תאוריית האבולוציה

israelberger

New member
תאוריית האבולוציה

אני שומע כאן הרבה שאומרים שתיאוריית האבולוציה היא עובדה אבל נתקלתי באתר אחד שלא כל כך מסכים עם זה. אשמח לשמוע תגובות.

notafish

New member
המדהים בתורת האבולוציה

הוא שכל כך הרבה תוקפים ו"מוכיחים" את אי-נכונותה, מבלי להבין מה שהיא בעצם אומרת - הם בעצם מוכיחים את אי נכונותה של משהו שאינו תורת האבולוציה... המגוון, הכמות ואיכות הראיות המעידות על קיומם של תהליכים אבולוציוניים הם כאלה שלא מותירים מקום לספק סביר - האבולוציה היא עובדה. מה שנמצא תחת דיון מדעי הוא האופי של האבולוציה - אבל זה בגדר נואנסים וקישוטים לעוגה, למרות שלמתבונן מבחוץ הויכוחים בין הגישות השונות (למשל GOULD ו-DAWKINS) מרות. אתר יוצא מן הכלל בנושא, המציג את כל הטיעונים בעד ונגד תורת האבולוציה, הוא http://www.talkorigins.org - גלישה מהנה!

begone

New member
כרגיל, אתה מכחיש את המציאות

מאז שנולדה תורת האבולוציה (1859) היא לא חדלה לזעזע את העולם, ליצור דיונים מעמיקים, להכות בהלם את כל הדתות, ולקדם את המדע קדימה. פענוח הגנום האנושי, למשל, מאשש את תורת האבולוציה הבסיסית. מאז שפורסם הספר ועד היום, הוא לא הופרך אלא רק שוכלל וזכה לפיתוחים מרשימים. חלק גדול מהביוטכנולוגיה, הרפואה ומדעי הטבע בכלל מתבססים על האבולוציה כנקודת פתיחה. אז מה אם יש אתר אחד שלא מסכים לה? שלא יסכים. ושיהיה בריא. אם אתה רוצה לקרוא על אבולוציה וגם להבין, לשם שינוי, תקנה את הספר הזה

israelberger

New member
לא הכחשתי שום דבר

אמרתי רק שתורת האבולוציה היא לא אמת מוחלטת ע"פ כל המדענים ויש כאלה שחולקים על זה.

אנדרי ז

New member
פרטיה רחוקים מלהיות מוחלטים

אבל אין כמעט מדען רציני שחולק על עצם נכונותה הבסיסית.

israelberger

New member
תורת האבולוציה כעובדה(?)

הנה קישור להסבר מפורט על עיניין תיאוריית האבולוציה כעובדה מאת אדם חכם מאוד. יש לו 12 תארים אקדמאים וידע מקיף על כל תחומי החיים. כנראה ששמעת עליו כי קוראים לו הרבי מלובביץ´.

begone

New member
האבולוציה והרבנים

לתורת האבולוציה יש הוכחות. לכל הדתות אין הוכחה. זה ההבדל. אגב, איך ייתכן שהרבי שלך זכה לתריסר תארים אקדמיים, כאשר הוא מסרב להכיר בעובדה שהיקום קיים כבר מיליארדי שנים.... אבסורד. במקום לקרוא מה רבנים אומרים על תורת האבולוציה, אולי פשוט תפתח את הספר של דארווין, ספרים של דוקינס, ואת הספר שהמלצתי לך עליו. מרוב פחד להתמודד עם התורה עצמה, אתה מסתתר (כרגיל) תחת כנפי הרבנים שלך.

israelberger

New member
דווקא קראתי הרבה

בשונה ממך אני בודק את שני הצדדים. אני ממליץ גם לך.

begone

New member
בולשיט

"בשונה ממך אני בודק את שני הצדדים" אם היית בודק את שני הצדדים כמו שצריך, מזמן כבר היית חילוני. הרי התיאוריות של הרבנים לא עומדות במבחן המציאות. העולם נוצר לפני 6000 שנה? בולשיט. אלוהים ברא את האדם? בולשיט. כדור הארץ נוצר בשבוע? בולשיט. אל תבלבל את המוח - אני בודק את שני הצדדים בדיוק כמוך, כבר 25 שנה. אלא שאני לא מפחד להודות על האמת - הבריאה היא בולשיט, ואילו תורת האבולוציה מתבססת על עקרונות נכונים.

