שלום אני חדש כאן

אורי רז

New member
שכחת את המשפט החביב עלי

"וְהָיָה בְּהָנִיחַ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל-אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב, בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יְהוָה-אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ--תִּמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם; לֹא, תִּשְׁכָּח." אם ליהודים מותר להצדיק ולהסביר ג'נוסייד, גם לעמים אחרים מותר, וגו'.

Yali 17

New member
חחחחחח

עמלק ? כנראה שאתה שכחת מדוע ה' ביקש שנהרוג את על עמלק ? בא אני אזכיר לך : כי לא היה מכל אותם העמים אשר בארץ, עם נורא כמו עמלק. מהרגע שבני ישראל יצאו ממצרים. העמלקים נתפלו אל בני ישראל. בזזו בהם. רצחו בהם. אנסו בהם ( גם ילדים קטנים ), ביזו אותם. שחטו נשים וילדים באכזריות. היטו את לבב בני ישראל. כל זה עשו בני עמלק מהרגע הראשון שבני ישראל יצאו ממצרים במשך 40 שנה !!!!!! הקם להורגך הקשם להורגו... אתה מוזמן להביא עוד משפטים !

אורי רז

New member
הטיעונים הפאנאטיים שלך לא מצחיקים

"עמלק ? כנראה שאתה שכחת מדוע ה' ביקש שנהרוג את על עמלק ?" אני זוכר. האם את זוכרת למה היטלר ביקש מהארים להרוג את כל היהודים ? מיין קאמפף זאת האמת האבסולוטית של הנאצים והניאו-נאצים כמו שהתורה היא האמת האבסולוטית - למקל יש שני קצוות, וברגע שהתרת לעם שלך לערוך ג'נוסייד בעמים אחרים תצטרכי להתמודד עם זה שעמים אחרים יתירו לעצמם לערוך ג'נוסייד בעם היהודי. "בא אני אזכיר לך : ..." מה שהזכרת לי מבוסס הסטורית בערך כמו אגדות האחים גרים, ולא ראוי לתגובה רצינית יותר. "הקם להורגך הקשם להורגו ..." יש שורה ארוכה של אנטישמים שישמחו לחסל אותך בטיעונים דומים. "אתה מוזמן להביא עוד משפטים !" אין לי צורך, אבל מכיוון שנראה לי שהתשובות שלך ישעשעו אותי, מה דעתך על הרשימה הבאה - * "כָּל-שֹׁכֵב עִם-בְּהֵמָה, מוֹת יוּמָת" - אני חושב שמשכב בהמה זה דבר מגעיל ודוחה, אבל תשעשעי אותי עם הצדקות והסברים. * "שֵׁשֶׁת יָמִים, תֵּעָשֶׂה מְלָאכָה, וּבַיּוֹם הַשְּׁבִיעִי יִהְיֶה לָכֶם קֹדֶשׁ שַׁבַּת שַׁבָּתוֹן, לַיהוָה; כָּל-הָעֹשֶׂה בוֹ מְלָאכָה, יוּמָת" - תסבירי לי למה צריך להרוג מחללי שבת, ותזכרי שבפסיקה היהודית כתיבה היא חילול שבת. * עבדות - יש חוקים המתירים עבדות בתורה, אני סומך עלייך שתמצאי אותם בעצמך, ומחכה שתשעשעי אותי בהסברים מדוע עבדות היא דבר מוצדק. בעצם אנ ירוצה להוסיף פסוק אחד בנושא - "אִם-עֶבֶד יִגַּח הַשּׁוֹר, אוֹ אָמָה--כֶּסֶף שְׁלֹשִׁים שְׁקָלִים, יִתֵּן לַאדֹנָיו, וְהַשּׁוֹר, יִסָּקֵל" תסבירי לי למה את חושבת שחייו של אדם שנמכר לעבדות שווים שלושים שקלי כסף. * הלכות נערה בתולה, לדוגמא - "כח כִּי-יִמְצָא אִישׁ, נַעֲרָ בְתוּלָה אֲשֶׁר לֹא-אֹרָשָׂה, וּתְפָשָׂהּ, וְשָׁכַב עִמָּהּ; וְנִמְצָאוּ. כט וְנָתַן הָאִישׁ הַשֹּׁכֵב עִמָּהּ, לַאֲבִי הַנַּעֲרָ--חֲמִשִּׁים כָּסֶף; וְלוֹ-תִהְיֶה לְאִשָּׁה, תַּחַת אֲשֶׁר עִנָּהּ--לֹא-יוּכַל שַׁלְּחָהּ, כָּל-יָמָיו." בעברית מודרנית - אם איזה קרימינל מכוער עם קופה שם עין על איזו בתולה יפה, הוא יכול לאנוס אותה, לשלם לאביה שלה קצת כסף, וזהו, היא אשתו. ומכיוון שאת כבר רוצה לשעשע אותי, אז עוד שאלה אישית - נניח שאנסו אותך, האם היית רוצה שיפצו את אבא שלך על סמך הערכה בה מתייחסים אלייך כפי שמתייחסים לבהמה בשוק ? [בבקשה אל תעני סתם כן - תרחיבי ותספרי למה את חושבת שזה מוצדק, וכמה היית נהנית מזה. יש כמה אנסים שישמחו לחזור על הטיעונים הללו בבית משפט.] ולסיכום - את יכולה לשעשע אותי כאוות נפשך, אבל כל נסיון שלך להצדיק ג'נוסייד, עבדות, ושימת ערך על אדם ורגשותיו כפי ששמים ערך על בהמה בשוק מעידים עלייך, ולא עלי.

