תואר ראשון וצבא.

T o K i O

New member
תואר ראשון וצבא.

אני עולה לכיתה י"ב. עדיין לא הייתי בצו ראשון (למרות שמוזר שהרבה קטנים ממני כבר היו שם ובקרוב גם אני..) מה לעשות כדי "להחליש" את השירות הצבאי שיתאפשר לי לשלב את זה עם תואר ראשון דרך האוניברסיטה הפתוחה. אני לא רוצה עתודה..אני רוצה תואר ראשון רגיל פשוט (בפילוסופיה או בבילוגיה) בלי התחיבויות. זה אולי עוד קצת רחוק אבל אני רוצה לדעת מה להגיד/לעשות שם כי (לפחות ככה אומרים..) זה די משפיע. שאלה נוספת..האם מקבלים איזושהי הקלה בתנאי קבלה לתואר מאוחר יותר למשל באחד ממקצועות ההנדסה?.. תודה, יום טוב =].

T o K i O

New member
איך זה קשור???

זה לא מיודעד לכאלו שהתחילו ללמוד ומעוניינים לעבור ללימודים באוניברסיטה רגילה?

yoel555

New member
התייחסתי לשאלה ב

האם מקבלים הקלה בתנאי קבלה לתואר בהנדסה? וחשבתי שתרצה ללמוד באונ' רגילה ולכן חשבתי שזו דרך טובה להתחיל ללמוד באפיק מעבר. בכל מקרה באו"פ אין תנאי קבלה וכל אחד יכול ללמוד הנדסה רק צריך להגיע לציונים מתאימים בקורסים. אם תלמד ביולוגיה ויהיו קורסים שהחומר שלהם חופף חומר שנלמד בקורס הנדסה סביר שתקבל פטור על הקורס בהנדסה

T o K i O

New member
התכוונתי שאם יש לי תואר באוניברסיטה הפתוחה

נגיד למשל במדעי המחשב (והבקשה היא להנדסת חשמל..) אז יש הקלה בתנאי קבלה?

Britush

New member
לא הבנתי לגמרי:

אתה רוצה ללמוד לפני הצבא או תוך כדי?

T o K i O

New member
תוך כדי..

שיטות להוריד פרופיל למשל.. או מה להגיד לקב"ן.

SaGreen

New member
השתמטות, לא התחמקות

התחמקות נשמעת כמו מילה של איזה מעשה קונדס חביב...

יש הבדל בין השתמטות לנסיון לשלב

שירות צבאי עם האו"פ. לא הייתי קוראת לזה השתמטות. זה לא מחוייבות גדולה למדינה ולא מורעלות. הבן אדם הולך לשרת. הוא שואל איך יש לו סיכוי לשלב. נראה לי לגיטימי.

SaGreen

New member
אם הוא משתמש

בשיטות להורדת פרופיל או ב"איך לדבר עם הקב"ן" (כדבריו), זאת השתמטות. אבל מי אני שאטיף מוסר? כל אחד שיעשה מה שבראש שלנו. בסופו של דבר כולנו נאכל אותה.

T o K i O

New member
אם יכניסו אותי לקרבי בטוח לא יהיה לי זמן

לשלב את זה עם לימודים באו"פ.

alona 21

New member
אוי יו יוי

"יכניסו אותי לקרבי"... ואז מה??? תקריב 3 שנים מהחיים שלך??? כמו רבים אחרים שעושים זאת למען המדינה שאתה חי בה???? אבל מה פתאום... חס וחלילה... אל תעשה את זה... הרי זאת לא מדינה שלך שתלחם עליה... עדיף שתלך לקב"ן, תוציא פטור, ותלמד באו"פ. בהצלחה.

בואי לא נתעלם מכך - ש"יכניסו אותי לקרבי"

יכול לגרור אובדן של יותר מ3 שנים... הוא לא מתכוון להשתמט. הוא מתכוון לנסות לשלב לימודים תוך כדי צבא. בצבא יש תפקידים אחרים חוץ מקרבי - וקרבי לא מתאים לכולם. בעיקר לא למי שאין לו מוטיבציה לשרת בקרבי. הוא לא רוצה להוציא פטור - הוא רוצה לשרת בתפקיד אחר שהוא לא קרבי, ולשלב לימודים.

SaGreen

New member
לרוב החיילים אין מוטיבציה לשרת בקרבי

מי רוצה לעשות טירונות חצי שנה, לקרוע את התחת באימונים, להיטחן בשמירות, לצאת למארבים, לסגור שבועות ארוכים בבסיס, לאכול מנות קרב, לצאת למסעות של עשרות ק"מ עם עשרות ק"ג על הגב? תאמיני לי שאין הרבה חיילים עם מוטיבציה לשרת בקרבי וגם אם יש כאלה, היא בדרך כלל נמצאת בשלבי הטרום גיוס ונעלמת אחרי שמתחילים לשרת... אבל האנשים האלה יודעים שמישהו צריך לעשות את העבודה ולא משתמטים.

Salt Lake City

New member
צה"ל גם ככה לא צריך חיילים

אם הוא היה צריך הוא לא היה משחרר בקלות כזאת... אני ממליץ לכל בחור ובחורה צעירים לא ללכת לצה"ל. צריך רק להגיד לקב"ן שיש לכם נטייה אובדנית והפטור יגיע אליכם בדואר בתוך שבועיים.

באז באז

New member
הרמטכ"ל כנראה לא יודע על מה הוא מדבר

מזל שיש אותך להסביר לנו להיפך.

למעלה