שלום אני חדש כאן

Bartal j

New member
מסכימה עם דבריי וסינה../images/Emo45.gif

אמרת בידיוק את מה שאני חושבת..

Bartal j

New member
אני אגיב למה שיאלי אמרה ..

הגדרה למאגיה : שינוי של סדרי עולם,שלא כדרך הטבע, על ידי השבעות על כוחות גדולים בשמות סוד, ובצרופי סוד, לצד פעולה סימבולית. WTF???
(כוחות גדולים ?? , שינוי סדרי עולם?? שלא כדרך הטבע??. יאלי סלחי לי אבל אני חייבת לשאול אותך את זה , על מה מה בכלל מדברת ??? לדעתי ההגדרה של מאגיה כוללת בתוכה סוגים רבים של מאגיה החל ממאגיה טבעית ועד מאגיה טקסית וכו', ומאגיה היא בהחלט מקושרת לטבע , איך את חושבת לעזאזל מאגיה טבעית פועלת? (רמז: ע"י יסודות טבעיים מן הטבע) אני חושבת שהטבע הוא חלק ממנו ואנו חלק ממנו , זאת הפעולה ההדדית בין שני הבריאה וכל מה שאנחנו נותנים לטבע, לעולם וליקום אנחנו נקבל בחזרה לטוב או לרע , בעצם בגלל שאנחנו חלק מהטבע והטבע זה חלק ממנו מאגיה היא בעצם מעין סוג של אומנות (כמו כל האומנות שממנו האמן שואב את השראתו מן העולם על מנת להביא את היצירה שלו לעולם ובכל מתקיים בניהם יחסי הגומלין ההדדיים) נכון שהמכשף משתמש בסימבולים אך מטרתם רק לסייע לו להתחבר לתודעה שלו הזמן עשיית האקט המאגי על מנת להקל עליו , (למשל בכישוף אהבה אם איזה אלמנט כמו ורד למשל מקושר לאהבה זה יעזור לו , או בכישוף כסף אם איזה אלמנט כגון שטר של כסף מקושר אצלו לכסף זה יעזור לו בהחלט אבל מטרת הסימבולים זה רק לסייע למכשף וביצוע הפעולה תלוי במכשף וברצון שלו בבלד ובמה שהוא מביא לכישוף) "שינוי סדרי עולם"? אממ אני לא ממש חושבת שאיזה שינוי שאני עושה ישנה איזה סדר עולם , אולי זה ישנה משהו בחיי כי מאגיה היא באמת סוג של שינוי, אבל שינוי סדרי עולם?! זה לא איזו הסחפות? "צירופי סוד?" "רזים?" וואלה זה נשמע מפואר טוב מידי חחחח מי שיקרא את זה עוד עלול לחשוב בטעות שרק אנשים נבחרים ומיוחדים יכולים לעסוק במאגיה ולא בני אדם רגילים כמוהו שפשוט הקדישו את חייהם לתהליך אינסופי של למידה אינסופית וזה הכל... ההגדרה למאגיה "לבנה" : על כישוף " לבן" ( אם אפשר לקרוא לזה ככה ) -ביהדות ישנו חוג מוצמצם מאוד של מאגיה "לבנה", כביכול. לפעמים רשאים מוקבלים ורבנים, להשתמש בסודות וברזים ובשמות קודש,כדי לשנות את המציאות, אך כל עוד הדבר נעשה בכוונה טובה ולא אנוכית, עם לב טהור ואך ורק למען קידוש השם. גם במצבים שהזכרתי, לא תמיד מותר להשתמש בקבלה המעשית, כי הגבול בינה לבין מאגיה "שחורה" דק מאוד, לכן אותו רב צריך לשקול היטב היטב באיזו דרך יש לנקוט.( לפעמים קורים מצבים בהם רבנים השתמשו לא אחת במאגיה, כדי לקרב את הגאולה ולהביא טוב לעולם, אך הם ניכשלו ונענשו קשות ! ראה למשל את הסיפור הנורא והטרגי על רבי דאלי רינה ותלמידיו). בקשר להגדרה השנייה שלך , הוא לא ביקש מה זה מאגיה ע"פ היהדות את יודעת הוא ביקש מה זה מאגיה בכללי.. זה נחמד שיידעת אותו בקשר ליהדות אבל זה לא מה שהבנאדם ביקש.. אולי הוא בכלל לא מתעניין בזה ובכל הקבלה ורבנים וכו'? חשבת על זה בכלל?? אני חושבת שאין דבר כזה כישוף לבן או כישוף שחור , לדעתי כל כישוף שמטרתו שלילית כמו כישוף שנעשה מתוך מניע אנוכי ואגואיסטי של תועלת על מנת לכפות את רצונו ,לנטרל את רצונו, ולהתערב בחייו אחר ללא רשותו זה "כישוף שחור" , אבל חשוב לזכור שזוהי רק דעתי לאיך אני מגדירה את זה ההגדרות של טוב ורע זה שונה ומשתנה אצל כל מכשף ומכשף כי לכל מכשף יש קוד אתי מוסרי משלו שעל פיו הוא נוג ומה שיראה לך רע נוראי עלול להראות לו טוב וטבעי ולכן אני אומרת שזה קשה להגדיר בידיוק מה זה כישוף לבן או שחור כי זה משתנה אצל כל אדם ואדם בהתאם לאישיותו אבל בואי לא ניכנס לזה עכשיו (למרות שלדעתי צריך שלכולם יהיה אותו קוד מוסר בסיסי אוניברסלי משותךף לכולם שעל פיו הוא צריך לפעול לטובתו ולטובת כולם) זה כל מה שהיה לי לומר... מקווה שהבנת את דבריי ... שלך: בר