Yali 17

New member
קבל תשובה...

על מה בדיוק אתה מדבר ? ה' מצווה עלינו להרוג את עמלק כי עמלק רצח, אנס, שחט, הקריב, החטיא, בזז, קטל, חטף ילדים, נשים ופגע בכל ישראל ! אלוהים לא ציווה שנהרוג אותם ללא סיבה ! העמלק התעלל בעם ישראל משך 40 שנה !!! " כל שוכב עם בהמה, מות יומת "- גועל גדולה הדבר הזה לה' ולאדם. אתה באמת מאמין שבנאדם שאונס כלב ? שאישה שמעלה עליה חזיר היא נורמלית ? ואכן, אלוהים אמר לנו, כל מי שישכב עם חיה ועם בהמה, ישלח לו מוות בידי שמיים ! ( מה הבעיה ? יש הרבה דברים שאלוהים אסר אותנו מהם כמו אכילת חזיר ! שאנשים ילמדו לשלוט ביצרים שלהם ). זה דבר ה', ואם אלוהים אמר שכל מי שעושה מלאכה בשבת ימות, כך יעשה ! ותאמין לי, לא היו מחללים שבת ! ( פרט לאחד !!! ). חוץ מזה, היום הרבה מצוות מהתורה, שינו את הטעמים שלהם. זאת אומרת שבימים האלה, העונש על חילול שבת של מטה השתנה, אבל נשמר כעונש בישיבה של מעלה. חוץ מזה האיסורים על מה היא מלאכה, משתנים מחברה לחברה. לשמור את השבת, זו אחת הזכויות הכי גדולות בעולם, וכל יהודי צריך לרצות ולשאוף ולממש אותה. מה גם, שהרבה מקרים בהם נצתוונו להרוג את העוברים על ההלכה לא התממשו, דווקא בגלל שזה היה באמת רצון האל !!! חוץ מזה חזרה בתשובה תמיד מקרעת את רוע הגזירה. עבדות, אדון רז, אתה טועה טעות גדולה, כמו שהרוב עושים. אתה שופט את אורך החיים שמשתקף מהתנ"ך בכלים של היום, וזה שגוי לעשות כן. פעם בעבר הרחוק, עבדות הייתה דבר לגיטימי, כל בית מבוסס החזיק עוזר, לכל אדון היה עוזר. אני לא מבינה מה הבעיה ? היום, כשאדם מחזיק עובד זר גם הוא עוזר. אבל, התורה אסרה להעביד את העבד - לעבד כמו לכל בנאדם היו זכויות, אסור היה להכותו, אסור היה לעשות משהו שנוגד את מצפונו, חובה היה לתת לו יום מנוחה ( יום השבת ! ). עבדים שעבדו באונס, שלא קיבלו יום מנוחה, שלא קיבלו משכורת או תשלום היו אסורים, והתורה גינת כל ניצול של אדם. אז אם אתה קורא על אברהם שהיו לו 2 עבדים, תבין שאין מדובר על עבד מנוצל, כי אם על עוזר שכל זכויותיו נשמרים. מה שמצחיק שלקחת משפט ( אם עבד יגח השור...) ואפילו לא הבנת מה הוא אומר. אז ככה - אם עבד נהרג ע"י שור או בהמה של אדם פלוני, האדם פלוני יצטרך לתת 30 שקלי כסף לאדון של העבד כפיצויי ( מה גם שהאדון היה נותן הכסף לאישתו של העבד ולילדיה ! ). מה הבעיה פה ? תאונת עבודה ! זה כמו שהמדינה משלמת פיצויי כספי ( זה לא אומר שהיא "קונה את המת " הוא שזה מה שהוא שווה !!! ) על תאונות עבודה שהמיתו אסון ( ונעשו שלא בשוגג ! ), בנוסף 30 שקלי כסף הוא סכום גדול מאוד. באותו פרק ממנו לקחת את הפסוק אף נכתב : שכל מי שמכה את עבדו, העבד אינו בבעלותו יותר. וכי העבד לא רק שהוא זכאי לתנאים הוגנים, יום מנוחה פעם בשבועה, כל שבע שנים הוא מקבל חופשה של שנה אחת !!! (בה הוא ממשיך לקבל שכר ). בעברית יפה זה אומר : שאם בא אדם ומקיים רומן עם נערה, הוא לא יכול פתאום לברוח ולזרוק אותה. אם הם נתפסו מקיימים יחסי מין, אותו הגבר ( אם האישה רוצה כמובן*** ) יהיה מחוייב להינשא לאישה ! כמו שאנחנו יודעים, מה קורה בימינו אנו, על בחורים שמקיימים יחסי מין עם בנות ( רק בשביל עונג רגעי ) ואחרי-כך הם מסתכלים להם, ולא לוקחים אחריות, אפילו אם הבחורה נכנסת להריון ! התורה רוצה למנוע מצב כזה ואומרת, שהאדם ששכב עם אישה לא ינטוש אותה ! ויהיה חייב לשאת באחריות על קיום היחסים. *** אמרו חז"ל מפורשות, וקבע הרמב"ם שנשואים חייבים לעשות ברצון של השנים ! ואם האישה אינה מעוניינת להינשא לאותו בחור, זו זכותה המלאה. וכל נישואים שנאסו באונס על האישה בטלים ומבוטלים !!! אם אתה רוצה לדעת מה היו עושים פעם לאנסים, אתה מוזמן לקרוא את הסיפור המרגש על דינה, אחותם של 12 בני יעקוב, שנאנסה ונוצלה. האחים הנזעמים נקמו את סיבלו והרגו את מי שהרס את חייה ! אורי רז, הבעיה איתך ועם עוד הרבה, שלצערי אתם לא מבינים את ההלכה היהודית, ואת הפרשנות לכל פסוק ומקרה. ולכן אתם קוראים לפעמים פרקים בתנ"ך וממהרים לזעוק : אכזריות, בורות, אי כבוד ! אם אתה באמת מעוניין לדעת את טעמם של הדברים, אתה מוזמן ולנסות להבין את הרמז ואת טעם הפרשנות. ולא לוהציא דברים מהקשרם. לצערי אין לי הרבה כוח לענות לשאלות שלך ( אחרי הכל אתה רק רוצה ש"אני אבדר אותך " ) ולכן אני מזמינה אותך לאתר הזה www.funny.co.il או אם אתה באמת רוצה לדעת דברים אתה מוזמן לפורום לשאול את הרב, שם יענו על כל השאלות שלך בשמחה ( והרבה יותר טוב ממני ), אנשים שמבינים את ההלכה לפרטי פרטים.

