שלום חברים

begone

New member
איפה הסוף?

"אני דיברתי על תחנות חוקיות. אם אני לא טועה, אז יש תחנה דתית חוקית, לא?" לצערי, יש רק תחנה דתית חוקית אחת בישראל - רדיו קול חי. כל שאר התחנות (עשרות רבות של תחנות) הן פיראטיות. דיברתי עם מנהל עמותת ´קשב´, והוא סיפר לי שהחרדים דוחים כל נסיון להכשיר את התחנות ולפקח על תכניהן. הם גם לא רוצים לשלם על זכיון, לא רוצים לשלם תמלוגים ולא רוצים פיקוח שיפוטי ומנהלי. "הצעה טובה" תודה. "אתה צודק" חן חן.

uuuaaa

New member
מה ?

מישהו מכריח אותך לשמוע את התחנות הדתיות ? לפי זה אז יש כפיה חילונית בגלי צה"ל, גלגלצ, רשת א ב ג ובכל תחנה חילונית. ומה עם הפרסומות הפורנוגרפיות שאני רואה עכשיו על המסך שלי ? ופרסומות בכל רחוב ? זה לא כפיה חילונית ? ולגבי התחבורה הציבורית, אם המדינה תממן תחבורה כזאת בשבתות - זו תהיה כפיה חילונית הרבה יותר גדולה מאשר מה שיש עכשיו. כי אתם תגרמו לאנשים דתיים לממן חילול שבת - וזה כפיה הכי גדולה שיש. למה שהחילונים לא יממנו לעצמם תחבורה ציבורית לים ? או שתהיה הפרדה בין המיסים שהציבור הדתי משלם ובין המיסים של החילונים.

LOL ../images/Emo13.gif

אוי צודק, עם כל המיסים שהחרדים משלמים, לתת להם עוד לממן תחבורה ציבורית בשבת?? חוצפה מצידנו

איילת1974

New member
uuuaaa- תאמין או לא אבל אני מסכימה

עמך. רשמת, ואני מצוטטת "...או שתהיה הפרדה בין המיסים שהציבור הדתי משלם ובין המיסים של החילונים". אני בטוחה שרובם ככולם ממשתתפי הפורום יסימו עמך. בואו נפריד בין הכסף של משלם המסים הדתי ומשלם המסחם החילוני. בצד הדתי נשים את כל הדתיים למינהם כולל הזרם המתון בצד החילוי רק חילוניים. אתה בטוח שאתה רוצה את זה? מי יממן אותכם? אל תשכח שבזרם החרדי מוסר העבודה הוא לא דבר חזק. אם דבר כמו שהצעת יעבור, אזי יהיה לחילוניים לא רק תחבורה ציבורית בשבת אלא גם חינוך טוב בהרבה ממה שיש היום וכנ"ל לגבי מערכת בריאות וכד´. במקום להתחיל לפרנס אתכם- נפרנס את עצמנו. אין כמו ההצעה שלך- התעלת על עצמך.

ונמשיך במתכון..

ונעשה הפרדה בין החילונים לבדואים לערבים לנכים למפגרים לעיוורים , לעשירים לעניים.... הצעה מ-צ-ו-י-י-נ ת איילת

איילת1974

New member
לאנדר

ברור שאין בכוונתי לערוך הפרדה שכזו- רק רציתי להראות את הפרדוכס בכך שאחד שמייצג זרם שלא מוכן לעבוד לפרנסתו יאמר שהוא לו מוכן לממן ממסיו הסעות בשבת לים והוא מציע לחולל הפרדה כזו- האינך חושב שיש בזה משהו אירוני?

