לא קראת מספיק
"אם אתה חושד אותי בשקר אז תקרא בעצמך" קראתי את הספר. לא מצאתי בו אפילו רסיס של טענה כאילו האדם נברא לפני בערך 6000 שנה. לא ייתכן שהוקינג חושב כך, כיוון שכל המחקרים האנתרופולוגיים שנעשו סותרים נתון שיקרי זה. "מה ששמעתי עד עכשיו לא הפריע לי" עד המאה העשרים, אף אחד לא ידע שגיל המין האנושי הוא כמליון שנה. זה לא ברור לך שכותבי התנ"ך, התלמוד והמשנה פשוט לא ידעו את זה? לא ברור לך שהם התבססו על השערות לא נכונות? זה כל כך מסובך להבין את זה? "אם יש לך משהו כזה אז תחדש לי בבקשה" ובכן, מבזק חדשות: האדם לא נברא לפני 6000 שנה. האדם התפתח באופן איטי מאוד לאורך מאות אלפי שנים, בצורה הדרגתית. החיים בכדור הארץ החלו להתפתח לפני בערך 12 מיליארד שנה (זו הערכה משוערת, אבל מבוססת על מדידות שהוכיחו את עצמן במקרים רבים). כל מה שהכותבים בדת היהודית כתבו בנידון - זה הכל אגדות לילדים קטנים, שהוכחו במלוא אגדותן. ואם כל כותבי הדת היהודית טעו - הרי שהם כמובן גם טועים בהנחת היסוד שלהם: הם טועים כי אין אלוהים. אין בורא כי לא היתה בריאה. אם לא היתה בריאה, אז אין בורא. זה כל כך פשוט, וכל כך נכון. כי מי שטוען שהאדם נולד לפני 6000 שנה כתוצאה מגן-עדן ותפוחים ונחשים, פשוט מרמה את עצמו ואת מאמיניו. המדע הוכיח שזה פשוט לא נכון. ומכיוון שכל סיפור הבריאה מתבסס על קיומו של ´אלוהים´, הרי שמופרכות סיפור הבריאה מוכיח כי גם קיומו של אלוהים הוא אגדה בלבד. למה כל כך קשה לך להתעורר ולעשות אחד ועוד אחד? מה כל כך מסובך להבין? הרי בכל מוזיאון בעולם תוכל למצוא את ההוכחות.... אתה פשוט משקר לעצמך אם אתה לא רואה את הסתירה בין מה שאתה מאמין לבין מה שקיים במציאות העובדתית. זה לא ייתכן שאתה לא מבין את עומק הסתירה.