שלום אני חדש כאן

Yali 17

New member
אני מקווה Thanos

אני מקווה שתדע רק טוב ! שתיהיה לך שבת מבורכת בהוקרה ילי

RainBird

New member
התבקשת שלא לקרוא לאלים הפאגניים אלילים. הדבר פוגע באלו ששייכים לדתות הפאגניות. אנשים כמוני. לדוגמא. והעיסוק במאגיה יכול לבוא מתחושת שייכות, או תשוקה עמוקה ולא מוסברת. ככה מתחילים רוב המכשפים והמכשפות הצעירים. ארדן.

Yali 17

New member
לא זכור לי

אלילים זו מילה בעברית, ואני רגילה להשתמש בה, לא זכרתי שהבטחתי שלא לעשות כן, אבל אם היא פוגעת בך אני לא הוסיף לרשום אותה.

Bartal j

New member
אלילים זו מילה בעברית נכון אבל

היא מבטאת זלזול ואי כבוד באמונה של בנאדם ושל עמים אחרים (מה שכל כך מתאים לדתות מונותאיסטיות וזה פשוט מרתיח אותי לשמוע את זה כי במקרה גם אני חלק מהדת הזו המונותאיסטית וזה מכאיב לי ביותר לראות אנשים בני הדת הזו שמציגים אותה בצורה כזאת נוראה שגורמת לי לחשוב שיש לנו היהודים הרבה מה ללמוד מעמים אחרים) ואני ממש לא גאה בזה ואפשר לאמר שאפילו מתביישת שהמילה "אלילים" נכתבת בתנ"ך של היהדות שלדעתי ספר זה צריך להיות נאור ולא לשפוט דעות אחרות ולפסול אותם נכוטן שהמגמה של כתיבת הספר הייתה להאמין באל אחד ומכאן ספר זה לא אובייקטיבי בכלל אבל זה לא צריך לבוא לדעתי על חשבון דתות אחרות כי זה המקור לשנאה ולגזענות וכל ספר במיוחד " ספר הספרים הקדוש" שלנו צריך לכבד על דת ולחנך לאהבה ולא לאמונה עיוורת באל ..

Yali 17

New member
אז ככה....

התנ"ך הוא ספר נהור ( נקודה ! ). מי את שתגידי איך התנ"ך צריך להיות או לא להיות ? זה לא אמור להיות ספר "שוויון לכול" ! התנ"ך מלא בכבוד : כבוד לאלמנות, כבוד ליתומים, כבוד לזקנים, כבוד לחיות, כבוד לגויים, כבוד לעבדים, כבוד, כבוד כבוד ! התנ"ך אכן מחנך לאהבה ( ואהבת לרעך כמוך זו היא התורה על רגל אחת ). אבל אין מה לעשות. אלוהים הוא זה ששולט בעולם. לצערי את לא בקיאה בכלל בהבנה היהודית, ולכן את כועסת לחינם. זה כמו שיהודי לא יאמין בישו, ומוסלמי לא יאמין באודין ! כל הרעיון בדת היהודית שאלוהים הוא אחד, ואין אחר מלבדו. ולכן "האלים" שבני האדם עובדים האם לא אחר מאשר אלילי אבן ועץ, לעומת ה' שהוא הנצח והאין-סוף והוא היה הווה ויהיה לעולם ועד. אם המילה אלילים מעליבה את חברי הפורום לא אשתמש בה !

Thanos

New member
די להיות מחזירה בתשובה!!!

כמו שכל הדתיים מתלהבים ואומרים "היהדות זאת לא דת מסיונרית" אז תשתקי כבר ותעשי כמו שהרבי אומר.

תמיר302

New member
../images/Emo45.gif

Yali 17

New member
Thanos אני מצטערת !

תבין, באמת, אבל באמת שאין לי רצון להחזיר אף אחד בתשובה ! זה פשוט דעתי בנושא. אכן היהדות היא לא דת מסיונרית.ואני רוצה לחיות בשקט בדיוק כמו כולם. אני מאחלת שיעברו ממך העצבים ! כל טוב ושבת שלום ילי

אורי רז

New member
אם את רוצה לא לעצבן אנשים

אז תלמדי לקחת הודעות כמו - "ההגדרה למאגיה היא: שינוי של סדרי עולם, שלא כדרך הטבע, על ידי השבעות על כוחות גדולים בשמות סוד, ובצרופי סוד, לצד פעולה סימבולית." להשמיט ממנה את הא הידיעה כאילו שאת הסמכות העליונה בנושא, ולהוסיף לה מילים כמו 'לדעתי' כדי להבהיר שזאת דעתך האישית. אם כבר יש לך יומרות להציג את עמדת היהדות, אני מציע לך להביא מקורות במקום לשלוח אנשים לפורום דתיים - האופציה הראשונה תזכה אותך בכבוד, והאופציה השנייה ("אשמח להדריך אותך לדרך נכונה", שגורמת לך להראות מתנשאת ומסיונרית) תעלה לאנשים את הסעיף עלייך. [אם את רוצה להשאיר רושם של מישהי שלוקחת את היהדות ברצינות ובלי צביעות, אני מציע לך גם להפסיק לכתוב בשבת.]

