שלום חברים

אמיר.

New member
סליחה - אני יצור אנושי.

כמות המידע שאני יכול לאגור מוגבלת. שלא לדבר על לזכור. צריך לתת מוטיבציה בשביל לגרור אותי לשיטוט אקראי אחר דבר שאני לא מכיר. מכיון שהידע הכללי שלי נרחב מאד, אם אני לא מכיר משהו (הכוונה לא מכיר כלל, לא הכרות על בוריה) זה סימן רע לפריט הידע הזה.

notafish

New member
הצעה בונה../images/Emo19.gif

למי שבכל זאת רוצה לדון בקיומו או אי-קיומו של האל, הפורום המתאים, לעניות דעתי, הוא פילוסופיה לכל להתראות שם!

מצד שני, מי שמאמין, מאמין שאלוהים

שאלוהים נגד חופש, נגד שיוויון וכו´. אי אפשר לדבר בעד חופש ושיוויון בלי לדבר על אלוהים.

uuuaaa

New member
כנראה שאין כפיה דתית

כי אם היתה, ואם היא היתה כל-כך מפריעה - אז כולם היו מדברים על זה.

והיכן אתה נמצא כעת?

אם לא בפורום שבו מדברים אנשים רבים על התופעה המצערת?

uuuaaa

New member
זוהי בדיוק ההוכחה !

למרות שאנחנו נמצאים בפורום נגד "כפיה דתית" - כמעט ולא מדברים על זה. אז כנראה שאין. או שזה לא מפריע לאף אחד יותר מדי.

כנראה שגם לא הייתה שואה אז...

גם על זה לא מדברים הרבה בחיי היום-יום... אפילו אין על זה פורום בתפוז...

אמיר.

New member
דוגמאות.

אם גרמת לי נזק - אני לא יכול לתבוע אותך לדין תורה. אם אני במילואים - אפשר לשלוח אותי לשמור על מתקן נופש בשבת במקום לסגור אותו. עוד ?

...........

1. למה שתהיה יכול לתבוע אותי לדין תורה? למה לא לדין בודהיסטי? שטניסטי? לפי הבודהיזם? 2. למה שיסגרו אותו? באיזו זכות אתה סוגר בית עסק של אדם?

אמיר.

New member
הלווווווווווווווווווווווווווווווווו

1. אתב נמצא בישראל, מדינת היהודים כזה כאילו....המקום היחיד שבו יהודי יכול לחשוב על מדינה עצמאית... you know 2. שישאיר פתוח, אבל למה שהצבא יאבטח ???? אם יש סיכון בטחוני, אפשר להורות לכל האזרחים שלא להגיע.

הלוווווווווווווווווווווווו

1. אני לא מאמין באלוהים, שלא לדבר על התורה, למה שאני אשפט לפיה? אולי אני אתבע אותך למשפט פאגאני, שבו תישפט על ידי רוחות העצים והאבנים? 2. למה שהצבא יאבטח? כי הצבא זה גוף מדיני, ואחריותה של המדינה לשמור על עצמה, שזה כולל מקומות שונים בכל ימי השבוע. מה מפריע לך בדיוק לשמור על מקום שפתוח בשבת? זה כזה הפסד מבחינתך?

korinalir

New member
דין תורה

אם האדם האחר שעשה לך נזק הוא דתי אתה בהחלט יכול בשביל זה יש בית דין רבני (בין השאר) עכשיו אם אתה ופלוני מאמינים באותה דת אין שום בעיה שתשפטו לפי הדת בה *שניכם* מאמינים (במקרה זה היהדות) אבל אם חילוני פוגע בך אז הוא ואתה לא מאמינים באותה דת לצורך העניין אני רוצה להשפט לפי הדת שאני מאמינה בה (כלומר שום דת החוק היחיד שאני מקבלת על עצמי הוא חוק המדינה) חילוני, מוסלמי, נוצרי, פאגאני לכולם יש זכות להשפט לפי הדת שלהם אבל אם אני אנשים לא מאמינים באותה דת אז צריך גוף נייטרלי (כמו בית המשפט החילוני) שישפוט ביניהם. לסיכום אני לא מאמינה באל היהודי לא בדת היהודית ולא מקבלת על עצמי את חוקיה ואתה לא יכול לכפות עליי.

אמיר.

New member
ניטרלי.... הוי תמימות קדושה.

החוק הכללי איננו ניטרלי. אפילו לשיטתך הוא פשט עוד מערכת.זה שלך נוח עם החוק הזה, לא אמור לכפות עלי אותו. ואכן יש לך בעיה אם אינך מזדהה עם היהדות. ארץ ישראל היא המקום היחיד עלי אדמות בו יכול היהודי להביא את שאיפתו הלאומית והדתית לידי ביטוי ריבוני. מה שקורה כאן כרגע הוא גזל כבשת הרש. חוקים של בני אדם ניתן למצוא בכל פינה של התבל. את חוק התורה ניתן ליישם רק כאן.

מה הבעיה שלך ללכת לבית דין רבני?

או אפילו לרב עירוני שישפוט בינך לבין אדם אחר?

למעלה