uuuaaa

New member
לא חשבתי לרגע שאת רצינית

הרי מי יממן את מילארדי החובות של הקיבוצים, ובניית האיצטדיונים, ומוזיאונים, ותיאטראות, ובתי-קולנוע שרק חילוניים נהנים מהם ?? מי אם לא הדתיים. וחוץ מזה, תודה רבה לך שאת מקטלגת אותי במגזר שלא עובד. מי בדיוק קובע לאיזה מגזר אני משתייך אם לא זה שאני עובד או לא ? באמת תודה רבה. את כל הזמן קופצת על זה שהיהדות גזענית, ותראי איזה גזענות יש בך. האם בגלל שיש לי כיפה אני לא עובד ? וד"א, לפי סקרים של חילוניים, לא פחות ממחצית החרדים משלמים מיסים. וזה עוד בלי המיסים של הכיפות הסרוגות. אולי לפי הקו הזה אני אקטלג אותך (שמאלנית) כמייצגת את הערבים (שפוגעים בבטחון המדינה ולא משלמים מיסים)... אני מקווה שהבנת שאת הקיטלוגים שלך תשמרי לעצמך.

גוססי

New member
הערות:

ע"פ הסטטיסטיקות המוכרות כיום רק כשליש מהחרדים הבוגרים עובדים למחייתם. סביר להניח שלמעשה מדובר במספר גדול יותר, שכן רבים מתלמידי הישיבות עובדים "שחור" בלי לשלם מס הכנסה או ביטוח לאומי. כמו כן החרדי הממוצע מכניס למדינה במיסים כשליש מעמיתו החילוני. קישורים רלוונטיים: http://www2.haaretz.co.il/special/haredim/d/182000.asp http://www2.haaretz.co.il/special/haredim/d/182002.asp http://www2.haaretz.co.il/special/haredim/d/182005.asp (המאמרים לעיל חוברו לפני מספר שנים, אבל המצב לא השתנה מהותית)

begone

New member
מה ששמעת, מר UUUAAA

"מישהו מכריח אותך לשמוע את התחנות הדתיות?" לא, אבל הן נמצאות על הסקלה, ואני נאלץ לשמוע אותן כשאני עובר מתחנה לתחנה, כל הזמן. "לפי זה אז יש כפיה חילונית בגלי צה"ל, גלגלצ, רשת א ב ג ובכל תחנה חילונית" אין דבר כזה, כפייה חילונית. החילונות היא נייטרלית. "ומה עם הפרסומות הפורנוגרפיות שאני רואה עכשיו על המסך שלי?" אתה מוזמן להתלונן להנהלת תפוז. "ופרסומות בכל רחוב ? זה לא כפיה חילונית?" לא. כפייה ´חילונית´, אם בכלל יש חיה כזאת, היא משהו בסגנון כזה: "הי, אתה, דתי, תחזור כבר בשאלה!". "אם המדינה תממן תחבורה כזאת בשבתות - זו תהיה כפיה חילונית הרבה יותר גדולה מאשר מה שיש עכשיו" אוויל משריש, יש תחבורה ציבורית בשבת בחיפה ובנשר. כבר שנים רבות. ועדיין כולם חיים בשלום עם זה. עובדה! "אתם תגרמו לאנשים דתיים לממן חילול שבת - וזה כפיה הכי גדולה שיש" חילול שבת הוא מעשה פרטי, לא מעשה ציבורי. אם אדם שחוזה בחילול שבת הוא מחלל שבת, אז אין שום אפשרות שבעולם שדתיים בישראל יצליחו אי-פעם לשמור שבת. שהרי מספיק שהם יוצאים לרחוב והם רואים נהגים פרטיים נוסעים בשבת. המסקנה מהלוגיקה המעוותת שלך היא זו: רק כאשר יהיה עונש מאסר על נסיעה בשבת, רק אז החרדים יהיו שקטים. וזה נקרא - פונדמנטליזם. "למה שהחילונים לא יממנו לעצמם תחבורה ציבורית לים?" מבזק חדשות: יש, הלכה, למעשה, מוניות שירות שמסיעות אנשים לים במהלך כל השבת. דהיינו, אפילו אם תצליח למנוע מלהקים תחבורה ציבורית בשבת, עדיין יהיו מוניות שיגבו תשלום מכל מי שרוצה לנסוע, כמו שביום שבת האחרון נסעתי עד צומת גלילות בעזרת שתי מוניות שירות פרטיות. "או שתהיה הפרדה בין המיסים שהציבור הדתי משלם ובין המיסים של החילונים" ביום שזה יקרה, תהיה כאן מלחמת אזרחים.

