תפילת נשים בכותל

Boojie

New member
כמובן שהוא המקום הקדוש ביותר לעם

היהודי. הוא המקום עם המשמעות הסמלית הגדולה ביותר. המקום שילדים מכל קצווי הארץ והעולם באים אליו לחגוג בר-מצווה. המקום שעיני צנחנים דמעו כשהם כבשו אותו. זה לא מספיק קדוש בשבילך? כי בשבילי כן. הסמליות היא שעושה קדושה, והכותל הוא המקום שליהדות יש את הקונצנזוס הגדול ביותר לגבי חשיבותו הסמלית. ולגבי הרפורמים: לכל אדם יש הזכות לקיים את המצוות על פי אמונתו. כפי שלא היית מוכן שיזלזלו באמונתך במדינה שדתה הרשמית אינה יהודית, כך גם לא מקובל עלי שיזלזלו בפולחן המקובל על פלג גדול מאד ביהדות שהוא הפלג הרפורמי. בעצם דבריך אתה משקף את האמונה שלך שרק היהדות האורתודוכסית היא היהדות הלגיטימית - הרפורמים "לא מקבלים את ההלכה וחיוביה". ולא היא. הרפורמים לא מקבלים את מה שמקובל עליך כהלכה וחיוביה. יש להם מערכת אמונות שונה, ומערכת ציוויים שונה, ולך אין כל זכות לזלזל בפולחנו של אדם אחר רק כי הוא אינו תואם את הפולחן שלך.

sista

New member
חבר כנסת יקר

אני אישה יהודיה אזרחית ישראל. המקום הדתי ביותק בישותנו היא הנשמה. לשנמה אין גוף של אישה או גבר. לנוכח החוק המבקש לקבוע עונש של 7 שנות מאסר על נשים שמבקשות להתעטף בטלית ולהתפלל בכותל, ברצוני להביע את מחאתי ואת הזעם שאני חשה כלפי חוק זה שמקומו לא יכירנו במשטר דמוקרטי. חופש הפולחן, להזכירך, הוא זכות יסוד של כל אזרח במדינתנו. כמדינה יהודית, ארץ ישראל היא ביתם של היהודים בעולם והמקום בו כל יהודי יכול לקיים את דתו מבלי לחשוש מרדיפה. הנשים המבקשות להתפלל בכותל מבקשות לדבוק ביהדות ולקיים את מצוותיה. נכון לעכשיו, זו עדיין אינה עבירה פלילית במדינת ישראל. שינוי מצב זה ייצור אפליה קשה ביותר בין נשים לגברים ביהדות ויבטא אינטרסים של מגזר צר ביותר בציבור היהודי במדינת ישראל. אני מבקשת ממך לפעול בכל דרך כדי לעצור את האפליה.

אמיר.

New member
החוק הוא ממש מיותר.

בבית כנסת אורתודוכסי נוהגים כפי שנהוג. למה צריך חוק לזה ?

nirdagan

New member
החוק נועד להפוך את רחבת הכותל

לבית כנסת אורתודוכסי בניגוד לתוכניות בנין ערים הקיימות. לסיכום זה חוק עוקף חוק התכנון והבנייה, שמטרתו השתלטות של מיעוט קטן על שטחי ציבור. ניר

neatsun

New member
מ פ ח י ד

אפשר אולי לסכם את העניין כפי שעשית, כמעקף פרוצדוראלי, עניין של נדל"ן... א ב ל זה יהיה מסך עשן על המהות האמיתית שלו. בהודעה הקודמת שלך אמרת "אנטישמיות". זה הרבה יותר קרוב לרוח הדברים. מאיפה צומחת כזאת שנאה בלב האנשים האלה, כזאת אטימות והתנשאות, שדוחפת אותם לרעיונות מחרידים כאלה. הפנאטיות והקנאות הזאת מכרסמת בנו מכל כיוון. מ פ ח י ד.

אמיר.

New member
מפחיד.

איך השנאה לכל ענין שריח של יהדות נודף ממנו, הולכת וגוברת... מפחיד ומצער.

neatsun

New member
איפה ראית שנאת יהדות? הבטת בראי?

