שלום אני חדש כאן

טיימר

New member
מה לגביי ../images/Emo35.gif ה- " קבלה " ../images/Emo63.gif

הריי הדת היהודית אוסרת על השימוש בכשפים ( זה מופיע בספר מלאכים - לא תלכו אל המעוננים ( עוסקים באוב - כישוף ) מנחשים בקלפים , קוסמים ומגידי עתידות ) ומצד שני ב-קבלה יש שימוש בלחשים , כישוף ( מתכונים לרפואה ושלום בית ) , קמיעות , ואותיות קודש .

Bartal j

New member
אוייש הקבלה זה בכלל משהו אחר

אם אני אתחיל פה עכשיו אני לא אסיים חח קיצר על קצה המזלג ממש התורה מייחסת לכישוף ומאגיה משהו שחור ושלילי של עבודה זרה שנוגד את אמונת האל (ולקוח מעמים אחרים שאותם התורה מכנה : "הגויים" והם שהסיטו את בני ישראל לדרך הרעה ובלה בלה) ולכן היא אוסרת מעשי כישוף , ניחוש עתיד העלאה באוב (סיאנסים למינהם) ובלה בלה (זו הסיבה האמיתית לאיסור הקיצוני הזה : " מכשפה לא תחיה" כי היא מבקשת עזרה לא רק מישויות שקשורים ליהדות אלא מישויות אחרות שהיהדות מן הסתם דוחה את קיומן כי הן נוגדות את המונה המונותאיסטית (אמונה באל אחד) הקבלה לעומת זאת בעיני היהדות היא כישוף "טהור" יותר שבא ממנו, ו שנעשה בשם ה' , אתה מבין בקבלה הכל נעשה שם ע"י שם האל , כל הסגולות והקמעות הכל זה בידי האל והמלאכים מהיהדות שמהם מבקשים עזרה וריפוי וכו , ככה שזה נחשב פחות או יותר בסדר בעיני היהדות .. במאגיה לעומת זאת יש דתות וזרמים שונים שלא קשורים ממש ליהדות (כמו דת הויקה למשל) וזה מה שהיהדות לא רוצה שיקרה ובגלל זה לדעתי כלה איסורים וההגבלות על כישוף (אפילו מגבילים גם את העיסוק בקבלה לרק מגיל 40 ומעלה ע"פ המסורת כי אז אתה כביכול בשל יותר לקרוא בזה ולהבין את המהות והמשמות הקדושה של זה .. ) שלך:בר

LoooLitA

New member
אני מוחה על השימוש במילה "אלילים".

בביטוי זה את מורידה מערכת של אלים שחברי הפורום הפאגניים (ולא חסרים כאלה) מאמינים בהם. אני לא מזלזלת באמונתך באל היהודי, את אל תזלזלי באלים שאני מאמינה בהם. תודה.

Yali 17

New member
אז אם ככה

אז אם ככה, על פי ההגדרה שלך גם להדליק חשמל היא מאגיה ! " זהו תיעול אנרגיות להשגת מטרה מוסימת ". חשמל זה הוא סוג של אנרגיה שבני האדם מתעלים אותו למטרותם השונות ( במקרה הזה נועד להפקת אור ! ). אם ככה כמעט כל אנשי העולם שמדליקים כל רגע, טלוויזיה, מזגן, חשמל הם בעצם מכשפים ? nice !

ToryMaster

New member
מבחינתי

כל מעשה שהוא, שאני משתמשת באנרגיה כדי לעשות אותו, הוא מאגיה.

Yali 17

New member
גם להדליק חשמל ?

אם ככה הדלקת טלוויזיה נחשבת בעינייך ככישוף ? תנור חימום הפולט אנרגיה אותה את מתעלת לטובך כדי להתחמם היא מאגיה ? הפעלת מזגן, ושינוי האוויר, קר, חם היא, עפ"י דבריך, מאגיה ... אוקיי ! אם ככה את מסתכלת על העיניין. אז אם ככה מה ההגדרה של מכשף ? האם אדם שמדליק כל יום מכשירים חשמליים ומתעל אותם לרצונו הוא מכשף מקצועי ?

ToryMaster

New member
ברמה מסוימת

אני חושבת שכולנו, מעצם היותנו חיים, מכשפים.

