שיעורים בחסות..

ט ו ש ה

New member
אשליית גדלות זו אבחנה פסיכיאטרית, הידעת?

פולספגן

New member
כן, לכן יש את הביטוי "עבד כימלוך" שהוא מתייחס

אלייך כמו כפפה ליד, כי את כ"כ קטנה ויודעת שבלי רופא, את לא יכולה לזוז, אז את מוציאה את זעמך על ההריוניות המסכנות שבורחות אח"כ ללידה טבעית בבית.

ט ו ש ה

New member
את יודעת מה מקסים בך?

קודם כל זה שאת לא נותנת למציאות לבלבל אותך בשום צורה, אבל יותר מזה, העובדה שאת פשוט לא מסוגלת לא ליפול שוב ושוב לאותן מלכודות ישנות ושחוקות.
זה נורא חינני, הקיבעון הזה.
כמו תמיד, בכל הזדמנות שבה אנחנו מתנגחות -
את יותר חכמה ממני
הבנת הנקרא שלי לקוייה
אני טיפשה
אני לא יודעת כלום
אני לא מקצועית
המקצוע שלי הוא זניח
את אקדמאית מעטירה עם ידע כללי עצום, נרחב ומגוון, ולכן יכולה לתרום לכל אחת, בכל נושא, בכל זמן, מעט מעצותייך הטובות.
..שכחתי משהו?
אה, שכחתי כמובן את השימוש בהדגשות, ובאייקונים נוגים....

הדבר היחיד שמפתיע אותי, זה שלא הצלחת לכרוך איכשהו את נושא החיסונים החביב עלייך לתוך הדיון הזה. מפתיע ולא צפוי, שאפו.

BellA עלמה

New member
שאלה לי

כי אני באמת לא יודעת (לא גדלתי פה )
האם כושי שווה ערך למילת הN (המאוד בוטה באנגלית .. המבינה תבין ) ?

פולספגן

New member
תלוי את מי את שואלת -

אם את שואלת אותם, אז הם לא ייראו בזה בוטות, כי זה מה שהם, בדיוק כמו שערבי לא יראה במילה "ערבי" בוטות ואילו אם תגידי למישהו אחר "ערבי", הוא יראה את זה בתור משהו לא טוב.

AlicePJ

New member
יש לי שאלה, אי פעם דיברת עם מישהו שהוא לא

לבן? כי לפי איך שאת מדברת, נראה שאת כל הידע שלך את שואבת מהטלויזיה או מסרטים, וצר לי לומר, את לא נשמעת אינטיליגנטית במיוחד כשאת בוחרת להתנהג ככה.
ולשואלת המקורית - כן, המילה שהכותבת מעלי בוחרת להשתמש בה היא המקבילה ל- N WORD. השימוש בה יגרום לך להשמע אינטילגנית בדיוק כמו שתשמעי אם תגידי את מילת ה- N, ויגרום לאנשים לחשוב שאת גזענית באותה מידה.

Kermit2m

New member
עם אלו אנשים אדומים בדיוק דיברת?

אין אנשים "בעלי צבע אדום" , לפחות לא אצל רוב האנשים. יש אנשים שבחזיונות שלהם רואים אותם.
אם את מתייחסת לביטוי redskin, הרי שבחרת בעוד ביטוי מעליב ומשפיל לכינוי האינדיאנים (NATIVE AMERICANS).
אז כשהיית בארה"ב בשביל ה"פוסט" שלך, וכשבאת לארה"ב ב"שנות השבתון" שלך יצא לך לשוחח הרבה עם אנשים בעלי צבע שחור ובעלי צבע אדום? מה לגבי אנשים בצבע ירוק וטורקיז? אולי בשנת השבתון הבאה יצא לך גם איתם לשוחח?

פולספגן

New member
לא, איתם דברתי בטיולים שלי בעולם

האם גם המילה "הומו" היא מבחינתך "ביטוי מעליב"?

בקיצור, מי שרגיש ובוחר להעלב, יימצא את הסיבות להעלב מכל שטות ותנחומיי עליו.

Kermit2m

New member
ואיך האנשים האדומים?

עוף מוזר או לא? הם הולכים לכנסיה בקריסמיס ושמים עץ?

פולספגן

New member
אלו שהתארחתי אצלם הלכו לכנסיה

לא הייתי אצלהם בקריסמיס, אך אני מניחה שהם גם שמים עץ.

Kermit2m

New member
בקיצור, אנשים אדומים, ירוקים, שחורים או כתומי

מה שמשנה שילכו לכנסיה בקריסמיס וישימו עץ בבית, ואז it's all good.
חוקים די פשוטים למען האמת, אפילו האנשים הצהובים יכולים לעשות זאת.

BellA עלמה

New member
או הו

כאחת שחיה 22 שנה בדרום אפריקה ה מילת הN היא הכי גזענית בדיוק כמו מילת הK שהיו משתמשים ב ה בדרום.א .
אני שאלתי על כושי כי הדעות חלוקות לגבי זה ולא הייתי בטוחה

היה שם שיר ילדות שהיו שרים
Enie Minie minie moe
Katch a N by his toe
If he hollers let him go
Enie Minie minie moe

(משהו כזה)
האמריקאים שרים
במקום
catch a n...
catch a TIGGER

ט ו ש ה

New member
בפעם הבאה שאת בארה"ב...

תעשי לי טובה, ותגשי למישהו שחור ותשאלי אותו אם מותר לך לקרוא לו NIGGER כי ככה הוא קורא לעצמו, טוב? בבקשה??
אני ממש אשמח לשמוע מה הייתה התגובה שלו. ממש ממש.

פולספגן

New member
יש אפילו יין בשם הזה - Gato negro

אז נכון שמדובר בחתול ולא באדם ונכון שזה מספרדית ולא מאנגלית, אך אם זו היתה כזו קללה, אז לא היו עושים יין בשם הזה.

d a p h n a

New member
ואוו, זה הטיעון הכי מופרך ששמעתי מימי

המילה negro משמעותה "שחור" בספרדית. לא אדם שחור, אלא הצבע שחור. זה כמו שהמילה "רייך" בגרמנית משמעותה "אימפריה", אז יש מפות גרמניות שמתארות את ה"רייך" של אלכסנדר הגדול, וזה לא אומר שום דבר על היחס לרייך השלישי כאל משהו מלבד משטר שטני ומחריד.

באנגלית היה בעבר שימוש במילה negro כדי לציין אנשים שחורים (אך ורק שחורים), שגם היא היום נחשבת לבעייתית מאוד למעט בקונטקסטים מאוד ספציפיים. המילה Nigger היא מילת גנאי שמבוססת על שיבוש של המילה negro, ושנחשבת היום למילת גנאי מזעזעת ופוגענית שאף אדם לא ישתמש בה - אלא אם הוא אדם שמתשמש בה בקונטקסט מאוד ספציפי כדי לתאר את עצמו כאשר מדובר על אימוץ מחושב של מילת גנאי.

במילים אחרות, עבורך ועבורי מדובר על לא פחות מאשר קללה ומילת גנאי גזענית ומגעילה.

פולספגן

New member
עובדה שיש לזה אפילו ערך בויקיפדיה

אם זו היתה אמירה גזענית, לא היית מוצאת ערך כזה שם.

למעלה