begone

New member
דינוזאורים

הנה מילה אחת שיכולה לשנות את השקפת עולמך: דינוזאורים. המדע המודרני חפר, גילה והוכיח כי היצורים הללו היו קיימים לפני 40 מליון שנה. הקביעה הזאת מוכיחה, חד משמעית, כי ההנחה של הדת היהודית לפיה העולם ´נברא´ לפני 6000 שנה - שגויה. האם המילה ´דינוזאורים´ תגרום לך לשנות את השקפת עולמך? בוודאי שלא. העובדות לא ישפיעו עליך. כי אתה חסין מפני עובדות. כל מה שמדריך אותך זה הפחד - הפחד משינוי, הפחד מפני המחשבה שאולי חינכו אותך לא נכון, הפחד לעזוב את המסגרת המשפחתית, הפחד לומר ´לא´ לרבנים ולמורים, הפחד להיות שונה, הפחד לחשוב בכוחות עצמך. דינוזאורים. מילה אחת שהורסת דת שלמה.

israelberger

New member
אני אתעלם מהתת רמה ואענה לך

1.ספירת השנים היהודית היא 5762 שנה מבריאת האדם ולא מבריאת העולם. ממתי אתה חושב שיש אדם? עד כמה שאני למדתי זה בערך באותו זמן. 2.הקב"ה היה מקים עולמות ומחריבם לפני שברא את העולם שלנו בפעם האחרונה ובאחת הפעמים האלה נוצרו הדינוזאורים ואח"כ הושמדו בצורה כלשהיא. 3.הקב"ה ברא את העולם עם שלדי דינוזאורים. על כל אחד מהפירושים יש חולקים אבל בתאכלס זה עונה על השאלה.

begone

New member
תת-רמה?

"ספירת השנים היהודית היא 5762 שנה מבריאת האדם ולא מבריאת העולם" בדיחה לא מצחיקה. המדע טוען שהאדם היה קיים עוד הרבה קודם לכן. בנוסף, הרי ´אלוהים´ ברא את כל כדור הארץ באותו השבוע שבו ברא את האדם, לפי מה שידוע לי בספר בראשית. לפיכך, ספירת השנים היא 5762 מבריאת העולם. בבקשה לא לנסות לבלבל את המוח. "הקב"ה היה מקים עולמות ומחריבם לפני שברא את העולם שלנו" האמנם? ובכן, אז מתי ברא ´אלוהים´ את העולם שלנו? נקוב במספרים, בבקשה. "הקב"ה ברא את העולם עם שלדי דינוזאורים" טוב, זה כבר ממש מגוחך לגמרי. זה כמו לומר ש´אלוהים´ ברא את העולם עם שישה מליון שלדים של יהודים בפולין ורוסיה.

israelberger

New member
מה לא ברור במונח "תת רמה"

1.ע"פ הידע הכללי שלי וע"פ מה שקראתי ב"קיצור תולדות הזמן" של סטיבן הוקינג זאת התקופה שממנה קיים האדם. ומי אמר לך ש"יום" זה כפשוטו? 2."עולם" לאו דווקא במשמעות של כדור אלא במשמעות יותר כללית. הבריאה האחרונה נסתיימה לפני 5765. 3.אתה רואה זאת כמצחיק ואני לא.

begone

New member
אז בוא תקרא משהו

מחקרים אנתרופולוגיים מוכיחים כי יש שלדים של הומו ארקטוס (דהיינו, בני אדם ברמה שכלית מתקדמת למדי) שגילם מוערך בכמיליון שנה. במילים אחרות - מה שטענת לגבי הוקינג הוא ללא ספק טעות או שקר. הומו סאפיינס התפתח בכדור הארץ לפני 140-300 אלף שנה. אלו ההערכות הזהירות ביותר שהמדע מוכן להנפיק עבורנו. "הבריאה האחרונה נסתיימה לפני 5765" אני מבין. דהיינו כל מה שהמדע מצא והוכיח - כל זה לא מפריע קצת לתיאוריה שלך? לדעתי זו סתירה בוטה. וזו הסיבה שחרדים רבים מתנגדים לחפירות ארכיאולוגיות. הם פשוט מפחדים שהחוקרים ימצאו הוכחות נוספות. "אתה רואה זאת כמצחיק ואני לא" תלך פעם למוזיאון אנתרופולוגי, תלמד קצת. ההשכלה שלך חלקית מאוד.הנה קישור נחמד, תלמד קצת אודות העולם שבו אתה חי, בעזרת אוניברסיטת לידס באנגליה: http://www.leeds.ac.uk/chb/h1060.html

israelberger

New member
קראתי כבר הרבה דברים

1.אם אתה חושד אותי בשקר אז תקרא בעצמך. אני ממליץ בחום על הספר. 2.מה ששמעתי עד עכשיו לא הפריע לי. אם יש לך משהו כזה אז תחדש לי בבקשה. 3.תשובה מאוד לא לעיניין.