Bartal j

New member
אני חייבת לציין שאני מסכימה עם יעל

אני חושבת שכל שימוש באנרגיה יכול להיות מאגיה כי בעיניי מאגיה זה איזה סוג של שינוי שהמכשף עושה אותו בעזרת כח הרצון שלו וניתוב האנרגיה שלו למטרה שהוא רוצה להשיג, אני לא מסתכלת על זה כעל משהו על טבעי או שינוי סדרי עולם וכו' לדעתי כל החיים סביבנו זה קסם אחד גדול החל מהפריחה של הפרח ועד לשקיעה של השמש , כל דבר אוצר בתוכו משהו מסויים מעצם זה שהוא שייך לבריאה החיים מבחינתי זה קסם אחד גדול שמכיל הרבה דברים בתוכו.. לדעתי מכשפה היא לא בהרכח אחת שמדברת עם מתים או מזמנת ישויות שונות ומכשפת אנשים להתאהב בה עד טירוף , ומקללת אנשים אלא בנאדם רגיל כמוני וכמוך שבעצם משנה דברים בעזרת השילוב הנכון של שימוש בכח הרצון שלו ביחד עם הכוונת האנרגיה למטרה המסויימת על מנת שזה יתממש.. וזה לדעתי כל היפה בזה שאנו הם אלה שבעצם גורמים לשינוי הזה , נכון שיש למאגיה צד טוב וצד רע אבל לא צריך להפחיד אף אחד תפקידנו לייעץ , ולעזור ולא להפחיד את האנשים ולהגיד להם ככה וככה לדעתי מאגיה זה בידיוק כמו כל דבר בחיים בכל דבר יש חיסרון ויתרון , ולדעתי מאגיה לא נבדלת מזה , תמיד יש את המתוק ואת המר ותמיד יהיה משהו שתוותר עליו ומשהו שתרוויח ממנו. אבל כל אדם הוא אדון לגורלו ואם הוא אכן החליט על כך צריך לכבד את החלטתו ולכוון אותו למקור אמין שיעזור לו בדרכו יתן לו פרספקטיבה רחבה בקשר למה שהוא שאל (בעצם הוא שאל כולה מה זה מאגיה כי הוא בטח התעניין ורצה לדעת וה טוב לדעת) הוא לא ביקש דיעה אישית , הוא כולה שאל מה זה בידיוק מאגיה... אני מאמינה שצריך לחשוף את מי שבא לפורום ורוצה להתחיל ולהגיד לו מה זה ידרוש ממנו בנוסף לאחריות ומאמץ וסבלנות אבל לא צריך להפחיד אותו בכלל אלא לדעת להכין אותו לקראת המסע החדש הוא עומד להתחיל בחיים שאומנם זה לא יהיה הנאה צרופה כל הזמן אבל בהחלט ילמד אותו דברים חדשים שהוא לא היה מודע אליהם קודם ויתרום לו המון אם הוא רק יהיה פתוח להקשיב

vasina

New member
אם יורשה לי להתערב.

בעבר, אילו היה אדם לוחץ על כפתור והיה משתרר אור בחדר זה אכן היה נחשב ככישוף. כיום אנו רואים זאת כמשהו נורמטיבי, לא כך? אילו הייתי טוענת כי להדליק אור זוהי פעולה שלילית המשווה את האדם לאלוהים (אחריי הכל, כל הזכויות ל"ויהי אור" שמורות לו.) ונחשבת לחטא היית צוחקת בפניי. עצם העובדה שהמדע נוכח בדבר מה לא אומר שהוא לא היה קיים עד עכשיו. ניחוש פרוע שלי - עד 2500 רוב העיסוק בכישוף ייחשב כנורמטיבי. מובן שלא יקראו לכך כישוף או מאגיה אלא ישנו את המונחים השונים לשמות שלא יעלו קונטציות שליליות. למעשה אנו רואים זאת כבר היום - ריפוי בפרחיי באך, חיזוי מזג האוויר, אסטרונומיה ואף רוקחות. כל אלו הם מקצועות הגונים כיום אשר נחשבו בעבר כמאגיה ומעשיי כשפים. כפי שאמרתי, לא ניתן לעצור את הקידמה - והמאגיה תופסת חלק נכבד ממנה.

Yali 17

New member
אם יורשה לי לענות....

בעבר, אילו היה אדם לוחץ על כפתור והיה משתחרר אור בחדר זה אכן היה נחשב ככישוף - ( שים לב ) זה היה נחשב ככישוף אבל זה לא כישוף ! חאלס ! מתי יפסיקו לצטט דברים מהתנ"ך ולתת להם משמעות לא קשורה. ה"ויהי אור" שמוזכר בספר בראשית, הוא אינו האור המוכר לאדם, והכוונה פה אינה קשורה כלל למה שאתה חושב. הדלקת אור, הצתת אש לא הופכת בן-אדם לאלוהים ! חיזוי מזג האוויר בעזרת מיכשור מדעי ורקיחת תרופות אינה מאגיה, גם אסטרונומיה אינה מאגיה ! זה לא נחשב כמאגיה, וזה לא נכלל (בעבר ) כמאגיה ! רק אצל הגויים.

