תפילת נשים בכותל

celine-1

New member
מממ, לא הבנת

בשביל לקבל על תנאי את צריכה לעשות מעשה מגונה בכותל לא להתפלל בכותל...

aaa123

Member
מכיון שתפילה אחת היא דבר פחות חמור

ממספר מעשים מגונים ,אז אני מניח שעל תפילה אחת בכותל תקבלי רק קנס כספי במקרה שהחוק יעבור(דבר שאני לא מעריך שיקרה).

Boojie

New member
פשוט לא ייאמן.

בפעם הראשונה ששמעתי על החוק הזה (לפני כמה חודשים) חשבתי שמישהו עושה צחוק. הרי בכל מדינה אחרת שהיה עובר חוק כזה, היינו מוחים עד השמיים, ופה כמעט כלום. פשוט לא ייאמן שדבר כזה יכול לעבור פה.

אז ככה...

מצ"ב שוב קובץ הח"כים והח"כיות בועדה לקידום מעמד האישה. אפשר להוציא פקס לכו-לם בכנסת. רק שאורין או בעלת כישרון מחאה אחר תכתוב כאן טקסט, כולנו נחתום וזה מבחינתי יצא עוד הלילה לדרך עם עותקים למערכות העיתונים.

לא הצלחתי לפתוח את הקובץ,

ויש לי הצעה: למה שלא אנחנו, הנשים, נתחיל לנסוע לכותל וכאות מחאה נעמוד שם עם טליתות?

celine-1

New member
אני מבינה שאת לא בעד ולא נגד החוק,

שוב יושבת על הגדר, רגל פה, רגל שם... אבל לשבת על גדר הפרדה בכותל הוא דבר מסוכן ביותר, את עלולה לספוג אבנים ויריקות משני הצדדים בנוסף לאי נוחות שיוצרת ישיבה, רגל פה רגל שם, על הגדר.
בשבילי התגרות והשפלה היא, כאשר הזמינו אותי לשמוע דברי תורה, אני החילונית המתעניינת והפתוחה, והושיבו אותי מאחורי פרגוד לשמוע את הדברי תורה ואם בכל זאת רציתי להתרשם ויזואלית יצרו בפרגוד חור קטנטן דרכו יכולתי לזרוק מבט. כבר אז ידעו למצוא פתרון טכני על מנת לשמור על רגשותיהם על חשבון רגשותיי, כך גם עשו הפעם. סלין

soulbird

New member
טוב אז ככה

אני בעברי הייתי די מקורבת לקהילה הדתית (בני עקיבה חבד וכו) והייתי לא פעם בהרצאות . אני פשוט מאמינה בלכבד את האנשים באמונה שלהם . אין צורך סתם להתגרות. זה כמו למשל אם אני הולכת לבקר במקום קדוש נגיד בטאי לנד ומבקשים ממני לא לנעול סנדלים ומכנס צמוד בגלל קדושת המקום אני לא אעשה את זה דווקה כדי להרגיז. מה נשות הכותל עושות זה לדעתי סתם להתגרות . תנו כבוד לאנשים אל תעשו דווקה ואל תחפשו צרות איפה שאין. תראי אני לא או אומרת שאני בעד ואני גם לא נגד אבל כאשר אני נוסעת לירושלים לבקר את החברות שלי החרדיות (תל סטון קריית יערים מקום דתי חרדי) אני מקפידה להתלבש בהתאם.

אורלי_ל

New member
קרית טלסטון אינה מקום קדוש לעם

היהודי, מקסימום לאנשים החיים בה. הכותל כן, ואין שום סיבה בעיני למה כל בני ובנות העם היהודי יוכלו להתפלל שם אם ירצו

shark3

New member
זכותן המלאה להיתפלל במקום הקדוש

ביותר בשבילהן, הן לא יהודיות פחות טובות מאף אחד מהמשתמטים\הפחדנים שם. הן לא מחפשות צרות הן מבצעות פולחן יהודי - בין אם תאהבי את זה או לא ! זה החופש הפולחני שלהן ולאף משתמט אין זכות לקבוע אחרת משום שזה לא חוקי - עפ"י חוקי המדינה.

soulbird

New member
אני שוב אומרת שאין לי דעה

שאני עולה לכותל (ואני אכן עולה) אני מתחשבת ברגישות של המקום. אני מאמינה שלא צריך להתגרות . ככה זה בדת היהודית יש הפרדה בין המינים המסורת הזאת .

shark3

New member
יש זרמים ביהדות והזרמים שהן שייכות

רואים שיוויון בין המינים , כך גם הזרם החילוני של היהדות. מה זה ? מדינת טליבאן ? היא רוצה לצפור בשופר אז שתצפור כמה שהיא רוצה ! 7 שנים ?! רוצה לפתוח תורה ולקרוא שם ? 7 שנים ?

celine-1

New member
כמה? 7!! מה 7 ? מה כמה ../images/Emo35.gif

למה 7 שנות מאסר? אני שואלת. כי על פי הדעת היהודית גם עבדים חייבים לשחרר אחרי השנה השביעית... סלין

אמיר.

New member
עבד לא שווה לאסיר...

את מדברת על עבד לפי ההלכה וחושבת על עבד בארה"ב שלפני 100 שנה. שני דברים שונים. חוץ מזה - עבד משתחרר לכל המאוחר בסוף השנה השישית.

למעלה