שיעורים בחסות..

BellA עלמה

New member
לא חושבת שפוליטיקאים מקומם בבתי ספר

לא רוצה שיעור באזרחות לא ממירב מיכאלי ולא מאורית סטרוק..
לגבי צה'ל בבתי ספר מה לעשות שצבא הוא חלק מהחיים פה בין אם נרצה או לא.

d a p h n a

New member
ואני חושבת שאין חינוך יותר טוב לאזרחות

מאשר לעודד בני נוער לקרוא על המערכת הפוליטית, להכיר את המערכת הפוליטית, להבין את מגוון הדעות הרווחות בה, ולהשתתף במערכת הפוליטית במגוון דרכים.

BellA עלמה

New member
ילדים יותר מידי קלים

להשפעה .. לא בוגרים מספיק כדי להחליט איפה הם מבחינה פוליטית .הם לרוב הולכים אחרי ההורים ומצביעים מה שהורים מצביעים.

שוב.. פוליטיקאים לא בתוך מערכת החינוך..
לדעתי אין לזה מקום

d a p h n a

New member
לדעתי בני נוער, במיוחד בישראל

יכולים להיות מאוד רציניים ובוגרים אם נותנים להם הזדמנות. אני לא מדברת על ילדים בכיתה ג', אבל בתיכון בהחלט יש לזה מקום.

בתכל'ס, לפוליטיקה הזו יש השפעה ישירה על החיים שלהם. בתוך חודשים ספורים הם ילכו לצבא וילחמו בהתאם לדרישות של המערכת הפוליטית. כדאי שהם לפחות ידעו משהו עליה.

BellA עלמה

New member
אולי

אבל אם זה יעשה על ידי מורים ולא פוליטיקאים ..
ישנם מורים לאזרחות מספיק טובים כדי ללמד את הנושא.

פולספגן

New member
ממש לא

אני זוכרת עוד שהייתי תלמידה, המחנך שלי היה אח של ח"כ במפלגת העבודה ושהיה את הבחירות, הרגשנו את זה יפה.

d a p h n a

New member
אני לא חושבת שפוליטיקאים צריכים

לבוא לבית הספר וללמד את שיעורי האזרחות.
אבל אני בהחלט חושבת שלהזמין חברי כנסת לתת הרצאות לתלמידים, למשל, יכול להיות מצויין.

BellA עלמה

New member
היית רוצה שלמשל דוב חנין

חנין זועבי או אפילו יוסי שריד ירצו בתיכונים ?
אישית אני חושבת שבגיליי תיכון עדיין לא בוגרים מספיק לזה..

אין לי בעיה למשל שירצו במכללות ואוניברסיטאות ההפך welcome .

BellA עלמה

New member
נדמה לי שחוץ מלכתוב תור בהארץ

הוא לא פעיל פוליטית והוא כבר לא חבר כנסת (אם אני זוכרת נכון)

פולספגן

New member
אין לי מושג אם הוא עדיין פעיל פוליטית, אך הוא

כבר לא ח"כ מאז שנתן ליוסי ביילין את ראשות מר"צ.

אני לא זוכרת אם הוא התחיל להית מורה בירוחם בתקופה שהוא עדיין היה יו"ר מר"צ או בפרישתו מהכנסת.
בכל מחיר, עצם פרישתו לא שינתה את דעותיו הפוליטיות ולא נראה לי שמשנה אם הוא ח"כ בפועל או לא.

d a p h n a

New member
בודאי. קודם כל, יוסי שריד ודב חנין הם אנשים

שאמנם יש לי השגות מסויימות עליהם, אבל אני חושבת שהם עשו/עושים דברים מאוד ראויים. אם כבר, עדיף לשאול אם הייתי רוצה שאביגדור ליברמן או נפתלי בנט ירצו בבית הספר (כי הם שני אנשים שאני חושבת שהם לא פחות מאשר אסון לאומי).

והתשובה היא בכל זאת - כן. כשהייתי בתיכון באו אלינו, בין השאר, יוסי ביילין ועוזי לנדאו. אני לא מסכימה עם דעותיו של עוזי לנדאו מכל וכל, אבל אני חושבת שזו היתה חוויה מרתקת וחשובה.

BellA עלמה

New member
זה מגיע בעיסקת חבילה

אם את מסכימה ל דוב חנין ויוסי ביילין אז את לא יכולה להתנגד לאורית סטרוק זה חייב להיות שיווני .
צריך לשמוע את כל הדעות.

בגלל זה אני נגד

d a p h n a

New member
נו, זה בדיוק מה שאמרתי

שהביאו לנו את ביילין מחד, ואת עוזי לנדאו מאידך. כלומר, שני אנשים שמהווים הפכים מבחינה פוליטית.

הייתי שמחה אם היו בוחרים אנשים שיש להם אינטגריטי בסיסי ושהם לא מושחתים מהיסוד, אבל אני בהחלט חושבת שאפשר וצריך להביא אנשים מכל צידי המפה הפוליטית.

BellA עלמה

New member
you cnt pick and choose

מצד אחד יביאו את יוסי שריד ומצד שני כדי לאזן יביאו את אורית סטרוק ..
לכן אני מתנגדת להכניס פוליטיקאים . לא מהימן ולא מהשמאל

d a p h n a

New member
תגידי, קראת את ההודעה שלי?

אמרתי במפורש שאני לא רוצה to pick and choose. אמרתי שאני רוצה שיביאו גם מהימין וגם מהשמאל, כי אני חושבת שהאיזון הזה חשוב.

BellA עלמה

New member
נכון שאמרת להביא גם מהימין והשמאל

אבל את מי מהימין או השמאל להביא לא תהיה שליטה..
יכולים מצד אחד להביא את יוסי שריד מהשמאל או את דוב חנין (שמאל קיצוני גובל באנטי ציוני)
יכולים להביא את אורית סטרוק (ימין קיצוני) או מישהו יותר מתון

לכן אני נגד גורף
כי למרות שאין לי בעיה למשל עם יוסי שריד כן יש לי בעיה עם דוב חנין. ובגלל שאין לי שליטה מי יחליט משרד החינוך להביא לא רוצה לא את ההוא ולא את ההוא.

JoIIy Roger

New member
יש הבדל בין לקרוא על המערכת הפוליטית

לבין לתת לאחד מהיצורים הללו לדבר מול ילדים.

למעלה