uuuaaa

New member
הטיעונים שלך כל-כך שטותיים

ואם אתה חושב שאני אטרח להגיב עליהם, אז אתה טועה.

uuuaaa

New member
טוב נו, אני אגיב להודעתך

"אני יכול לחבר אנציקלופדיה " כיף לך המבוססת כל-כולה על הסתירות הלוגיות" באמת ? "הטעויות העובדתיות והטענות חסרות-השחר" האמנם ? "שאתה כתבת בפורום הזה" הרבה סופרים רצו לכתוב עלי ספרים. קח מספר ותעמוד בתור. _________________________________________________________________ ועכשיו לענייננו: גם הרשתות החילוניות נמצאות על הסקלה. אני לא רואה למה אסור להם להיות שם בין התחנות החילוניות, הערביות הרוסיות, וכל השאר. זה שסתמתם את הפה להרבה תחנות חרדיות - לא נראה לך כפיה ? אהה ? תענה לי ? לא, אל תתחמק ? לא אתה שוב מתחמק, תענה לי ?? מי ש"חופש הדיבור" מעניין אותו - אסור שיעשה כזה דבר, גם אם הוא לא אוהב חרדיים. "אין דבר כזה, כפייה חילונית" יפה מאוד. מי קבע ? אה ביגון קבע. אז UUUAAA קבע שאין כפיה דתית. "אתה מוזמן להתלונן להנהלת תפוז" ואתה מוזמן להתלונן לכנסת על הכפיה הדתית. כמובן, לא חשבתי לרגע שכפיה חילונית תפריע לך. אז לא הפתעת אותי. "לא. כפייה ´חילונית´, אם בכלל יש חיה כזאת..." אהה, אז לפגוע באמונתם של אחרים, ולשים פרסומות פוגעות במרכזים הומי אדם זה לא כפיה ?? טוב, נמשיך... "יש תחבורה ציבורית בשבת בחיפה ובנשר" יופי, תודה שהודעת לי שמתמשים בכספי המיסים שלי לממן חילול שבת. "אם אדם שחוזה בחילול שבת הוא מחלל שבת" בוא נעצור פה לרגע, ותסביר לי איך לעזאזל הבנת את זה מהדברים שלי ????? אולי גם בטעות כתבתי בלי לשים לב: להרוג את כל הגויים ולשרוף את כל היערות בעולם ? אני פשוט לא מבין לאן התדרדרת ? אתה כותב בשמי דברים שלא כתבתי, ואז מגיע למסקנה שהדת רוצה להשתלט על העולם ? ואם בטעות הבנת את זה ממה שכתבתי על הפרסומות הפורנוגרפיות, אז גם אתה תסכים שאם מישהו יתלה סמל נאצי - מיד יורידו את זה. מה שכתבתי זה, שדתיים גורמים חילול שבת ע"י זה שמשתמשים בכספי המיסים שלהם לחילול שבת - כמו תחבורה ציבורית. "מבזק חדשות: יש, הלכה, למעשה, מוניות שירות שמסיעות אנשים לים" זה בדיוק מה שצריך להיות. לא ע"י תחבורה ציבורית, אלא כל מי שרוצה לוקח מונית. "או שתהיה הפרדה בין המיסים שהציבור הדתי משלם ובין המיסים של החילונים" מי יצא למלחמה ? הדתיים או החילוניים ?

