תואר ראשון וצבא.

Salt Lake City

New member
אז למה משחררים בסיטונאות?

אתה יודע איזה קל זה להשתחרר? מספרים סיפור אחד הזוי לקב"ן, והפטור מגיע בדואר. זאת המציאות כיום.

באז באז

New member
נכון

כי הרבה אנשים (עם מצוקה אמיתית) התאבדו בצבא, ולא רוצים לקחת סיכון. הביקורת שהצבא מקבל אחרי כל מקרה כזה מדהימה.

idansof

New member
הרמטכ"ל לא טען שחסר לצה"ל כוח אדם

רק הזדעק מרות על ירידה באחוז המתגייסים, בדיוק כמו שהוא הזדעק מרות כאשר לא רצו לנפח לו את התקציב בעוד כמה מיליארדים, אבל לא ברור לכמה כוח אדם הצבא _באמת_ צריך, ומה גודל התקציב שמערכת הביטחון _באמת_ צריכה לזלול. במקום לקיים דיון פומבי בנושא ולבדוק את הנתונים, שטרן ואשכנזי יחד עם כמה פוליטיקאים מעדיפים להתלהם

באז באז

New member
אוי באמת

יומיים שלושה לפני הנאום של הרמטכ"ל היתה כתבת ענק בידיעות. אם רבע מהמשתמטים\חרדים היו מתגייסים לא היה צורך במערך המילואים. לידיעתך. מערך המילואים קורס. לא על סף קריסה. קורס! מכתבים ממג"דים! שלא מוכנים להגיע פעם שלישית בשנה. מילואמניקים שמאבדים את מקום העבודה. סטודנטים שנמאס להם לדפוק לעצמם סמסטרים. אז אתה יכול לכתוב ולקרוא כמה בלוגים שאתה רוצה. אבל אם הטענה שלך זה "כמה אנשים שמחפשים כותרות", אז זה מאוד עצוב.

java3

New member
אם היתה כתבה ב'ידיעות' אז זה בטוח נכון לא?

ומי בדיוק אישר ודחף לקידומו מחדש של חוק טל? בין היתר גם הרמטכ"ל ושר הביטחון. וכדי שלא יתקפו אותם על כך, הם מיד יצאו ב'בליץ קריג' על אותם משתמטים. לו רק היו מנהלים כך גם את מלחמותיה האמיתיות של ישראל... ואומר שוב - אם מערך המילואים קורס, אז המינימום שהמערכת אמורה לעשות הוא לעודד אותו, לא להקשות עליו עוד יותר. אם למילואימניקים אין ביטוח לאובדן כושר עבודה, וזו רק דוגמא אחת, אין למערכת מה לבוא בטענות לאיש. וכפי שכתבו לפני - הנתונים השנה (של אי גיוס) לא שונים בשום דבר מנתונים בשנים קודמות. ההבדל היחידי הוא הריבוי הטבעי של המגזר החרדי. זהו. אין כאן שום כותרת, פרט לכותרת ש'בידיעות' ודומיו מייצרים.

באז באז

New member
לא היתה כתבה אחת

היו מספר כתבות. ואתה צודק, צריך "לעודד" את מערך המילואים, אם יש להם קשיים צריך להגיד להם להישאר בבית. שהגבול ישאר פתוח, לא נורא. נכון, אם אין תקציבים לביטוחים כאלה ואחרים, צריך להגיד להם לא להגיע, התאילנדים ישמרו בגבול, הם מוכנים לעשות את זה גם בלי ביטוח. (אתה אומר את זה שניה אחרי שתקפת את זה שהרמטכ"ל מתנגד לקיצוץ בתקציב הבטחון?! כמה צבוע אפשר להיות??) נכון, חוק טל זה חרפה. זה הדבר היחידי שצריך לצאת נגדו. אבל מצד שני לא חסר כאלה חוקים. חוק נהרי, חוק הצנזורה שמנסים להעביר, חוק החזיר שבעיריית נתניה עובר כרגע. לא חסר כאלה חוקים. ( הרשימה הזו היא בסה"כ דברים שעומדים על הפרק עכשיו, יש עוד מלאנים). אז מה? אז נגיד המצב חרא? בו ניתן את המפתחות לסורים? אנחנו לא יודעים לנהל את המדינה? כי לשם אתה גורר אותנו.