תמיר302

New member
עבד כנעני

נחשב ככלב פחות או יותר. ניתן היה להרביץ לו, להתעלל בו ואף לרצוח אותו ללא שום עונש (משהו בסגנון העבדות של השחורים במדינות הדרומיות ביותר של ארה"ב). כל החוקים הנ"ל להגנת העבד, נועדו אך ורק לעבד עברי.

Yali 17

New member
אמרת דברים קשים מאוד!

אתה מוזמן להביא הוכחות מהכתוב. כל עוד אין לך הוכחות מהכתוב דבריך הם בגדר המצאה. מצפה שתביא דוגמאות ! ונוכלל לברר את העיניין.

Yali 17

New member
מה שמצחיק זה ...

שיעקוב נולד בכנענן והיה לכנעני. ככה שהטענה שלך מצחיקה.

אורי רז

New member
תודה על השעשוע

עכשיו אני יודע מי את באמת. "על מה בדיוק אתה מדבר ? ה' מצווה עלינו להרוג את עמלק כי" בלה, בלה, בלה - אם אין לך בעיה להצדיק ג'נוסייד, אני חושב שאת פסולה מוסרית מלהקרא אדם. על אחת כמה וכמה אם את חושבת שהתנהגות מגעילה היא סיבה מספקת כדי להוציא אדם להורג. "זה דבר ה', ואם אלוהים אמר שכל מי שעושה מלאכה בשבת ימות, כך יעשה !" השתכנעתי שאת פאנאטית, ואני תוהה אם שווה לנהל איתך דיון. "חוץ מזה חזרה בתשובה תמיד מקרעת את רוע הגזירה." אלא אם הספיקו כבר להוציא אותך להורג. "עבדות, אדון רז, אתה טועה טעות גדולה, כמו שהרוב עושים. אתה שופט את אורך החיים שמשתקף מהתנ"ך בכלים של היום, וזה שגוי לעשות כן." זה החוק התורני, שאמור להיות נצחי - שאת בוחרת להתכחש לחלקים ממנו או לשכתב אותם מעיד רק על העובדה שאת לא מסוגלת לעמוד מאחורי הדגל שאת מנפנפת בו. עבד זה לא עוזר וגם לא עובד - הדבר הכי קרוב לעבדות היום בישראל זה עובד זר שמחוייב לעבוד אצל מעסיק מסויים ולא רשאי לעזוב אותו עד שיחזיר את עלויות הבאתו לארץ. "שבע שנים הוא מקבל חופשה של שנה אחת !!! (בה הוא ממשיך לקבל שכר)." אין לזה שום אזכור בתורה. בשמות כא', לדוגמא, נאמר שעבד עברי רשאי לצאת לחופשי אחרי שש שנות עבדות - אבל אם יש לו אישה שבעליו נתן לו וילדים ממנה הוא צריך לבחור בין להשאר עבד לנצח (!) ובין להפרד ממשפחתו. בהמשך נאמר שנערה שנמכרה כשפחה על-ידי אביה לא משוחררת לעולם. פסוקים כו'-כז' מדברים על שחרור העבד לאחר שהוכה לא בגלל שהבעלים התנהג מכוער, אלא כתחליף לנקמה הצודקת שדיברת עליה. שחרור העבד (שאיבד שן או עין) הוא עונש לבעלים. באותה הזדמנות שכחת להתייחס לכך שהתורה מפלה במפורש בין עבד עברי לעבד גוי - יהודי נמכר לעבדות רק כעונש (כי אלוהים שחרר את עם ישראל ממצריים), בעוד עמים אחרים מיועדים להיות עבדים של יהודים (נקמה על התנהגותם המכוערת, ושוב - התעלמת מכך שברגע שהצדקת התייחסות לעמים אחרים כעמי עבדים, נתת לעמים אחרים פתח להצדיק התייחסות ליהודים כעבדים, וע"ע השואה שם הנאצים מצאו ים של תירוצים להפוך את היהודים לעבדים ולבצע בהם ג'נוסייד). לגבי יחס יפה לעבדים, את