אני חייבת לציין שאני מסכימה עם יעל
אני חושבת שכל שימוש באנרגיה יכול להיות מאגיה כי בעיניי מאגיה זה איזה סוג של שינוי שהמכשף עושה אותו בעזרת כח הרצון שלו וניתוב האנרגיה שלו למטרה שהוא רוצה להשיג, אני לא מסתכלת על זה כעל משהו על טבעי או שינוי סדרי עולם וכו' לדעתי כל החיים סביבנו זה קסם אחד גדול החל מהפריחה של הפרח ועד לשקיעה של השמש , כל דבר אוצר בתוכו משהו מסויים מעצם זה שהוא שייך לבריאה החיים מבחינתי זה קסם אחד גדול שמכיל הרבה דברים בתוכו.. לדעתי מכשפה היא לא בהרכח אחת שמדברת עם מתים או מזמנת ישויות שונות ומכשפת אנשים להתאהב בה עד טירוף , ומקללת אנשים אלא בנאדם רגיל כמוני וכמוך שבעצם משנה דברים בעזרת השילוב הנכון של שימוש בכח הרצון שלו ביחד עם הכוונת האנרגיה למטרה המסויימת על מנת שזה יתממש.. וזה לדעתי כל היפה בזה שאנו הם אלה שבעצם גורמים לשינוי הזה , נכון שיש למאגיה צד טוב וצד רע אבל לא צריך להפחיד אף אחד תפקידנו לייעץ , ולעזור ולא להפחיד את האנשים ולהגיד להם ככה וככה לדעתי מאגיה זה בידיוק כמו כל דבר בחיים בכל דבר יש חיסרון ויתרון , ולדעתי מאגיה לא נבדלת מזה , תמיד יש את המתוק ואת המר ותמיד יהיה משהו שתוותר עליו ומשהו שתרוויח ממנו. אבל כל אדם הוא אדון לגורלו ואם הוא אכן החליט על כך צריך לכבד את החלטתו ולכוון אותו למקור אמין שיעזור לו בדרכו יתן לו פרספקטיבה רחבה בקשר למה שהוא שאל (בעצם הוא שאל כולה מה זה מאגיה כי הוא בטח התעניין ורצה לדעת וה טוב לדעת) הוא לא ביקש דיעה אישית , הוא כולה שאל מה זה בידיוק מאגיה... אני מאמינה שצריך לחשוף את מי שבא לפורום ורוצה להתחיל ולהגיד לו מה זה ידרוש ממנו בנוסף לאחריות ומאמץ וסבלנות אבל לא צריך להפחיד אותו בכלל אלא לדעת להכין אותו לקראת המסע החדש הוא עומד להתחיל בחיים שאומנם זה לא יהיה הנאה צרופה כל הזמן אבל בהחלט ילמד אותו דברים חדשים שהוא לא היה מודע אליהם קודם ויתרום לו המון אם הוא רק יהיה פתוח להקשיב