שוב, מה לדוגמא?
מה זה "סבירות"? כמו שאמרתי, בהרבה חוקים יש מבחן האדם הסביר. איך בית המשפט אמור לפסוק, לדעתך, אם לא במבחן סבירות כלשהו שהשופט מחליט עליו? הרי חוק מגדיר "האדם הסביר". מיהו אותו אדם? אתה מאשים את הבג"ץ במחדלים של הכנסת? לגבי גוף נבחר שאינו כנסת... מה ההבדל? הכנסת זה גוף נבחר. תבחר גוף, תתן לו שם אחר, אבל האנשים יהיו אותם האנשים, למה אתה מצפה לתוצאה אחרת? רעיון של החוקה הוא לעגן כללים שלא ניתן לשנות בהלך רוח כזה או אחר, בדיוק למנוע את המצב של כנסת נבחרת משנה את המוסר מן הקצה אל הקצה. חוקה אמורה להיות עוגן, ואתה מציע משהו שמוציא את כל התוכן מהמושג הזה, אתה אומר "עכשיו הכנסת תחליט שזה מוסרי לרצוח את כל הערבים, אז זה יהיה בסדר, כי זה עומד במבחן המוסריות של החוקה" (תחליף "כנסת" בגוף נבחר אחר שאתה מציע, אותו דבר בעיניי). האם זה מה שאתה רוצה שיהיה? אני מניח שכן. רק שאני אשמח אם תגיד את זה בפה מלא. שאתה רוצה דיקטטורה, שגם אם היא של הרוב, עדיין תהיה דיקטטורה (להזכיר לך את הגרמנים או הרוסים שחיו בדיקטטורה שהרוב "תמך" בה ב99% בכל פעם שהלכו לקלפי?). אני חושב שהמצב הנוכחי גרוע כי הזכויות לא מעוגנות בחוקי יסוד, יש את חוק כבוד האדם וחרותו, שכולם חוץ מבג"ץ מצפצפים עליו (וכשבג"ץ לא, אז אתה טוען שזאת דיקטטורה), ופרט לזה - אין שום הגנה לאדם בארץ מעריצות וכפיה. זאת הבעיה שצריך לפתור. לא להחליף עריצות בעריצות או כפיה בכפיה.