מוזמנת לפתוח את התורה ושלוף ממנה את הפסוקים המכתיבים יחס לעבדים - החיפוש שאני עשיתי כרגע העלה רק שני חוקים פשוטים, שאת אחד מהם פירשת לא נכון בנסיון להצדיק את האמונה שלך: א. פיצוי כספי על הריגת עבד. ב. שחרור עבד שהבעלים הכה עד כדי גרימת נזק גופני (שבירת שן או הוצאת עין) כעונש על הנזק הגופני. לא מצאתי שום התייחסות חובה להתנהג יפה לעבד, לדוגמא תזונה נאותה, שעות מנוחה, אספקת מגורים נאותים, או סתם איסור להחטיף מכות שלא גורמות לנזקי גוף. "שאם בא אדם ומקיים רומן עם נערה, הוא לא יכול פתאום לברוח ולזרוק אותה. אם הם נתפסו מקיימים יחסי מין, אותו הגבר ( אם האישה רוצה כמובן*** ) יהיה מחוייב להינשא לאישה !" זה שכתוב שלך של הטקסט - לא מדובר על רומן, אלא על אונס ועל הערכת הנזק שנגרם לנאנסת כפי שמעריכים בשוק נזק שנגרם לסוס או פרה. הבעיה איתך, ועם עוד הרבה דתיים, זה שכדי להצדיק את העמדה הפאנאטית, הם משכתבים את הטקסט כאוות נפשם וממציאים לה פרשנויות שאינן מתיישבות עם הטקסט כדי שיוכלו לחיות עם עצמם. לדוגמא, הבנתי יפה מאוד את הנקודה לגבי משכב בהמה - מי ששוכב עם בהמה מוצא להורג. בהתחלה את מתרצת למה זה בסדר להוציא להורג את מי שאת מוצאת את ההתנהגות שלו מגעילה, ואחרי זה אומרת שלא הבנתי את הטקסט. לדוגמא, הבנתי יפה מאוד את הנקודה לגבי ג'נוסייד - אם עם א' חושב שעם ב' עשה לא עוול איום ונורא, זה בסדר לערוך בו ג'נוסייד. את מתעלמת לנוחיותך מהעובדה שהיו עמים אחרים בהסטוריה שמצאו תירוצים לא פחות טובים משלך לערוך בעם היהודי ג'נוסייד, ואז טופלת עלי אי-הבנה של הטקסט. לדוגמא, הבנתי יפה מאוד את הפסוקים "כח כִּי-יִמְצָא אִישׁ, נַעֲרָ בְתוּלָה אֲשֶׁר לֹא-אֹרָשָׂה, וּתְפָשָׂהּ, וְשָׁכַב עִמָּהּ; וְנִמְצָאוּ. כט וְנָתַן הָאִישׁ הַשֹּׁכֵב עִמָּהּ, לַאֲבִי הַנַּעֲרָ--חֲמִשִּׁים כָּסֶף; וְלוֹ-תִהְיֶה לְאִשָּׁה, תַּחַת אֲשֶׁר עִנָּהּ--לֹא-יוּכַל שַׁלְּחָהּ, כָּל-יָמָיו" (אין כאן רומן - יש כאן לתפוש (שמוסברת באבן שושן כתפס, אחז, החזיק ולא הרפה, לכד, כבש) ולענות - אף הדף שקישרתי אליו אומר במפורש (בסוף הפסקה הראשונה - טרחת לקרוא אותה ?) ש"תחת אשר עינה" מתייחס לאנוסה. יתר על כן, גם אם האישה קיימה יחסי מין מרצונה, הבועל חייב לפצות על הפגם ("וחייב המפתה ליתן בושת ופגם, יתר על הקנס הקצוב בתורה; יתר עליו האונס, שהוא נותן את הצער"), ומציין שהפיצוי על פגם הוא "לפי יופייה--רואין אותה כאילו היא שפחה נמכרת בשוק, כמה היא שווה בעולה וכמה הייתה שווה בתולה, כשאדם רוצה לקנות שפחה בתולה ליתנה לעבדו, שהוא רוצה בהנאתו וטובתו; ורואין כמה פחתה, וישלם." [כן, כן - מעריכים את ערך הפגימה לפי הפחת בערכה לו הייתה נמכרת כשפחה, כפי שסוחרי בהמות מעריכים נזק שנגרם לסוס או פרה.]