java3

New member
אי אפשר לנהל דיון אם אתה לא מקדיש אפילו

דקה לקריאת ההודעות אליהן אתה מגיב. 1. בוא נשאיר את עניין הכתבות בידיעות בצד. זה נושא לשיחה אחרת, שאני מניח שגם בה נתווכח. 2. בשום מקום לא תקפתי את הרמטכ"ל על התנגדותו לקיצוץ בתקציב הביטחון. אגב, שמעת פעם על רמטכ"ל שהמליץ על קיצוץ בתקציב הביטחון? כנראה שגם אף פעם לא תשמע. 3. "אין תקציבים לביטוחים כאלו ואחרים" כתבת. אתה צודק. אין תקציבים לניהול מלאי נכון, אין תקציבים להפעלת מערך מל"ח במלחמה, אין תקציבים להכשרת מפקדי אוגדות והרשימה עוד ארוכה. אבל יש תקציבים לפרישה מוקדמת בגיל 41, ויש תקציבים להסקת אלופים לחתונות ויש תקציבים לשימור התמיכה הקואליציונית שמרפדת את חוק טל. ושוב אנו חוזרים לאותה נקודה - צה"ל הוא ארגון כושל. זה לא אני אומר, זה ועדת ברודט. כל עוד הוא מתנהל בצורה שכזו הוא ימשיך להתמודד עם אותן בעיות ולחצים. עכשיו תסביר לי מה הקשר בין זה לבין שאלת הגיוס או התרומה. אתה אומר להמשיך ולתרום גם במסגרת הארגון הכושל. אני אומר להמשיך ולתרום - אבל במקביל הגיע הזמן לתקן את הכשלים. ותיקון הכשלים מצריך קודם כל הודעה בטעויות ומשגים. את זה עד היום, במשך שישים שנה, המערכת לא העיזה לעשות.

idansof

New member
זאת קביעה מעניינת

אם אחוז המשרתים עומד כיום על 75 אחוז, הרי שלפי הטענה הזו, אם יעלה אחוז המשרתים ל81 יהיה ניתן לבטל את מערך המילואים. נניח לרגע אחד את העובדה שמערך המילואים התקיים גם כאשר אחוזי הגיוס היו גבוהים בהרבה מהיום - אפשר עוד להסביר זאת בגידול אוכלוסיה ובשיפורים טכנולוגיים. אלא שרוב מערך המילואים מורכב כיום מיוצאי יחידות קרביות, כלומר, מתוך ה6 אחוז נוספים דרוש רק מיעוט בעל פרופיל קרבי, נניח, שליש, כלומר, אפשר להסתפק גם באחוז גיוס של 77 אחוז כדי לבטל את מערך המילואים. למעשה, אפשר היה לוותר על 2 אחוז הנקלטים ביחידות עורפיות, כך ש1 מ4 לא יתגייסו לצבא, ובכל זאת לא יהיה צורך במערך המילואים. בלתי נמנע להסיק כי ניתן לבטל את מערך המילואים בלי להגדיל כלל את אחוז המתגייסים, שכאמור, על פי הנתונים הללו אינו מהווה חסם לפיתרון הנושא, ואילו הבעיה טמונה דווקא בריבוי "גובניקים". אלא שהרמטכ"ל לא התלונן על ריבוי גובניקים והיעדר משרתים ביחידות קרביות, אלא יצא להגן על אתוס "צבא העם", זה לגיטימי, אבל ממש לא רלוונטי למה שאמרת.

