שרשור סופ"ש 11/1/03

dynamike

New member
?!?

מילא אם לא מעניין אותך, אבל למה לשנוא את מי שכן מתעניין?! זה בדיוק מה שמבדיל בני-אדם מחיות, השאיפה לדעת ולהבין ולא רק לפעול ע"פ אינסטינקטים בסיסיים כדי לשרוד.. אם לא מעניין אותך, זכותך, אבל עזבי את הבן אדם בשקט. לפי ההודעה שלך נראה כאילו יש לך רגשי נחיתות, אבל זו רק דעתי הצנועה.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

OK, טוב, בסדר, מה שתגיד... למה אני בכלל מתווכחת עם גאונים כמוכם
האא הנה, גם לי יש שמץ של שכל...שאלתי "למה"...YEAY... אהה, וכן, אני אדם נחות, חיה, מכונה, ויש לי רגשי נחיתות... whatever u say ... בהצלחה במרדף אחר הגאונות ~~~

dynamike

New member
לא טענתי שום דבר ממה שציינת

לא קראתי לך "נחותה" וגם לא שום דבר אחר שציינת, פשוט מלשון ההודעה שלך, אפשר להבין שמשהו מפריע לך, וכמו שציינתי זו רק דעתי. אני לא חושב שאת טיפשה וזה כלל וכלל לא מה שניסיתי להגיד לך. מה שכן ניסיתי להגיד לך זה שאין צורך להתנפל על אדם שמעז לשאול ולהתעניין שהרי זו זכותו, וכבן אדם, זה מן המהות שלנו לשאול ולהתעניין...

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

אני לא אמרתי שאתה קראת לי באחד ה"שמות" שציינתי
זאת מסכנה מהדיונים היומיים בפורום. זכותי המלאה להגיד לו את דעתי, וחוץ מזה אמרתי לו שזה רק אני חושבת ככה, ושלא ידאג, כי אתם תבואו ותענו לו ..

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

יופי לך... ולי חבל שיש בעולם רוצחים/ אנסים/ גנבים/ אנשים חולים במחלות סופניות.. אין מה לעשות... אין עולם מושלם

Dark Muse

New member
זה לא העניין

של טיפשים אני לא מתיימר להיות גאון כי גאונות זה סטייה מהנורמה אני גם לא אוהב ללמוד דברים שלא מענינים אותי שאלה של "למה" זאת לרוב שאלה לידע כללי שרק לפי ידע אישי דימיון ומעוף בני אדם הגיעו למה שהם היום
תחשבי על זה אף אחד פה (אני חושב) לא גאון ולא דוגמן ולא מושלם אבל הרוב פה רוצים ושמחים לדעת....

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

יש דברים שגם אני רוצה לדעת ואשמח לדעת... פשוט לא במתמטיקה
בגלל זה עניתי לו ככה..... ובגלל זה כולכם התנפלתם עליי.....

ailag

New member
כי..

אסימפטוטה אופקית היא כזו ש´הפונקציה תחתוך אותה באינסוף או מינוס אינסוף´. (הגרשים- כי אי אפשר להגיע לאינסוף, אלא רק לשאוף אליו). אנחנו מחפשים מה יהיה ערך הפונקציה באותה נקודת החיתוך, אז נשאיף לאינסוף. למשל, ניקח את x^5+3x --------- = y 4x^5-1 (מקווה שזה נראה נכון גם לכם) נשאיף את איקס לאינסוף (או מינוס אינסוף).. מה יהיה ערך y? מעצבן לחשב. "טריק" לחישוב, הוא הכפלה ב x^5/x^5 (שזה, כמובן, 1) או, יותר נכון, ב: 1 - x^5 ----- 1 - x^5 מה שיגרום לנו לחלק כל מחובר במונה ובמכנה באיקס בחמישית. במונה, 3x/x^5 יצטמצם ל3/x^4 . כשאיקס שואף לאינסוף, 3 חלקי אינסוף שואף לאפס, אפשר לוותר עליו. כנ"ל לגבי המינוס אחד הזעום במכנה. נשארנו עם 1/4 , וזה הערך אליו y ישאף, כשx שואף לאינסוף. ד"א, כדי לראות את זה גרפית - http://www.coolmath.com/graphit/ ובקשר לגזירת חלוקה כבר ענו לך :)

freedom rider

New member
נראה לי שכבר ענו לך...

אבל התשובות נבלעו בשטויות שמסביב. לגבי נגזרת המנה ראה את התשובה של NightMaster. לגבי האסימפטוטה האופקית ראה את התשובה של ailag.

טריגונומטריה!!!

איך פותרים את התרגיל הבא?
sin3x+sin^4x/2=cos^4x/2-sin5x​
מקווה שהכל ברור ואתם תבינו את התרגיל!

freedom rider

New member
לי זה ממש לא ברור

תנסה לכתוב אותו בוורד עם ה-equation editor ולהעלות את הקובץ.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

תעביר את ה sin5x לצד השני, ואת ה- sin²4x/2 לצד האחר. באגף שמאל - סכום סינוסים. באגף ימין - מחצית זוית על הסינוס ועל הקוסינוס. ומשם אתה כבר תדע להמשיך לבד.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

רגע זה סינוס ברביעית איקס חלקי 2
וגם הקוסינוס
(מקודם לא הבנתי טוב כנראה)

למעלה