begone

New member
טוב נו, אני אגיב להודעתך

"זה שסתמתם את הפה להרבה תחנות חרדיות - לא נראה לך כפיה?" אני אגלה לך סקופ אדיר: שר התקשורת הציע לש"ס לקבל זכיונות חוקיים לפתיחת תחנת רדיו דתית חוקית למהדרין! ואתה יודע מה ש"ס אמרו? לא רוצים! הם אמרו שהם לא רוצים, בגלל שהם לא רוצים פיקוח על השידורים......זה בדיוק העניין....הם טוענים שפוגעים להם בחופש הביטוי, אבל האמת היא שהם פשוט לא מעונינים לקבל על עצמם את שלטון החוק. "UUUAAA קבע שאין כפיה דתית" בביטוי ´כפיה דתית´ יש תכנים - דת. החילונות איננה תוכן. החילונות היא נייטרלית - החילונות אומרת שבני-אדם חופשיים לעשות מה שהם רוצים, במגבלות החוק. מאוד פשוט. "ואתה מוזמן להתלונן לכנסת על הכפיה הדתית" תפוז היא חברה פרטית, ואילו הכנסת היא מוסד ציבורי. יש הבדל עצום בין כפייה דתית של הכנסת ובין כפיה מסחרית מצד חברה. זה ההבדל, ואתה לא יכול לטשטש אותו. "תודה שהודעת לי שמתמשים בכספי המיסים שלי לממן חילול שבת" מי שלא נוסע בשבת - לא מחלל שבת. אם אתה טוען שמי שצופה ב´חילול שבת´ הוא עצמו מחלל שבת, אז אתה למעשה שכל יהודי אמריקה הם מחללי שבת. וטענה כזו כמובן לא מתקבלת על דעתו של אף אדם שפוי. "אם מישהו יתלה סמל נאצי - מיד יורידו את זה" לא נכון - במוזיאונים בארה"ב מופיע הסמל הנאצי במקומות רבים, ואף אחד לא מוריד אותו. זה בגלל שהסמל הנאצי (Swastika) מסמל גם דברים אחרים לפעמים. "שדתיים גורמים חילול שבת ע"י זה שמשתמשים בכספי המיסים שלהם לחילול שבת - כמו תחבורה ציבורית" אז שיפסיקו לשלם מיסים, או שירדו מן הארץ. אין ברירה - כספי ציבור הם כספי ציבור. בדיוק כפי שכספי המיסים של הדתיים מועברים למימון בתי ספר חילוניים ואף ערביים, אז זה המצב. תתמודדו עם זה. "לא ע"י תחבורה ציבורית, אלא כל מי שרוצה לוקח מונית" אבל גם את זה אתם לא רוצים - עובדה שאתם לא הסכמתם שקניונים פרטיים יקרינו סרטים מסחריים! אתם גם לא מסכימים שנהגים פרטיים יקחו את המכוניות שלהם ויסעו ברחובות בהם גרים חרדים! ואתם לא מסכימים שמסעדות פרטיות ימכרו אוכל לא-כשר! אז אל תבלבל לי את המוח עם שטויות. "מי יצא למלחמה ? הדתיים או החילוניים ?" ברגע שצד אחד ייצא למלחמה, גם הצד השני ייאלץ להתמודד מולו.