באז באז

New member
מה שהרמטכ"ל אומר לא רלוונטי

הכתבים בידעות אחרונות לא יודעים לעשות חשבון כמוך. אין בעצם לחץ על המילואמניקים. זה הכל הכל בדיה. סבבה.

idansof

New member
לא טענתי שהכתבים בידיעות לא יודעים חשבון

כל מה שהראתי שעל פי הנתונים שאתה הבאת, גיוס רבע מאלו שאינם משרתים לא יביא בהכרח לביטול מערך המילואים, או לחילופין, ניתן לבטל את מערך המילואים גם בשיעור הגיוס הנוכחי. לצורך הענייין ה אפילו לא הבעתי שום עמדה לגבי העומס על המילואימניקים, אבל אתה מתעקש להכניס מילים לפי, ובמקום להפריך את חישובי(שייתכן בהחלט שאינם נכונים), מעדיף לזרוק סיסמאות חסרות תוכן.

באז באז

New member
זה לא נתונים שלי

זה נתונים שלהם. זה לא חישובים שלי. זה חישובים שלהם. אם אתה טוען אחרת, אתה לא מפריך חישובים שלי, אלא שלהם. לי אין מספרים בכלל. ואני לא מתכוון לעשות להטוטים עם מספרים שאין לי. רק שהשורה התחתונה שלך, אפילו ללא מספרים לא יכולה להיות נכונה. אם מוסיפים משהו, המצב משתנה. לא יכול להיות שמוסיפים והמצב נשאר אותו הדבר. וזה ממש לא מעניין אם זה מבטל לחלוטין את מערך המילואים או משאיר אותו רק לאימונים\מצבי חירום. זה גם לא מעניין אם זה דורש רבע או שליש או שתי חמישיות.

אולי פשוט תרד מהארץ?

אני חייבת להודות שפתחתי את התגובה שלך מספר פעמים על מנת לוודא שאני קוראת את מה שאני קוראת! במדינה שלנו אין מקום לאנשים שדוגלים בהשתמטות מהצבא. אם כל צעיר וצעירה יעשו כדבריך לא תהיה לאף אחד מאיתנו הפריבילגייה של בית ומדינה. תעשה טובה לכולנו ותפנה את מקומך לאנשים טובים יותר.

Salt Lake City

New member
אני אגור איפה שאני רוצה

אם אני ארצה אני אגור בארץ, ואם לא אז במקום אחר, ללא קשר לשאלה אם שירתתי או לא. זה לא רלוונטי. הצבא נותן פטורים בנדיבות, מכיוון שהוא לא זקוק לכל כך הרבה חיילים. יש לכל אזרח זכויות ללא קשר לשאלה אם הוא שירת בצה"ל או לא. אם זה נראה לך כל כך חשוב לשרת בצה"ל את מוזמנת לשרת בו, ואף אחד לא מונע את זה ממך.

את השירות שלי בצבא סיימתי

ואני גאה לומר שאני נשואה לאדם ששירת ועדיין משרת במילואים ביחידה המצטיינת של צה"ל. במסגרת המשפחתית אנחנו מתנדבים במסגרות שונות. אנחנו מחנכים את ילדינו להתנדב, לתרום ובוודאי שבבוא היום גם לשרת בצה"ל. חבל מאוד שאתה מתגאה בדעותיך בפורום שכזה, אבל זה קל כשאתה מתחבא מאחורי זהות כלשהי. דרך אגב, ביקרתי בסאלט לייק סיטי, מקום יפהפה. תנסה למצוא שם עבודה. אולי תצטרף לכת המורמונית.

את בטוחה שגיוס זו הדרך היחידה לתרום??

אם אתה לא מתגייס אתה לא תורם?? אפשר להתנדב למען המדינה בלי קשר לצבא, עם קשר לדברים שהאדם מאמין בהם.

טעות בהבנת הנקרא...

כל אחד שקורא בפורום לא להתגייס לצבא הוא דמות שלילית הרחוקה מלהוות דוגמא לתרומה. כמובן שמלבד הצבא יש דרכים רבות לתרום, אבל לקרוא להשתמטות היא בוודאי לא אחת מהן.

אם אנשים תופסים דווקא השתמטות כתרומה?

יש הרבה משתמטים שעושים זאת מטעמי מצפון, ומשרתים את החברה האזרחית בדרכים אחרות.

למעלה