תאוריית האבולוציה

nissimhania

New member
אה הבנתי,

זה כמו מישהו ששדד בנק, ועוד לא תפסו אותו. אז הוא בחזקת חף מפשע... אבל הוא לא חף מפשע. אותו דבר אפשר לומר על אלוהים, כל עוד הוא הופיע, הוא בחזקת לא קיים, אבל זה לא אומר מאום על היותו קיים או לא.

עידו10x

New member
צודק חלקית-

גם פושע הוא חף מפשע עד שהוכח אחרת, אבל אלוהים אינו קיים עד שהוכח אחרת ומשום כך לא צריכה להיות כל השלכה על חיי הפרטיים, כי גם אם לא בטוח שהוא קיים, אין טעם לבסס את חיי על תאוריה לא בדוקה.

nissimhania

New member
מי דיבר על השלכה על החיים הפרטיים??

אוהבים לענות פה לא לעניין, ואחרי זה טוענים שאני סתם מסבך משפטים. אז בעצם, קיומה של אמת מוחלטת נפסל רק בשל הניסיון, אבל ייתכן והניסיון האנושי עד עכשיו אינו מספיק. מכאן הטענה "אין אמת מוחלטת"- אינה בהכרח נכונה. לא?

עידו10x

New member
גם הטענה "אתה פיל ורוד" אינה בהכרח

נכונה, אבל מהנסיון שלי ומהידע שלי אני יכול להסיק שאינך כזה. אבל מי יודע? אולי בעתיד יתחוור לי אחרת...

begone

New member
לא, לא, לא ולא

אל תשים לי מילים בפה. אני אמרתי בפירוש ש*אין* אמת מוחלטת, בגלל שהנסיון האנושי מלמד שכל קביעה היא שגויה ומוצדקת באותה מידה. מה ש´נכון´ לנמלה לא ´נכון´ לדולפין, ומה שנכון ל´יהודי´ לא נכון ´לנוצרי´. ומה ש´נכון´ עכשיו לא יהיה ´נכון´ בהכרח מחר. זה לא שלא *מצאתי* שום אמת מוחלטת. פשוט *אי אפשר* למצוא אמת מוחלטת. ואם אתה טוען שמצאת אחת כזו - אני מיד אוכיח לך שהיא לא מוחלטת כלל ועיקר.

nissimhania

New member
אני יודע מה אתה טוען! אני שואל למה?

למה אתה כל כך בטוח שאין אמת מוחלטת? אז אתה עונה: "בגלל שהנסיון האנושי מלמד שכל קביעה היא שגויה ומוצדקת באותה מידה" אז הנה, לא הכנסתי לך מילים לפה, אתה מבסס את טענתך על פי הניסיון עד כה. נכון?

begone

New member
למה? הנה התשובה

"למה אתה כל כך בטוח שאין אמת מוחלטת?" כי אף אחד לא מצא אותה עד היום. וכל מי שטוען שמצא אותה - הוכח כשוגה. בדיוק כמו החרדים שנשרפו באושוויץ, הנוצרים שמתו כמו כולם ונקברו כמו כולם, הבודהיסטים שמתו ממחלות נפוצות כמו כולם, הפושעים שחזרו בתשובה והמשיכו לפשוע - וכו´ וכו´. אני לא מבסס את הטיעון שלי על הנסיון האנושי בלבד. אני מבסס אותו על העובדה הפשוטה שהמציאות היא אלמנט שמשתנה לנוכח הזמן. כל דבר שתגיד היום, יהיה שגוי בעוד זמן מסוים. אפילו המשפט ´כל בני האדם רוצים לחיות´ הוא לא אמת מוחלטת. יש הרבה אנשים שמתאבדים כל יום, בכל העולם. במקום לנסות לשאול אותי שאלות מנחות כמו מחזיר בתשובה סוג ב´, בוא תנסה להתמודד מול הטיעונים במקום להתנשא בלי כיסוי.

begone

New member
אל תבלבל את המוח

אתה סתם בורח מדיון רציני. כל כך נחות מצידך - כאשר אתה רואה שהצד הנגדי הוא לא טמבל, אתה פשוט קם ובורח. גם זו טקטיקה בדוקה של מחזירים בתשובה. "שיט, לא הלך לנו עם המתחכם הזה, נלך לעיירת פיתוח ונמצא כמה ילדים בני 13 שנפלטו מבית ספר". יאללה, תעבוד על מישהו אחר. אין לך מה להציע.

nissimhania

New member
כן, בטח

תביא לי אדם אחד (אחד!) שחושב שאני מחזיר בתשובה, או בורח מהטיעונים שלך. כולם כבר טענו שאינך עונה לעניין, דתיים וחילוניים כאחד. לעומת זאת, היחידי שטען אי פעם שאני לא מתמודד עם הטיעונים זה אתה.

