קבל תשובה...
על מה בדיוק אתה מדבר ? ה' מצווה עלינו להרוג את עמלק כי עמלק רצח, אנס, שחט, הקריב, החטיא, בזז, קטל, חטף ילדים, נשים ופגע בכל ישראל ! אלוהים לא ציווה שנהרוג אותם ללא סיבה ! העמלק התעלל בעם ישראל משך 40 שנה !!! " כל שוכב עם בהמה, מות יומת "- גועל גדולה הדבר הזה לה' ולאדם. אתה באמת מאמין שבנאדם שאונס כלב ? שאישה שמעלה עליה חזיר היא נורמלית ? ואכן, אלוהים אמר לנו, כל מי שישכב עם חיה ועם בהמה, ישלח לו מוות בידי שמיים ! ( מה הבעיה ? יש הרבה דברים שאלוהים אסר אותנו מהם כמו אכילת חזיר ! שאנשים ילמדו לשלוט ביצרים שלהם ). זה דבר ה', ואם אלוהים אמר שכל מי שעושה מלאכה בשבת ימות, כך יעשה ! ותאמין לי, לא היו מחללים שבת ! ( פרט לאחד !!! ). חוץ מזה, היום הרבה מצוות מהתורה, שינו את הטעמים שלהם. זאת אומרת שבימים האלה, העונש על חילול שבת של מטה השתנה, אבל נשמר כעונש בישיבה של מעלה. חוץ מזה האיסורים על מה היא מלאכה, משתנים מחברה לחברה. לשמור את השבת, זו אחת הזכויות הכי גדולות בעולם, וכל יהודי צריך לרצות ולשאוף ולממש אותה. מה גם, שהרבה מקרים בהם נצתוונו להרוג את העוברים על ההלכה לא התממשו, דווקא בגלל שזה היה באמת רצון האל !!! חוץ מזה חזרה בתשובה תמיד מקרעת את רוע הגזירה. עבדות, אדון רז, אתה טועה טעות גדולה, כמו שהרוב עושים. אתה שופט את אורך החיים שמשתקף מהתנ"ך בכלים של היום, וזה שגוי לעשות כן. פעם בעבר הרחוק, עבדות הייתה דבר לגיטימי, כל בית מבוסס החזיק עוזר, לכל אדון היה עוזר. אני לא מבינה מה הבעיה ? היום, כשאדם מחזיק עובד זר גם הוא עוזר. אבל, התורה אסרה להעביד את העבד - לעבד כמו לכל בנאדם היו זכויות, אסור היה להכותו, אסור היה לעשות משהו שנוגד את מצפונו, חובה היה לתת לו יום מנוחה ( יום השבת ! ). עבדים שעבדו באונס, שלא קיבלו יום מנוחה, שלא קיבלו משכורת או תשלום היו אסורים, והתורה גינת כל ניצול של אדם. אז אם אתה קורא על אברהם שהיו לו 2 עבדים, תבין שאין מדובר על עבד מנוצל, כי אם על עוזר שכל זכויותיו נשמרים. מה שמצחיק שלקחת משפט ( אם עבד יגח השור...) ואפילו לא הבנת מה הוא אומר. אז ככה - אם עבד נהרג ע"י שור או בהמה של אדם פלוני, האדם פלוני יצטרך לתת 30 שקלי כסף לאדון של העבד כפיצויי ( מה גם שהאדון היה נותן הכסף לאישתו של העבד ולילדיה ! ). מה הבעיה פה ? תאונת עבודה ! זה כמו שהמדינה משלמת פיצויי כספי ( זה לא אומר שהיא "קונה את המת " הוא שזה מה שהוא שווה !!! ) על תאונות עבודה שהמיתו אסון ( ונעשו שלא בשוגג ! ), בנוסף 30 שקלי כסף הוא סכום גדול מאוד. באותו פרק ממנו לקחת את הפסוק אף נכתב : שכל מי שמכה את עבדו, העבד אינו בבעלותו יותר. וכי העבד לא רק שהוא זכאי לתנאים הוגנים, יום מנוחה פעם בשבועה, כל שבע שנים הוא מקבל חופשה של שנה אחת !!! (בה הוא ממשיך לקבל שכר ). בעברית יפה זה אומר : שאם בא אדם ומקיים רומן עם נערה, הוא לא יכול פתאום לברוח ולזרוק אותה. אם הם נתפסו מקיימים יחסי מין, אותו הגבר ( אם האישה רוצה כמובן*** ) יהיה מחוייב להינשא לאישה ! כמו שאנחנו יודעים, מה קורה בימינו אנו, על בחורים שמקיימים יחסי מין עם בנות ( רק בשביל עונג רגעי ) ואחרי-כך הם מסתכלים להם, ולא לוקחים אחריות, אפילו אם הבחורה נכנסת להריון ! התורה רוצה למנוע מצב כזה ואומרת, שהאדם ששכב עם אישה לא ינטוש אותה ! ויהיה חייב לשאת באחריות על קיום היחסים. *** אמרו חז"ל מפורשות, וקבע הרמב"ם שנשואים חייבים לעשות ברצון של השנים ! ואם האישה אינה מעוניינת להינשא לאותו בחור, זו זכותה המלאה. וכל נישואים שנאסו באונס על האישה בטלים ומבוטלים !!! אם אתה רוצה לדעת מה היו עושים פעם לאנסים, אתה מוזמן לקרוא את הסיפור המרגש על דינה, אחותם של 12 בני יעקוב, שנאנסה ונוצלה. האחים הנזעמים נקמו את סיבלו והרגו את מי שהרס את חייה ! אורי רז, הבעיה איתך ועם עוד הרבה, שלצערי אתם לא מבינים את ההלכה היהודית, ואת הפרשנות לכל פסוק ומקרה. ולכן אתם קוראים לפעמים פרקים בתנ"ך וממהרים לזעוק : אכזריות, בורות, אי כבוד ! אם אתה באמת מעוניין לדעת את טעמם של הדברים, אתה מוזמן ולנסות להבין את הרמז ואת טעם הפרשנות. ולא לוהציא דברים מהקשרם. לצערי אין לי הרבה כוח לענות לשאלות שלך ( אחרי הכל אתה רק רוצה ש"אני אבדר אותך " ) ולכן אני מזמינה אותך לאתר הזה www.funny.co.il או אם אתה באמת רוצה לדעת דברים אתה מוזמן לפורום לשאול את הרב, שם יענו על כל השאלות שלך בשמחה ( והרבה יותר טוב ממני ), אנשים שמבינים את ההלכה לפרטי פרטים.