים לימודים, הוא גם יכול למצוא עבודה במשרה חלקית בחיפה עצמה, ואז יהיה פחות סחוט כשיגיע אליה. את הרכבת הביתה יקח בסוף היום, ואז יוכל להירגע משישוב למרכז.

IMAN14

New member
אף אחד לא דיבר על

מעונות. אני יודע שלשנה זו כבר אין סיגוי, אבל מה לגבי שנה הבאה? תנו לי רקע קצת כי אני יודע שבמעונות לא אשלם יותר מאלף ש"ח בחודש.

IMAN14

New member
רעיון שהתגבש בשעה האחרונה

מה דעתכם? השנה אני אלמד בבינתחומי, ואז אעבור לחיפה להמשך התואר ואשלים את הקורסים שחסרים, אם יש כאלה.

אפשר, אבל

אם אתה באמת רוצה ללמוד בחיפה, עדיף לך כבר להתחיל ולהמשיך שם (סוגיה הידועה בקולנוע כ"continuity"
). בלי קשר, נראה לי שעדיף שכבר תגור בחיפה אם אתה מתכוון ללמוד שם, הקו נתניה-חיפה-נתניה עשוי להיות מתיש למדי.. (מה עוד שמבחינה כלכלית (ואקדמית, אבל זה דיון אחר) אין שום הצדקה להתחיל ללמוד בבינתחומית כשאתה יכול ללמוד באוניברסיטה, כשגם ככה אתה לא גר בהרצליה). בכל מקרה, בהצלחה.

IMAN14

New member
הדירוגים באינטרנט

מציגים את הבינתחומי כגבוהה יותר מחיפה בפקולטה למשפטים יש לך מה שהו שמראה אחרת?

אין סוף לדיון הזה

יותר מזה, בניגוד לאחרים כאן שמפגינים בקיאות ללא נתונים, לי אין כוונה לסנגר על שום מוסד (כמו שאמרתי, זה דיון אחר - שאני לא מתכוון להיכנס אליו). דעתי הכללית על דירוגי אינטרנט הם שמדובר בקשקוש בלבוש, וכתבתי את זה על דירוגים "רציניים" בהרבה - אז בטח ובטח כלמיני סקרים שעפים שם בלי שום הקשר בכלל (ראה דוגמא למעלה בחסות ידידינו מוסוליני). מה שמשנה בסופו של דבר הוא מה שיעזור לך בתעסוקה העתידית שלך, כיוון שאני מניח שאין לך שאיפות מיוחדות לפרופסורה או לחקר אקדמי פורץ דרך. יכול להיות שזה יהיה בבינתחומי ויכול להיות שזה בחיפה, בסוף זה עניין של הרגשה שלך ולמי אתה בוחר להאמין. מה שכן, מבחינה כלכלית זה זועק ללכת לאוניברסיטה, עקב הפרשי שכ"ל העצומים.

IMAN14

New member
טוב אחרי בירור הבנתי שאי אפשר

לדחות את הקבלה שלי לשנה הבאה, הקבלה החריגה זה לשנה זו בלבד.

Amie

New member
זה לא מדוייק,

כי תלוי גם בגודל הפקולטה בשני המוסדות.

נכון.

אם כי זו אינדיקציה. גם אם מדובר בפקולטה יחסית קטנה, אם היא פחות טובה, ופחות אנשים רוצים להגיע אליה, היא תצטרך להוריד נתוני קבלה כדי למלא אפילו את המקומות האלה.

Amie

New member
נראה לי שבבין תחומי יש פקולטה גדולה דווקא,

ולכן תנאי הקבלה לא מעידים בהכרח על זה שאין הרבה ביקוש. בכל מקרה זה לא ממש משנה. אני חושבת שבמקרה הספציפי הזה, אם משכללים יחד שיקול כלכלי + יוקרת המוסד + תחושת בטן, אין העדפה אמיתית לכאן או לכאן. אני כותבת את זה פה, למטה, בשקט, כדי שלא יסקלו אותי.

Amie

New member
אם כי, במחשבה שניה,

הניידות מחיפה לבינתחומי קלה, וההפך לא. אז אולי זה דווקא שיקול לטובת חיפה.

אני חושבת

שנכון יותר להסתכל על גודל שוק המתקבלים למשפטים יותר מאשר גודל כל פקולטה בנפרד, מתוך הנחה שהשוק יתפזר איכשהו בין כל המוסדות ללימוד. בכל אופן, השורה התחתונה אכן פחות ברורה מאשר השורות שבאמצע. אני חושבת שעדיפה חיפה, אבל אני יכולה לראות איך מישהו אחר יחליט אחרת (גם אם אני לא מסכימה איתו).

flutter girl

New member
כבר עניתי לגבי מגורים בחיפה

ובכל מקרה לא מומלץ להתחיל ללמוד במקום אחד ולעבור לאחר, כי זה כולל המון השלמות מעיקות, לא משנה מאיפה עברת (ויש להניח שאף אחד לא עובר מאת"א לחיפה, אלא ממכללות).

MMMOOSH

New member
אני זוכר שהייתה אחת שלמדה בנתניה ועברה לחיפה

אני רק רוצה לציין שעל תכניס את השיקול הכספי למשוואה, תעבור לחיפה אם אתה רוצה לעבור לחיפה, אם לא זה יוצא לך כל יום לימודים 50 שקלים נסיעות, פלוס זמן שמבוזבז על נסיעות סיוט.... כלומר כ 800 שקל נסיעות בחודש. ויש עוד הוצאות.

למעלה