Yali 17

New member
אני לבדר אותך סיימתי

אם כל מה שאמרתי כל-כך מצחיק אותך, ומבדר שיבושם לך. אני מבקשת שלא תפנה או, תשאל אותי שאלות. מה גם שבאמת אין לי כוח להתווכח עם אנשים כמוך, שמתכווחים לשם הוויכחו ולא לשם התשובה. אתה עדיין יכול לפנות לפורום תשאלו את הרב. ( אם אתה באמת מנסה להבין את כל העיוותים אותם אתה מתעקש להמציא בכוח ).

אורי רז

New member
לא פניתי אלייך ולא שאלתי אותך שאלות

אבל תודה על הבידור שסיפקת לי עד כה. לגבי העיוותים - לא המצאתי אותם. את זאת שעיוותה את הטקסט והמציאה שעבד מקבל שנת חופשה כל שנה שביעית, ויוצא לחופשי אם הבעלים שלו הכה אותו על ההסבר כאילו מדובר בשחרור על רקע התנהגות לא נאותה.

Bartal j

New member
סתכלי משהו יאלי

תראי משהו את יכולה להביע זלזול באלים האחרים , כי זה מה שחונכת נשבעת לך יש לי דוד שהוא רב ואני אשכרה קוראת את ההודעה שלך ורואה אותו מצטייר בעיני רוחי כאילו אולי תגידי משהו שלא חונכת עליו? אני גם חונכתי באותה רוח ואפילו ברוח חזקה וחרדית ועובדה שאני עדיין מחזיקה דעות משל עצמי ולא מה שהרב מכתיב לי.. את אומרת "אלוהים הוא זה ששולט בעולם אין מה לעשות" מבחינה מה הוא שולט מבחינתך?? גם אני מאמינה באל אכן אבל ראית אותי מתבטאת ואומרת שהוא האל היחיד ששולט בעולם וכל זה ? לא . יש לך הוכחות שהוא האל השולט ?? אז איך לעזאזל את יכולה לשפוט ולומר שהאלים האחרים הם אלילי עץ ואבן?? זאת רק דרך אחת לעבוד את האל שלהם ומי אנחנו שנשפוט אותה? זה ביידוק כמו שלנו יש דרך לעבוד את האל . אנחנו לא יכולים להוכיח שהאל של היהדות נכון בידיוק כמו שהם לא יכולים להוכיח שהאל שלהם נכון , זה אמונה יאלי , אמונה טהורה שבאה מהלב , עמוק בפנים ולא בשל מילות קודש כתובות ויפות שמצוות עליינו להאמין באל שלנו וככה מחנכים דורות של יהודים ובעצם מפספסים את המהותה עיקירת שבעניין ובגלל זה כל השינאה הזו כלפי כולם! אמונה שבאה מלב מאמין גומרת לזה להיו קיים ולא את ולא אפחד אחר יוכל אי פעם להרוס אותה כמו שאפחד לא יצליח להרוס את אמונתך ככה זה גם לגבהם!! אם אתה מאמין זה קיים ואם אתה לא מאמין אז זה לא קיים ! ולכן אני נמנעת מלשפוט כל דת עבורם זה קיים אז אני אתן את הכבוד הראוי ולא אגיד שהאל שלי הוא האל השולט היחידי ? מבחינת מי הוא השולט מבחינתי ומחינת היהודים?? וגרך אני לא מאמינה שהאל שלנו הוא אל רע לא ולא מבחינתי הכל נתפס כאל רחום וחנון , המאמינים שלו הם אלו שחוטאים בשם ה' וכותבים את התורה בשם ה' שנכתבה בידי בני אדם ולא בידי האל אלו לא דברי אלוהים כתובים אלא דברי אנשים כתובים !!! והם אלו ששופטים דעות של אחרים