שרשור סופ"ש 11/1/03

twigy

New member
שאלה לי אליכם בגאומטריה של המישור

השאלה מצורפת אודה על כל עזרה

twigy

New member
תודה

בסוף מסתבר שהשאלה ממש פשוטה פשוט לא העתקתי נכון...

בבקשה ../images/Emo107.gif

תעביר את BF . זווית BFC ישרה (יודע למה ?) המשולשים ABD , BFD דומים (יודע למה ?) תרשום את יחס הדמיון בין הצלעות שלהם ותקבל את FD . אם אתה זקוק ליותר פירוט - תגיד לי.

twigy

New member
הפעם משהו בסדרות

אני לא מבין הרבה בסדרות הצלחתי לפתור את סעיף א וחצי מסעיף ב (את הנוסחא לאיבר הכללי לא הצלחתי) ואת סעיף ג לא הצלחתי אני אשמח אם תעזרו לי לפתור את זה, כי אני לא ממש מבין את הטכניקה במציאת האיבר הכללי ומציאת נוסחא לסכום. אודה על כל עזרה

twigy

New member
אופס..עכשיו זה יעבוד

ואגב הסדרה ב-א היא בעלת q=7.

twigy

New member
ע"פ איזה קרטריון לחפש ?

את שם ההודעה אתה זוכר ?

twigy

New member
ואיך אני אמור לדעת מה שם השולח ?

אתה זוכר אולי את שמו ?

H20

New member
בעיה באינטגרלים

נתון הפונקציה F(X) שהיא האינטגרל של sint/t כאשר גבולות האינטגרציה הם 0 עד x^2. עכשיו, צריך למצוא את נקודות המינימום והמקסימום (אם קיימים) של הפונקציה בקטע הסגור 0 עד sqrt(3*pi). אני קיבלתי ש-sqrt(2*pi) היא נקודת מינימום ו- sqrt(3*pi) היא נקודת מקסימום, אבל זה לא נכון. מי יודע?

תשובה

הפונקציה (F(x כמובן שווה 0 כאשר x=0, מגיעה למקסימום שלה ב-(x=sqrt(п, יורדת עד מינימום מקומי ב-(x=sqrt(2п, שם היא גדולה מ-0, אח"כ היא עולה עד (x=sqrt(3п ולא מגיעה למקסימום שהָיָה. זה מובן מאליו מהגרף של האינטגרנד: מ-t=0 עד t=п השטח חיובי, אח"כ הוא שלילי עד t=2п, אבל תנודת הסינוסואיד דועכת. בקטע השלישי השטח שוב חיובי, והסינוסואיד דועך עוד יותר.

דרך אגב, (x=sqrt(3п היא כן נקודת

מקסימום, אם כי מקומי בלבד, בגלל הדעיכה של הסינוסואיד. האם דרוש הסבר נוסף?

ailag

New member
אלגברה לינארית

כשסוף סוף הכרחתי את עצמי לשבת על אלגברה לינארית.. (אלגברה לינארית 1, אוני´ ת"א) נתקלתי בכמה בעיות - העיקרית ביניהן, שאני לא רושמת בשיעורים ולכן אין לי משפטים חשובים. יש לכם משפטים בקשר להפיכות מטריצות חוץ מ A*A^-1=I ? מתי הן הפיכות למשל.. ומשפטים בקשר להרכבת פונקציות במעבר בין בסיסים - למשל, באחת מהשאלות צריך לבדוק אם טרנספורמציה מבסיס C לB עליה מורכבת טרנספורמציה מB לA זהה להרכבת שתי הטרנספורמציות ואז העברתן מC לA. (אם זה לא ברור אני יכולה לסרוק, אבל הבעיה היא בכמה תרגילים - אני צריכה את החוקים) תודה

freedom rider

New member
את בעיית הרישום

ניתן לפתור ע"י ספר: יש את החוברות של האוניברסיטה הפתוחה (שהן לא ממש ברמה גבוהה), ויש את הספר של עמיצור (הוצאת אקדמון) שמכיל את כל החומר במלואו. וכן, כדאי גם לקחת רשימות ממישהו שכן רושם ולהעתיק. על הפיכות מטריצות: מטריצה ריבועית היא הפיכה אם שורותויה (או עמודותיה, שזה שקול) בלתי תלויות לינארית. חישובית קל (יחסית) לבדוק זאת ע"י חישוב הדטרמיננטה של המטריצה, שבמקרה זה צהיה שונה מ-0. הרכבת טרנספורמציות ניתן לבדוק ע"י הכפלת המטריצות המייצגות שלהן.

ailag

New member
תודה רבה..

.. ודרך אגב, התחלתי סיכום קצר בשפה פשוטה (מאוד לפעמים) של טכניקות וקצת תאוריה באלגברה לינארית. הוספתי את זה, כשיהיה לי זמן (אחרי המבחן הארור בחדו"א, כשאני אתכונן רק ללינארית) אני גם אעבור על הספרים שיש לי (אמרו לי שהאוני´ הפתוחה זה דוקא טוב) ואשלים אותו. אבל קודם נשרוד את השבוע וחצי הקרובים! הסיכום : http://www.tau.ac.il/~bahatgal/study/lineart.doc (השגיאה בכוונה)

למעלה