uuuaaa

New member
כמובן אתה ממשיך לעוות את דבריי

"אם אתה טוען שמי שצופה ב´חילול שבת´ הוא עצמו מחלל שבת..." אני בהלם. אתה ממשיך להגיד בשמי דברים שלא אמרתי. אני חוזר ומבקש מכבוד מעלתו להראות לי איפה כתבתי כזה דבר. אני כתבתי שמי שמשתמשים בכספו כדי לבצע חילול שבת - הוא נחשב מחלל שבת. לא אמרתי בשום מקום שמי שמסתכל בחילול שבת - הוא מחלל שבת. ולגבי התחנות החרדיות והדתיות... אתה לא מבין שהפיקוח זה עצם הבעיה ? באיזה זכות אתם צריכים "לפקח" לנו על השידורים ? מה עם חופש הביטוי והדיבור ?? אולי לפי זה הרב עובדיה והרב אמנון יצחק "יפקחו" על רשת א ב ג גלגלצ רדיו ללא הספקה ?? ואולי שהם גם "יפקחו" על שידורי הטלוויזיה והקולנוע ?? אתה פשוט לא מבין את החוצפה ? אתה לא תופס איזה כפיה נוראה זו ?? ומה עם ערוץ 7 שאתם מנסים לסגור כל הזמן. גם מצאתם לעצמכם תירוצים מתייפיפים כמו "הם מסיתים לרצח". אתם כאלה עלובים ויפי נפש שבא לי להקיא. החילוניות היא גם כן דת. האלוקים שלכם זה הגוף. כל מטרתכם בחיים היא להנות. ומי קבע שהחילוניות זה הנטרליות ?? ביגון ? אז UUUAAA קובע שהדת היא הנטרלית. ולגבי פרסומות. בוא אני אשאל אותך שאלה. אם אני אתלה על קיר ביתי תמונה של מוחמד עם חזיר. או כל דבר אחר שפוגע בערבים - האם אתה לא תהיה מהראשונים שידרשו להוריד את זה ?? יפה. תבין שפרסומות פורנוגרפיות פוגעות ברגשותיהם ואמונותיהם של דתיים. "כספי המיסים של הדתיים מועברים למימון בתי ספר חילוניים ואף ערביים, אז זה המצב. תתמודדו עם זה" יופי. אז תתמודד עם המצב הזה שכספים הולכים לבחורי ישיבות. מעניין אותי גם למה אתה שש לזרוק לכלא חרדים שלא משרתים בצבא ואתה בחיים לא תזרוק ערבי - שגם לא משלם מיסים, וגם פועל נגד המדינה ומסייע לפיגועים ?? שאלתי מי יצא ראשון למלחמה ?