Yali 17

New member
אורי רז ולמי שלא קלט עוד...

אני מדברת בשמי,בשם ההלכה היהודית. אני לא צריכה לציין כל רגע " לפי דעתי " ! הרי מה שאני כותבת נכתב לפי דעתי. יומרה ? אני אשלח את מי שאני רוצה לאן שאני רוצה. לא טוב לך ? אל תתייחס להודעות שלי ! סליחה אדוני, אורי רז, תשמור את החוצפה שלך רחוק ממני, אל תיהיה צדקן ותגיד לי מתי לכתוב ! ואל תנהל לי תחיים ותעביר לי סדרת חינוך. את כיתה א' כבר עברתי מזמן.

אורי רז

New member
ל Yali שעוד לא קלטה

"אני מדברת בשמי" כל מי שמבין משהו במאגיה מבין שאת מדברת בשם עצמך. חלק משמעותי מאילו שמבינים משהו ממאגיה מתרגזים על זה שאת כותבת כאילו שאת מביאה אמיתות מוחלטות, ולא דיעה אישית. "בשם ההלכה היהודית." כל עוד את לא מסוגלת להביא תימוכין מהיהדות לדיעה שאת מביאה, אז את רק מתיימרת לדבר בשם ההלכה היהודית - יומרה שמרגיזה חלק מהמשתתפים בפורום. "אני לא צריכה לציין כל רגע "לפי דעתי" !" את לא צריכה לכתוב "לפי דעתי", אבל אם את רוצה לחסוך לעצמך כסאחים אז אל תשימי את הא הידיעה לפני הדיעה שלך כאילו זאת ההגדרה היחידה בעולם ואין בילתה. "יומרה ? אני אשלח את מי שאני רוצה לאן שאני רוצה. לא טוב לך ? אל תתייחס להודעות שלי !" כן, יומרה, ותצפי שאנשים יגיבו בהתאם בין אם זה מוצא חן בעינייך ובין אם לאו. "סליחה אדוני, אורי רז, תשמור את החוצפה שלך רחוק ממני, אל תיהיה צדקן ותגיד לי מתי לכתוב !" אני אגיב לאיזה מההודעות שלך שאני רוצה מה שאני רוצה. לא טוב לך ? אל תתייחסי להודעות שלי ! "ואל תנהל לי תחיים ותעביר לי סדרת חינוך." קחי קצת מהעיצות שלך - אל תנהלי לי את החיים ואל תעבירי לי סדרת חינוך, לפחות עד שתעברי אחת עם ציון 6 ומעלה.

Yali 17

New member
תשמע,תשמע....

אני לא אטרח להגיד את זה כל פעם מחדש. אם כולם מבינים שאני מדברת בשם עצמי, אני אדבר בשם אמיתות מוחלטות בעיני. בדיוק כמו ארדן שיכתוב מאמר, הוא יכתוב את זה בשם האמיתות המוחלטות של עולמו.וכן נראה שאתה, ארי רז, ועד הרבה מאדו פה לא קולטים, שאם אני אומרת משהו אני אומרת אותו מתוך אמונה וההשקפה שלי, ומתוך אמיתות מוחלטות מבחינתי !!! בחיים שלא לא ראיתי דבר כזה, באף פורום. אם כל הזמן ממהרים לגונן על עצמכם, כאילו לקחו ממכם משהו. על מה אתה מדבר ? מי לא מסוגלת להביא מה ? ששאלתי אותי "מי קבע מה זה כישוף " שלחתי אותך לפורום דתיים, כי פשוט לא היה לי כוח לדבר איתך ( נקודה ! ). אני מסוגלת יפה מאוד להביא טעונים לכל מה שאני רוצה, אם אני רוצה ( במקרה שלך ממש לא רציתי ! ). אני באמת לא אתייחס לעוד הודעות שלך, כי אין לי שום רצון לטחון מים.

אורי רז

New member
תשמעי, יעלינקה מותק ...