ToryMaster

New member
יקירתי

איל את מעזה לקרוא לנו גויים ולהציג את עצמך כיהודיה שומרת מצוות כשאת כותבת בשבת?

Yali 17

New member
לא קראתי לך גוייה !

אמרתי שהעמים הגויים ראו ברקיחת תרופות ובאסטרונומיה כמעשי כשפים. בעוד שהיהדות לא, לזה התכוונתי. אמרתי שאני יהודיה דתייה ??? אמרתי שאני חוזרת בתשובה, ועוד הוספתי " לא כמו שאתם חושבים ". אני דתייה בהוויה שלי, בהכרה שלי באל. משאני קמה ועד שאני הולכת לישון.

vasina

New member
לא נחשב ככישוף?

מבחינתך אולי, מבחינתי זהו אכן כישוף. שוב, עצם העובדה שהמדע הוכיח דבר מה לא אומר שלפני כן הוא לא היה נכון. כמו כן, עד כמה שידוע לי גויים הם אכן יצורים אנושיים בעליי דעת, עצם העובדה שאינך מתחשבת בהם לא אומר שעליי ועל היתר לעקוב אחרייך. ולסיום, הייתי רוצה להדגיש את העובדה שנולדתי נקבה ואיני מתכננת לשנות את מיני בזמן הקרוב.

Yali 17

New member
מה ? איך ? מה ? אוחחחח

vasina, תגידי מי אמר שאני לא "מתחשבת בגויים " ? מאיפה זרקת את המשפטת הזה ?מה הקשר ? מה בדיוק כישוף ב-"דני רופ בערוץ 10 ? ", איפה המאגיה באנשים שמחפשים תרופה לשפעת ? איך את מגדירה בכלל כישוף ? נ.ב חמודה, אל תעוותי את הדברים שלי, ואל תכניסי לי מילים לפה ! יש מבין ?

vasina

New member
זה נגרר לפסים מכוערים.

כאשר את אומרת, ואני מצטטת: "זה לא נחשב כמאגיה, וזה לא נכלל (בעבר ) כמאגיה ! רק אצל הגויים." את מציגה את דעתך כעובדה ואת הגויים כציבור משני שדעתו לא נחשבת. באותו האופן את מסוגלת לטעון שאין קשר בין קריאת העתיד בקפה או אנשים שמחפשים תרופה ללב שבור ובין מאגיה. בעיניי כישוף הוא יכולת האדם לשנות סדרים סביבו. כאשר אדם מצליח לארגן מחשבות מבולבלות לתוך שיר שמשנה את דרך התנהגותם או חשיבתם של אנשים - זהו כישוף עבורי. כאשר בן אנוש רגיל וממוצע ללא כל כוח אלוהי מצליח לסחוף אחריו המונים רק בעזרת דיבור - זהו כישוף. כאשר אדם מצליח ליצור תרכובת שבעזרתה הוא מסוגל להטיב את מצבם של אלפיי חולים וסובלים - זהו כישוף. ברור לי שאת בטוחה בצדקתך, ומנסה לשנות את דעותינו מתוך טוב לב בלבד אך אני מצטערת להודיע לך שאת עושה את זה בדרך בלתי נעימה שלא תצלח. כמו כן אודה לך אם לא תשתמשי כלפיי בלשון ציווי. זוהי ההודעה האחרונה שלי בשרשור הזה. אני חושבת שהבהרתי את דעתי בנושא דיי טוב ואני לא מתכוונת לחזור על עצמי. את יותר ממוזמנת לפנות אליי במסרים אם יש לך עוד טענות כלשהן.

Yali 17

New member
שאלוהים יעזור לי !

אין לי מושג, איך כל פעם עושים לי את זה מחדש ( ורק בפורום הזה ), לוקחים משפט ממה שאמרתי, ומעניקים לו פרשנות, השם יודע איך.... תגידי Vasina, איך בדיוק הסקת שאני חושבת ש"ציבור הגויים משני ושדעתו לא נחשבת ?" עפ"י מה ? מה ? מה הולך ? אין לי מושג איך הגעת לפרשנות כזאת, זה לא מה שאמרתי וזה לא מה שניסיתי להגיד. דיי אני לא מתכוונת לחזור על עצמי. הסירי דאגה מלבך אני לא אפנה אלייך במסרים אישיים !

למעלה