begone

New member
דבריך אינם זקוקים לעיוות

חלק מדבריך כל כך מעוותים, עד שאין שום צורך לעוות אותם. "שמי שמשתמשים בכספו כדי לבצע חילול שבת - הוא נחשב מחלל שבת" נו, אז אתה אומר שכל יהודי העולם (כולל ישראל) הם מחללי שבת. זה אבסורד - זו קביעה חסרת כל הגיון מציאותי. "באיזה זכות אתם צריכים "לפקח" לנו על השידורים?" תדרי הרדיו בישראל הם רכוש הציבור. רכישת תדר רדיו היא רכישת נכס הציבור. על כל גוף המשתמש בנכסי ציבור מוטלות חובות ציבוריות. חופש הביטוי בישראל מוגבל על ידי שלטון החוק. אסור להסית לגזענות בישראל, אסור להחזיר בתשובה ילדים קטנים, ואסור לעשות תעמולה פוליטית ברדיו. זה פשוט מאוד, ואתה מסרב לקלוט את זה. "מה עם חופש הביטוי והדיבור?" חופש הביטוי אינו מגן על דיבה, הסתה, תעמולה פוליטית, הטעייה, המרת דתם של קטינים ועוד ועוד. "אולי לפי זה הרב עובדיה והרב אמנון יצחק "יפקחו" על רשת א ב ג גלגלצ רדיו ללא הספקה" הרב עובדיה איננו עובד במשרד התקשורת, ואיננו עובד ציבור כלל וכלל. "ומה עם ערוץ 7 שאתם מנסים לסגור כל הזמן" ערוץ שבע עובר על החוק. הוא משתלט על תדרים שהוא לא שילם עליהם. "אתם כאלה עלובים ויפי נפש שבא לי להקיא" תודה לך. אתה אדם נפלא. "החילוניות היא גם כן דת" זה כמו לומר שהצבע שחור הוא גם כן לבן. "האלוקים שלכם זה הגוף" אתה מראה סימנים של טירוף. "כל מטרתכם בחיים היא להנות" כנ"ל. "אז UUUAAA קובע שהדת היא הנטרלית" אם הדת היא הנייטרלית, מדוע היא לא מתירה חופש וחירות לכל הדתות? "אם אני אתלה על קיר ביתי תמונה של מוחמד עם חזיר. או כל דבר אחר שפוגע בערבים - האם אתה לא תהיה מהראשונים שידרשו להוריד את זה?" ראשית - אין שום טעם לתלות תמונה כזאת - זו פרובוקציה נטו. אם התמונה שלך עלולה לגרום להפרת שלום הציבור, ייתכן שיורידו אותה. אבל פרסומת של בחורה עם כתפיים חשופות לא מפרה את שלום הציבור. "תבין שפרסומות פורנוגרפיות פוגעות ברגשותיהם ואמונותיהם של דתיים" כתפיים חשופות אינם פורנוגרפיה. לפי דעתך - כל המתרחצים בים ובבריכה, כל האתלטים בעולם - הם יצורים פורנוגרפיים. וזה כמובן מגוחך לחלוטין. "אז תתמודד עם המצב הזה שכספים הולכים לבחורי ישיבות" בדיוק כפי שבתי הספר הערבים בישראל עובדים לפי תוכנית היסוד של משרד החינוך, כך גם הישיבות צריכות לעמוד בה. וכבר אמרתי זאת שוב ושוב. "מעניין אותי גם למה אתה שש לזרוק לכלא חרדים שלא משרתים בצבא ואתה בחיים לא תזרוק ערבי - שגם לא משלם מיסים, וגם פועל נגד המדינה ומסייע לפיגועים?" אני מתחיל להטיל ספק בשפיות דעתך. מעולם לא אמרתי שלא צריך לזרוק לכלא אדם המסייע לפיגועים. מעולם לא. ואם אדם לא משלם מיסים, זה לא משנה אם הוא ערבי או חרדי או חילוני-יהודי. אתה פשוט חוטא שוב ושוב בגזענות. "שאלתי מי יצא ראשון למלחמה?" אינני יודע.

begone

New member
תחסוך ממני את התגובות שלך

אני יכול לחבר אנציקלופדיה המבוססת כל-כולה על הסתירות הלוגיות, הטעויות העובדתיות והטענות חסרות-השחר שאתה כתבת בפורום הזה.

אמיר.

New member
עיין לעיל דוגמאות לכפיה חילונית

החל ממערכת המשפט וכלה בשרות הצבאי (לא עצם השרות, אלא הוראות לחילול שבת שלא לצורך ועוד). אין איסור לראות חילול שבת, יש איסור לראות תמונות מסוימות. תלית מודעות פרסומת בוטות כמוה ככפיה על שומרי מצוות להמנע משימוש בתחבורה הציבורית. אכן יש כפיה במדינה. עצם החוק הוא כפיה. והחוק הוא שיקלול של מבנה הציבור וצרכיו. מה שאתם רוצים זה שכוווווווווווווולם ירקדולפי החליל שלכם. לא יילך.

begone

New member
בדיחה, פשוט בדיחה

אם כל מה שמנית זה כפייה חילונית, תענה לי משהו: איך חיים החרדים בארה"ב? הא? איך הם חיים? הרי ארה"ב היא מדינה חופשית, ובכל מקום רואים ציצים, בשבת נוסעות מכוניות והחיים נמשכים כרגיל, מערכת המשפט היא חילונית. חופש הביטוי הוא ערך עליון. איך הם חיים? האם מליוני יהודים בארה"ב הם ´מחללי שבת´? הם מליוני יהודים בארה"ב הם ´גויים´? מה אתה מבלבל את המוח? מה אתה מנסה למרוח אותי בשטויות שאין להן ביסוס עובדתי? האם אתה מנסה להכפיש מליוני יהודים דתיים וחרדיים בארצות הברית של אמריקה? בוש והיכלם, מר אמיר. בוש והיכלם.

למעלה