תאוריית האבולוציה

alon14

New member
לאו דווקא...

...99% מדעות העולם יסתדרו מצויין ביחד, אבל הדתות והלאומנות הן ב-1%.

sandchicken

New member
תפסיק לצטט סיסמאות ותתחיל לחשוב

דבר ראשון - אתה פשוט בור אם אתה חושב שהדתות, ולהבדיל - הלאומנות הן רק אחוז אחד מדעות העולם. דבר שני - אנשים שונים נוהגים לחשוב באופן שונה - ולכן גם המוסר האישי שונה מאדם לאדם, אם נקבל כל מעשה של אדם מכיוון שזהו המוסר שלו נתדרדר ללית דין ולית דיין. דבר שלישי - הבעייה היא פחות עם ההמון, אלא יותר מכל מיני פושעים שיספרו לנו שפשעיהם עולים איכשהו בקנה אחד עם המוסר שלהם - ואז בשם הסובלנות, הפלורליזם והרלטיביזם המוסרי הנאור - נאלץ להתחשב בהם.

zooti

New member
יש רלטיבם מוסרי גם בדת

דוגמא - לטענתי, אכילת בשר אינה מוסרית (בייחוד בתנאי הגידול וההריגה של היום, ובעובדה שיש אלטרנטיבות). ישנם הרבה דתיים, ואף חרדים, שאוכלים בשר להנאתם, ולא רואים בזה פסול. לטענתם, הם מוסריים יותר ממני כי הם מאמינים באל, ולטענתי, אני יותר מוסרית מהם, כי אני לא נותנת את ידי לפגיעה הממוסדת בבעלי חיים. וללא קשר (בין אדם לחברו): אדם דתי רואה ילדה בלבוש קצר יושבת ובוכה. מה מעניין אותו יותר - מצבה הנפשי או צורת לבושה?

nissimhania

New member
רק לידיעתך, צמחוניות זו מעלה בדת

והיא לא נכפית לטענתם, מהסיבה שהאדם עדיין לא הגיע לרמה מוסרית מספיק גבוהה כדי שיאסרו עליו לאכול בשר. הדוגמא עם האדם הדתי והילדה טיפשית ומביישת, לא אוכל להגיב על זה.

zooti

New member
כלומר, אדם חילוני צמחוני/טבעוני

הגיע לרמה מוסרית גבוהה יותר משל אנשים דתיים מסויימים (די הרבה מהם). טוב לדעת. הדוגמא עם הילדה היתה ללא קשר לנושא וכך גם ציינתי, אבל היא דוגמא חיה.

nissimhania

New member
נו באמת!

כאילו כל החילוניים צמחוניים ולכל הדתיים אוכלי בשר, יופי! הבאת את מושג ה"הכללה המוגזמת" צעד ענק קדימה.

zooti

New member
הבנת הנקרא

"אדם חילוני צמחוני/טבעוני" - כלומר, לא כל החילונים, אלא החילונים שהם צמחונים/טבעונים. "דתיים מסויימים" - כלומר, לא כל הדתיים, אלא רק חלק מהם. עכשיו תגיד לי, איפה הגזמתי?

alon14

New member
האדם הדתי והילדה...

"הדוגמא עם האדם הדתי והילדה טיפשית ומביישת, לא אוכל להגיב על זה." צריך להוסיף למילון המחב"תי-עברי של חופש: "דוגמה טיפשית ו/או מביישת - כל דוגמה טובה שלמחב"ת אין אפשרות לענות עליה כמו שצריך."

alon14

New member
יש הבדל בין...

...עובדת האבולוציה: מינים מתפתחים עם הזמן, ותיאוריות האבולוציה המציעות מנגנונים לעובדה, כגון התיאוריה הראשונית של תכונות-נרכשות-עוברות-בתורשה, או הברירה הטבעית המקורית (המבוססת על תכונות), או הברירה הטבעית החדשה (המבוססת על גנים ואללים).

למעלה