שרשור סופ"ש 11/1/03

ailag

New member
עוד שאלה!

הלילה כבר כאן, לכן תשובות מהירות יוערכו בהתאם :) (אפשר גם ליצור קשר באייסיקיו - 2451878 - אז אני אוכל להציק לכם בעוד שאלות מהר יותר) יש לי טרנספורמציה על בסיס שאינו הבסיס האלמנטרי. יש לי את הבסיס. חישבתי את הטרנס´ על הבסיס האלמנטרי. עכשיו אני צריכה למצוא גרעין ותמונה. אני יכולה לדרג את הטרנספורמציה שניתנה לי בבסיס השני? ככה הדירוג יהיה יותר קל.. (מדרגים שורות בשביל הגרעין, עמודות בשביל התמונה)

ailag

New member
../images/Emo28.gif../images/Emo41.giflook at me!

אני בד"כ נמנעת מהקפצות מיותרות ואייקונים אבל אני כמעט הולכת לישון והשעה כבר מאוחרת. מישהו עדיין ער ויכול לעזור? (השיעורים הם למחר. 8 בבוקר. מי מתחיל ללמוד ביום ראשון ב8 בבוקר??)

Deathatred

New member
אני לא יודע

אבל מה שאני כן יודע זה שבפרק על דטרמיננטות הם קצת חיפפו. בעוד באו"פ ישר מצניחים עליך את ההגדרה הרקורסיבית, באת"א המרצה לימד את הגדרת הדטרמיננטה באמצעות חבורת תמורות וממנה הגיע להגדרה הרקורסיבית (הרבה אינדקסים קטנים רצו על הלוח...
).

....

אני מכיר את ההגדרה של דטרמיננטה לפי התמורות [ממבנים אלגבריים], אבל זה לא דבר כזה חשוב...

girl111

New member
ואם כבר לינארית אז..

אין לי בעיה בלינארית, אבל אין לי מספיק תרגילים. פתרתי כבר את התרגילים של הבחינות הקודמות, אבל הייתי רוצה ספר עם תרגילים(וקשים) ולא מצאתי משהו כזה. יש למישהו הצעות?

Deathatred

New member
משפט להפיכות של מטריצות

תהי A מטריצה ריבועית מסדר n. הטענות הבאות שקולות: 1. A הפיכה. 2. T_A (ההעתקה שהמטריצה שלה היא A) היא איזומורפיזם. 3. למערכת המשוואות ההומגנית שמקדמיה הם A יש רק פתרון יחיד. 4. לכל וקטור b מהסדר המתאים, למערכת המשוואות Ax=b יש פיתרון. 5. עמודות A בת"ל. 6. עמודות A פורשות מרחב ממימד n. 7. כנ"ל לשורות. 8. הדרגה של A היא n. 9. הדטרימננטה של A שונה מאפס. 10. A שקולת שורות למטריצת היחידה. 11. קיימת מטריצה B מסדר n כך ש AB=I ו BA=I.

Imperia

New member
מתרגלים אינטגרלים

הגיעה שעת ה-ש´. יש לי מבחן באינפי 2 והסיכויים שלי לפתור אינטגרלים משטחיים הם גרועים למדי בלי מיומנות בשיטות אינטגרציה. אז קיבלתי את ההחלטה האמיצה להצמיד את הישבן לכסא ולהתאמן קצת באינטגרציה. ושאלתי היא: האם למישהו יש המלצה לספר או אתר שיש בו פשוט ממש הרבה תרגילים פתורים? תודה ושבוע טוב...

twigy

New member
היי - זה ממש פשוט

אז בשביל (א) לא צריך לחשוב הרבה , את האיבר הראשון כבר יש לך, כדי למצוא את האיבר הבא את מציבה n=1 והפלא ופלא הנוסחא מראה לך לכמה שווה האיבר a2 כדי למצוא את a3 יהיה עליך להציב את התוצאה שמצאת עבור a2 גם כן בנוסחא. את הפתרון לסעיף (ב) אני מצרף כקובץ.

תודה..!

האמת שאחותי פתרה לי את זה בדרך שונה לגמרי... תודה בכ"ז.
את סעיף (א) ציינתי והיה אם היה צורך בו ל-ב´, לא כי לא הצלחתי לפתור. אניווי, תודההה.

הנדסה במרחב

איך מוצאים מרחק נקודה במישור בהנדסה במרחב ? זה קשור לנוסחא שמתשמשים בה בוקטורים מרחק נקודה מישר בעזרת נקודה ומשוואת מישור ?

למעלה