כרגיל, זו לא ממש תשובה
"אין לך שום הצדקה לחייב אנשים ללמוד אותם. תן לכל אחד להחליט מה מעניין אותו" זה כמו לומר שכל אזרח יכול לבחור באיזה צבא הוא יכול לשרת. אין בחירה - יש רק צבא אחד. זה כמו לומר שכל אזרח יכול לבחור לאיזו ממשלה הוא מציית. אין בחירה - יש רק ממשלה אחת. זה כמו לומר שכל אזרח יכול לבחור לאיזה בית משפט הוא פונה - יש רק מערכת משפט אחת. מכיר חוק חינוך חובה חינם? זה החוק. החוק קובע שכל אדם חייב לפנות למערכת החינוך הציבורית. אם אתה רוצה לבחור במערכת אחרת - אין בעיה, אבל אתה לא תוכל לקבל את זה בחינם. תשלם. "תלמידי ישיבות חוזרים מאות פעמים על מה שהם למדו בצעירותם" גם אני, תלמיד אוניברסיטה, ממשיך לעסוק בגזירת משוואות, וממשיך לעסוק בהסתברות, ממשיך לעסוק באזרחות וממשיך לעסוק בהיסטוריה. גם ממשיך לקרוא מאמרים באנגלית. "אמרתי שהם רואים חשיבות עצומה במה שהם לומדים ולכן הם חוזרים על זה" חלק ניכר מבין התלמידים החילוניים גם כן רואים חשיבות עצומה במה שהם לומדים. ואתה לא יכול לטעון אחרת, כי עובדה שמתמטיקה, אנגלית, אזרחות ולשון הם מקצועות שכל אזרח במדינת ישראל צריך כדי לנהל את חייו כמו שצריך. עובדה, שהמגזר החרדי הוא העני ביותר בישראל, והמגזר היהודי-חילוני הוא העשיר ביותר בישראל. עובדה! "שילד חילוני ממוצע - לא מעניין אותו מה שמלמדים אותו בביה"ס" איזו מין הכללה מפגרת זאת? אני זוכר היטב את כל החברים שלי בבית הספר, ואני גם בהחלט זוכר שהיו שיעורים שיצאנו מהם מוקסמים. מורים קיבלו מכתבי הערכה, תלמידים התקשרו אליהם הביתה, היו יחסים מעולים. "אתה רוצה ללמד את הילד הדתי דברים שאפילו הילד החילוני לומד בכוח?" עובדה: הדתיים-לאומיים עושים זאת בהצלחה כבר זמן רב. עובדה! אתה לא יכול להתווכח עם העובדות. לי יש עובדות, ולך יש הכללות שקריות. זה ההבדל בינינו.