Justin Angel
בוקר אור לך ( אם אפשר לקרוא לזה עוד בוקר ). חבל שאתה בוחר לראות את הדברים ככה. ואכן זו רק בחירה שלך : התנ"ך מלא, מלא בפרקים, משפטים וסיפורים שמספרים על כמה ההלכה היהודית כ"ך דואגת לשלום האדם,לשלום החברה ולשום הנזקק ( לא משנה אם הוא חייה, או לא משנה אם הוא גוי ). אתה בחרת לקחת משפטים מהתנ"ך, להוציא אותם "אווט אוף קונטקס", ולערוך אותם ככה, שיתאמו לרעיון שלך. אתה בכלל מבין מה המשפט אומר " אושר יאחוז באדם אשר ירסק עולליו על הסלע " ? מי אומר אותו ? מתי ? כשבני ישראל יושבים בגלות בבל, הם שרים שרי קינה ועצב על גורלם האכזר. על הבבלים שעקרו אותם מארצם, החריבו את בית-מקדשם, אנסו את נשותיהם, הפכו את ילדיהם לעבדים, את הזקנים הרגו, את הנכים שחטו. מדוע בחרת לקחת את הפסוק, ולא הסתכלת על הפסוק שמעליו ? ( היה לך נוח נכון ?). הפסוק למעלה אומר : " בת-בבל השדודה אשרי שישלם לך את גמולך שגמלת לנו " כאן נראה בבירור שבני ישראל רוצים נקמה על מה שבבל עשתה להם : על הרצח, ועל ההחרבה, ועל האונס ועל השחיטה ! האם אסור היה להם לבקש שאלוהים ינקום את סבלם, שיחזר לבבל עונש שראוי למעשיה ? שמעת על המשפט פעם " עין תחת עין, שן תחת שן ? " מידה כנגד מידה. אין כאן שום אכזריות ושום דבר ! מה גם שהבקשה של בני ישראל " ונפץ את עולליך אל-הסלע " הפכה למשפט שהכוונה שלו בכלל שונה " ותשקע ( תביס) את אויבך ( את האויבים שלנו ) " ( משפט שנלקח עוד מים-סוף ! ). עכשיו ל"בעיה" השניה. דבר ראשון לא ציטטת נכון את המשפט,אני מבקשת ! : " כה אמר ה' הנני מקים עליך רעה מביתך ולקחתי את נשיך לעיניך ונתתי לרעך ושכב עם נשיך לעיני השמש הזאת ". אתה בכלל יודע מי אמר את המשפט הזה ולמי ? ולמה ? בא אני אגיד לך : אחרי שדוד המלך חוטא, ולוקח את בת-שבע ושולח את בעלה אוריה אל מותו. ה' מעניש אותו בעונש " מידה כנגד מידה " : אתה לקחת אישה של מישהו אחר ? סופו של דבר, שיקחו את נשותיך ושיכבו אתם לפניך ! ואכן בנו של אבשלום, לוקח, בסופו של דבר, את נשותיו של אביו ושוכב איתם ( חשוב לציין שהדבר נעשה בהסכמה מוחלטת של הנשים ! ). וככה דוד נענש. אני לא יודעת מה איתך,Justin Angel, אבל אני רואה פה שנעשה צדק ? לא הבנתי על מה אתה שוצף ? אלוהים מעניש את דוד שחטא ! אחרי שפתרנו את בעיית שני הפסוקים הנ"ל, נעבור ל-דברים " ונחרם את כל העיר מתם והנשים והטף לא השארנו שריד " כאן רואים שבני ישראל לוקחים בחזרה את המגיעה להם. והורגים את עמו של חשבון הרשע. אתה ידעת שהעם שלו היו נוהג לשחוט עמים אחרים, והיה עושה בקרב עמים אחרים שואה גדולה ? ( איך תדע ?) ובגלל שהוא והעם שלו היו מתאכזרים לעמים האחרים, והיו מקריבים, אגב, ילדים לאלוהיהם, מחק אותם ה' מעל הארץ. שוב הסברתי לך את הטענה השלישית שלך. אתה רואה Justin Angel ? לכל דבר יש סיבה והסבר. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות !אמונה עיוורת ? אני רואה טוב מאוד במה אני מאמינה. פעם הבאה שאתה מוציא פסוקים, תוציא אותם בשלמותם ובמדוייק. ואגב, אני מעוניינת לשאול אותך שאלה. אתה יודע למה ציווה אותנו אלוהים לא לרתום שתי בהמות מסוג שונה לעבודת החרש ? מחכה לתשובה ממך ! שבת שלום