Bartal j

New member
אויי למה שירשרתי את זה לא נכון בעע

סוריייייי
פיספוס שליי.. זה לא יחזור על עצמו..

Yali 17

New member
בר !

לא הבנת כבר שכל חברה ודת מגדירה מאגיה בצורה אחרת. אני מדברת בשם ההלכה היהודית. תפנמי את זה כבר, תפנימי ! מאגיה ביהדות היא שקר, רמאות, כוחות של הרוע, שאין בהם אמת. כי רק ה' אמת ! כשתביני שהמבט שלך על היקום, העולם והבריאה שונה משלי אלפי מילין, תכתבי לי שוב ! נ.ב אם טיימר לא מתעניין באספק היהודי הוא יגיד לי את זה ולא את !

Bartal j

New member
יאלי טיימר לא ביקש לדעת מהי מאגיה

ע"פ היהדות אלא רק "מה היא המאגיה" משמע מה זה מאגיה נקודה לא מה זה מאגיה לפי.. אלא רק מה זה מאגיה אם הוא היה רוצה לשאול המ זה מאגיה ע"פ ההלכה היהודית הוא היה שואל " מה זה מאגיה ע"פ היהדות! בהבנת הנקרא יקירתי פה טמון הכל...

Yali 17

New member
בר ../images/Emo67.gif

בר, לפני שאתה מזמינה אותי ללמוד הבנת הנקרא, אני מזמינה אותך ללמוד הבנה. טיימר ביקש לדעת מה היא מאגיה. למאגיה יש הרבה הגדרות. אני אמרתי הגדרה אחת ! איך המאגיה נתפסת על ידי מה שאני מאמינה בו. הוא גם לא ביקש לדעת מה היא "מאגיה עפ"י הפאגנים ". הוא פשוט ביקש לדעת מה היא מאגיה, ושוב, בגלל שכל אחד ואחד רואה את ההגדרה למאגיה בצורה שונה, את תראי תשובות שונות פה. סייג לחוכמה שתיקה !

Bartal j

New member
סתכלי את לא תשתיקי אותי ולא אף אחד

בפורום יאלי כי לדעתי המשפט "סייג לחוכמה שתיקה" צריך להיות הפוך ולא מכוון אליי... הוא לא רצה לדעת ולא שאל מהי ההגדרה של כישוף על פי הבנתך אלא מה זה מאגיה בכללי לא קשור ליהדות ולא לפאגנים מה מה זה מאגיה נקודה בלי מימד סובייטקיבי בתוך הגדרה לחלוטין אוביקטיבית!! תפנימי את זה כבר .. שלך:בר שלך:בר

טיימר

New member
אז מה זה ספרות מאגית ? ../images/Emo63.gif

הם אלה ספרים של כישוף או שזה סתם סיפורים ?

RainBird

New member
לפי דעתי שניהם התחתנו ונסעו לפלמה דה מיורקה. אני אופטימי מה לעשות?

RainBird

New member
פשוט פתחת את הדיון העתיק ביותר בעולם, וערבבת את יאלי בזה, אז קיבלת את הדבר הארוך הזה. :) ארדן

טיימר

New member
עלא כפאק ../images/Emo13.gif אני אוהב רוחניות ../images/Emo45.gif

ואני אוהב גם מיסטיקה ומאגיה .

למעלה