בדברימבוודאי שלא. רק שנאה (מוצהרת) לקנאות דתית פנאטית. לא מקובל עלי שזרמים מתנשאים ביהדות מתעקשים לקחת לעצמם זכות בלעדית על "היהדות". זה שהם (אתם?) חושבים שהיא "ניתנה להם משמים" עוד לא עושה את זה נכון. חוצפה מצדך להגדיר שוב ושוב נשים שבאות ל ה ת פ ל ל, לפי אמונתן ודרכן, כפרובוקטוריות. נשים אלה לא מתערבות בתפילתן של "האורתודוכסיות" (לפי הגדרתך), ואני מצפה גם מאלה לא להתערב. אם לא נאה להן להתפלל בצוותא עם י ה ו ד י ו ת אחרות, אז שיתכבדו ויעזבו, שלא יגרשו את האחרות. אם אתה מחפש שנאת יהדות אתה יכול למצוא אותה אצל עצמך ושכמותך. אתם הם אלה שלא מסתפקים בגינוי והשמצה של המתפללות (שהם מיותרים ומכוערים בפני עצמם) אלא מעלים את הרעיון המ פ ל צ ת י, והבלתי מתקבל על הדעת לחוקק חוק דראקוני, ולהטיל עונש מאסר כבד בעבור ת פ י ל ה.

aaa123

Member
איפה ראית שאמיר הציע להטיל עונש

מאסר כבד בעבור תפילה? כמו כן חוק דראקוני באמת היה מחייב את השופטים להטיל 7 שנות מאסר על תפילה או אפילו עונש חמור יותר. חוק שקובע עונש מקסימום הוא לא חוק דרקוני. אני נגד החוק המדובר אבל איני מסכים להגדרתו כחוק דרקוני כי חוק דרקוני כמו שאני מבין הוא חוק שמחייב להטיל עונשים כבדים על עבירות קלות או אפילו על דברים שלא צריכים להחשב כעבירה. החוק המוצע לא מחייב להטיל את העונשים הכבדים אלא רק מאפשר להטיל עונשים כבדים.

אמיר.

New member
ראיתי בשני מקומות לפחות.

1. בכך שנשים שתפילה ותורה מענינות אותן כקליפת השום (וגם בקיאותן בנושא לקויה משהו( מרשותלעצמן לדחוף את האף לנושא. 2. בכך שמישהו חושב שהוא יכול לכפות על יהודים שומרי תורה ומצוות לשנות את הרגלי התפילה שלהם/ן בבית הכנסת שלהן. וגם ראיתי צביעות...

neatsun

New member
מה שאני רואה זה

נסיון להעביר חוק שמאפשר להטיל עונש של 7 שנות מאסר! בעבור שימוש בפריט לבוש או אביזר. כן, אני לא דתיה, וזה מה שאני רואה. איזה בגד או אביזר לבוש או אביזר סמלי כלשהוא יכול להיחשב כפשע? זה פשוט לא נתפס בעיני! אני מבינה חשיבותם של סמלים בעיני קבוצות מסוימות, אבל עד כדי כך שזה יצדיק עונש מאסר??? ואני מרשה לעצמי "לדחוף את האף" כפי התבטאותך הכה מעודנת, בגלל שמדובר על חוקי המדינה שלי, ואכפת לי שהם לא ישקעו לחשכת ימי הביניים.

aaa123

Member
אמיר לא אמר שזה מצדיק עונש מאסר

להפך ראי את הדברים להעניש זה מגוחך בלינק שאני מצרף.

Boojie

New member
הכותל אינו בית כנסת של אף אחד.

חזרת על הקביעה הזו כמה וכמה פעמים, ואני בשום אופן לא יכולה לקבל אותה. אני מצטערת, זה שדתיים אורתודוכסים מתפללים באופן קבוע ברחבת הכותל, עוד לא הופך אותה לרכושם הפרטי או לבית הכנסת שלהם. הכותל שייך לכל העם היהודי, הוא מהווה סמל לכל העם היהודי, כל העם היהודי נלחם והקריב כדי להחזיר אותו אליו, ולנכס את זכות התפילה ליד הכותל לקבוצה אחת יחידה, על סמך הטענה "זה בית הכנסת שלי כי ככה החלטתי" זו חוצפה גדולה. עד שרחבת הכותל לא תירשם בטאבו על שם קבוצה כלשהי, או שייקבע ברשומות כי זהו "בית הכנסת האורתודוכסי הכותל", זה אינו בית כנסת. וגם אם דבר כזה יקרה, אני ואנשים רבים אחרים, שרואים בכותל סמל של כולנו, נמחה על כך נחרצות. הכותל אינו בית כנסת, ובטח לא בית כנסת פרטי! הכותל שייך לכל עם ישראל!

