תאוריית האבולוציה

preacher

New member
לא, לא, לא

גיל *היקום* נמדד לאחרונה כ-12 עד 13 מיליארד שנים (ההערכה הכי מדויקת כרגע היא 12.7). המדידה התבצעה ע"י שתי קבוצות שונות שהשתמשו בשיטות שונות. התוצאה הקרובה מאוד בשתי השיטות מחזקת את נכונות התוצאה. השמש שלנו שייכת לגל השני של שמשות, שנוצרו משאריות הסופרנובה של הגל הראשון (ולכן יש לנו יסודות כבדים במערכת השמש). מערכת השמש (וכדור הארץ עצמו) נוצרה לפני 4.5 מיליארד שנה כמו שאלון14 אומר. החיים התפתחו כנראה לפני 3 מיליארד שנה. הנתון האחרון הוא די חדש ונדמה לי שעדיין לא מבוסס סופית. יתר הנתונים מקובלים על כל הממסד המדעי השפוי.

begone

New member
אוקיי

תודה על התיקון המלומד. אם יש לך לינק לקריאה נוספת, אודה לך על האסמכתא. וישראל ברגר - תקרא ותבין איך הדת שלך מתפוררת לרסיסים קטנטנים.

עידו10x

New member
תודה רבה לך ישראל!

כמה שהייתי צריך מקור דתי מהימן שאומר שהעולם נברא ב6 ימים בני 24 שעות כל אחד! תודה תודה תודה! מסמך זה מחזק את טיעוניהם של כל החילוניים, ואת שאר הטענות ניתן לסכם ב-"תורת האבולוציה לא תיתכן, משום שבתורה כתוב אחרת". אין פה לא מן ההגיון ולא מן הפירוט. תודה רבה על כל עזרתך למחנה החילוני

israelberger

New member
אני מניח שלא קראת הכל...

הרבי מתחיל עם הסבר תורני ועובר להסבר מדעי. בנוסף לזה, הפירוש התורני לעיניין הוא של הרבי מלובביץ´ אבל יש שחולקים עליו.

עידו10x

New member
תגיד לי אתה צוחק עלי?

הוא אומר שם שבגלל שאף אחד לא ראה את האבולוציה בפעולה לפחות פעמיים, לא ניתן להגיד שהיא נכונה. (רק חבל שאנחנו עושים את זה עם חיידקים במעבדות על בסיס יומי.)

israelberger

New member
שאלה לי אליך

אם מראש כל טענה שיטען דתי היא "שטויות" אז למה אתה מתווכח בכלל?

עידו10x

New member
לא אמרתי שכל טענה שיטען דתי היא

"שטויות". אבל דבריו של הרב הנ"ל הינם שטויות מבחינתי משום שהוא טוען שם כמה וכמה דברים לא נכונים, כמו למשל ה"עובדה" שלא ראינו את האבולוציה בפעולה, לכן היא אינה קיימת. אחרי שטות כזו, אין שום סיבה שאקרא את שאר המאמר.

israelberger

New member
לא נכון

הוא ציין את העובדה שאין עדות היסטורית לכך שמין אחד התפתח ממשנהו. לדוגמה: אם היה שבט באפריקה שבמשך אלפיים שנה גידל מין אחד של סוסים ובמשך אותו הזמן הסוסים השתנו למין אחר אז זה היה הוכחה לאבולוציה אבל זה לא קרה.

zooti

New member
דוגמא מוטעית

מכיוון, שאם לדוגמא, היה שבט באפריקה שבמשך אלפיים שנה גידל מין אחד של סוסים, הרי שיש כאן התערבות ב"ניסוי" - עצם גידול הסוסים נותן מעין "ברירה טבעית" למין המקורי.

israelberger

New member
לא מדובר על התפתחות המין

מדובר על יצירת מין חדש לגמרי. נראה לי שכל העולם מסכים שיצורים מתפתחים בתכונות הביולוגיות שלהם.

zooti

New member
ועדיין, בדוגמא המסויימת הזו

יש התערבות של האדם שמונעת מה שהיה יכול להיות בתנאים טבעיים.

israelberger

New member
גם מונעת וגם עוזרת

שינוי אבולוציוני יותר הגיוני אם שינו את תנאי המחייה מאשר אם נשארו באותם תנאים

nissimhania

New member
אם יש מדענים החולקים על האבולוציה

סביר להניח שלא תשמע אותם זועקים בקול "האבולוציה שיקרית", כי אז יסכנו את מעמדם בחוג המדע, וחוץ מזה יבקיעו גול עצמי לאותו מדע שהם מייצגים, בכך שישאירו את אפשרות הבריאה כנכונה. אמנם, יש כאלו שמתנגדים במוצהר לאבולוציה, אך מעטים שהיו בעלי שם עולמי. וזאת לא בשל העובדה שמדען שאינו בעל שם עולמי הוא מדען טיפש, אלא דווקא כי הוא לא מסכן יותר מידי את שמו. פרופסור ירמיהו ברנובר, מהשמות הגדולים יותר שיצאו מהאוניברסיטת בן גוריון בה אני לומד, הוא דוגמא למדען בעל שם עולמי (מומחה חלוצי בתחום ההידרו-מגנטודינמיקה, תהרגו אותי אין לי מושג מזה), שמתנגד לתאוריית ההתפתחות.

אנדרי ז

New member
טבעה של הקהילה המדעית

שיש בה הרבה שמרנות, אך תיאוריות נכונות לבסוף מתקבלות. ראה ערך טקטוניקת הלוחות. במשך כמה עשורים בתחילת המאה העשרים קיבל בעל התיאוריה יחס של כמעט תמהוני, אך היום כולם מקבלים את התיאוריה הזאת כאמת. ולגבי ה"בריאה"? כבר הרבה יותר מכמה עשורים היא לא מקובלת בקרב הרוב המוחץ של המדענים. אותו פרופסור נכבד חושב משהו? אז הוא חושב... כנראה שהוא עוד לא ממש הצליח להוכיח את זה אם רק הוא ועוד כמה מאמינים בזה.

nissimhania

New member
הוא גם לעולם לא ניסה להוכיח

עניינו אינו הוכחה שהיתה בריאה, אלא ההבנה שהמדע אינו סותר כלל את האמונה היהודית.

עידו10x

New member
אין סתירה בין העובדה

שלפי הדת העולם קיים 5672/3 שנים ולפי המדע היקום קיים כבר 13 מליארד שנים? מוזר... לפי המילון שלי זוהי סתירה.

עידו10x

New member
נו באמת... אז תתעלם מהמשפט הזה-

זו עדיין סתירה. לפי ההגיון הישר, וללא שום מילון. (קטנוני שכמוך.)

למעלה