"אני לא אטרח להגיד את זה כל פעם מחדש. אם כולם מבינים שאני מדברת בשם עצמי, אני אדבר בשם אמיתות מוחלטות בעיני." ואנשים יתעצבנו עלייך. "בדיוק כמו ארדן שיכתוב מאמר, הוא יכתוב את זה בשם האמיתות המוחלטות של עולמו." אבל ארדן, שלא מרגיז אף אחד, לא מציג את האמת שלו בתור האמת המוחלטת האחת והיחידה שאין בילתה - גם אם הוא חושב שהיא כזאת בעולם בכלל או בעולם שלו. "וכן נראה שאתה, ארי רז, ועד הרבה מאדו פה לא קולטים, שאם אני אומרת משהו אני אומרת אותו מתוך אמונה וההשקפה שלי, ומתוך אמיתות מוחלטות מבחינתי !!!" וכל עוד תכתבי את האמיתות ה"מוחלטות מבחינתך" כאילו הן מוחלטות לכולם, אנשים ימשיכו להתעצבן עלייך, בין אם את מקבלת את ובין אם לאו. "על מה אתה מדבר ? מי לא מסוגלת להביא מה ?" את, לדוגמא כאשר שלחת אותי לפורום דתיים - ובינתיים לא הבאת שום דבר לאף אחד כאן בפורום. אם נשגב מבינתך שהשתתפות בפורום בגישה של 'אני מציגה את האמת המוחלטת שלי' (= 'אני לא מקשיבה לכם, ולא אכפת לי מה יש לכם להגיד') ו'אני לא רוצה להציג את המקורות שלי' (= 'אני מטיפה, לא משתפת') בהתחלה אנשים יתעצבנו עלייך, ואח"כ פשוט ייתעלמו ממך. רוצה, תקבלי את העיצות שלי, לא רוצה, אל תקבלי. אני מקבל שכאן הסתיים הדיון ביננו, ומכאן והלאה נראה שנינו לאן יתגלגלו הדברים מעצמם.

RainBird

New member
שמי הוזכר? לכול הפורום היקר! ובעיקר ליאלי. כפי שידוע לכולכם יש לי כבוד רב לכל בני האדם. שזה גם כולל יהודים וכדומה. יש לי כמה ידידים שהם חרדים אפילו. אני מצליח לחיות איתם בשקט. גם וויכוחים בנוגע למאגיה ולפאגניזם נעשים בצורה נעימה, חיובית על כוס תה צמחים כשר. למה? מסיבה פשוטה למדי. "גדר טובה עושה שכנים טובים." ז"א שאני מצידי לא מבקר את החרדי על זה שיש לו נייר טואלט חתוך מראש לשבת, והוא לא מבקר אותי על זה שאני רוקד בעירום במעגלים קלטיים של מוות ולידה מחדש. אני כתבתי סיפור משפחתי על זה בבלוג שלי. סיפור על מאגיה ועל יהדות. אם אנשים יעשירו את עצמם מחויית הקריאה, אני אשמח ואת זמני לא הוצאתי לשווא. ארדן.

Justin Angel

New member
פההה...

להעמיד פנים שהתנ"ך מטיף לכבוד זה כמו להגיד שסטלין הטיף לשיוויון חברתי. כן, כבוד דרך רצח. כן, כבוד דרך דיכוי. כן, כבוד בחסות האקדח. לנסות ולפאר את הההיסטוריה והספרות ההיסטורית בתוך התעלמות מוחלטת מהטבע האמיתי שלה זה פשע לעבר. אושר יאחוז באדם אשר ירסק עולליו על הסלע - תהילים קל"ז ט'. אקח את נשותייך ואתן לשכניך כדי שיתלעסו מולך באור השמש - שמואל ב' י"ב יא'. הוראות לטבוח נשים וטף מיהווה עצמו - דברים ב' לד' אבל אם מפני שיבה תקום, אז כל זה סבביבבי. הרי מה זה קצת רצח עם, שיעבוד, אונס ועבדות מול כמה פסוקים מקסימים? העובדה היא, והיא תישאר כך בין אם תקבלי אותו או לא, שהתנ"ך הוא ספר המציג את ההשקפות החברתיות של עם קדום. ובהתאם לכך, כל ההצהרות של יהווה נעשות מאיזה מחבר אנושי שמעז לדבר בשמו של אלוהים כדי למצוא תמיכה לאורח החיים שלו. על כל פסוק בתנ"ך שתמצאי שמציע משהו טוב, תמצאי שלושה אחרים שקשורים אליו. אחד שפשוט סותר אותו, אחד שמאפשר פרצה ואחד שמבטל אותו. התנ"ך הוא מיתוס חברתי-היסטורי ויש להתייחס אליו ככך, ולא להעריץ אותו באמונה עיוורת (מילא אמונה, אבל למה עיוורת?). התורה על רגל אחת - מה שהתחשק לסופר לכתוב הוא כתב. בברכה,