begone

New member
לא קראת מספיק

"אם אתה חושד אותי בשקר אז תקרא בעצמך" קראתי את הספר. לא מצאתי בו אפילו רסיס של טענה כאילו האדם נברא לפני בערך 6000 שנה. לא ייתכן שהוקינג חושב כך, כיוון שכל המחקרים האנתרופולוגיים שנעשו סותרים נתון שיקרי זה. "מה ששמעתי עד עכשיו לא הפריע לי" עד המאה העשרים, אף אחד לא ידע שגיל המין האנושי הוא כמליון שנה. זה לא ברור לך שכותבי התנ"ך, התלמוד והמשנה פשוט לא ידעו את זה? לא ברור לך שהם התבססו על השערות לא נכונות? זה כל כך מסובך להבין את זה? "אם יש לך משהו כזה אז תחדש לי בבקשה" ובכן, מבזק חדשות: האדם לא נברא לפני 6000 שנה. האדם התפתח באופן איטי מאוד לאורך מאות אלפי שנים, בצורה הדרגתית. החיים בכדור הארץ החלו להתפתח לפני בערך 12 מיליארד שנה (זו הערכה משוערת, אבל מבוססת על מדידות שהוכיחו את עצמן במקרים רבים). כל מה שהכותבים בדת היהודית כתבו בנידון - זה הכל אגדות לילדים קטנים, שהוכחו במלוא אגדותן. ואם כל כותבי הדת היהודית טעו - הרי שהם כמובן גם טועים בהנחת היסוד שלהם: הם טועים כי אין אלוהים. אין בורא כי לא היתה בריאה. אם לא היתה בריאה, אז אין בורא. זה כל כך פשוט, וכל כך נכון. כי מי שטוען שהאדם נולד לפני 6000 שנה כתוצאה מגן-עדן ותפוחים ונחשים, פשוט מרמה את עצמו ואת מאמיניו. המדע הוכיח שזה פשוט לא נכון. ומכיוון שכל סיפור הבריאה מתבסס על קיומו של ´אלוהים´, הרי שמופרכות סיפור הבריאה מוכיח כי גם קיומו של אלוהים הוא אגדה בלבד. למה כל כך קשה לך להתעורר ולעשות אחד ועוד אחד? מה כל כך מסובך להבין? הרי בכל מוזיאון בעולם תוכל למצוא את ההוכחות.... אתה פשוט משקר לעצמך אם אתה לא רואה את הסתירה בין מה שאתה מאמין לבין מה שקיים במציאות העובדתית. זה לא ייתכן שאתה לא מבין את עומק הסתירה.

alon14

New member
נכון אבל...

...לפני 12 מיליארד שנה לא היה כדור הארץ. כדור הארץ התהווה לפני 4.5 מיליארד שנה, והחיים החד-תאיים התפתחו בו לפני 3 מיליארד IIRC.

begone

New member
מה שאני יודע זה זה:

לפני 12 מיליארד שנה התפתחה המולקולה הראשונה על פני כדור הארץ, שבאותה תקופה היה שונה לחלוטין ממה שהוא היום (דהיינו חסר חיים לחלוטין). אבל אם תראה לי אסמכתא למה שאתה טוען, אשמח לקרוא אותה.

alon14

New member
לפני 12 מיליארד שנה...

...לא היה כדור הארץ. כל ספר מדע פופולארי יאמר את זה (אגב, הם לא יאמרו 6000 שנה אלא 4550 מיליון שנה - אני בצד שלך). אם בכל שאת אתה רוצה מראה מקום, אז אפשר להשתמש ב-: מדע - 1000 דברים שכל אחד חייב לדעת / ג´יימס טרפיל, ISBN: 965-07-0406-X, קטע 177. באותו רטע כתוב שכדור הארץ התהווה לפני 4.6 מיליארד שנה, ושהמאובן הראשון התהווה לפני 3.8 מיליארד.

למעלה