בחומרה ואחראים לכל! כבוד??? נכון התנ"ך מחנך לערכי מוסר את צודקת , אבל האם הוא נצמד לערכי המוסר שהוא מחנך, מבחינת התנ"ך זה שפוך חמתך על הגויים (שהם לא םע הסגולה כמונו נכון?) הוא מחנך רק לאהבה וכבוד בקרב אלמנות , יתומים יהודים!!! ונוקשה כלפי דתות אחרות שאותם הוא מכניס תחת כותרת אחת: " גויים" אז איפה השיווין והכבוד פה? רק כלפי היהודים בני הדתות המונותאיסטיות או כלפי כל בני האדם מעצם בני האדם ללא הבדל בגלל דתם ואמונתם?? זה המגעיל בקטע הזה . קחי דוגמת השמדת נביאי הבעל , ואני אומרת לך את זה שהתנ"ך לא מחנך לאהבת גויים (וכל הזמן רדפנו עמים אחרים שמאמינים באלים אחרים על מנת לכפות ולהשריש את האמונה שלנו בקרבם) ואת יאלי אני מקשיבה לך ורואה את כל ערכי היהדות באים לידי ביטוי בדברייך , ואיך את מושפעת מדברי רבנים אני אומנם לא ממש בקיאה בהבנה היהודית וגם לא רוצה להיות בקיאה בה ואני לר כועסת לחינם אני כועסת בגלל הוכחות שיש לי והם כתובים בתנ"ך ואני יכולה לביא לך אלף ציטוטים לגבי היחס של התנ"ך כלפי הגויים אבל בואי לא ניכנס לזה טוב זה לא הנושא של הפורום גם.. ולמה הם לא בני אדם כמוני וכמוך? האם העובדה שאנו יהודים עושה אותנו נהורים יותר? זה הספר הנהור שאת מדברת עליו? כי לפי התיאור שלך יש לי הרגשה שזה ספר אחר לגמרי אבל לצערי הרב זה לא ככה ... והאמונה העיוורת שלך מונעת ממך לראות את האמת הכתובה בין מילות "הקודש" שבתורה וחלילה אני לא שופטת אותך ככה חונכת ואם זו אמונתך אז שיבושם לך אני אל שופטת שום אמונה אני רק מבקשת כבוד לאמונות אחרות.. שלך :בר

Bartal j

New member
הדת היהדות מחנכת להביע זלזול בדעות

אחרות שנוגדות את דעותייה "הנהורות והנכונות" ועל פי רוח זו מחונכים מאות יהודים ולזה התכוונתי במשפט הראשון על מנת לא ליצור אי הבנות היה לי חשוב להבהיר את דבריי שלא ישתמע מהמשפט הראשון " את יכולה להביע זלזול באלים אחרים כי זה מה שחונכת" התכוונתי את יכולה לחשו ככה כי זה מה מה שחונכת כי חונכת ע"פ ערכי היהדות ... חלילה וחס לא הייתה לי כוונה לפגוע באף אחד , פשוט ניסוח מעצבן ...

Yali 17

New member
עכשיו עצרי !

אמרת משפט חזק מאוד " הדת היהודית מחנכת להביע זלזול בדעות ", עכשיו ברגע זה ! כמו שידעת לזרוק את הדברים האלה לאוויר, תביאי מיד משפט, הוכחה מהתנ"ך לדבריך !!! אני מחכה !!!! אני רוצה לראות משפט בתנ"ך, פסוק משהו שמראה שההלכה היהודית מחכנת להביע זלזול בדעות אחרות....

ToryMaster

New member
Jחחחחחחחחחח

למה את מצפה שמישהו יביא לך מקורות והוכחות כשאת לא מסוגלת לעשות את זה? אזהרה אחרונה, באמת.

Yali 17

New member
כי....