Yali 17

New member
Justin Angel

בוקר אור לך ( אם אפשר לקרוא לזה עוד בוקר ). חבל שאתה בוחר לראות את הדברים ככה. ואכן זו רק בחירה שלך : התנ"ך מלא, מלא בפרקים, משפטים וסיפורים שמספרים על כמה ההלכה היהודית כ"ך דואגת לשלום האדם,לשלום החברה ולשום הנזקק ( לא משנה אם הוא חייה, או לא משנה אם הוא גוי ). אתה בחרת לקחת משפטים מהתנ"ך, להוציא אותם "אווט אוף קונטקס", ולערוך אותם ככה, שיתאמו לרעיון שלך. אתה בכלל מבין מה המשפט אומר " אושר יאחוז באדם אשר ירסק עולליו על הסלע " ? מי אומר אותו ? מתי ? כשבני ישראל יושבים בגלות בבל, הם שרים שרי קינה ועצב על גורלם האכזר. על הבבלים שעקרו אותם מארצם, החריבו את בית-מקדשם, אנסו את נשותיהם, הפכו את ילדיהם לעבדים, את הזקנים הרגו, את הנכים שחטו. מדוע בחרת לקחת את הפסוק, ולא הסתכלת על הפסוק שמעליו ? ( היה לך נוח נכון ?). הפסוק למעלה אומר : " בת-בבל השדודה אשרי שישלם לך את גמולך שגמלת לנו " כאן נראה בבירור שבני ישראל רוצים נקמה על מה שבבל עשתה להם : על הרצח, ועל ההחרבה, ועל האונס ועל השחיטה ! האם אסור היה להם לבקש שאלוהים ינקום את סבלם, שיחזר לבבל עונש שראוי למעשיה ? שמעת על המשפט פעם " עין תחת עין, שן תחת שן ? " מידה כנגד מידה. אין כאן שום אכזריות ושום דבר ! מה גם שהבקשה של בני ישראל " ונפץ את עולליך אל-הסלע " הפכה למשפט שהכוונה שלו בכלל שונה " ותשקע ( תביס) את אויבך ( את האויבים שלנו ) " ( משפט שנלקח עוד מים-סוף ! ). עכשיו ל"בעיה" השניה. דבר ראשון לא ציטטת נכון את המשפט,אני מבקשת ! : " כה אמר ה' הנני מקים עליך רעה מביתך ולקחתי את נשיך לעיניך ונתתי לרעך ושכב עם נשיך לעיני השמש הזאת ". אתה בכלל יודע מי אמר את המשפט הזה ולמי ? ולמה ? בא אני אגיד לך : אחרי שדוד המלך חוטא, ולוקח את בת-שבע ושולח את בעלה אוריה אל מותו. ה' מעניש אותו בעונש " מידה כנגד מידה " : אתה לקחת אישה של מישהו אחר ? סופו של דבר, שיקחו את נשותיך ושיכבו אתם לפניך ! ואכן בנו של אבשלום, לוקח, בסופו של דבר, את נשותיו של אביו ושוכב איתם ( חשוב לציין שהדבר נעשה בהסכמה מוחלטת של הנשים ! ). וככה דוד נענש. אני לא יודעת מה איתך,Justin Angel, אבל אני רואה פה שנעשה צדק ? לא הבנתי על מה אתה שוצף ? אלוהים מעניש את דוד שחטא ! אחרי שפתרנו את בעיית שני הפסוקים הנ"ל, נעבור ל-דברים " ונחרם את כל העיר מתם והנשים והטף לא השארנו שריד " כאן רואים שבני ישראל לוקחים בחזרה את המגיעה להם. והורגים את עמו של חשבון הרשע. אתה ידעת שהעם שלו היו נוהג לשחוט עמים אחרים, והיה עושה בקרב עמים אחרים שואה גדולה ? ( איך תדע ?) ובגלל שהוא והעם שלו היו מתאכזרים לעמים האחרים, והיו מקריבים, אגב, ילדים לאלוהיהם, מחק אותם ה' מעל הארץ. שוב הסברתי לך את הטענה השלישית שלך. אתה רואה Justin Angel ? לכל דבר יש סיבה והסבר. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות !אמונה עיוורת ? אני רואה טוב מאוד במה אני מאמינה. פעם הבאה שאתה מוציא פסוקים, תוציא אותם בשלמותם ובמדוייק. ואגב, אני מעוניינת לשאול אותך שאלה. אתה יודע למה ציווה אותנו אלוהים לא לרתום שתי בהמות מסוג שונה לעבודת החרש ? מחכה לתשובה ממך ! שבת שלום

למעלה