עידו10x

New member
אני חושב ככה

אתה סתם מסבך משפטים, וגורם להם להשמע יותר פלצניים, אבל חוץ מזה אתה לא עושה כלום.

begone

New member
אין שום בעיה

"תביא לי אדם אחד (אחד!) שחושב שאני מחזיר בתשובה" לא אמרתי שאתה מחזיר בתשובה. טענתי שאתה משתמש בטקטיקות של מחזיר בתשובה. "כולם כבר טענו שאינך עונה לעניין" שלום לך, מינה צמח. לא ידעתי שעשית סקר בקרב כל יושבי הפורום. חן חן לך. "היחידי שטען אי פעם שאני לא מתמודד עם הטיעונים זה אתה" ושוב שלום, מכון גאלופ. עזוב, אתה פשוט אדם לא רציני. וגם זאת לא אמת מוחלטת - ייתכן שבעוד עשרים שנה אתה תהיה אפילו פחות רציני.

nissimhania

New member
תסביר בקשה,

אמרתי שהוא מבסס את טענתו שאין אמת מוחלטת על הניסיון, ולראייה ציטטתי אותו אומר - "בגלל שהנסיון האנושי מלמד שכל קביעה היא שגויה ומוצדקת באותה מידה". מה הוא עונה לי? על היהודים שנשרפו באושוויץ... אז מי מדבר פה לא לעניין?

begone

New member
אני אסביר, ברשותך

"אמרתי שהוא מבסס את טענתו שאין אמת מוחלטת על הניסיון" אבל כבר אמרתי שאני לא מבסס את הטענה שלי רק על הנסיון - אלא גם על העובדה שאין שום דבר קבוע במציאות. המילה ´מוחלט´ או ´קבוע´ לא תואמת את המציאות, שהיא אלמנט משתנה ודינמי. המילה ´קבוע´ או ´מוחלט´ היא פיקציה שהמציאו בני-אדם לצרכים פרקטיים שונים. היא איננה קיימת במציאות, כיוון שהמציאות היא משתנה. המשפט העממי "השינוי הוא הדבר היחיד שקבוע" הוא כמובן דבר והיפוכו, איננו פרדוקס אלא רק ניסוח עממי לעובדה שהמילה ´שינוי´ היא בעצמה מתארת דבר שאיננו דומה לעצמו. כל הבלבול שאתה מפגין בוויכוח הזה נובע מן העובדה שהשפה שבה אנחנו משתמשים לתקשורת היא בעצמה מופשטת, מוגבלת ומשתנה מאדם לאדם. באופן כללי, ובלי להסתבך יותר מדי, אפשר להגיד די בקלות שכל ´אמת אבסולוטית´ שבני-אדם ניסו להוכיח לאורך כל ההיסטוריה התבררה כלא-אבסולוטית. ויש לזה סיבה עקרונית: המציאות עצמה איננה אבסולוטית. לפיכך הנסיון להתאים אלמנט אבסולוטי לאלמנט לא-אבסולוטי הוא כישלון צפוי מראש. "מה הוא עונה לי? על היהודים שנשרפו באושוויץ" היהודים הדתיים שנשרפו באושוויץ כמו כולם, הם הוכחה טובה מאוד לעובדה שהאמת ה´אבסולוטית´ לפיה אלוהים דואג למאמיניו הנאמנים היא לחלוטין לא אבסולוטית.

nissimhania

New member
שים לב:

"אמרתי שאני לא מבסס את הטענה שלי רק על הנסיון - אלא גם על העובדה שאין שום דבר קבוע במציאות" אתה לא יכול לבסס את הטענה "אין אמת מוחלטת" על זה ש-"שום דבר לא קבוע במציאות", כי הם היינו הך. תמיד אני יכול לשאול- למה אתה חושב ששום דבר לא קבוע במציאות, ואז אתה תיתן לי אינסוף דוגמאות מהניסיון האנושי. אז הנה חזרנו לסיבה הבסיסית והיחידה- הניסיון. מסכים?

begone

New member
לא מסכים, וברור גם למה

העובדה היא שהיקום שבו אנו חיים לא נשאר קבוע אפילו לחלקיק שנייה. הוא משתנה באופן תמידי. זו עובדה, לא דעה ולא התבססות על הנסיון. זו פשוט עובדה חותכת שאתה לא יכול להפריך. השינוי הוא אלמנט שלא נפסק במציאות שבה אנו חיים. ולכן אין אמת אבסולוטית, כי כל ´אמת´ תהיה ´שקר´ בתקופה אחרת. המשפט ´כדור הארץ מכיל שישה מיליארד בני-אדם´ לא יהיה נכון אף פעם, וגם לא היה נכון אף פעם מלבד בחלקיק שנייה אקראי לפני כמה שנים. אתה לא תצליח לגרום לי להגיד שאני מתבסס רק על הנסיון שלי, כי זה פשוט לא נכון. במקום לנסות לסובב אותי עם רטוריקה של מחזיר בתשובה בליגה ג´, פשוט תבין שאני לא איזה זאטוט מקרית-גת שאפשר לסדר אותו. זה מאוד מאוד פשוט: אני לא קונה את השקרים שלך. ואתה ממשיך למכור. יאללה, עזוב אותי כבר.

alon14

New member
כי גדל הוכיח מתמטית...

...שאין ידע שלם (מה שאגב הורס את העובדה שאלוהים יודע הכל אבל זה כבר משהו אחר), ועל כן אין אמת מוחלטת.

למעלה