אם היא מרשה לעצמה להוציא את דיברת היהדות,המינימום שהיא צריכה לעשות זה להראות מאיפה היא מביאה את הדברים שלה. אני לא מסוגלת לעשות מה ? ועל מה הפעם האזהרה ?

Bartal j

New member
אני אביא לך מקורות ובגלל שאני כן

נוהגת לבסס את דבריי על מקור מסויים והפעם המקור הוא הספר הספרים הקדוש שלנו, התנ"ך בכבודו ובעצמו... דברים , פרק יג ,פסוקים ב-ז: "כי יקום בקרבך נביא שקר או חולם חלום ונתן לך אות ומופת ובא האות והמופת אשר דיבר אליך לאמור נלכה אחרי אלוהים אחרים אשר לא ידעתם ונעבדם , לא תשמעו אל דבריי הנביא או חולם החלום ההוא כי מנסה ה' אותכם לדעת הישכם אוהבים את ה' בכל לבבכם ובכל נפשכם אחרי אלוהים אלוהיכם תלכו ואת מצוותיו תשמרו ובקולו תשמעו ובו תדבקון, והנביא ההוא או חולם החלום ההוא יומת כי דבר סרה על אלוהכם המוצי אותכם מארץ מצריים והפרך מארץ עבדים להדיחך מן הדרך אשר ציווך ה' אלוהיים ללכת בה ובערת הרע בקרבך" דברים פרק טו פ"ס ב-ד: "על בעל משה ידו אשר ישה ברעהו לא יגש את רעהו ואת אחיו כי קרא שמיטה לה' את הנוכרי תגוש ואשר יהיה לך את אחיך תשמט ידך" אותו פרק: פ"ס : ו-ז: "והעבטת גויים רבים ואתה לא תעבוט ומשלת בגויים רבים ולא ימשלו בך" דברים פרק יח: " כי אתה בא אל הארץ אשר ה' אלוהיך נתן לך לא תלמד לעשות כתועבת הגויים ההם לא ימצאו בך מעביר בנו ובתו באש קסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף .." " כי יכרית ה' אלוהייך את הגויים אשר ה' אלוהייך נתן לך את ארצם וירשתם וישבת בעריהם ובביתהם" מה את אומרת על זה אה ? הת"נך הנאור שלנו מתאר את הגויים במילים כמו תועבה , ועוד לא הבאתי את השיקוצים ובעצם מראה עד כמה אנחנו היהודים שחצניים וחשובים שאנחנו מעל לכל הגויים כי הם לא משתייכים לעם הסגולה הם רק גויים נכון אמונתם "באלילים" היא שגויה ולכן אין לקחת אותם ברצינות כי אנחנו העם הנבחר אסור לתת לגוי למשול בך או להיות חייב לו חוב חלילה וכמובן כל מי שיקח אותנו לדרך הרכעה דינו מוות בחרב! לזה אני מכתוונת במה שאמרתי.. מקווה שהבנת את דבריי שלך:בר

Yali 17

New member
אני במצב רוח מרומם היום...

אני במצב רוח מרומם היום, תודה לאל, ולכן למרות הכל אני אענה לך. את בעצמך מציינת את המילה "נביא שקר ". בואי תראי מה טעם המצווה הזאת "כי דבר סרה על אלוהכם " אותו נביא מחטיא עם שלם, לעשות הרע בעיניי ה', בשקרים ובחלומות שווה הוא גורם לעם לעזוב את ברית ה' ! " על בעל משה ידו......את הנוכרי תגוש ואשר יהיה לך את אחיך תשמט את ידך " את בכלל הבנת מה ציטטת פה ? זה לא קשור ! זה פסוק שמדבר על שנת השמיטה ואיך צריך לנהוג בה ! את בכלל לא מבינה מה הפסוק הזה אומר. הכוונה של כל הפרק הזה אומרת ש : א. איך לנהוג בשנת השמיטה. ובפסוק ז ו-ו אומר לנו ה', אם תמלאו את מצוות השמיטה אתה לא תיהיה תלוי בגויים ! הגויים הם אלה שלא ינהלו את חייך, והם יצטרכו אותך... זה הכל ! מה הבעיה פה ? האם ה' קילל את הגויים ? האם ה' ציווה לשלוט בגויים ?לא ! " כתועבת הגויים " כישוף הוא אכן מעשה תועבה, ואכן הגויים עסקו בה ! אבל לא אמרו : " הגויים המתועבים". תפסיקו לחפש שערוריות שלא קימות. הוא לא מתאר את הגויים כתועבה כמו שאת טוענת. הוא מגנה את הכישוף כתעובה !! הבנת הנקרא. דברים אחרונים : ה' לא שונא את הגויים. התורה לא קוראת להרוג את העמים האחרים ( רק אם יש הצדקה לעיניין ). התורה מעניקה זכויות שוות גם לגויים ( לגר הגר בתוכך לא תענו אותו ! ), התורה מעניקה שוויון מלא לחיות " המכה נפש בהמה ישלמנה נפש תחת נפש ", התורה מכבדת את כולם ! כל עוד הם לא חוטאים ולא מחטאים אחרים. אנחנו הדת היחדיה שמאמינה בניגוד לאיסלאם, ולנצרות שכל באנדם יכול להגיעה לגן-עדן- גוי או יהודי ! ( בת פרוע למשל ). התורה גם מהללת את הגויים שעזרו לבני ישראל, וגויים שהפגינו טוב לב כמו : יתרו הכוהן, פרשדניתא, יעל, בת פרוע,רות המאוביה שהייתה גויה וממנה יבוא המשיח !!!!, האלמנה ( בסיפור אליהו ) שזוכה לעושר ולפרנסה, ועוד ועוד ועוד ! אלוהים אוהב את כל בני האדם, היותם בני-אדם.