שימו לב, המרצע מתחיל לבצבץ מהשק

אמיר, האדם הדתי המתקדם, המנומס, הפמיניסט(?) שכל מיני טקסים יהודיים שמועלים בפניו, מבחינתו עבר עליהם הכלח והם לא רק שלא קיימים אלא גם לא היו קיימים מעולם, זה שנעלב כשאוחמרים לו את האמת אבל אף פעם לא יגיב בחוסר נימוס כי הוא מכבד את כו--לם, פתאום הפלא ופלא מנפק משפט:"מרשות לעצמן לדחוף את האף לנושא". או שאכן בתוך כל גבר מתחבא זכרן (שוביניסט-זכרי) או שאמיר רק חושב שהוא מתקדם, עדין,מנומס ותרבותי. תבחרו מה בא לכן, אין פרסים על תשובה נכונה.

לב שלם

New member
אורין את בעצמך שובניסטית!

מה זה ההתנהגות הזו שלך? את זו שקובעת מהו פמניזם???? מי את בכלל? בעלת הצדק המוחלט? אמיר הביע דעה, רשם את דעתו, נימוס או לא, אין לזה קשר לשובניזם! אם אמיר, שאגב אני רואה שהוא פמניסט, אומר שהוא רואה כאן צביעות ולא פמניזם, אז זה מה שהוא חושב! ולא את ולא אף אחד אחר יקרא לו שובניסט! את שקוראת לשובניזם - זכרנות, את בעצמך שובניסטית! את שנאת הגברים המבעבעת שלך את לא יכולה להסתיר, אז את מעדיפה לפתוח במתקפה. הפמניסט היחיד ש"תקבלי" אותו הוא גבר כנוע שרק יגיד "את צודקת", כי אם הוא לא יסכים אז מבחינתך הוא שובניסט. לעומת זאת אשה שמתווכחת אתך על נושאי פמניזם ומראה לך דעה שונה, לא תקראי לה שובניסטית. אז אולי את שובניסטית??? ושיהיה ברור אני נגד כל סוג של אפליה, אי-כבוד וכו´, ואני פמניסט! בין אם זה מוצא חן בעיניך או לא!

מה אתה קופייץ? נכנסת לויכוח בין שני

אנשים שמזה כארבעה חודשים מתנפלים אחד על השני ולפעמים לוחצים ידיים. אין לך מושג מה ההיסטוריה הקצרה ואין לך מושג מה מניע את הגלגלים. אם אתה דתי, אני יכולה להבין את הקפיצה שלך. אם לא, אז פרט-הסבר-נמק. מה ההבדל בין הבעת דעתי לבין הבעת דעתו? מה אתה עושה כלכך הרבה רעש? על השאלות הנוגעות להתנהגותי, קביעותי, אני עצמי, והצדק שלי וקביעותי הפמיניסטיות, לא אענה לך כי אינני יודעת מה אתה רוצה. סתם התעוררת באמצע הלילה ומצאת על מי להתגולל. אדם שמחזיק באמונתו היהודית האורתודוכסית, איננו יכול להיות פמיניסט. והנקודה כאן היא נקודה. ואתה יכול להתעצבן כמה שאתה רוצה. או שאתה מכיר את עיקרי הדת היהודית או לא. אני אקרא זכרן (שוביניסט-זכרי) למי שאני רוצה. לך, לעומת זאת, אקרא "מתלהם". האיבחון שלך אותי כ"שונאת גברים" הוא לקוי, שגוי ומגוחך, היות ואין מאחוריו שום הוכחות או מקורות או ניתוח. אם אשה תאמר לי שקיבוץ נשים בחלק נפרד מגברים, כולל איסור על ערבובן עם הגברים, מורה על גישה פמיניסטית, אני אקרא לה זכרנית. בעבר כבר היו מקרים כאלה. אם לאמיר היו קוראים אמירה, הייתי מגיבה כלפיה באותן מילים. טרחת לקרוא אחורה את דעתם של האנשים שאתה מתלהם בגינם? לך הביתה מוטי, ותעשה שיעורים.

למעלה