שרשור סופ"ש 11/1/03

בבקשה ../images/Emo107.gif

mx(x-2)< m^2x^2+2 mx²-2mx<m²x²+2 (m-m²)x²-2mx-2<0​
כדי שאי השוויון יתקיים לעל ערך של x נדרשים שנית תנאים : a<0 , Δ<0 (יודע למה ?) כלומר :
m-m²<0 (-2m)²-4(m-m²)(-2)<0​
נסה לפתור את אי-השוויונים האלה ובסוף מערכת "וגם" בינהם.

LeBronJames

New member
לא רק, יש עוד חלק!

אחרי שפתרת את מערכת הוגם הזאת, עלייך להוסיף מערכת או, בהנחה שזה בעצם ישר (כי בספר לא מצויין שמדברים על פרבולה, זה יכול להיות גם ישר), לכן עלייך לבדוק מה קורה כש a=0 זאת אומרת m-m²=0 אחרי שפתרת, תציב באי השיוויון הראשוני ואם ייצא ישר מקביל לציר הX אז זה פתרון אפשרי ויש להוסיף אותו במערכת או יחד עם הוגם מהשרשור הקודם.

elifal

New member
מינימום מקסימום

היי יש לי בעיה עם תרגיל מסוים פה כאילו הגעתי לפונקציית בעיה שלי גזרתי אותה ויצא לי משהו קצת משוגע אשמח אם מישהו יפתור פה התרגיל הוא: ישר, המשיק לפרבולה 12+y=x² בנקודה A ברביע הראשון, חותך את ציר ה-X בנקודה C. האנך, היורד מ-A לציר ה-X, חותך את ציר ה-X בנקודה B. מה צריכים להיות שיעורי הנקודה A כדי ששטח המשולש ABC יהיה מינימלי. תודה רבה אני מעריך את זה מאוד (למי שעוזר) ובוקר טוב לכולם :)

freedom rider

New member
תודה על השרשור

אבל ממש אין טעם לפרסם את אותה הבקשה מספר פעמים... תאמין לי, המשתתפים הקבועים שנכנסו לפורום מאז שפירסמת את שאלתך לראשונה כבר ראו את את זה. או שאולי הם עוד לא ביקרו פה מאז. וייתכן גם שהגולשים עומדים מול שאלתך ומגרדים בראש במבוכה... לי, למשל, אין מושג איך לענות לזה...

yatir

New member
תשובה.

נקבע ששיעורי נק´ A הם:
A(a,a^2+12)​
הנגזרת של x^2+12 היא 2x, ולכן השיפוע בנק´ A הוא 2a. יש לנו נק´ ושיפוע, עכשיו קל למצוא את נק´ החיתוך של הישר AC עם ציר ה-x. כל מה שחשוב לנו הוא בנק´ C זה שיעור ה-X. והוא יוצא:
(a^2-12)/(2a)​
ולכן אורך קטע BC הוא:
(a^2+12)/(2a)​
מכאן אתה יודע איך להמשיך?

elifal

New member
זה בדיוק מה שאני עשיתי ומה שיצא לי

ועשיתי מזה את השטח וגזרתי ויצא לי מספרים בחמישית וברביעית ובשלישית!

Blade2

New member
שתי שאלות

למה כשרוצים למצוא אסימפטוטות אופקיות מחלקים את הכל בחזקה הגבוהה ביותר? מישהו יכול להסביר לי את ההגיון מאחורי הנוסחה של גזירת פונקציה חלקי פונקציה? תודה

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

1. ככה. מה אתה צריך לדעת למה
שואלים אותך
לא. תעשה בשקט לפי הטכניקה שמלמדים אותך ותוציא את ה 100 שלך, בלי לשאול יותר מדי. שונאת את אלה שרוצים להבין הכל
ד"א אפשר גם למצוא אסימטוטה אופקית לפי חישוב הגבול כשאיקס שואף לאינסוף נראה לי. 2. לא הבנתי.

Blade2

New member
אני מאוד מקווה שזה היה בצחוק...

