אני שמח שאתה צוחק, בעוד כ- 15
שנים לא תצחק יותר. אתה כנראה לא ממש קורא את מה שכותבים לך. יש כל מיני שיטות וכתבתי שההצעה שהבאתי פה לא מוגמרת, אבל כן כתבתי למשל שיהיה צורך ברוב מוחלט או אפילו רוב מיוחס. אם 80% מהציבור לא חושבים שצריכה להיות דמוקרטיה, אז ממש לא משנה מה כתוב בחוקה שלך (שכמובן לשיטתך תשקף רק את המוסר האישי שלך), הם פזוט יזרקו אותה לפח. בכל מדינה דמוקרטית יש יכולת למחוקק לשנות את החוקה בצורה כזו או אחרת, אז לשיטתך כולם דיקטטורות? וכן - אם הרוב ירצה להכניס מיעוטים לתאי גזים, הוא יעשה את זה, ממה שלא יעניין אותו שבחוקה שלך כתוב אחרת. אתה כותב ש"חוקה צריכה לעגן זכויות יסוד" ואני טוען בדיוק את אותו דבר. ההבדל היחידי בנינו (מעבר לזה שאתה מנסה להציג את דברי בצורה מעוותת) הוא שאתה רוצה שהחוקה הזו תהיה בדמותך האישית ואני מבין שהיא חייבת לייצד עוד אנשים. בפועל, וזה משהוא שאתה פשוא לא מצליח להבין, כרגע אין חוקה וכל עוד זה תלוי בחרדים, גם לא תהיה. הם כבר הבינו את הטריק, עוד 15 שנים יהיה בארץ רוב חרדי-דתי-ערבי. ואז, על מדרגות המטוס שבו נברח מפה שנינו אני אגיד לך בעצב - אמרתי לך. כי כרגע, רק הרוב קובע ורק הרוב יקבע אם תהיה חוקה ומה יהיה בה והצון שלך לחוקה בדמותך ובצלמך פשוט לא יתממש. אז כמו הרבה דברים, אתה יכול לחשוב שאתה צודק, אני אישית מעדיף להיות חכם וריאלי.