Bartal j

New member
רואים שלא הבנת את דבריי יאלי

לא התכוונתי שדברי האל כתובים בתנ"ך כל מה שציטטתי , אלו הם דברי אנשים שמדברים בשם ה' האם האל אכן התגלה לסופר המקראי שכתב את הדברים הללו, לא! ה' לא שונא גויים , מי שכתב את התורה שונא אותם ומחנך את כל היהודים בכל העולם לחשוב שהם עם הסגולה הנבחר.. ובקשר להמ שאמרת אם תמלא את מצוות השמיטה לא תהיה תלוי בגויים? ווואוו זה פשוט מדהים אותי , נשבעת לך הפואנטה בכל המשפט הזה בעצם שאם אתה חייב חוב ליהודי בשנת השמיטה זה מתבטל אך לגוי לא אתה משאיר את החוב (אמממ מישהו הזכיר פה התנשאות ?) במה אנחנו שונים מהגויים ... טוב שהבאת לי את רות המואבייה סיפור נחמד ביותר על גוייה שהצטרפה לעם היהודי הנבחר וויתרה על הדת בשביל להאמיןב ה ' וממנה יבוא המשיח נכון .. מחטאים אחרים? את קולטת מה את אומרת ? האמונה שלהם גורמת לנו לחטוא .. סורי מאמי אם כבר מי שחטא צריך להענש ולא "המחטיא". נביאי "שקר" מי זה הסופר המקראי שקורא למישהוא חר נביא שקר , האם בגלל שמה שהוא אומר סותר את אמונתו הופך את הנביא הזה לנביא שקר??? אה וכן בגלל זה עליינו להשמיד נכון? בטח להחריב להרוג כל מי שלא מאמיו באל שלנו צריך להרוג אותו נכון , אסור לתת למגפה הזאת של "עבדות אלילים" להיכנס לעם היהודי הטהור שחלילה לא תשחית אותו נכון ?? אז תני לי להגיד לך משהו יאלי יקירתי אנחנו מושחתים מהשורש, דת שמטיפה להרוג כל מי ששונה ממנה , מכנה את האלים שלהם בשם : "אלילים" שיקוצים תועבות ושאר מילות חיבה למינהם היא דת מושחתת מן השורש , למה חסרים סיפורים כמו השמדת נביאי הבעל ? ועוד שאר סיפורים שמראים איך האל שלנו גבר על האלים האחרים ואיך אנחנו זו האמונה הנכונה והאמיתית , ועל מי אנחנו עושים את זה? על חשבון הדתות האחרות , הדתות המונותאיסטיות ניסו להעלים את הדתות שלא מאמינות באותו אל ואת יודעת למה? כי זה היווה איום עליהם , והם פחדו אז הם אמרו למאמינים שלהם תאמינו בתורת האל שמרו מצוותיו ואל תדאגו הוא ישמור עליכם תינצלו בלה בלה בלה , האל דיבר איתםה תגלה להם לא? זה הם שדיברו בשם האל רק הם!!! וכל מה שהבאתי לך הם אומנם מהתנ"ך אך זה לא דברי אלוהים כתובים אלא דברי אנשים כתובים ואם כל הכבוד להם שהם בטח חכמין וכו' צריך לזכור שהם רק בני אדם שמנסים לדבר בשם האל אז תערבי פה את האל יקירתי בעיני התורה לא מייצגת כלל וכלל את מהות האל אלא מרוב שהיא מנסה לפאר את שמו באמצעות סיפורים וחוקים שבני אדם כתבו היא גובלת אפילו לצערי בתחום הפתטיות פשוט האמונה שלך עיוורת מכדי לראות את זה ,

למעלה