היי נירה../images/Emo163.gif../images/Emo105.gif
ברוכה הבאה לפורום שלנו, אני הצפרדע הירוקה, שגרה בניו"ז. הבת שלי בחודש הבא בת 4. ולאחר חקר גנים, ושאר ירקות, אני יכולה לספר לך על הגנים פה. מהתחקיר שלי הכרתי שני סוגי גנים. האחד Day Care מגיל 0-5 (בגיל חמש הולכים לבצפר). Day Care הוא גמיש ונוח מבחינת שעות, אפשרות להביא את הפעוט לגן לפי הצורך, מיום אחד בשבוע ועד שבוע מלא ובשעות הנוחות לך, צריך לקבוע מראש עם מנהלת הגן והיא תענה לדרישותיך. כל זאת ואם יש לה מקום ומספיק מטפלות. לפי החוק מגיל 0-2 (בערך) על כל שלושה ארבעה ילדים יש מטפלת, בגיל יותר מתקדם זה יכול להגיע לעד 7-8 ילדים למטפלת. אוכל: יש שנותנים ארוחת בוקר וצהרים, וישנם כאילו שרק ארוחת בוקר ואת שולחת lunch boxובה ארוחת הצהרים והם מגישים לפי ההוראות שלך. אם לפעוט שלך יש הרגלי שינה, הם משכיבים לישון בשעות הצהרים, אם יש צרכים מיוחדים הם נענים גם אליהם. ההרגשה היא ביתית וחמה, והמטפלות הן כמו אימהות. תוכנית לימודים: לפי חוק מדינת ניו זילנד, הגנים חייבים ללמד קריאה כתיבה וחשבון, כלומר הילד צריך להיות מוכן לקראת כיתה א'. עוד דבר חשוב, טווח הגילאים נע בן 0-5, ישנה הפרדה בין הילדים, ברוב הזמן. צריך למלא בקשה אם אין מקום בגן, ואפילו להכנס לרשימת המתנה. שעות: 7:00 בבוקר ועד 18:00 (בחלקם עד 17:00) תשלום: המחירים ליום מלא יכולים לנוע מ-145-200 דולר נ"ז לשבוע. ויש את הגן הממומן על ידי ממשלת ניו זילנד, kindergarten אליו הולכים מגיל 3-5. שעות: בגיל 3-4 מבקרים בגן 3 פעמים בשבוע בין השעות 13:00 עד 15:30. בגיל 4-5 מבקר מיום שני עד שישי (5 ימים) בין השעות 9:00 עד 12:00. הם מאוד דייקנים בגילאים. אוכל: Morning tea לילדי הבוקר בלבד. תוכנית לימודים: גם כאן חל החוק לימוד קריאה כתיבה וחשבון. הגן יכול להכיל עד 35 ילדים, עם שתי גננות בלבד, לפעמים שלוש גננות. צריך למלא בקשה אם אין מקום בגן, ואפילו להכנס לרשימת המתנה. החינוך בגן הוא יותר נוקשה, הדגש הוא על המשמעת. המחיר:הוא סמלי בלבד בין 9-3 דולר נ"ז לפגישה אחת, המחיר מאוד תלוי באיזורים. לגבי מטפלות ישנה חברה, המספקת Nani כלומר מטפלת, בדרך כלל הן מוכשרות לתפקיד זה, ובעלות ניסיון מוכח. הכל תלוי כמובן בדרישות שלך, אם תרצי אחקור על הנושא הזה יותר. וזהו יום טוב