אני רוצה לדעת למה, לא סתם לעבוד כמו מכונה. לגבי שאלה 2 אני שואל למה:
(f/g)´ = (f´g-g´f)/g²​
לא הוכיחו לנו את זה בביה"ס.

NightMaster

New member
תנסה לפתור את...

lim [(f/g)(a+h)-(f/g)(a)]/h h ->0​
הוכחה קצת מסובכת... תלמד את זה באינפי 1 באוניברסיטה...

Blade2

New member
רק כמה שאלות כדי שאני אוכל לפתור

f/g(x) = f(x)/g(x) נכון?​
למה חילקת את הכל ב h?

NightMaster

New member
תשובה...

אכן,
f/g(x)=f(x)/g(x)​
וההסבר לגבול הזה - בעצם כשאתה מבצע נגזרת, אתה בודק כמה הפונקציה משתנה בציר y כשאתה זז קצת בציר x. מה שכתוב במונה של השבר (בגבול) הוא בעצם כמה הפונקציה השתנתה כשזזת מנקודה a לנקודה a+h. (כלומר זזת ב-h). ובמכנה אתה פשוט מחלק את זה בהזזה שלך. כדי למצוא באמת את הנגזרת, ולא סתם שיפוע בין שתי נקודות, אתה משאיף את ה-h ל-0, כלומר דורש שהתזוזה באמת תהיה מאוד קטנה. קפיש?

Blade2

New member
קאפיש, אבל...

ניסיתי לחשב את זה, ונתקעתי בשלב מסוים, שממנו אני לא יודע איך להמשיך אולי חסרים לי כלים כדי לחשב את זה? אתה יכול להגיד לי מה אני צריך לדעת בשביל לפתור?

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

לא זה לא היה בצחוק
הביצפר שלך רוצה שתהיה מכונה
אז תהיה מכונה
זאת הדרך שלך להצליח בביצפר. אין טעם שתתחיל לחפש הסברים הוכחות למה וכמה. אנשים כמוך מעצבנים אותי ממש
ה"למה" האלה
כל הזמן "למה זה ככה
" למה זה לא אחרת...
מה זה יעזור לך בחיים שתדע למה זה ככה
מה
(אממ וסתם כי חשוב שתדע, אני לא שייכת לאנשים פה בפורום.. זאת אומרת זה רק אני כזאת, כל האחרים פה כמוך, אז כבר יענו לך, אל תדאג)

Dark Muse

New member
את כנראה מאוד מאוד

נערה-אישה-ילדה לא מפותחת שיכלית.... אנשים ששואלים למה בד"כ הם אלה שממציאים דברים חדשים וגאוניים והם אנשים שרוצים לדעת אז אולי הוא רוצה להיות בן אדם ולא מכונה כמוך

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

ילדה
לא גילית לי להרבה
אני יודעת מצוין כמה המוח שלי דפוק... אממ.. ואני יודעת יותר ממצוין שאני רחוקה מגאונות, ואין לי שום שאיפות להיות גאונה בחיים, טוב לי ככה - בלי יותר מדי "למה"...
(ואני אתעלם מהעובדה שקראת לי מכונה...)

ailag

New member
*sigh*

הערכה עצמית שכזו לא תביא אותך לשום מקום. אנשים דפוקים הם אנשים שלא מנסים/רוצים לצאת מאותו מצב. אם את "ילדה", זה בד"כ אומר שיש לך זמן פנוי (לא בצבא או באוני´ וכו´). יש לך אינטרנט (נדמה לי). תקראי על מה שאת רוצה, אוהבת וכו´. אם רק תתבכייני על כך שאת "רחוקה מגאונות" כל הזמן, לא תגיעי לשום מקום, ואז באמת היחס המזלזל של אנשים יגיע לך. כמו אדם היושב בברכת מים רדודים וקורא לעזרה כדי שיוציאו אותו.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

אני בוכה על זה שאני רחוקה מגאונות
אני אמרתי שככה טוב לי, כי ככה באמת טוב לי... אממ והאמת היא שכבר משעמם לי להיתווכח איתכם... נראה לי עוד מעט אני אלך לישון ~~~

למעלה