תאוריית האבולוציה

עידו10x

New member
במקרה הזה לא.

זה משוואה פשוטה: 13מליארד = 5672 המשוואה לא נכונה, לכן יש כאן סתירה...

begone

New member
יש לי תשובה יותר טובה

כיצד קיום מוכח של דינוזאורים מסתדר עם עולם שנברא לפני 6000 שנה? הוא לא מסתדר. לכן הדת היהודית שגתה - ובענק. ואמנם אנחנו לא בטוחים אם מדובר ב13 מיליארד הוא 20 מיליארד - אבל ההבדל בין 13 מיליארד ו20 מיליארד הוא הרבה יותר קטן מן ההבדל בין 6000 שנה ו13 מיליארד.

begone

New member
אין דבר כזה אמת מוחלטת

כל תיאוריה מתאימה לתנאים מסוימים במציאות. הנתונים שלנו אודות כוח המשיכה מתאימים לכדור הארץ, אבל לא מתאימים לכוכבים אחרים. תורת האבולוציה נכונה עבור חלק גדול מן ההתפתחות של ה´טבע´, אבל היא לא תמיד נכונה עבור האנושות המודרנית. דהיינו, מדינת ישראל לא עובדת תמיד לפי חוקי האבולוציה הקלאסיים. אבל זה לא משנה - תורת האבולוציה פיתחה כמה עקרונות מבריקים שסייעו מאוד לכל מדע. ובדרך, די בקלות, היא מוטטה את כל ההבלים מאחורי הדתות השונות (ההבל על הבריאה, ההבל על מוצא האדם, ההבל על ההיסטוריה הקצרה של היקום וכו´).

עידו10x

New member
כי אמת היא מושג סובייקטיבי

המשתנה בהתאם בין אדם לאדם ובין מצב למצב.

עידו10x

New member
תסתכל על העולם ותראה...

בשביל חלק- אלוהים הוא אמת בדוקה ומוכחת, ובשביל חלק אחר מדובר בשקר טפשי.

begone

New member
זה בדיוק

מילת המפתח כאן היא ´אולי´. ו´אולי´ מלמד אותך שאין אמת מוחלטת.

nissimhania

New member
אולי מלמד על זה שאני לא יודע להחליט

לא על זה שאין החלטה נכונה.

begone

New member
שוב - זה אולי

זה מלמד שיש כאן עוד ´אולי´ אחד, שמסרב להיעלם. אין כזה דבר החלטה נכונה - כל החלטה היא ´נכונה´ באותה מידה כמו החלטה אחרת. חיים ומוות - האחד לא יותר נכון מן השני. רוב בני-האדם יעדיפו לחיות, אבל זה לא אומר שזה ´נכון´ על פי שום קנה מידה.

begone

New member
להיפך

אני עניתי, אבל אתה מסרב להפנים את מה שאני ענוה.

begone

New member
עובדה

המשפט ´מים רותחים בטמפרטורה של מאה מעלות´ הוא לכאורה אמת מוחלטת. אך המשפט הנכון-יותר הוא ´מים רותחים בטמפרטורה של מאה מעלות, בגובה פני הים, בכדור הארץ´. ועדיין - המשפט הזה נכון רק לתקופה הנוכחית שבה אנחנו חיים, שכן ייתכן שינוי במצבו של כדור הארץ, מיקומו וכו´. גם המשפט ´כדור הארץ מסתובב מסביב לשמש´ איננו אמת מוחלטת. שכן מצב זה יכול להשתנות בעוד כמה מיליארדי שנים. גם המשפט ´פורום חופש נמצא בתפוז´ איננו אמת מוחלטת. שכן מחר הוא יכול להיות ב´וואלה´. וגם המשפט ´אלוהים חי וקיים´ איננו אמת מוחלטת - היתה תקופה שהיו שורפים אנשים שהיו מתנגדים למשפט הזה, וכיום זה מתקבל בשלוות נפש במדינות רבות בעולם. וכמובן שהיתה גם תקופה שבה בני-אדם לא דיברו בשפה ברורה, אלא נהמו זה לזה כמו קופיפים.

nissimhania

New member
אז, בקיצור, מה שאתה טוען הוא

אין אמת מוחלטת כי... עד עכשיו לא מצאת אותה. נכון?

למעלה